Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
31.03.2015., 18:13
|
|
Tu te ni, a ni tam
Registracija: Feb 2010.
|
Ugradbeni vodokotlić Viega
Kako zamijeniti dijelove na ugradbenom vodokotliću Viega, vidi se na ovom videu?
Vjerujem da će ovo poslužiti malo spretnijim majstorima kategorje SSM !
Steptec Vodokotlić
I još jedan MonoTecl.
Zadnje uređivanje Majstor : 09.04.2015. at 08:30.
|
|
|
05.05.2015., 09:40
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2014.
|
Ugradbeni vodokotlić se ne puni?
Bok. Imam ugradbeni vodokotlić i ne puni se vodom normalno već mu treba po 2 do 3 sata da se napuni. U čemu je problem?
|
|
|
05.05.2015., 10:12
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Kamenac na plovnom ventilu ne dozvoljava da se plovak podiže i spušta i treba ga očistiti!
|
|
05.05.2015., 10:15
|
|
U samoizolaciji
|
Aham. Koliko stoji popravak? Jeli to veliki kvar ili?
Zadnje uređivanje Majstor : 05.05.2015. at 12:01.
Reason: Post koji prehodi Vašem postu se ne quota jer nema potrebe a i narušuje tijek rasprave
|
|
|
05.05.2015., 10:22
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Nije veliki kvar. Treba napraviti servis kompletnog vodokotlića ikada se već vadi plovak, treba izvaditi i ostale dijelove.
Procjena troškova za popravak je 150-200 kuna, no prvo treba ustanoviti ispravnost i stanje plovka. Cijene zamjenskih dijelova nisu iste za svaki vodokotlić, a za njih se treba interesirati u trgovačkoj mreži ili servisu.
Uz tutorijal i upute koje su postavljene na ovom forumu, možda možeš to napraviti i sam.
|
|
05.05.2015., 10:43
|
|
U samoizolaciji
|
to je cijena samo za dijelove ili s rukama majstora?
|
|
|
05.05.2015., 12:05
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Quote:
Majstor kaže:
Cijene zamjenskih dijelova nisu iste za svaki vodokotlić, a za njih se treba interesirati u trgovačkoj mreži ili servisu.
Uz tutorijal i upute koje su postavljene na ovom forumu, možda možeš to napraviti i sam.
|
To je moja slobodna procjena za rad. Ostalo je već napisano ranije.
|
|
05.05.2015., 15:28
|
|
U samoizolaciji
|
Hvala na info.
|
|
|
05.05.2015., 18:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Pozdrav,
da li preporučate koristiti tablete protiv kamenca u ugradbenim vodokotlićima? Nisam siguran kako djeluju na dijelove ukoliko se duže ne pušta voda, pa da ne bi bilo kasnije problema ako se nagrize nešto što ne treba. Ukoliko da, koje?
Postavljam pitanje jer imam novi kotilić, no na školjki se nakuplja dosta kamenca na mjestima gdje izlazi voda, pa bi možda na taj način uklonio problem.
Hvala
|
|
|
05.05.2015., 18:39
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Za tablete ne mogu ništa reći,osim da ja to sebi ne bi stavio ni u ludilu! Mislim da sam sve rekao?!
Kad već imaš volju, evo uputa kako postupiti.
Zatvori dolazni vod vode u vodokotlić na ventilu koji se nalazi u spremniku, bilo izvijačem, rukom ili imbus ključem, ovisi o vrsti kotlića.
Ispusti svu vodu iz vodokotlića. Sada u wc školjki krpom i spužvom dobro zabrtvi one rupe kroz koje izlazi voda iz vodokotlića. Nasipaj u kotlić cca pola litre octa pusti da ti isteče iz spremnika i ostavi da tako stoji neko vrijeme.  Ocat će polako ipak iscuriti van pa ponovi postupak dva do tri puta.
Ocat će ipak djelomično očistiti kamenac, a neće napraviti štetu poput solne kiseline.
|
|
06.05.2015., 09:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Hvala na info, ovo je zaista koristan odgovor.
A što se tiče tableta, možeš malo detaljnije zašto ne?
|
|
|
06.05.2015., 10:11
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Zbog lošeg iskustva , odnosno vidio sam štetu koju je neka plava tableta (ne znam koja, vidio sam samo plavu boju vode) napravila u vodokotliću! Sakupilo se klupko koje nije bilo lako identificirati i sve se pretvorilo u nekakvu emulziju. Jako teško se taj plastični kotlić očistio od toga. Ista takva tableta je kod limenog kotlića napravila rupu u plaštu u trebalo je zamijeniti kotlić.
Možeš si zamisliti kako bi takav slučaj riješio kod ugrađenog kotlića? Istina, ne znam kakve su tablete sad u ponudi, ali ja ih ne preporučam baš zbog opisane situacije.
Radije očistim kamenac da sve dijelove izvadim i očistim - operem u kiselini , vani i sve vratim nazad čisto. Znam da je sa školjkom malo teže ali nema mi druge.
|
|
06.05.2015., 21:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
grohe ima jos po meni najbolje rjesenje za te tablete tipka se otvara kao vratasca i tableta se ubacuje u posebnu posudu. ne dozvoljava da padne na dno vodokotlica i tamo se talozi.
|
|
|
11.05.2015., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Liv podžbukni kotlić
Može pomoć?
Našla sam Liv podžbukni kotlić na akciji u Pevecu i razmišljam da li da ga uzmem zbog povoljne cijene jer mi je jako ograničen budžet za uređenje kupaone?
Ne vidim puno iskustava po netu konkretno za njihove kotliće pa me zanima isplati li se uzeti to?
Također, može li se mijenjati tipkalo na njima i ako se mijenja, je li to standardno ili?
|
|
|
13.05.2015., 08:44
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Sa Liv kotlićem nemam iskustva i ne mogu ništa reći o tom modelu.
Generalno vrijedi za sve takve uređaje, tipke se mogu uvijek promijeniti po želji i mogućnostima (financijski), jer tipka je za neke modele prilično skupa.
Svaki ugradbeni kotlić ima taj plastični kanister - spremnik koji je uvijek u redu i on ne predstavlja nikakav problem. Razlike u cijeni i u kvaliteti se vide u plovnom ventilu i odsisnom - ispusnom ventilu, odnosno u konstrukcijskim rješenjima i u načinu korištenja. Korisnik želi da je sve jednostavno i da se što manje kvari, majstori očekuju da eventualne popravke i servise obave što lakše i jednostavnije, da dijelovi traju (budu kvalitetni) i da nisu skupi.
Sve to je teško posložiti, da budu zadovoljni proizvođač, kupac i majstori, ali da su pojedini modeli bezobrazno skupi , jesu bez obzira na kvalitetu.
Nebi bilo pošteno da ne spomenem još jednu jako važnu stvar- generalno vrijedi za sve ugradbene i obične vodokotliče, jako brzo se sakuplja kamenac na svim dijelovima i treba ih redovito servisirati.
Osobno su mi simpatije naklonjene na takve , ugradbene uređaje, a ako bi uzimao Liv, važno je znati mogućnost nabave rezervnih dijelova u trgovačkoj mreži.
Iskreno, mislim da to ipak nije baš loš proizvod, a za usporedbu treba reći, svi imamo proizvode od Liv- a u našim sadašnjim vodokotlićima!
|
|
13.05.2015., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Super, hvala na odgovoru Majstore 
Pretpostavljam da su u pitanju uglavnom standardni dijelovi bez obzira na proizvođača, zar ne?
A što se kamenca tiče, to je na žalost neminovnost koju je ne moguće izbjeći jer i sad oblijevam kotlić alkoholnim octom, tako da će ovdje jedino trebat savladati skdanje tipkala 
|
|
|
13.05.2015., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
u ugradbeni LIV ide isti plovni ventil kao i u obican nadzbukni LIV vodokotlic. brtva na odsisacu je takodjer klasicna od LIV-a. to mu je prednost. vise manje svi to imaju. tipke se mogu mjenjati, ali samo od LIV-a mislim da ne mozes staviti npr od geberita ili grohe. nisam iskreno nikad probao, ali mislim da ne ide.
|
|
|
13.05.2015., 22:41
|
|
Dr.med.
Registracija: Apr 2009.
|
Imas u bauhausu za 1200kn grohe sa školjkom, pa to onda isada dosta dobro
|
13.05.2015., 22:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Odlično, onda zapravo nemam razloga previše razmišljati o tome 
Hvala puno na pomoći!
|
|
|
19.05.2015., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Pozdrav svima. Dakle, već tjedan dana mi vodokotlić pušta vodu pomalo, sa nadopunjavanjem svakih minut otprilike. Pokušavao sam ga otvorit kako bi makar zavrnuo ventil jer nemam love za majstora (student sam), međutim bezuspješno. Marke je Geberit i to povlačenje 'konzole' prema gore kod mene jednostavno ne ide, nema tog škljoca. Neće se nikako otvori, pa me zanima jel se oni svi na isti način otvaraju ili to ovisi o modelu? I kako da otvorim taj vrag, jer ako još jednom pokušam mislim da ću razvalit i konzolu i zid i iščupat ga van. Ta konzola kod mene izgleda otprilike ovako

Hvala na pomoći.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:24.
|
|
|
|