|
|
31.08.2008., 02:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Kako mi mozemo da se pitamo "Zasto joj ovaj nije pomogao,zasto onaj nije,i slicno...?"
Narkoman je narkoman,znaci ako ON SAM ne zeli, ili se ne potrudi, da se odvikne,zasto bi iko drugi to radio?!
Ako on sam ne zeli to,ne mogu se drugi kriviti za to sto je umro od posledica droge.
magi...da je htela,verujem da se mogla odvici od H.
ALi,dzabe sve to,nje vise nema.
|
01.09.2008., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Bas nesto citam Magine intervjue gdje pominje tu virtuelnu crkvu. Banderas rece da je ta ideja bila samo u nizu njenih pomalo cudnih ideja kao posljedica raznih stvari. Interesuje me zna li mozda neko sta je u stvari ona mislila pod time. Kao neku crkvu iliti hram muzike? Da li se zna, ili ce to zauvjek ostati tajna?
|
|
|
02.09.2008., 01:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
da li je margita bila religiozna?
mislim pjevala je u crkvenom zboru, i sad ove virtualne crkve... 
|
|
|
02.09.2008., 01:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja mislim da je bila religiozna Cini mi se da se pominje i u knjizi nesto u tom smislu . Pisala je i muziku poboznog sadrzaja. Sjecam se da sam jednom procitala njeno ime kao jednog od izvodjaca na nekoj kompilaciji pobozne muzike
|
|
|
02.09.2008., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
koliko ja kapiram, bila je religiozna na neki svoj nacin
a virtualna crkva mislim da nema veze sa religijom,bar meni, nemam pojma o cemu se radi, i ne lici mi na nesto religiozno
|
|
|
04.09.2008., 00:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Dosta pricate o Magi, a s kime je hodao Milan? Je li uopce imao 'zivotnu ljubav'?
|
|
|
04.09.2008., 00:19
|
|
Registrirani korisnik
|
uuu milan je zanimljiv. imao je neku maju? baš me zanima koje su bile još žene koje je volio.
ali još tajanstvenije je sve oko Bojana. sjećam se kad je Magi u nekom intervjuu rekla nešto kao: kakav Milan, pa nije on osvajač, kolko ja znam Boki je uvijek bio mačor.
drugim riječima žene su baš voljele bojana.
|
|
|
04.09.2008., 22:53
|
|
Registrirani korisnik
|
http://www.rockexpress.org/arhiva/rex22/22004.html
Quote:
Kao zabrana i kao dozvola
Devojke su na jugoslovenskoj rock sceni oduvek bile egzotični slučajevi koji su potvrđivali nepisano pravilo da je to ipak muški posao. Retki slučajevi poput Xenie, Slađane Milošević ili Cacadou Look svesno su muzički izraz podređivali spoljnjem izgledu igrajući na kartu seksipila. Međutim, ONA je svirala... Magičnim tonovima klavijatura artikulisala je energiju benda stvarajući eklektički spoj nežnosti i besa, očaja i euforije, erosa i tanatosa. Nekako uvek u senci, sa kosom puštenom preko lica, Magi je plenila i očaravala izrastajući u jednu od ključnih figura rock scene 80-ih. Iako je obično smatrana Milanovim kontrapunktom retko je primećivano da su se na identičnim izvorima pojili snagom i energijom. Razlika je bila samo u emitovanju. Dok je Milan muški snažno i široko isijavao do granice samospaljivanja, Margita je to radila drugačije, nežnije i ženski suptilnije. Učinak je bio podjednako jak. Poslednjih godina živi skromno i povučeno i izuzetno retko odgovara na pitanja novinara.
Retko se pojavljuješ u javnosti. Da li se pored muzike baviš i nekim drugim stvarima?
Ne. Muzika je i dalje moj poziv i moj život, mada sam danas malo pasivnije uključena u sve to. Član sam Saveza Komunista Jugoslavije (smeh) - (SOKOJ - prim.aut), komponujem ambijentalnu muziku i pevam u crkvenom horu. Nego reci mi, koliko si ti muzički aktivan?
Vrlo. Sviram bubnjeve, pišem za REX... Kako ti se sviđaju naše novine?
Rock Express je definitivno jedini časopis koji se bavi kvalitetnom muzikom. Međutim, skoro sam čitala broj sa Freddie Mercury-jem na naslovnoj strani i pogodilo me je ono što sam pročitala o Milanu*, ne mogu da se setim ko je autor teksta..
Tekst "Istina mašina"? - naš glodur.
On kao čovek koji stoji iza jedne pozitivne rock stvari nije smeo da objavi tako oštar tekst, jer Milan ne može da se "odbrani" od takvog "napada" na bilo koji način.
Sasvim se slažem. (izdaja!!! - prim.ur)
Mislim, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali po meni, to je ipak bilo neumesno.
Potpisana si kao izdavač na nekoliko kompilacija i koncertnih snimaka EKV-a, koji su objavljeni u proteklih par godina (za nas).
Mođe se reći da sam izdala samo jednu kolekciju od 4 kasete sa koncertnim snimcima, a sve ostalo je delo pirata. Ovo "pirati" se odosi i na registrovane izdavače i "prave" izdavačke kuće, a ne samo na ulične prodavce. Da bi pokrili troškove promašenih izdanja, ili da bi jednostavno profitirali, ljudi iz diskografskih kuća iznose na "licitaciju" master snimke, pa ko da više! To se radi sa snimcima grupa iz bivše SFRJ, ili sa ovdašnjim koje više ne postoje. Najgora su imena tih "albuma", koja svojom glupošću zatrpavaju tragove koje je EKV ostavio. Npr. "Kao govor, kao nada, kao more" - mislim da ti je sve jasno.
Da li si pokušala da sprečiš to svetogrđe?
Naravno, ali nisam ništa mogla da uradim. Jedino sam dobila "kompliment" da ličim na Miru Marković (smeh).
Kako si reagovala na te "divne" reči?
Nikako, jer me ni te reči, ni ta žena uopšte ne dotiču. Jednostavno sam rekla "Dobro" (smeh). Objavljene su i neke knjige o Milanu i EKV-u, a ja nisam dobila ni jedan jedini primerak. Uopšte veliki je haos. Kod nas autorska prava nisu uopšte regulisana... Ipak, optimista sam, ko zna zašto je sve ovo dobro! Možda preko tih piratskih snimaka neke nove generacije nađu ono što smo mi nekad imali. Možda se krug opet zavrti...
Uroš Đokić
* Tekst "Istina mašina" je napisan u odbranu Milanovog dela, ali iz neobičnog, malo pomerenog ugla u odnosu na standardne vulgarne crno-bele pozicije ovdašnjih novinara i "novinara". Žao mi je što Magi nije malo pažljivije čitala između redova, ali sam siguran sam da je Milan zadovoljan, jer to je već nekako stiglo do njega. Jer on je tu, iznad grada...
-- Branko Rogošić
|
|
|
|
05.09.2008., 00:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Baš sad čitam i slušam i gledam (youtube) intervjue s Magi i jako se puno spominje Bojan. Baš ga je jako cijenila.
Banderas jel znaš ti kako je ona njega doživljavala? Zašto ga je uvijek isticala više od Milana?
|
|
|
05.09.2008., 00:32
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Vjerojatno joj je više pasao i bio joj bliži u nekim stvarima. Imao je muzičko obrazovanje, bio totalni umjetnik i čudak, pa moguće da je bio blizak Magi po tome. Bojan je imao nemjerljivi doprinos bandu, vrlo je specifično svirao bas, a autorski doprinos u muzici i aranžmanima mu je bio ogroman. Čini mi se da je bio jedini član banda nad kojim Milan nije imao autoritet.
Znam da mu Magi nikad nije oprostila odlazak, to mi je par puta spominjala, da je samo otišao bez riječi i bez pozdrava, samo se odjednom telefonski javio iz Londona (prvi i zadnji put), i nikad se više nije vratio, par dana nakon zadnjeg koncerta s njim. Prije par godina mi je njihov bivši manager pričao da su sjeli pored šanka i da su tada bile vijesti na kojima je bilo priopćeno da je Milošević pobjedio (prvi višestranački izbori 1990.). Tada mu je Bojan navodno rekao da on više u tom gradu ne može ostati, manager ga nije ozbiljno shvatio, ali već za par dana je bio u Londonu, a da se nikome nije javio da ide. Totalno svoj lik.
Pričao mi je Jakša (saksofonist) da je bio u Londonu s Rundekom pred kraj 90tih i da je išao pogledati neko natjecanje bas gitarista. Bilo je organizirano tako da je cijelo vrijeme na bini bio isti band, ista bas gitara, isto pojačalo i isti efekti, a samo basisti su se mijenjali, kao da se vidi koliko je za sami zvuk zaslužan baš basist. Uglavnom Bojan je pobijedio na tom natjecanju, a Jakši je vilica bila do poda 
|
05.09.2008., 00:50
|
|
Registrirani korisnik
|
by the vej matilda, tekst intervjua, hvala ti, vrlo zanimljivo je pročitati magine kritike i mišljenja
|
|
|
05.09.2008., 17:21
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
05.09.2008., 23:16
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
banderas kaže:
bile vijesti na kojima je bilo priopćeno da je Milošević pobjedio (prvi višestranački izbori 1990.). Tada mu je Bojan navodno rekao da on više u tom gradu ne može ostati,
|
nešto ko na naš štulić...........malo je takvih ljudi
|
|
|
06.09.2008., 15:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Intervju Milan Mladenovic, Ekaterina Velika
THU, 28 JUL 1994 21:36:23 GMT
http://www.aimpress.ch/dyn/pubs/arch...5-pubs-beo.htm
AIM, Beograd, 28. 07. 1994.
CIREVI NA LICU EVROPE
Nakon poslednje velike svirke u beogradskom Sava centru novembra '93, usledilo je zatisje u radu jugoslovenskog mega rock benda Ekaterina Velika (EKV), a njegov sef, Milan Mladenovic, covek velikog pozitivnog naboja i sa izrazitom harizmom, po pricama "upucenih" - povukao se u ilegalu!
- Naravno da to nije tacno, kaze Mladenovic. - EKV je napravila samo malu pauzu u svom radu, koju sam ja opet iskoristio da skoknem do Brazila kod prijatelja Mitra Subotica (poznatijeg kao REX ILUSIVII). Tamo smo dovrsili jedan projekat, davno zapocet, pod naslovom "Dah andjela" (Angel's breath) - radi se o ploci koju smo snimili uz pomoc dva Brazilca, Fabia Golfetti-a i Joaoa Parahyba. U izdanju kuce IMAGO ocekujem da se ona uskoro pojavi i u Beogradu. U pitanju je neka vrsta psihodelicnog samba rocka, sa balkanskim uticajem, sto bi se reklo! Medjutim, ploca zbilja zahteva pazljivije preslusavanje.
* U medjuvremenu...? - U medjuvremenu smo ostali bez basiste, ali smo uspeli da nadjemo novog coveka, Boska. u septembru cemo se okupiti i napravicemo definitivno novu plocu, uz neke pridruzene clanove.
Takodje, u medjuvremenu smo Magi i ja odrzali nekoliko koncerata uz klavir i akusticnu gitaru po gradovima ove samnjene Jugoslavije.
* Kakvim ti se ucinio Beograd po povratku iz Brazila? Jesu li se neke stvari izmenile?
- Jesu, ali nagore! Sve je veci opsti pad ljudskih vrednosti... Nivo kulture, kvalitet rada, sve je to unazadjeno. Decenijama smo nesto gradili i stigli do nekog stepena, a sada se polako ali sigurno vracamo u, recimo, sezdeset i petu.
Mada, s jedne strane, to je i normalno. Iz ovoga grada otislo je, koliko ja cujem, preko trista hiljada mladih i pametnih ljudi, koji su se raselili svuda po svetu - ima ih u Londonu, Parizu, Njujorku, u L. A.... Oni su bili ono najkvalitetnije sto je Beograd imao, i prirodno je sto je njihovim odlaskom sve jako palo.
S druge strane, opet, ipak postoje neki krugovi ljudi koji se drze, koji su napravili grad unutar grada, tako da jos uvek nismo definitivno propali. Uostalom, i cela ploca EKV "Neko nas posmatra" govori o tome kako preziveti ova krizna vremena i kako se boriti protiv onih koji nas vuku u blato.
* Ko nas sve vuce u blato? - Oni koji nas neprestano medijski bombarduju i zaglupljuju, ljudi koji po Beogradu zatvaraju klubove gde normalan covek jos jedino moze izaci, i teraju klince da odlaze u razne folkoteke, da slusaju idiotsku muziku koju su pokusali na silu da izmisle kao domacu, autohtonu.
I, da se razumemo, deca nisu za to kriva, sto su takva i sto to slusaju. Njima je ponudjeno samo ta vrsta zabave, oni moraju da gutaju ono sto jedino moze da se nadje na trpezi!
Najgore od svega za mene je to sto je taj odvratni turbo-folk, kako li se vec zove, unistio onu nasu divnu narodnu muziku, koja je svima nama u genima, ali koja je sada dovedena do rugla, nacinom na koji je koriscena, zloupotrebljavana. A o tekstovima da i ne govorimo.
* Cenis li da se slicne stvari (ne)desavaju drugde, po gradovima bivse Jugoslavije?
- Koliko ja znam, rock je tamo jos uvek opstao, ali mi se cini da se kvalitativno nista novo ne dogadja. Za Zagreb, istina, ne znam kako stvari stoje, ali recimo, u Ljubljani - sve se svodi na kopiranje postojecega u svetu. Postoji scena, ali se tamo ne svira muzika, vec se vise fura stil, fazon, ljudi su vise ideolozi, nego muzicari! U Skoplju su jos uvek glavni Leb i Sol, a Sarajevo... Sarajevo je ubijeno!
* Koliko znam, po svim tim gradovima trebao si da sviras proslog decembra u organizaciji UNICEF-a. Od toga nije bilo nista?
- Nije, jer je u poslednjem casu sve uspela da pokvari Vanesa Redgrejv, koja je celu stvar trebalo da organizuje i vodi. Zbog njenih megalomanskih ego-tripova propala je ta turneja kojoj je cilj bio da pomogne deci - zrtvama ovoga suludog rata. Strasno je to kad glumac zeli da bude politicar, umesto humanitarni radnik... Trebalo je da sviramo u Beogradu, u Zagrebu, Ljubljani, Skoplju, sve je to bilo najavljeno na velika zvona. Na kraju smo se samo bez potrebe izblamirali.
* Mozda su ti u izgledu ideje za neke nove nastupe tamo? - Spreman sam, zaista rado, samo neka me pozovu! Pa mi bar imamo u Ljubljani i Zagrebu fantasticnu publiku, koja nam je uvek punila dvorane. Ocekujem stalno da prorade neke veze, a morace. Jer, mi imamo toliko toga zajednickog, isti jezik, istu kulturu. Uostalom, ja sam rodjen u Zagrebu, mnogo toga me veze za taj grad.
Uzasno je to sto nam se dogodilo, moja je bar generacija bila kosmopolitska. A rok kultura koju smo propagirali, ona je svuda u svetu spajala ljude, izdizala se iznad strasti! Ne mogu da podnesem cinjenicu da ovo stanje jos dugo moze da potraje, da ostanemo zauvek cirevi na licu Evrope. Problem je samo u tome sto mnoge stvari ipak ne zavise od nas, vec od ljudi koji su nas rasturili , koji su nam sve ovo napravili. Od njihove volje.
Miroslav Galonja
|
|
|
06.09.2008., 16:57
|
|
jetra na mukama
|
|
06.09.2008., 17:05
|
|
jetra na mukama
|
Na ovim snimkama iz 1994. Magi (kratka priča) i Milan (Crv) izgledaju 20 godina stariji u odnosu na početak kratke priče gdje je izvedba pjesme Krug, a koja je snimljena samo 5 godina ranije 
|
06.09.2008., 23:18
|
|
jetra na mukama
|
Quote:
sinhromm kaže:
@banderas jesi li nasao fotografiju? 
|
Evo konačno, ja sam izrezan s fotografija 
Lipanj 2000., Zagreb, Glavni kolodvor
Ovo što na drugoj slici drži ispred lica je karta za vlak, ona karta za koju u knjizi piše da je nije imala i da sam je ja ubacio u vlak bez karte 
|
07.09.2008., 04:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala za fotke.
|
|
|
07.09.2008., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
|
magi, princeza beogradske dzungle... kako je sve praznije i besmislenije bez NJIH. otuzna posledica najnizih strasti balkanskih. a bilo je osnova za napredak, niko se i ne pita vise gde bi smo mi trebali da dospemo da je uspela ta njihova, ta nasa misija...
u nekom smislu i mi smo jos uvek tu, i oni su tu, ispred nas, pogled nas jedan deli.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:12.
|
|
|
|