Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Fakulteti i visoka učilišta

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.08.2014., 13:20   #41
Quote:
čika Anker kaže: Pogledaj post
Jel problematično ako nisam nabavio kutu za pretpraksu? Sjetio sam se u četvrtak navečer, a počinjem ovaj ponedjeljak.
ja sam došla na pretpraksu i pitali su me jel imam kutu, ja njima ne, onda su mi ju posudili od nekog sa odjela
tak da nije problem
storm25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2014., 13:44   #42
Quote:
prikaante kaže: Pogledaj post
Dakle, imam par pitanja vezanih za upis, vjerujem da su bila postavljena već popriličan broj puta pa vas molim za malo strpljenja.
Koliki je otprilike bodovni prag za upad ovih zadnjih godina? Koliko se uopće ljudi prijavi?
Kako oni računaju ove prosjeke u srednjoj? Oni nose 220 bodova pa bih želio otprilike skucati brojku svojih bodova.
Što se tiče prijemnog, nude li se samo zadaci na zaokruživanje ili i računski? Jesu li zadaci više za napamet naučit ili treba povezati stvarčicu dvije?
Koji bi dom bio idealan za studenta medicine u Zagrebu? Da je blizu i da nije najveća štala u Zagrebu?
zadnji ove godine je imao 744,8 bodova
a slijedeći koji nije upao je imao 744,7
1065 ljudi je pisalo prijamni
svi zadaci su na zaokruživanje s pet ponuđenih odgovora. biologija je više štrebanje, kod fiz moraš znat formule jer ima dosta zadataka di nema brojeva nego tipa kolko će se ovo smanjit ak se ono drugo poveća. kod kemije si dobro prouči organsku (kiralnost, aminokiseline i to)
storm25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2014., 16:22   #43
Jesu idući tjedan upisi u sve više godine? Da se mentalno pripremim za refeneradu na vrijeme
snenokle is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2014., 19:30   #44
Quote:
snenokle kaže: Pogledaj post
Jesu idući tjedan upisi u sve više godine? Da se mentalno pripremim za refeneradu na vrijeme
Od 25og krecu
Old 18.08.2014., 19:48   #45
Quote:
storm25 kaže: Pogledaj post
zadnji ove godine je imao 744,8 bodova
a slijedeći koji nije upao je imao 744,7
1065 ljudi je pisalo prijamni
svi zadaci su na zaokruživanje s pet ponuđenih odgovora. biologija je više štrebanje, kod fiz moraš znat formule jer ima dosta zadataka di nema brojeva nego tipa kolko će se ovo smanjit ak se ono drugo poveća. kod kemije si dobro prouči organsku (kiralnost, aminokiseline i to)
Čini mi se da će mi kemija stvarat najviše problema, ova organska se uči u 4.?(još sam treći )
Barem su zadaci s ponuđenim odgovorima, pa imaš barem neku šansu za nagađanje (ne traže postupak, jel?).
prikaante is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2014., 13:23   #46
Jel ima neka dobra dusa tu da mi malo opise sta mi tocno radimo na pretpraksi? Ja jos svoju nisam pocela niti sam se odlucila u koju bolnicu da odem ili da ju obavim kod svoje dr u ordinaciji obiteljske medicine pa mozda mi nekakav opis malo pomogne
Old 19.08.2014., 13:30   #47
Quote:
prikaante kaže: Pogledaj post
Čini mi se da će mi kemija stvarat najviše problema, ova organska se uči u 4.?(još sam treći )
Barem su zadaci s ponuđenim odgovorima, pa imaš barem neku šansu za nagađanje (ne traže postupak, jel?).
Da organska ti se uci u 4 raz i ona je najzastupljenija na prijemnom tako da zapni od pocetka
Ne trazi se nigdje postupak. I da imas neku sansu za pogodit odgovor ali ta sansa je vrlo mala jer imas 5 ponudenih odgovora s tim da se odgovori vrlo cesto razlikuju u samo jednoj sitnici i nekad ti vole stavit npr 2 odgovora koja su tocna ali je ipak jedan malo tocniji od drugog pa sad ti vidi...kupi si onaj plavi prirucnik, malo ga prelistaj pa ces vidjet i sam kakvi su bili prosli prijemni. I sretno
Old 19.08.2014., 13:34   #48
Quote:
Dimka1 kaže: Pogledaj post
Jel ima neka dobra dusa tu da mi malo opise sta mi tocno radimo na pretpraksi? Ja jos svoju nisam pocela niti sam se odlucila u koju bolnicu da odem ili da ju obavim kod svoje dr u ordinaciji obiteljske medicine pa mozda mi nekakav opis malo pomogne
Ovisi gdje ideš, ali uglavnom sjediš i ne radiš ništa tj. promatraš.

Neki su bili na kirurškim odjelima pa su ih vodili u OR, neki su svašta vidjeli na hitnoj, ali većina nije radila ništa, a vrhunac je eventualno bio mjerenje tlaka - ja nisam ni to. Sumnjam da itko stvarno odradi 40 sati.
Old 19.08.2014., 16:55   #49
Što se moje pretprakse tiče ja tamo stvarno radim. Prvog dana (jučer jelte) već sam uzeo anamneze troje pacijenata primljenih na odjel toga dana, da bih danas ujutro došao taman na vizitu i s profesorom i specijalizanticom prošao cijeli odjel (gastroenterologija na KBD). Još sam prošao ultrazvuk, gastroskopiju i kolonoskopiju na istom odjelu, da bih drugu polovicu dana bio na Hitnoj. Danas sam na kraju šihte, u 15 do 2 (a krenuo sam u 8) dobio Čustovićevu Anamneza i fizikalni pregled koju do sutra moram proučit. I još k tome morat ću cijelom odjelu izmjerit tlak. Tako da meni na pretpraksi nije dosadno, a postoji mogućnost da i pređem tih propisanih 40 sati.
čika Anker is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 11:30   #50
Quote:
NOD14 kaže: Pogledaj post
Ovisi gdje ideš, ali uglavnom sjediš i ne radiš ništa tj. promatraš.

Neki su bili na kirurškim odjelima pa su ih vodili u OR, neki su svašta vidjeli na hitnoj, ali većina nije radila ništa, a vrhunac je eventualno bio mjerenje tlaka - ja nisam ni to. Sumnjam da itko stvarno odradi 40 sati.
Ovo! Ne da se ljudima stajat cijeli dan i čekat, zapravo je dosta dobro vidit prijelome i kako pregled treba izgledat + ako je neki specijalizant u blizini da ti pojasni što se radi.

Quote:
čika Anker kaže: Pogledaj post
Što se moje pretprakse tiče ja tamo stvarno radim. Prvog dana (jučer jelte) već sam uzeo anamneze troje pacijenata primljenih na odjel toga dana, da bih danas ujutro došao taman na vizitu i s profesorom i specijalizanticom prošao cijeli odjel (gastroenterologija na KBD). Još sam prošao ultrazvuk, gastroskopiju i kolonoskopiju na istom odjelu, da bih drugu polovicu dana bio na Hitnoj. Danas sam na kraju šihte, u 15 do 2 (a krenuo sam u 8) dobio Čustovićevu Anamneza i fizikalni pregled koju do sutra moram proučit. I još k tome morat ću cijelom odjelu izmjerit tlak. Tako da meni na pretpraksi nije dosadno, a postoji mogućnost da i pređem tih propisanih 40 sati.
Nezz, ja ne bi dala brucošu da uzima anamnezu jer kako uopće znaš što radiš, čak i da si proučio knjigu. Ono, ti ne znaš ni anatomiju kamoli sve sline lijekove koji se uče na farmi. Neodgovorno od doktora.
Old 20.08.2014., 13:08   #51
Quote:
Fanhp kaže: Pogledaj post
Nezz, ja ne bi dala brucošu da uzima anamnezu jer kako uopće znaš što radiš, čak i da si proučio knjigu. Ono, ti ne znaš ni anatomiju kamoli sve sline lijekove koji se uče na farmi. Neodgovorno od doktora.
To je zato što oni na odjelima nemaju pojma tko si i što si pa sve moraš sam objasnit. A i kad objasniš, često bude njima svejedno.
Neodgovorno svakako.
Old 20.08.2014., 16:42   #52
Što treba za upis više godine?
Old 20.08.2014., 16:42   #53
Quote:
Quote:
Bat Kol kaže: Pogledaj post
To je zato što oni na odjelima nemaju pojma tko si i što si pa sve moraš sam objasnit. A i kad objasniš, često bude njima svejedno.
Neodgovorno svakako.

No, no, no, nemojte odmah tako. Niti znamo kome je uzeo anamnezu, niti znamo je li netko bio uz njega dok je to radio ili kasnije provjerio sto je mladi kolega napravio, niti znamo je li smio raditi sto je radio slucajno ili ne.

Ako je rijec o "stalnim musterijama", onda nema nikakve veze sto je on uzeo anamnezu, ako je netko bio uz njega ili provjerio sto je radio, jos manje ima veze, a ako se na KBD-u nije nasao slucajno, onda je sasvim svejedno sto je radio, netko je sigurno provjerio sto je radio. I to barem dvaput.

Vezano uz neodgovornost, nije mu nitko dao da sam radi UZV trbuha ili endoskopiju.
Old 20.08.2014., 16:45   #54
Quote:
Što treba za upis više godine?
Testiran indeks i popunjena neka dva obrasca. Obrasci se ili dobiju, ili za pola kune kupe u papirnici. U obrascima mislim da moras ispuniti koje si izborne imala, mozda i jos nesto.
Old 20.08.2014., 17:02   #55
Da pojasnim kako sam uzimao anamnezu. Taj dan su na odjelu bila zaprimljena 3 nova pacijenta, koji su došli sa dijagnozom, na kontrolne pothvate. Mislim da su u pitanju bila 2 CT-a i jedna biopsija. Dok sam uzimao istu u istoj prostoriji kraj mene stajala je doktorica koja me vodila na odjelu, da bi kad smo izašli iz soba mene zamolila da joj sve to lijepo ispričam, i pokazala mi je greške koje sam napravio. Dakle ja sam uzimao anamnezu na pacijentima koji su istu već obavili. Ne znam kako je to neodgovorno, a sigurno je puno poučnije nego da samo sjedim kraj profesora ili doktorice dok isti/ista piše otpusna pisma. Kako je netko naveo nisu ludi da mi u ruke daju pacijente da njima baratam. Kad sam rekao da sam prisustvovao ultrazvucima i endoskopijama to znači da sam stajao kraj profesora koji je obavlja te zahtjeve dok je meni sa pojednostavljenim rječnikom pokušao objasniti što radi i zašto to radi. Opet puno bolje, nego da sjedim u ordinaciji i glumim lampu.
čika Anker is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 17:31   #56
Najbolje je na kavi sjedit...
Old 20.08.2014., 19:24   #57
Quote:
Yazo_00 kaže: Pogledaj post
Najbolje je na kavi sjedit...
Old 20.08.2014., 19:45   #58
"Da pojasnim kako sam uzimao anamnezu. Taj dan su na odjelu bila zaprimljena 3 nova pacijenta, koji su došli sa dijagnozom, na kontrolne pothvate. Mislim da su u pitanju bila 2 CT-a i jedna biopsija. Dok sam uzimao istu u istoj prostoriji kraj mene stajala je doktorica koja me vodila na odjelu, da bi kad smo izašli iz soba mene zamolila da joj sve to lijepo ispričam, i pokazala mi je greške koje sam napravio. Dakle ja sam uzimao anamnezu na pacijentima koji su istu već obavili. Ne znam kako je to neodgovorno, a sigurno je puno poučnije nego da samo sjedim kraj profesora ili doktorice dok isti/ista piše otpusna pisma. Kako je netko naveo nisu ludi da mi u ruke daju pacijente da njima baratam. Kad sam rekao da sam prisustvovao ultrazvucima i endoskopijama to znači da sam stajao kraj profesora koji je obavlja te zahtjeve dok je meni sa pojednostavljenim rječnikom pokušao objasniti što radi i zašto to radi. Opet puno bolje, nego da sjedim u ordinaciji i glumim lampu."

Slučajno znam o kome se radi,tj. tko je mladi kolega i ono što je naveo je točno tako što je rekao i ne pričajte o neodgovornostii mladih liječnika što mu se neke stvari dopuštaju,to je za pohvalu,on ne donosi odluke niti sudjeluje u zahvatima ,a u svakom slučaju da nauči kako se mjeri tlak ili recimo način na koji se uzima anamneza je svakako pohvalno..jedino je problem što naravno znam jer sam pored mladog kolege ("budućeg") bio što je poduzetan i želi se uključiti a ne na kavicu ili "blejati" po bolnici,bar da je više takvih mladih kolega tad bi manje bilo završenih doktorčića koiji u biti mrze medicinu i pacijente i zato ne pričajte gluposti ako niste sa kolegom jer ja jesam!
Protected is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 19:48   #59
..pod onim probleme sam također mislio na to da ima dosta posla tamo gdje je mladi kolega pa mu se ne stigne baš 100% posvetiti...(ne znam gdje mi je uređivanje poruke )
Protected is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2014., 19:58   #60
Meni ovo pari ko da tamo možeš dovest svakog u kuti i dat mu da radi s pacijetnima. Aj neka.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:44.