Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.01.2017., 14:45   #41
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
idioti, kreteni, glupače... jel potrebno ovako etiketirati?
Da. Punim velikim DA. Jer se isto tako pitam, bi li dotična s kolicima tako šetala po desnoj traci Nove Branimirove? Ne bi. Jer bi je bilo strah da je ne pokupi auto. A ti da je vidiš dok ti tako lijepo ide trakom i klepeće...što bi napravio? Trubio? Mirno zaobišao s predivnim osmijehom? Ili bi joj je...o sve po spisku? Pokazao joj da nije normalna i da se makne s ceste? Mozda i nju pitao jel joj griju pločnik? Da pogodim odgovor?
Bi li likovi trebali lopatama nabacati snijeg s pločnika i zatrpati jednu traku Vukovarske? Mozda i dvije? A po trećoj pobacati vodu da se napravi 30m ledene plohe? Zašto ne? To ti ne bi smetalo? Gledao bi sa sažaljenjem i razumio da Vukovarska ipak nema podno grijanje. Pa onda nakon 100m opet tako...ma sigurno bi ti se dopalo.
I još usput da između tih hrpa snijega ekipa zaparkira aute, malo lijevo, malo desno, pa stane koji s cetiri žmigavca, samo da odbaci poštu u Plivu...Baš bi me zanimali tad tvoji komentari...

Quote:
ajde se malo smiri pa se vrati civilizirano raspravljati
Ovo je civilizirano. Jer poziva na civilizirano ponašanje. Na žalost, divljacima kojima su biciklisti, pješaci i svi drugi samo smetnja na cesti ni sto civiliziranih poruka ne bi doprlo do sive mase. Jer su jedino oni bitni. Sami sebi.
A ti i dalje pričaj o podnom grijanju...možda ga u svojoj ulici imas instaliranog pa ti je ovo zato sprdnja. Meni nije.
monty-zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2017., 14:49   #42
Quote:
7nationarmy kaže: Pogledaj post
jucer na ksaverskoj cesti, biciklist bez svjetala (pao mrak) vrluda po desnoj traci. zgazis ga slucajno i upropastis si zivot, bez obzira kaj je nepropisno na cesti - nitko ga nece prijavit jer se nikome ne da ali budalu bi stvarno trebalo izvuc za usi kad tako ne cijeni vlastiti zivot.
Klasični primjer onoga što sam rekao. Kad bi policija koja je tamo često samo dva puta takvome opalila kaznu više to ne bi radio.
Potpuno si u pravu. Ugrožava sebe i druge, i što je najgore, boli ga ona stvar.
monty-zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2017., 14:52   #43
Quote:
Brusina75 kaže: Pogledaj post
On je u jednako teškom prekršaju kao oni što parkiraju na biciklističku stazu, a ni njih nitko ne prijavljuje. Treba kažnjavati i jedne i druge. Osobno nisam za sustav državne represije, ali mi se samo tako dovodimo u red.
nije. nit tamo ima biciklisticke trake nit je usporedivo.

Quote:
Ti bi trebao moći uslikati i prijaviti takvoga. Također, svaki biciklist bi smio uslikati auto parkiran na stazi. Visoka i učinkovita kazna obojici i polako bi izumrli zastarjeli stavovi i kriva mišljenja.
neka, radije sam primio volan s obje ruke i pazljivo ga zaobisao nego da jos riskiram sudar dok ga fotkam. i opet ti o kaznjavanju parkiranih auta a trake za bicikliste tamo nema.
Old 19.01.2017., 15:51   #44
Quote:

jucer na ksaverskoj cesti, biciklist bez svjetala (pao mrak) vrluda po desnoj traci.
Quote:
... Ti bi trebao moći uslikati i prijaviti takvoga.
pretpostavimo da suvozač ima u ruci spremnu kameru - što bi točno uslikao? kako bi policija na temelju slike biciklista u mraku, u zimskoj odjeći, mogla utvrditi identitet tog kog treba kazniti?

krivo parkirani automobil možeš slikati i s lokacijom anonimno poslati policiji, postoji aplikacija. ne kažem da uvijek reagiraju na prijavu, ali omakne im se ponekad.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2017., 16:00   #45
Najdrastičniji primjer parkiranja po stazi za bicikliste imaš stalno u Gundulićevoj od Mihanovićeve do Žerjavićeve, iliti od ulaza u Botanički vrt prema gradu. Biciklistička staza je napravljena čak dvosmjerno, jedan smjer po pločniku, drugi po cesti između ruba pločnika i parkiranih auta. SVAKO jutro su auti tu parkirani u dvije kolone, DHL i Overseas kombiji zaparkirani poprijeko, preko obje staze i sad kad je snijeg, onda je cijela traka prema jugu zatrpana, a ona prema sjeveru dijelom čista, dijelom ledena. Eto, da se poštuju propisi, svaki dan imaš harač od parsto kuna zagarantiran. I tu je problem. Jer se tu gleda kroz prste (kao, ne ugrožava se nikoga). A zapravo se ugrožavaju i vozači auta (biciklisti izlijeću na cestu gdje moraju da bi zaobišli aute), i pješaci (biciklisti idu po pločniku jer zaobilaze kombije i parkirane aute) i biciklisti. I tu ti je slika cijelog problema na jednom mjestu. Koju može i sam vidjeti tko želi.

A realno, to je još ulica s relativno manjim prometom..osim kad je špica. Gdje je problem ulice Ribnjak? I vožnje po tračnicama? Vlaške? Martićeve s parkiranim autima i terasama?
Ne mogu biciklisti prelijetati s jedne točke do druge da bi došli do nekog mjesta gdje je staza. Nije riješena situacija i ljude se dovodi svjesno u opasnost. A onda se nađu pametni i pričaju da je to "neodgovorno ponašanje".
monty-zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2017., 19:59   #46
Ima jedna suluda stvar vezano za biciklističke staze koje je neko iscrtao između kafića i vanjske terase od istoga: bicikisti se po tome zalete jer misle da jedini imaju pravo tuda prolaziti tako da konobar mora paziti kad nosi piće na terasu da ga biciklist ne satre, kao što i gosti moraju paziti kad idu unutra na zahod ili platiti
jer biciklist ne staje ni usporava
Old 19.01.2017., 23:17   #47
Quote:
Poštivanje zakona, pravne države i drugih je tebi zaguljenost?
Ovakve pravne države i ovakvih zakona? Da.
Vjerovali ili ne, i ja sam na svoj način borac za prava biciklista, ali neozbiljne su mi tvrdnje da su ravnopravni s autima. Jer nisu, ne mogu i neće biti. Tko to ne shvaća, kad-tad će nastradat.
Ne kažem da ne treba nastavit borbu, ali ona je gerilska. Ne kukat na auto parkiran na stazu, nego ga zaobić i nastavit svojim putem.
slinava smrt is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 01:07   #48
Quote:
Ima jedna suluda stvar vezano za biciklističke staze koje je neko iscrtao između kafića i vanjske terase od istoga: bicikisti se po tome zalete jer misle da jedini imaju pravo tuda prolaziti tako da konobar mora paziti kad nosi piće na terasu da ga biciklist ne satre, kao što i gosti moraju paziti kad idu unutra na zahod ili platiti
Loš pokušaj, probaj ponovno.
Pablo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 06:09   #49
Quote:

i u pravu su ti biciklisti
to je isto kao da auti trebaju stati kad je između terase i kafića cesta,a nema iscrtanog pješačkog prijelaza

zato zabraniti takve terase ili neka konobari i gosti paze

inače, bolje je kad staza nije očišćena,jer onda lagano po sred ceste i polako, ceste su očišćene i nema problema za voziti
KILLERDOG is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 07:44   #50
mudro nema kaj, kao kad su dva lika na biciklima meni naletjela na auto na skreranju iz meduliceve u ilicu - dakle osim kaj su vozili u nedopustenom smjeru (osim za tramvaj i hitnu), jos je jedan preko zebre vozio. taj mi naletio na auto, drugi pao ni pola metra ispred auta i obojica krenula urlikat i prijetit. ok, jesam bio u soku par sekundi jer su mogli poginut ali nakon soka sam ih normalnim glasom pitao jesu li oni stvarno krenuli biciklima u napad dvije tone teskog auta - pokupili se bez rijeci. zao mi je da nisam par cuski podijelio.
Old 20.01.2017., 08:20   #51
Quote:
miki1988 kaže: Pogledaj post
Mogućnost sklizanja na cesti ili stazi tokom zime je slična kao i kada padne kiša tokom ostatka godine. Zato svaki biciklist koji se vozi gradom tokom zime je luda osoba koja ugrožava druge. Em ne možeš na vrijeme stati, em se može prilikom naglog kočenja izgubiti kontrola nad biciklom i zaletit se u nekog pješaka/auto, a i kočenje na zebri ili drugim oznakama koje su jako skliske ne samo zimi kada ima leda, već i po kiši, lako zanese bicikl i eto problema. Na to ne misle svi ti silni biciklisti već eto, ne vide širu sliku i valjda im je bed platiti prijevoz za vrijeme ovih zimskih dana.
Nedaleko mene je po ledu proklizao auto i udario pješaka. Lik je (srećom mlada osoba) pao i ustao kao da ništa nije bilo. Auto je išao sporo i otklizao u stranu. Treba li proglasiti i vozače automobila ludima, pa zabraniti vožnju?

Quote:
slinava smrt kaže: Pogledaj post
Moram se složiti s Krkimirom. Probao sam voziti bicikli na -10 i to je stvarno nepotrebno mrcvarenje. Nema te prednosti koju ne poništavaju polarne hladnoće od koje normalna osoba zažali što ga je ikad zajahala.
Što se čišćenja tiče... monty, potpuno si nerealna. Kakve biciklističke staze - u petak nisu bili u stanju ceste očistiti kako treba. A uvjeti su bili umjereni, ništa ekstremno.
Kako kome Bio sam na snježnoj kraljici biciklom, bilo je još hladnije i poslje sam se niz sljemesku sjurio u grad. Evo me tipkam, nisam polomljen, nisam bolestan, u biti, funkcioniram sasvim jednako kao i svaki drugi dan u godini.

Usput rečeno: Jučer sam prošao 45 km po gradu biciklom.
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 08:54   #52
Quote:
neka, radije sam primio volan s obje ruke i pazljivo ga zaobisao nego da jos riskiram sudar dok ga fotkam. i opet ti o kaznjavanju parkiranih auta a trake za bicikliste tamo nema.
Quote:
uzadnjicas kaže: Pogledaj post
pretpostavimo da suvozač ima u ruci spremnu kameru - što bi točno uslikao? kako bi policija na temelju slike biciklista u mraku, u zimskoj odjeći, mogla utvrditi identitet tog kog treba kazniti?
.
Moja pogreška. Ali razumijemo se. Hoću reći svatko može na neki način pridonijeti smanjenju broja prekršaja. Bila je strka kad je ono netko slikao vozača Zet-a kako priča na mobitel. Mjesto da je dobio bar upozorenje pred otkaz ili neki vid manje kazne. Popravni. Ovako masovno pričaju.
Upozoravati uvijek, ukazivati na krivo i pogrešno, financijski kazniti, na kraju ako drukčije ne ide, otkaz.
Kod nas su svi zaštićeni kao lički medvjedi.

Quote:
jer misle da jedini imaju pravo tuda prolaziti tako da konobar mora paziti kad nosi piće na terasu da ga biciklist ne satre, kao što i gosti moraju paziti kad idu unutra na zahod ili platiti
Nepromišljeno i pogrešno ucrtana staza. Na svakoj normalnoj stazi, punog profila, bez prekida, nema potrebe stajati ni usporavati. Ne šeta se ni po auto-cesti.

Quote:
Ne kažem da ne treba nastavit borbu, ali ona je gerilska. Ne kukat na auto parkiran na stazu, nego ga zaobić i nastavit svojim putem.

A da ti na auto-cesti, pri brzini od 130 sretneš auto zaustavljen i parkiran?
Kakve bi zakone htio, pa osnovno je znati što je biciklistička staza i tko se i kad po njoj smije kretati. U velikom dijelu Europe, biciklisti su gospoda ljudi.

Da zaobilazimo parkirane aute. Treba li pridržati vrata pljačkašu banke?
Brusina75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 09:56   #53
Monty ima apsolutno pravo u svemu što je napisao.

Dužnost Grada jest javne površine održavati sigurnima i čistima (osim gdje je propisano Zakonom drugačije). Javne površine uključuju ceste, pješačke i biciklističke staze i njihovo održavanje svi mi plaćamo iz vlastitog džepa.

Ako Grad može trošiti našu lovu nemilice na gluposti poput fontana, neispravnih ležećih koji su totalni teror, financiranje raznoraznih sumnjivih "evenata", onda bi trebao održavati i minimum sigurnosti. Postoje strojevi koji brzo i efikasno čiste snijeg po uskim površinama (nešto kao kosilica koja veliku ledinu pokosi za 10 min) i u to bi se trebalo uložiti. Postoji ekipa za čišćenje i intervencije koju plaćamo. Za sve to dajemo našu lovu i onda netko iz šupka izvlači argument poput "nerazumno je očekivati, bla bla...". Molim? To je sve plaćeno. Itekako je razumno očekivati i zahtijevati da se naš novac troši na ono što je potrebno, umjesto na pizdarije.
saucer is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 15:51   #54
Quote:
Nepromišljeno i pogrešno ucrtana staza. Na svakoj normalnoj stazi, punog profila, bez prekida, nema potrebe stajati ni usporavati.
činjenica da biciklist vozi po svojoj stazi i boli ba briga za sve što se dešava okolo njega
ne znači da ne treba usporiti (i po potrebi stati) kad prolazi između lokala i terase bez obzira što se nalazi na iscrtanoj stazi
Old 20.01.2017., 18:13   #55
može,ali nije dužan
isto kao i za auto na cesti, može stati ( i u 99% slučajeva uspore,stanu kad debili u n. zagrebu pretrčavaju ) ali kad dođe do nesreće je isključivo krivnja pješaka
KILLERDOG is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 20:17   #56
Quote:
A da ti na auto-cesti, pri brzini od 130 sretneš auto zaustavljen i parkiran?
Kakve bi zakone htio, pa osnovno je znati što je biciklistička staza i tko se i kad po njoj smije kretati. U velikom dijelu Europe, biciklisti su gospoda ljudi.

Da zaobilazimo parkirane aute. Treba li pridržati vrata pljačkašu banke?
A baš ga pretjeruješ

Quote:
saucer kaže: Pogledaj post
Za sve to dajemo našu lovu i onda netko iz šupka izvlači argument poput "nerazumno je očekivati, bla bla...". Molim? To je sve plaćeno. Itekako je razumno očekivati i zahtijevati da se naš novac troši na ono što je potrebno, umjesto na pizdarije.
Ima od čistih biciklističkih staza usred zime i bitnijih stvari koje se ne rade. Staze su ono, zadnje prkno ovog grada.

Quote:
KILLERDOG kaže: Pogledaj post
može,ali nije dužan
isto kao i za auto na cesti, može stati ( i u 99% slučajeva uspore,stanu kad debili u n. zagrebu pretrčavaju ) ali kad dođe do nesreće je isključivo krivnja pješaka
Čisto sumnjam, uvijek "jadni pješaci" kad netko naleti, a to što pretrčavaju cestu nikom ništa.
slinava smrt is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2017., 11:22   #57
Quote:
Ima od čistih biciklističkih staza usred zime i bitnijih stvari koje se ne rade. Staze su ono, zadnje prkno ovog grada.
Možda tebi, vidio bi da je na Branimirovoj, Vukovarskoj, Zagrebačkoj, Slavonskoj i još par takvih ulica zatrpana snijegom po jedna traka, da se druga zatpra parkiranim autima, da ne voze tramvaji zbog snijega, jel bi ti onda bilo važno. Možda tebi u biti ništa nije važno i to je tvoj problem, ali meni je moja sigurnost u vožnji važna. I ako sve radim na način da je dovedem na najvišu realno moguću razinu, onda mi ne treba "milost" nekoga tko ne radi SVOJ posao da bi neki "subjekt" shvatio kako je "prkno ovog grada" nekome način kretanja, jednako kao invalidima ulasci u domove zdravlja, jednako kao očišćena stajališta tramvaja, jednako kao račišćena parkirališta da ljudi ne parkiraju po cesti. I to su jednako bitne stvari. Jer se plaćaju iz iste kase i iz istog novca. Nitko ne kaže da nema prioriteta kad padne snijeg. Zna se što se čisti prvo. Ali kad se čiste pločnici, onda mi nemoj svoje "govno" baciti na moju stazu, već kad već guraš odguraj to još pola metra dalje. I nema problema.

Quote:
Čisto sumnjam, uvijek "jadni pješaci" kad netko naleti, a to što pretrčavaju cestu nikom ništa.
Ajde onda budi dosljedan.. to što rade gluposti po biciklističkim stazama nikome ništa, ali kad ga pogodi biciklist (i pri tome još i sebe skrši) onda je pješak "jadan" a biciklist "divljak"? A stvar je potpuno ista.
monty-zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2017., 12:57   #58
Quote:
monty-zg kaže: Pogledaj post
Nitko ne kaže da nema prioriteta kad padne snijeg. Zna se što se čisti prvo. Ali kad se čiste pločnici, onda mi nemoj svoje "govno" baciti na moju stazu, već kad već guraš odguraj to još pola metra dalje. I nema problema.
Sumnjam da si uopće vidio ralicu kako razgrće snijeg, naime ima određene dimenzije i ne može očistiti svu cestu nego samo onoliko koliko ima kapaciteta...
što ako nema prostora da očisti tih pola metra sa strane, i ako nema neograničen prostor gdje će odgurnuti snijeg nego ga samo miče sa ceste da bi se promet mogao odvijati u kakvim-takvim normalnim okolnostima?
Quote:
Ajde onda budi dosljedan.. to što rade gluposti po biciklističkim stazama nikome ništa, ali kad ga pogodi biciklist (i pri tome još i sebe skrši) onda je pješak "jadan" a biciklist "divljak"? A stvar je potpuno ista.
Biciklist koji vozi kao muha bez glave je donekle pripremljen na takve stvari, osim toga ima i kacigu (barem bi trebao imati), naletiće na mene sa kotačem i guvernalom a poslije toga će i on pasti preko mene.
Old 23.01.2017., 14:01   #59
Quote:
Sumnjam da si uopće vidio ralicu kako razgrće snijeg, naime ima određene dimenzije i ne može očistiti svu cestu nego samo onoliko koliko ima kapaciteta...
što ako nema prostora da očisti tih pola metra sa strane, i ako nema neograničen prostor gdje će odgurnuti snijeg nego ga samo miče sa ceste da bi se promet mogao odvijati u kakvim-takvim normalnim okolnostima?.
Zapravo si u pravu. Vjerojatno nikad nisam vidio ralicu koja čisti na način koji bi bio prema tvom opisu. I o tome i govorim. Sav snijeg je naguran na biciklističku stazu a od biciklista se očekuje da poštuju pravila. I možda da se par biciklista potom lijepo stane u kolonu i krene zelenim valom..baš me zanima reakcija vozača i mjera tolerancije prema sporijima. Koji moraju poštivati pravila i ići cestom. A što se tiče pločnika i biciklističke staze..stvarno nikad nisam vidio ralicu koja bi čistila pločnik. Jer je netko "mudro" odlučio kako je to u nadležnosti vlasnika zgrada. Pa se tu radi lopatama i zato i događa to što se događa.

Quote:
Biciklist koji vozi kao muha bez glave je donekle pripremljen na takve stvari, osim toga ima i kacigu (barem bi trebao imati), naletiće na mene sa kotačem i guvernalom a poslije toga će i on pasti preko mene.
Vozač koji vozi auto od tone ili dvije je obučen i školovan biti pripravan reagirati na ugrožavanje u prometu i pješake koji istrčavaju. Jer ga to uče u auto školi. Reci mi broj ljudi poginulih od strane auta i broj stradalih od biciklista. I o čemu govorimo?

Kaciga nije obavezan dio opreme u RH tako da nisi u pravu.

I treće, ako ja sa svojih 100kg i s 18km/h tresnem u tebe, ja padam svakako ali ni od tebe ne ostaje puno. I kome je više izgledno da će proći bez ozljede? Vjeruj mi...ja ne bi da me netko tako pomete.
monty-zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2017., 14:30   #60
Quote:
A što se tiče pločnika i biciklističke staze..stvarno nikad nisam vidio ralicu koja bi čistila pločnik. Jer je netko "mudro" odlučio kako je to u nadležnosti vlasnika zgrada. Pa se tu radi lopatama i zato i događa to što se događa.
Pretpostavka je da biciklisti neće biciklirati po gradu u polarnim uvjetima na -10 i kad je preko noći napadalo 15 centimetara novog snijega, i to rano ujutro kad ralice cijelu noć rade nonstop e da bi ljudi mogli ujutro doći na posao.
Sam trebaš procijeniti da li sposoban biciklirati u takvim uvjetima, a ako se odlučiš na to onda preuzimaš odgovornost za sebe i za svoje postupke ako uzrokuješ kakvu nesreću u kojoj će neko drugi nastradati.
Quote:
Vozač koji vozi auto od tone ili dvije je obučen i školovan biti pripravan reagirati na ugrožavanje u prometu i pješake koji istrčavaju. Jer ga to uče u auto školi. Reci mi broj ljudi poginulih od strane auta i broj stradalih od biciklista. I o čemu govorimo?
Govorimo o bicikistima koji se voze po biciklističkoj stazi kao da su sami u svemiru... ako prelaziš cestu na križanju gdje na tebe može naletiti auto onda ćeš preventivno usporiti,
isto tako bi trebao usporiti kad prolaziš između kafića i terase.

Zadnje uređivanje Krkimir : 23.01.2017. at 14:45.
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:25.