Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
20.08.2013., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Evo ga opet. I onda se ćudite što vas ljudi ne vole?
Ovako razmišlja pripadnik okupacijskih snaga, samo njima su građani raja i fukara koju treba pacificirati.
|
|
|
20.08.2013., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Po potrebi se iživljava na nevininim građanima,kako fizički tako i psihički,par slučajeva ubojstava od strane bivših i sadašnjih policajaca bolesnika,maximalna korumpiranost,nedovoljna učinkovitost u rješavanju pravih zločina,bahatost novog naraštaja mladih pripadnika i tako..
Nije da nema i dobrih policajaca ali nije ni čudo da građansko mišljenje o našoj policiji ide sve više prema ACAB epitetu.
Prijestupnike u vlastitim redovima sankioniraju ili preblago ili nikako.
Šta može bit gore od nasilnika koji ima dozvolu nositi oružje i nekažnjeno ozljeđivati građane?!
|
|
|
20.08.2013., 20:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Ovako razmišlja pripadnik okupacijskih snaga, samo njima su građani raja i fukara koju treba pacificirati.
|
Ček malo-sledgehammer je policajac? Isuse bože.
|
|
|
20.08.2013., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Zar nije očito iz teksta?
|
|
|
20.08.2013., 20:33
|
|
Klingon Chancelor
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
Sledgehammer kaže:
Još jedan jadnik koji ide kukavičkom linijom... U Hrvatskoj nema milicije, ima policije, no ti očito nisi imao kontakata sa policijama u mnogim drugim zemljama, gdje bi prvo dobio preko gubice, pa preko haube auta, pa klekni i ruke na leđa (uz cijelo vrijeme ruka na pištolju ili shotgun u ruci), a onda te pitam kako se zoveš... za svaki neposluh odčubiš 24 sata u zatvoru, onako čisto da se malo opametiš, da se "utvrdi identitet", kazne su jebačke, a prometne dobivaš doma i bez mogućnosti da znaš o čemu se radilo, sve rade kamere i spojeni kompovi, kazna je doma prije negoli si ti došao doma...
Ako itko ima bahat i kurčevit nastup, to je naš narod prema tijelima bilo koje vlasti (iako na to nemaju pravo, no naš si narod uzima svakakva prava, sve uz spike za imbecile "jesmo li se za to borili?"...). Ja nisam nikada stranci rekao TI; uvijek VI, no meni su nerijetko govorili TI (to je pravi komunistički mentalitet u glavama naših ljudi!)... tako ga onda pitam "oprostite, mi se poznamo?", pa kada počne kenjkati, velim u samo da " mi nismo na ti, ja sam tu službeno, ovo je službena radnja, i vi niste dio moje ekipe za pivu na terasi, pa molim da se i ponašate službeno", jer ga od JRM-a tada dijele slova, ne više ni riječi...
Tako da je to što ti umišljaš da "policajac misli u sebi" potpuno nevažno, i usput krajnje netočno. Ja nikad ni jednoj stranci u postupanju nisam jebo mater ni u sebi ni na glas, no jasno je da je on to meni 100x... i opet nagađaš bezveze. U slučaju naše raje, koja i je raja i fukara, ako vrijedi ikoja izreka onda je ona da je "batina izašla iz Raja", jer dok si zano da možeš dobiti po labrnji, barem si bio pristojan... i bilo je puno sigurnije i manje kriminala nego danas kada svi imaju sva prava, a nitko obaveze ni obzira.
|
Kao prvo, "vi" ste bezobrazni i vrijeđate. Kao drugo, ja "vas" kruhom hranim. Kao, treće ja sa "vašom" policijom nisam nikad imao nikakvog kontakta, čak ni po pitanju prometnih kazni, no ide mi na k... što ste n dobrih normalnih ljudi koje poznajem kaznili bez veze, naštimali svugdje ograničenje od 60, koje stvara "češku kolonu" i zastoj, dakle, ne u službi kontrole i odvijanja prometa, nego u službi bezobzirnog vađenja kuna iz džepova.
Što se spike o "poslodavcu" tiče, koju si uputio quadzilli, znaj jedno - vaša branša ništa ne proizvodi niti stvara, a opet pljuješ po onima koji te hrane. Pametnom dosta.
|
20.08.2013., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Zar nije očito iz teksta?
|
Preskočih jedan post iz koga se to jasno vidi. Toliko negativnih emocija sakriveno iz policijske značke ne može završiti ničim dobrim. Jebo me pas, ali ja sam stvarni u šoku. Kada sam govorio o lošoj selekciji mislio sam poprilici na ovako nešta. Iako mi ovo... Stvarno sam bez teksta. Al ok. Barem igramo otvorenih karata i to treba cijeniti.
Dakle mi smo svi fukara i lopovi koje treba preko haube pa po bubrezima. Vrlo važan podatak za budućnost. Drot13, imaš kakav komentar na razmišljanja kolege? Il' da generaliziramo?
|
|
|
20.08.2013., 21:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Naravno da nema,svaka čast Drotu13 na raznim savjetima po forumu i slično al njemu je svaki odgovor kad se netko žali na policiju u stilu MA TO NIJE MOGUĆE,POLICAJAC TO NIKAD NEBI NAPRAVIO.
Policajac i mora bit spreman na svakakve kretene i da mu se psuje i treba biti iznad toga i vidit jasnu razliku između pristojnih građana i kretena,a ne se prepustit razmišljanju kao što je SledgeHammerovo i mora uzimat u obzira da sami vlastodršci maksimalno zagorčavaju život običnim građanima i da to na njih itekako utječe.Bit policajac bi trebala bit čast i kad bi se u većoj mjeri pošteno ophodili prema poštenim građanima itekako bi ih više cijenili!
|
|
|
20.08.2013., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
od par bliskih susreta sa prometnom (valjda su bili prometna jer su bili u bijelom kombiju) do inspektora u remetincu.. sve do jednog bahate bezobrazne individue koje pristupaju poslu sa " ne da mi se " i i " baš me briga" ... izdvojio bih ponašanje pripravnika koji me ničim izazvan počeo naguravati kad sam rekao da neću potpisati zapisnik o navodnom prometnom prekršaj. Jedan poznanik, bivši policajac mi je i sam rekao da su 90% njegovih kolega do bola iskompleksirane osobe koje je netko maltretirao u osnovnoj školi.....
a interventna su priča sam za sebe... jel tam neko radi kontrole na anabolike?... znam dvojicu koji su otišli tamo i doslovno poludili uz ogroman porast mišićne mase u kratkom vremenskom roku (nraste biceps al se smanje jajca pa su valjda zato tak nadrkani)
a upečatljiv mi je jednom bio slučaj kad me zaustavila prometna patrola od kojih jedan nije mogao stajati nego je bio naslonjen na auto a drugi nije mogao izgovoriti " prometnu i vozačku molim".. možda su bili preumorni
i nije mi jasno zašto svaki put mi kažu " ja bi to ovako", " šta mu nisi doma otišo" i slično
Zadnje uređivanje magjar07 : 20.08.2013. at 21:39.
|
|
|
20.08.2013., 21:48
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2011.
|
Ima korupcije,a najveci problem je u vrhu ministarstva MUP'a. Obicni policajci su O.K.,koliko su placeni jos odlicno rade. Problem je u tome sto imaju premale ovlasti. Sto se tice kulture i ophodenja s ljudima,tu su za ocjenu odlican.
|
|
|
20.08.2013., 21:58
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
ZgSash kaže:
kud ces veceg supka od onoga koji na gazdinu naredbu ide tuci i zajebavati ljude?
tko zna, mozda bude i smrtno opasno biti policajac koji ide kuci nakon smjene?
|
Zajebavanje je samo stvar aspekta sa kojeg se gleda. meni je zajebavanje to što zbog budala moram negdje biti.
Opasno je oduvijek, zato je plaća mala za taj rizik, no zato imaš drugih stvari pa kada majmun natrči... volio bih da me netko tako napadne, možda i ti, baš da vidim kako bi izgledala ta "smtrna opasnost"... gledaš preveč filmova.
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
|
Pa ne treba me voljeti, ne idem ja na posao da me ti voliš.
Ja idem zato da pacificiram raju i fukaru, jer da je mirna i uredna, ne bi je trebalo pacificirati. No nije, na žalost, i eto problema...
|
|
|
20.08.2013., 22:01
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
babas kaže:
Ima korupcije,a najveci problem je u vrhu ministarstva MUP'a. Obicni policajci su O.K.,koliko su placeni jos odlicno rade. Problem je u tome sto imaju premale ovlasti. Sto se tice kulture i ophodenja s ljudima,tu su za ocjenu odlican.
|
Hvala, to je to, samo što je kod nas po defaultu moderno biti protiv policije, jer priglup narod ne shvaća da smo na istoj strani. Naravno, sve dok nekome ne zaškripi, onda ću mu biti i mama i tata. Kao što su svi ateisti dok im život ne visi o koncu, onda odjednom zazivaju Boga... ljudska glupost i dvoličnost nemaju granice.
|
|
|
20.08.2013., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sledgehammer kaže:
Zajebavanje je samo stvar aspekta sa kojeg se gleda. meni je zajebavanje to što zbog budala moram negdje biti.
|
Da, zamisli, jebena raja i fukara ti ne da spavati, i namjerno radi sranja samo da bi tebe zajebavala, inaće bi mogao spavati cijeli dan.
Ja definiram zajebavanje kao namjerno ispisivanje kazni i pendrečenje po nalogu.
Opasno je oduvijek, zato je plaća mala za taj rizik, no zato imaš drugih stvari pa kada majmun natrči... volio bih da me netko tako napadne, možda i ti, baš da vidim kako bi izgledala ta "smtrna opasnost"... gledaš preveč filmova.
Quote:
Sledgehammer kaže:
Ja idem zato da pacificiram raju i fukaru, jer da je mirna i uredna, ne bi je trebalo pacificirati. No nije, na žalost, i eto problema...
|
Što se onda čudiš?
|
|
|
20.08.2013., 22:21
|
|
KLOK
|
Quote:
drot13 kaže:
Neda mi se sudjelovati u temi jer mi se gadi generaliziranje (s bilo koje strane),
|
Treba vratiti filozofiju u škole.
Četiri moguća odgovora nikako ne mogu biti generalizacija.
Bilo bi jako lijepo kad bi sudjelovao.
Quote:
Sledgehammer kaže:
Ako uzmeš prosjek našeg društva, našeg mentaliteta, našeg svjetonazora, naše nekulture i sklonosti prevariti, zajebati i ukrasti (i to je puni veći postotak od postotka loših policajaca u policiji),
promjene koje bi stvorile zdrav sustav, koji bi bio stimulativan, profesionalan, korektan i pravičan za svoje ljude. Vani policajac kada uđe u sustav ima projkeciju gdje će on biti za 5, gdje za 15, a gdje za 25 godina. Zna i gdje će biti ako će raditi, ako će imati rezultate, ako će se školovati.
Kod nas jedino možeš ući u sustav, raditi u njemu 25 godina i iz njega izletjeti sa maltene istim sranjem od zvanja i plaće i radnog mjesta sa kojim si pred 25 ili 30 godina i ušao u sustav, koji te prožvače i ispljune, dok ljudi bez tri čiste u životu ulaze u sustave sa kojekakvim nepolicijskim, nestručnim zvanjima i odmah šefuju,
|
A da se vi dogovorite, ili je u pravu Sivkić, s 3500 i nn kuna mirovine u ranim četrdesetima, ili si u pravu ti, s najslabije plaćenim drž. službenicima?
Jedno i drugo ne ide.
Što ti misliš da drugi imaju projekciju? Uče, stvaraju i ne znaju što donosi sutra. Država baca na ulicu u idućih par godina jedno 2000 dr znanosti, kakvu oni imaju projekciju? Nakon 10 -15 godina rada na određeno? Inženjeri koji ne prate tehnologije. Izgubljeni. Liječnici koji ne prate struku? Veterinari, vrlo težak studij, par godina im ide, pa ih nema nigdje.
Svi bi mi vrlo radi imali prot/jekciju i voljeli sigurnost, ali nema toga više.
Najveći problem i jest, kako vi primate ljude. Meni dan danas nije jasno zašto ne postoji prava škola za policajce? I onu jednu ste zatvorili. Ovo nekoliko što ih znam, jedan je bivši zidar, švercer, ratni profiter, dva konobara, jedan loš kuhar (čitaj: s kupljenom školom, inače propalitet), jedan mutni kovinotokar... itd, itd. Doslovce su svi polupismeni.
Kakve vražje prekvalifikacije?
Quote:
GosponProljeće kaže:
P
Prijestupnike u vlastitim redovima sankioniraju ili preblago ili nikako.
Šta može bit gore od nasilnika koji ima dozvolu nositi oružje i nekažnjeno ozljeđivati građane?!
|
Ovo je i meni poražavajuće.
Od benignih stvari; slobodno prati bilo koji policijski auto i broji greške u prometu, nama redovito kažnjive; gledaj kako gazdinu pilu ostave na miru, a dignu Opel Astru staru deset godina na istom "parkiralištu", do stravičnog ubojstva u Hrvatskoj Kostajnici.
Inače, treba podići standard, s 170 na bar 185, za muškarce. 
Zadnje uređivanje Ostoja Grubica : 20.08.2013. at 22:40.
|
|
|
20.08.2013., 22:22
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Sledgehammer kaže:
|
ne znam sto bi ti na ovo rekao a da ne poberem 500 bodova
samo ti zivi sam sa sobom, nije ti lako
i ne naprezi se, da ti ne pukne zica
|
|
|
20.08.2013., 22:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
Sledgehammer kaže:
Tvoj problem je što imaš šupačko "razmišljanje", kao i velika većina ostalih kukavica u državi koji nemaju muda reći svom poslodavcu što ne valja, zato jer umjesto da svoje bolje sutra gradiš boreći se protiv onoga tko te jebe, ti svoje "bolje" sutra (koje nećeš tako nikada dočekati - gradiš kukavički po tradicionalnom našem principu jala - "neka ja nemam, ali neka nemaju ni drugi"! ) gradiš na uravnilovki neimašđtine, kao da će onda tebi biti bolje...
Iliti umjesto da upireš prstom u one koji su krivi za tvoj jad (tvoj poslodavac, Vlada, politika, stranke, zakoni i njihovo neprovođenje itd itd), ti upireš u one koji još nešto imaju, boreći se da ni oni nemaju, pa kada neće nitko imati - ti ćeš biti sretan jer nećeš imati kome biti jalan... koji si ti jadnik! Utješno ti je samo to što je velika većina ljudi ovdje ista kao i ti - hrpa jadnika koji šute i jedu govna, i onda frustracije za to prenose na one koji nisu nimalo krivi što nemaju... a nemaju jer su kukavice, i uvijek će to biti. Koliko vas je prijavilo svojeg poslodavca da im neda plaću, da ih maltretira, da ih ucjenjuje? Nula bodova - no policija bi trebala raditi zabadave zato da bi ti bio sretan...
Da li je policija kriva što mnogi ne dobivaju plaću mjesecima??
|
Da, jadnik sam što sam se školovao i imam nadprosječna primanja, posao koji radim ne da nije stresan nego je high life. Boljka mi je što razmišljam svojom glavom a ne što nisam rođen sa trećinom mozga pa da završim policijsku akademiju i ku*čim se sa značkom i zahebavam normalne ljude po cesti. Sam način tvog izražaja govori da si policajac i da si sigurno frustriran svojim poslom i onime što moraš radit. Čovječe jalan sam na policiju, pogotovo kad čitam ovakve poput tebe, Mir Ugled Povjerenje- kako da ne?
Zapamti, živiš od mene i ljudi koji su u radnom odnosu, kad ja ne budem imao posao i još takvih milijun, e onda ćeš ti stajat između mene i vlade.
Quote:
Sledgehammer kaže:
Još jedan jadnik koji ide kukavičkom linijom... U Hrvatskoj nema milicije, ima policije, no ti očito nisi imao kontakata sa policijama u mnogim drugim zemljama, gdje bi prvo dobio preko gubice, pa preko haube auta, pa klekni i ruke na leđa (uz cijelo vrijeme ruka na pištolju ili shotgun u ruci), a onda te pitam kako se zoveš... za svaki neposluh odčubiš 24 sata u zatvoru, onako čisto da se malo opametiš, da se "utvrdi identitet", kazne su jebačke, a prometne dobivaš doma i bez mogućnosti da znaš o čemu se radilo, sve rade kamere i spojeni kompovi, kazna je doma prije negoli si ti došao doma...
|
Vidi se da si školovan u propaloj državi, možda je to neka obiteljska crta, ono otac bio milicajac pa će i sin u miliciju. Prošetaj malo do Engleske pa ćeš vidjeti kakvo poštovanje ima policija i ugled među običnim građanima. Ne znam na koje policije se pozivaš, vjerojatno na meksičke ili brazilske gdje prvo pucaju a onda pitaju osobnu, preseli se tamo. Policijska glava u Meksiku vrijedi kao tortilja i pivo zajedno.
|
20.08.2013., 23:41
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
general Martok kaže:
Kao prvo, "vi" ste bezobrazni i vrijeđate.
|
Nisam, ja sam prema tvom stavu meni još jako kulturan i pristojan. Kao i prema hrpi drugih ovdje koji vrijeđaju, a da ni sami ne znaju zašto, no znaju da je u redu vrijeđati policiju.
Quote:
general Martok kaže:
Kao drugo, ja "vas" kruhom hranim.
|
Nikoga ti ne hraniš, mene hrani država prema kojoj ti imaš zakonske obveze (koje nije donijela policija), ja svoju plaću pošteno zaradim, i svakako mi ne treba da mi kojekakvi socijalisti tu prodaju nekakve partizansko-maksističke parole o tome tko koga hrani.... po toj logici hranim i ja tebe, jer trošim i plaćam nešto od čega tvoja firma isto ima prihode od kojih ti dobiješ plaću i kupuješ hranu, pa mi ne pada na pamet reći da ja nekoga "hranim" (to je u najmanju ruku glupa izjava).
Ti plaćaš sustav sigurnosti (ako uopće znaš što to je - to je ono da ti sada možeš izaći na cestu i da te nitko ne namlati i ne opljačka, da možeš živjeti bez straha da ćeš prvim izlaskom na cestu biti ubijen, da možeš tu sjediti, laprdati i vrijeđati nekažnjeno, igrati se demokracije...). Da možeš spokojan i miran, namirisan Pitralonom, odlaziti na posao i voditi djecu u vrtić, šetati sa ženom po parku, i da nitko - pa ni ja - ne može doći i ubiti te tamo nekažnjeno, namlatiti, opljačkati i nikome ništa... nije nikome ništa, taj sustav plaćamo mi svi, i taj sustav je toliko kompleksan da ja mogu reći da ti ne da me ne plaćaš, nego nemaš ni teoretskog dodira sa mnom.
Tko koga plaća - probaj me ne plaćati! Daj mi otkaz! Reci da ne želiš da mene plaćaju!! Valjda si do sad skužio da ti meni ništa ne daješ i o ničemu u vezi mene ne odlučuješ, ne možeš me otpustiti, ne možeš mi - NIŠTA. Ja mislim, da ti mene plaćaš, da bi onda - vis-a-vis tog odnosa - mogao isti i mijenjati, logično, zar ne? No ti ne možeš NIŠTA. U svjetlu toga - nemalo je glupo lupetati o stvarima na koje ne možeš nikako utjecati, koje gledaš kao na nekakvu pravnu činjenicu (koja to, naravno, NIJE), kao da je riječ o gotovoj stvari koja je onakva kakvu ti želiš? A nema ni pribižne veze.
Prema tome, olabavi sa tim nezrelim idiotarijama tko koga plaća... ti plaćaš ZA SEBE; a ne za mene... kada bi to bilo točno da ti mene plaćaš, i ja bih mogao doći u dućan i reći blagajnici u Konzumu "ja tebe plaćam" - no za takvu izjavu bih morao biti malo žešća nekulturna bahata budaletina. Iako bih bio daleko više u pravu u tome u odnosu na nju nego ti na mene. Jer i ona dobije plaću od profita koji dućan ostvaruje mojom kupnjom - pa ja ne velim da ju ja "plaćam", a put novca i posredništava je puno manji između mene kao kupca i nje kao prodavačice negoli između tebe kao poreznog obveznika i mene kao državnog službenika.
Nemoj ni ti to više nikada nikome reći da se ne sramotiš, to možeš reći samo - i to vrlo uvjetno - nekome tko diretno radi za tebe i ti osobno si mu poslodavac, jer tvoj nastup je bahat i implicira da ti radi toga trebaš imati nekakve povlastice ili što li već, nemam pojma što si smislio i kakve komplekse želiš liječiti... uglavnom, da zaključimo - ti me ne plaćaš, kao što me ne plaća NITKO OVDJE. AMEN!
Mene plaća država koja mi je poslodavac, sa njom imam određene ugovorne obveze i određen opis radnih zadataka koje moram odraditi za novčanu protuvrijednost. Sa tobom nemam ništa. A država dobije novac isto i od mene kao i od tebe (od mene sigurno), tako da se konačno informiraj, i ti i ostali, o tome kako i zašto funkcionira bilo koji državni sustav.
Probaj izigrati taj sustav pa ćeš vidjeti gdje si. Ako ti se ne sviđa, odseli tamo u neku zemlju gdje nećeš plaćati porez (BTW, i ja ga plaćam, vjerojatno i više negoli ti, jer ga plaćam na punu plaću, ja nisam privatnički štakor koji ima sve na minimalcima i kuka kako se ne može, a ukrao bi Majku Božju s oltara i prevario i mater svoju...), pa nam se javi da čujemo kako je.
Quote:
general Martok kaže:
što ste n dobrih normalnih ljudi koje poznajem kaznili bez veze,
|
Svatko je kažnjen jer je zatečen kako krši zakone ove države (koje ne donosi policija), a ukoliko su isti kažnjeni, znači da je i činjenica da su kršili zakon i da je ta činjenica dokaziva. Ako je bezveze - ne znam zašto su kažnjeni, ja osobno ne bih nikada platio kaznu ako je "bezveze"!...
Je li ih policija tjerala da krše zakon - mislim da nije, no za njihovu vlastitu glupost je i opet, očito, ipak kriva policija. Jer oni sami ziher nisu, oni su "dobri i pošteni, normalni"... nismo li svi?
Quote:
general Martok kaže:
naštimali svugdje ograničenje od 60,
|
Opet piliš sa nepoznavanjem osnovnih činjenica, a u životu nisi pročitao niti jedan zakon (u to se dam kladiti). Ako si vozač, onda moraš poznavati ZSPC, a tamo lijepo piše TKO određuje brzinu na cesti za svaki fakin centimetar ceste... hint: NIJE POLICIJA! Probaj sa lokalnom upravom i samoupravom, gradovi i njihovi uredi za promet... policija ne određuje kolika će biti brzina na kojoj prometnici, ne postavlja znakove, ne proizvodi ih, ne odlučuje o tome... no ti očito znaš bolje.
Quote:
general Martok kaže:
znaj jedno - vaša branša ništa ne proizvodi niti stvara, a opet pljuješ po onima koji te hrane. Pametnom dosta.
|
Opet nemaš pojma. MUP je jedino državno ministarstvo koje puno doprinosi u proračun, kojeg najviše žderu vojska i zdravstvo, pa socijala, prosvjeta...
MUP uprihođuje jako puno, o tome postoje i službeni podaci ministarstva i Vlade, pa se informiraj. Moja branša proizvodi javnu sigurnost, što je najvrednija stvar. Da nje nema - badave ti sve što ti proizvodiš. No sigurnost, mir i javni red su skupe stvari, ljudi lako zaborave na tu činjenicu pa bajaju gluposti.
I vi me ne hranite. NITKO ovdje. Pametnom dosta.
Zadnje uređivanje Sledgehammer : 21.08.2013. at 00:31.
|
|
|
20.08.2013., 23:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sam ti upravo poslao e-poštom jedan topli sendvič i sok od jabuke.
|
|
|
21.08.2013., 00:02
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Ostoja Grubica kaže:
A da se vi dogovorite, ili je u pravu Sivkić, s 3500 i nn kuna mirovine u ranim četrdesetima, ili si u pravu ti, s najslabije plaćenim drž. službenicima?
|
Ako je umirovljenik, onda nije državni službenik. Nemam pojma otkuda ti znaš da je Sivkić umirovljen i kolika mu je mirovina, no moja plaća i njegova mirovina idu po različitim zakonima, koje - već je dosadno govoriti - ne određuje policija, nego politika, oni koje ste izabrali. Moja plaća se može mjeriti sa ostalim državnim službenicima, i u tom kontekstu policija je najlošije plaćena državna služba. To je lako dokazivo. Zakone o mirovinama ne donosi policija, pa ne znam u čemu bismo se mi tu trebali uspoređivati?
Quote:
Ostoja Grubica kaže:
Što ti misliš da drugi imaju projekciju? Uče, stvaraju i ne znaju što donosi sutra. Država baca na ulicu u idućih par godina jedno 2000 dr znanosti, kakvu oni imaju projekciju?
|
Ne znam za druge, ako nemaju projekciju ili perspektivu, za to im sigurno nije kriva policija. Krivi su im oni koji im svakodnevno vrijeđaju inteligenciju svojim bahatim neukim, glupavim ponašanjem, koji nemaju volje ni želje ni znanja napraviti od ove države zemlju znanja, mogućnosti i sreće za njezine ljude, umjesto toga rade to za prljav novac od ove zemlje za tuđu sreću. Krivi su im razni Milanovići, Jovanovići i slični nenarodni, antihrvatski, bahati i ljigavi likovi koji s ekrana prodaju bahatost sa kojom bi se mi, valjda, trebali ponositi, dok unazađuju i uništavaju budućnost naše djece za puno godina unaprijed.
Meni je žao ukoliko ijedan mladi čovjkek mora ići sa svojeg praga i doma u tuđi svijet tražiti svoju budućnost, zato je rna njegovom pragu budućnost dolaze tražiti stranci, a to im omogućava naša Vlada. Ja sam sve to probao u životu, moje troje djece je isto na pragu ozbiljnijeg života i akademske budućnosti, tako da mi nije svejedno, no znam da policija sigurno nije kriva za takvo stanje, i smeta me ako se konstruira da je. Svatko se treba boriti protiv onoga tko mu je PRAVI uzrok jada, no to je prečesto ovom narodu preteško, pa traži krivce za vlastiti jad na krivim mjestima. Ja to zovem kukavičlukom, i to iskazuje ovdje u temi većina onih koji vole filozofirati o tome "tko koliko i što radi i tko je tu preplaćen, da ne spomenem ono najgluplje - "tko to mene hrani"...?  
Quote:
Ostoja Grubica kaže:
Najveći problem i jest, kako vi primate ljude. Meni dan danas nije jasno zašto ne postoji prava škola za policajce? I onu jednu ste zatvorili.
|
Školu otvara i zatvara Vlada, ne policija. Prava škola je inače rijetkost, niti jedna zemlja EU nema "pravu školu" za policajce (ni ne znam kakva je to - možda obična srednja škola unutarnjih poslova??). Pa ona nikada nije stvarala nikakve stručnjake ili natprosječne policajce, obična srednja škola koja je usporenijim tempom učila pitomce ono što su drugi učili ubrzano po polugodišnjim tečajevima. Svugdje vani postoje samo tečajevi, od pola godine do dvije godine trajanja, no oni traže završenu srednju školu i imanje nekakve struke prije policije.
Policijski posao je ZANAT; znači majstor postaješ radom, trudom, iskustvom, zalaganjem, ukratko - PRAKSOM, a ne nikakvim ekstra "školama" što se kompleksaški forsira po MUPu, umjesto da se naglasak stavlja na iskune ljude u struci, naglasak se stavlja na nestručne profile kojekakvih visokih škola, gdje nekakav veterinar ili politolog vrijedi više od policajca sa 20 godina prakse i kompletnim terenskim znanjem rada.
Zadnje uređivanje Sledgehammer : 21.08.2013. at 00:08.
|
|
|
21.08.2013., 00:28
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
quadzilla kaže:
Da, jadnik sam što sam se školovao i imam nadprosječna primanja, posao koji radim ne da nije stresan nego je high life. Boljka mi je što razmišljam svojom glavom a ne što nisam rođen sa trećinom mozga pa da završim policijsku akademiju i ku*čim se sa značkom i zahebavam normalne ljude po cesti.
|
Ti i imaš trećinu mozga čim tako bahato konstruiraš stvari o kojima pojma nemaš. I ja imam škole, dapače fakultet, govorim 4 strana jezika, član sam i Mense i još puno drugih i stručnih i civilnih tijela, imam brdo interesa i ne mislim da sam ti u ičemu inferioran zato jer radiš bolje plaćen posao od mene, no nisam srao u gaće kao ti i slični dok je trebalo braniti ovu zemlju, a danas ne znaju kuda bi se stavili od velevažnosti. Zaboravljaju da im je slobodu kurčenja i pametovanja omogućila upravo ekipa sa trećinom mozga, dok su oni sa puno mozga spremali, uz tvoju potporu, milijarde na kojekakve otoke širom svijeta. Toliko o kurčenju tebe i tebi sličnih. Zato i jesmo u kurcu jer tako pametni kao ti nemaju tri čiste.
Quote:
quadzilla kaže:
Sam način tvog izražaja govori da si policajac i da si sigurno frustriran svojim poslom i onime što moraš radit. Čovječe jalan sam na policiju, pogotovo kad čitam ovakve poput tebe, Mir Ugled Povjerenje- kako da ne?
|
Ja nisam frustriran poslom, dapače, ali sam frustriran brdom budala koje u ovoj zemlji ne znaju dalje od nosa, memorija im je kao kod akvarijske ribice, cca 3 sekunde, zato i biraju uvijek iste preobučene kriminalce na vlast, jer im rođo tamo nešto je, a najveće postignuće kod nas je kurčiti se tuđim uspjesima. Pa makar bili i kriminalni.
Mir Ugled Povjerenje - naravno, dapače, s ponosom! Pošteni ljudi se ne trebaju bojati, iza tog slogana stoji profesionalnost koja je vrlo lako moguće i veća negoli je kod tebe osobno. Možda i zato jer se radi o puno ozbiljnijim stvarima? MI se bavimo sa ljudskim jadom i tužnim sudbinama, sa onima koji rade zlo drugima, i spriječavamo da do zla dolazi koliko možemo, i u skladu sa zakonom kojeg nismo donijeli mi. Ne pušemo se prodajom krovnih prozora i fasadne žbuke. Radimo sa živim ljudima, sa sudbinama i sa opasnošću - to je sve tebi jako daleko, zar ne?
Quote:
quadzilla kaže:
Zapamti, živiš od mene i ljudi koji su u radnom odnosu, kad ja ne budem imao posao i još takvih milijun, e onda ćeš ti stajat između mene i vlade.
|
Ne živim od tebe, nikada nisam, i nikada neću. Sustav sam već takvim velevažnima kao ti objasnio u prethodnom postu.
Quote:
quadzilla kaže:
Vidi se da si školovan u propaloj državi, možda je to neka obiteljska crta, ono otac bio milicajac pa će i sin u miliciju. Prošetaj malo do Engleske pa ćeš vidjeti kakvo poštovanje ima policija i ugled među običnim građanima.
|
Nemoj se baviti psihologijom, ne ide ti to, za to treba malo više od trećine mozga i dugog jezika, jer uvredama pokazuješ da argumenata nemaš.
BTW, nisam nikada bio milicajac, školovan jesam (ali ne za miliciju) u bivšoj državi, što je i logično obzirom na moje godine života (47), nisam mogao čekati da mi nove generacije nekakvih profesora prodaju muda po bubrege po Bolonji i rade od mene fah-idiota.
Prošetaj malo do Engleske pa mi reci kako se građani ponašaju, i kako se kurče pred policijom. I pitaj se da li bi se ti tamo ponašao tako kao tu? Ja znam da ne bi. No to je pitanje osobnog odgoja, morala i karaktera. Za koji je, vjerojatno, u tvom slučaju kriva - policija. Jer kada bi te tamo lupili kaznom, češao bi se iza uha još godinama. I to ne bi bilo loše. Barem bi konačno naučio cijeniti što imaš, a ne stalno kompleksaški kukati za triput gorim od sebe. No kod nas je već tradicija da je strano govno slađe i bolje od domaćeg putra. Jer ništa domaće ne valja, zar ne?
Zadnje uređivanje Sledgehammer : 21.08.2013. at 00:38.
|
|
|
21.08.2013., 00:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije istina da ništa domaće ne valja niti mi se sviđa takav stav,ali za ovo sa Engleskom nisi uopće u pravu.
Ima na jutubu dosta videa di se vidi kako se klinci doslovno sprdaju ismijavaju i vrijeđaju policajce,a ovi ništa,tako da...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:01.
|
|
|
|