Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.01.2015., 13:17   #41
Quote:
uzadnjicas kaže: Pogledaj post
razumijem šta govoriš, The unforgiven, samo eto slučaj je takav da nam fasada uopće ne izgleda loše, ni najmanje ne odaje koliko je slaba termoizolacija.

a kako sa stolarijom, koju su neki u zgradi sami sebi već promijenili i platili? još će ti stanari biti protiv cijelog projekta iz čistog jala, ako su oni sebi morali sve platit taman da sad netko drugi bude sponzoriran. ili će onda tražiti smanjenje pričuve za sebe, ali u kolikom iznosu, jer nisu svi jednako potrošili...

moram ti reći da je ova pričuva koju si ti naveo dupla od naše, tako da o pozitivnoj nuli možemo samo sanjati.
Ne odaje, ali odaje racun za grijanje

Kazem, nesto ce ti se vratiti kroz ustedu na grijanju a najveci dobitak imas tek prilikom prodaje stana, cak bi se usudio reci da vratis vecom cijenom sve sto si ulozio, a kao bonus ti ostane do tog trenutka usteda na grijanju i hladenju, i to sto si puno lakse prodao nekretninu.

Znaci plus postoji ali dugorocno gledano.

Stolarija se odnosi samo na stubiste i zajednicke prostorije a stanovi svatko mora traziti za sebe posebno ako zeli, to nema veze s ovim.

Dupla?
Vjerojatno centar grada, starija zgrada i veca kvadratura od mene(65m2).

Mi smo sada otplatili lift, krov, stolariju, i sad se samo jos ceka fasada.

Ja racunam cca 5 godina jos ovako visoke pricuve i onda mir.

Usteda vjerujem da ce biti poprilicna pogotovo jer sam vec stavio vrhunsku stolariju na stan, jos jedina nepoznanica su mi ovi razdjelnici grijanja jer ja imam grijanje na toplanu.

A i pitanje je koliko ce otici cijene gore, sada su nisko ali sto su duze nisko to ce poslije biti vece jer ce se morati nadoknaditi gubici koji sada nastaju.

U prevodu, ja ocekujem povecanje i do 1000kn(sada je oko 600-700) po zimi za grijanje, ako ustedim pola od toga to mi pokriva pricuvu po zimi a ljeti necu paliti klimu toliko pa stedim na struji opet ali ne toliko.
The unforgiven is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2015., 14:22   #42
Quote:
The unforgiven kaže: Pogledaj post
Stolarija se odnosi samo na stubiste i zajednicke prostorije a stanovi svatko mora traziti za sebe posebno ako zeli, to nema veze s ovim.
Nisam siguran da je ovo točno...od kuda ti to?
.pero vragec is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2015., 14:40   #43
Koji je postupak natjecaja?
Tj. gdje se i kada predaju zahtjevi?
da li energetski certifikat moram odmah napraviti i predati sa zahtjevom ili naknadno?
tj. ako ne prodem natjecaj sto ce mi energetski
huskybucka is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2015., 14:51   #44
tu ti sve piše...
http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu
.pero vragec is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2015., 11:09   #45
ZAHTJEV ZA ISPLATOM NOVČANIH SREDSTAVA
Korisnik sredstava je dužan nakon završetka projekta dostaviti Zahtjev za isplatu sredstava sufinanciranja koji mora sadržavati:
1. Račun za opremu i ugradnju mjere EnU te račun za energetski pregled i energetski certifikat (ukoliko se provodi) sadržaja sukladnog članku 14.
Pravilnika (original ili ovjerena kopija);

2.Pisana izjava izvođača radova o izvedenim radovima,uvjetima održavanja i sukladnosti ugrađene opreme, sukladno Pravilniku o tehničkom pregledu građevine (NN 108/04),sadržaja sukladnog članku 14. Pravilnika (ovjerena kopija);

3.Garancija izvođača radova da je mjera EnU ugrađena prema uputi proizvođača na kućanstvu navedenom u prijavi (ovjerava Izvođač radova, ovjerena kopija);

4.Suglasnost za obavljanje djelatnosti građenja angažiranog Izvođača radova sukladno članku 3.Pravilnika (kopija).

5.Presliku zapisnika (Izvještaj) o provedenom energetskom pregledu obiteljske kuće.

6.Preslika energetskog certifikata obiteljske kuće izrađenog temeljem navedenog energetskog pregleda.

7.Izjava izvođača radova o jamstvenom roku:
- za izvedene radove na minimalno 2 godine
- za opremu na rokove koji nisu kraći od onih koje daje dobavljač opreme

8.Ugrađena oprema mora imati odgovarajuće dokaze o sukladnosti s tehničkim propisima

9.Oprema mora biti ugrađena od ovlaštenog izrađivača radova

Ako nešto od ovoga nemaš, nakraju se subvencija ne isplaćuje, odnosno ne refundira ti se utrošeno

Ono što me brine, naročito za obiteljske kuće, da ne bi izvođači sve obećali da nije problem a onda kad zatražiš 2,3, 4,7. stavku problemi

Koliki je trošak energetskog certifikata, tj. ovisi li o veličini građevine?
mačkonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2015., 16:59   #46
Fondu možete aplicirati samo preko Upravitelja i to piše u natječajnoj dokumentaciji. Ove priče sa 25-30% višim cijenama nebih htio komentirati kao ni motivaciju predstavnika stanara obzirom da jesam predstavnik i znam koliko vremena gubim na pregovore s Upraviteljem i komunikaciju sa svim mogućim izvođačima kao i ranije s projektantom. Znam što sam, odnosno što nisam uzeo od nikoga tak da me vrijeđaju gornji navodi. Certifikate moraju imati svi, dakle samo je pitanje vremena kad će ga zgrada zatražiti ili dobiti ako je već zatražen. Bolje prije, jer ovako oni koji prodaju stanove moraju platiti certifikat za svoj stan, a to je cjenovno bitno nepovoljnije nego kad certificiraš zgradu. Ako imaš certifikat, po njemu projektant dobije projektni zadatak što je potrebno na zgradi poboljšati i po tome se projekat radi. Nije nužno da imaš certifikat, ali onda projektant ima više posla. Onda se dobije okvirni iznos ukupnih troškova.
Stolarija kod mene podrazumijeva svu stolariju, a ne samo ulazna vrata i slično. Oni koji su prozore promijenili će za taj dio imati manju pričuvu kad se sve izračuna. Stolarija je velika stavka u projektu i ako nije nužna nemorate ju stavljati osim ove na zajedničkim prostorijama (ulaz i sl.) Izvođenjem energetske obnove moraš dokazati ušteda od minimalno 30% inače nema sufinanciranja. Kod nas će ušteda po projektu biti nekih 66% od čega stolarija nosi pola, a išli smo na sigurno jer sa projektom bez stolarije je to bilo malo preko 30%. Postoje krediti banaka pa možete vidjeti što vam je povoljnija opcija. Banka, izvođač ili da vas možda kreditira upravitelj. Investicija je velika, novaca treba puno i moramo dići veliki kredit. Potpise za tu cijelu priču ću skupljati na kraju tj. sad kad budem imao konkretne ponude izvođača sa složenom financijskom konstrukcijom. Računam da ću uštedjeti cca 1.5 kn po m2 za grijanje pa to prebaciš sa stavke grijanja na pričuvu i na taj način smanjuješ udar na budžet stanara. Nije ta kuna i pol dosta, ali hoću reći kad pričuva bude npr 6kn, a sad je 3 i pol kn da ću je realno povećati za 1 kn. Valjda.
@drazen vr
U mom slučaju smo susjed i ja pregovarali sa projektnim uredima, a upravitelj je bio samo zapisničar. Izvođače također skupljamo sami, ali ćemo natječaj izvesti preko upravitelja i imat ćemo dobre informacije za završne pregovore.

Zadnje uređivanje GrayWolf : 21.01.2015. at 17:01. Reason: gramatika
GrayWolf is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2015., 09:44   #47
Quote:
drazen vr kaže: Pogledaj post
Mene bi zanimalo dali ja kao predstavnik stanara mogu nači nekog za izradu projektne dokumentacije i mimo upravitelja,koji je u mojoj zgradi GSKG prijaviti zgradu na natječaj FZOEU.
.
GSKG je inače dosta trom (mislim da za razdjelnike traže 100%suglasnost, iako i Fond i HEP traže 80%, vjerojatno se nadaju da zgrade neće skupiti 100% da ne bi imali viška posla ) pa je to u startu već problem. Ali ako im ti kao predstavnik doneseš sve skupljeno i gotovo, tj.da oni moraju samo staviti u paket i poslati preporučeno, onda te ne smiju odbiti.

Mene inače, nevezano za to živciraju uvjeti i administracija silna koju Fond propisuje. Kao da im je cilj da se što manje zgrada javi.
Nadalje me živcira što i projektanti samo žele na brzinu zaraditi i uopće ni ne pogledaju zgradu, a već ispale cijenu od 35.000 kn (koliko daje Fond).
Isto tako svi s kojima sam dosad pričala ne priznaju certifikat od firme koja je prije radila, nego tvrde da moraju "sve iz početka" :klap:
Stickers is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2015., 16:05   #48
Pozdrav, zanimaju me neke informacije oko energetske obnove kuća, točnije obnove stolarije. Pošto će se ove godine direktno prijavljivati fondu, zanima me dali će svi prijavljeni iz RH biti zajedno ili će biti odvojeni kao prošle godine, tj po gradu i općini? Mislim po meni je to bezveze, onda će pokupit sve novce veliki gradovi???

hvala
Torby is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2015., 16:38   #49
Quote:
Torby kaže: Pogledaj post
Pozdrav, zanimaju me neke informacije oko energetske obnove kuća, točnije obnove stolarije. Pošto će se ove godine direktno prijavljivati fondu, zanima me dali će svi prijavljeni iz RH biti zajedno ili će biti odvojeni kao prošle godine, tj po gradu i općini? Mislim po meni je to bezveze, onda će pokupit sve novce veliki gradovi???

hvala
od kud to da ce se prijavljivat direktnu fondu ?
to inace organizira zupanija/grad/selo i njima se prijavljuje
bager666999 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2015., 17:13   #50
Quote:
bager666999 kaže: Pogledaj post
od kud to da ce se prijavljivat direktnu fondu ?
to inace organizira zupanija/grad/selo i njima se prijavljuje
http://www.mzoip.hr/hr/ministarstvo/...sredstava.html
Torby is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2015., 14:38   #51
Ima li tko kakvih novih informacija?
Torby is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2015., 19:52   #52
Zna li tko može li se zgrada prijaviti na natječaj za energetski certifikat i projekt energetske obnove zgrade u istoj godini?
darkec2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2015., 13:10   #53
Nevidim zašto se ne bi mogli prijaviti.
GrayWolf is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2015., 14:00   #54
Dali je potrebno priložiti projekat ili vlasnik sam navodi koliko kuća ima npr prozora i vrata?
Torby is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2015., 19:37   #55
Quote:
Torby kaže: Pogledaj post
Dali je potrebno priložiti projekat ili vlasnik sam navodi koliko kuća ima npr prozora i vrata?
Samo pokucaš na vrata i kažeš da hočeš novu fasadu , vrata i prozori su uračunati u ukupnu kvadraturu fasade.,,,,,,,
kissas is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2015., 08:23   #56
objave natječaja i informacije za dio RH:
http://www.regea.org/natjecaji.html
svašta is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2015., 14:17   #57
obnova krovišta

Ima tko da je radio energetsku obnovu krovišta, grad Pula sufinacira kroz svoj projekt Dolcevita sa 50.000,00 kuna, pa me zanimaju okvirne cjene za krov od cca 250 m2, zgraqda ima pet katova, prva ponuda je teška 170 000 kuna, sa nekim alu pločama(unutra je pjena) bi zamjenili ljepenku.
zanimaju me iskustva
vinko3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2015., 23:48   #58
Sufinanciranje energetski učinkovite novogradnje - Lipanj 2015

Otvaramo temu i mišljenja nastavno nadolazećem natječaju od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 'fzoeu', odnosno javnom pozivu građanima kao fizičkim osobama da iskoristite poticaje sufinanciranja energetski učinkovite gradnje koji kreće za lipanj 2015., a glasi,
'Javni poziv za sufinanciranje niskoenergetske novogradnje u energetskom razredu 'A' i bolje'.
Zna li netko više o cjelokupnoj strategiji, kako će to sve izgledati?

Također prije svega, pozdravljamo i podržavamo sve Vas ekološki osviještene i one koji će to postati, omogućite štednju energije u vlastitom domu, a što je najbolji ulog za ljepšu budućnost svima na planeti.
Old 06.04.2015., 08:47   #59
I mene je zainteresirala najava natjecaja, ali na tribini o ener. ucinkovitosti i mjerama fonda ministar Zmajlovic je samo rekao da razmisljaju o tome i to u slucaju da ostane neiskoristenog novca od drugih mjera....tako da sa 06. 2015. ne idu nikako u raspisivanje natjecaja
zokys is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2015., 09:55   #60
Mi razmisljamo o postavljanju solarnih panela.
Gdje bi se moglo pročitati o subvencijama koje daje EU, država ili tko ih već daje?
Dakle, solarni paneli za grijanje a mozda i za prodaju HEP-u.
Sve informacije dobrodošle
Moment torzije is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:00.