Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
13.06.2013., 19:35
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Joaquin_Sanchez kaže:
Pa Peđa uopće nema što glasati, ne treba 2/3 većina u Saboru da se referendumom izmijeni Ustav. Peđa i Partija mogu jedino ne dići ruku za raspisivanje referenduma. Ali u tom slučaju, ovo čak i Kukuriku priznaje:
"U koaliciji su svjesni da će HDZ i 'U ime obitelji' podnijeti zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Zakona o referendumu. Također računaju i na to da će Ustavni sud ukinuti taj Zakon."
Možeš si slobodno staviti soli na rep.
|
Sabor mora potvrditi rezultat referenduma
|
|
|
13.06.2013., 19:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
Sabor mora potvrditi rezultat refernduma
|
Sabor mora potvditi rezultate referenduma, a uostalom, neće se ni 100.000 ljudi potpisati ovu inicijativu za brak. Ehh moji liberali, očajni ste.
|
|
|
13.06.2013., 19:37
|
|
Ho-ho-ho
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
TAKESHI kaže:
Ja upoznao puno ljudi pa i neke koji se zovu Predrag. Trojice se dobro sjećam.
Jednog su svali Peđa, Pegi (časna riječ,Pegi-pizdio je, ja sam ga zval Predrag i nikad mu nije smetalo), drugog roditelji kao malog počeše zvati Drago, a od 90-e, Dragec, a trećeg su zvali svi Dado. Sve nadimke iniciraše roditelji. Ja ne brojim krvna zrnca, samo se sjetih tih nadimaka.... 
|
Pa malo tko od nas nema nadimak, ali nitko se tako sluzbeno ne potpisuje, kaj ne?
Eto, cak i Predrag Matic. Koji je doduse dodao i nadimak. 
|
13.06.2013., 19:37
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
Peđa će glasati protiv i možeš mu staviti soli na rep
|
Idem ja ća s ove teme, trošim vrijeme na nekog Peđu za kojeg sam saznao prije 2 sata,pa i ja sam komad budaletine. Idem denuti suđe u suđericu i onda žena kad sad dođe s posla me pohvali i gledala bu FRINGE na telki z menom za nagradu  
|
|
|
13.06.2013., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
|
ako peša grbin odluči da je chuck norris slabić, onda ovaj pada u depresiju?
|
|
|
13.06.2013., 19:44
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
Quote:
Humphrey kaže:
Ni roditeljima nije bio drag,zamisli da mu moraš cijeli život govoriti predrag.
|
Nemojmo vrijeđati zastupnika na osobnoj razini. Bogme tip je visok.  Sigurno 2.2m.... 
|
|
|
13.06.2013., 19:49
|
|
Ho-ho-ho
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
DJTcro kaže:
Nemojmo vrijeđati zastupnika na osobnoj razini. Bogme tip je visok.  Sigurno 2.2m.... 
|
A na kojoj razini smijem tog morža vrijedjati?
Obozavam mlade ljude koji s 19 godina udju u Partiju, dospiju u Sabor i onda priznaju samo sud te iste partije. Bas slatko. 
|
13.06.2013., 20:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
samo da se osvrnemo na ovo:
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
A čujte, članak 144 Ustava RH kaže:
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.
Sad vi zaključite što god hoćete
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
|
gornja je izjava naprosto netočna jer u Ustavu eksplicitno stoji "što i kako"
Isto tako, zastupnik Grbin kao pravnik morao bi biti upoznat s Ustavom i prestati prodavati priče jer u Ustavu lijepo stoji
Quote:
Članak 86.
Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.
Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.
O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu.
Odluka donesena na referendumu obvezatna je.
O referendumu se donosi zakon. Zakonom se mogu propisati i uvjeti za održavanje savjetodavnog referenduma.
|
Prema jasno napisanom članku Ustava imamo dvije elementarne stvari
- Sabor će raspisati referendum ako to zatraži 10% birača
- Odluka donesena na referendumu je obvezatna
...toliko o obavezno neobaveznim mandatima i inim pričama
Naravno, netko će se pozvati na prvi i drugi stavak članka 86. u kojem stoji da sabor, odnosno predsjednik, "može" raspisati referendum
I naravno, netko će reći da "može" ne znači i "mora"
Ali s obzirom da je u stavku trećem izričito navedeno "će raspisati" - ono "može" u slučaju potpisa 10% i više birača postaje "mora"
taj isti stavak eksplicitno navodi da samo sabor raspisuje referendum ako to birači zatraže (znači, predsjednik ne može raspisati referendum na zahtjev građana).
Uglavnom, zastupnik Grbin ne bi se smio sramotiti svojom pravnom predstavkom o tome hoće li ili ne dizati svoju ručicu
Samo dva pitanja mogu biti prepreka:
1. da li su potpisi važeći
2. da li je pitanje u skladu s Ustavom
...sve ostalo je trla baba lan...
|
13.06.2013., 21:12
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Mala napomena .......................mislite li kako je u redu nekoga nazivat ljigom, lažljivcem, ismijavat njegovo ime i bavit se "zrncologijom"??
Sasvim sam siguran kako to nije korektno a iz iskustva znam kako nekima nije bilo drago kad se neke njima drage političke osobe etiketirale na sličan način pa imajmo iste standarde. Hvala.
|
13.06.2013., 21:16
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
OT koliko znam on je predsjednik Saborskog odbora za Ustav i Poslovnik i kao takav sasvim sigurno ima pravo govorit jer ga se nešto i pita bilo od medija bilo u domenu tog Odbora ali osobno nekako mi je nedorečen.
|
13.06.2013., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
T@nja kaže:
Pa malo tko od nas nema nadimak, ali nitko se tako sluzbeno ne potpisuje, kaj ne?
Eto, cak i Predrag Matic. Koji je doduse dodao i nadimak. 
|
A kak ti znaš da je to njemu nadimak,a ne ime? vi ste si neki intimusi ili?
|
|
|
13.06.2013., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
A čujte, članak 144 Ustava RH kaže:
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.
Sad vi zaključite što god hoćete
|
Quote:
Članak 86.
1. Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.
2. Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.
3. O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
4. Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
5. Odluka donosena na referendumu obvezatna je.
6. O referendumu se donosi zakon.
|
Ne moraš bit Peđa da ti ovo bude jasno.
|
13.06.2013., 21:44
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
sepeam kaže:
|
moraš ne biti peđa da ti ne bude jasno.
|
|
|
13.06.2013., 22:05
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
sepeam kaže:
|
To ti je kontradikcija u ustavu.
Nisam ja kriv što je to u kontradikciji sa člankom 144
|
|
|
13.06.2013., 22:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
divizija kaže:
moraš ne biti peđa da ti ne bude jasno.
|
Ne, kompica nisi shvatio.
|
13.06.2013., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
To ti je kontradikcija u ustavu.
Nisam ja kriv što je to u kontradikciji sa člankom 144
|
Ne postoji kontradikcija.
Kontradikcija je samo u činjenici što ovaj dio foruma rapidno propada zbog nesakcioniranja ovakvih argumenata, koji to zapravo i nisu.
Kolokvijalno rečeno, gubi se nit.
Tvoje poznavanje Ustava, selektivnim tumačenjem propisa, podsjeća na pravnike koji su otišli u politiku.
Nikakvo i nikakvi.
|
13.06.2013., 23:49
|
|
Mladi starčić
|
Ne shvaćam da nekima nije jasna hijerarhija koja izlazi iz Ustava:
1. Narod
2. Sabor
Dakle, narod je iznad Sabora, jer je narod izabrao Sabor da u ime njega donosi zakone.
Ako dakle narod referendumom nešto odluči direktno (a Ustavni sud, a ne Sabor, saborski odbor ili još manje vlada, ustanovi da je referendumsko pitanje u skladu s ustavom), onda tu Sabor nema što reći. Mogu "peđe" i njihovi forumski mudraci pričati što ih volja, ali Sabor mora raspisati referendum i rezultati referenduma ulaze u ustav.
Uostalom, kao što je to više puta rečeno, Zakon o braku je u skladu s ustavom, pa se prema tome ne može očekivati da Ustavni sud ustanovi da referendumsko pitanje nije u skladu s ustavom.
|
13.06.2013., 23:51
|
|
Antibankaroid
Registracija: May 2008.
|
Quote:
frane2110 kaže:
zagovora nepoštivanje ustavnog poredka i demokracije , i to je tebi odličan posao ?
očito pojam demokracije mu je nepoznat .
|
Da i
Čovjek priznaje samo sud vlastite partije 
|
|
|
13.06.2013., 23:54
|
|
Antibankaroid
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Bodul2a kaže:
1. Narod
2. Sabor
Dakle, narod je iznad Sabora, jer je narod izabrao Sabor da u ime njega donosi zakone.
Ako dakle narod referendumom nešto odluči direktno (a Ustavni sud, a ne Sabor, saborski odbor ili još manje vlada, ustanovi da je referendumsko pitanje u skladu s ustavom), onda tu Sabor nema što reći. Mogu "peđe" i njihovi forumski mudraci pričati što ih volja, ali Sabor mora raspisati referendum i rezultati referenduma ulaze u ustav.
Uostalom, kao što je to više puta rečeno, Zakon o braku je u skladu s ustavom, pa se prema tome ne može očekivati da Ustavni sud ustanovi da referendumsko pitanje nije u skladu s ustavom.
|
U kojoj ti to državi živiš...?
Prvi je brisel i njihovi interesi
Onda je politička kasta ovih slugana koji provode volju brisela
I narod svake četri godine ima pravo izabrati iste maltimudane
I to je to, nema više 
|
|
|
14.06.2013., 08:03
|
|
humanist i europejac
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Bodul2a kaže:
1. Narod
2. Sabor
|
Naravno. Taj isti narod je prije 20-ak godina donio odluku protiv koje je bio čitavi svijet, sa par izuzetaka. I odluka se ispoštovala. Al, sada su došli neki novi klinci..i dokazali da su poturice gori od Turaka. Jbg.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:43.
|
|
|
|