Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
03.12.2024., 19:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Neće biti bolji. osobno mislim da će biti i gori (puno gori). Ja osobno mislim da će Kurdi proći najgore. Samo gledajte što Erdogan sprema Kurdima. Živi bili pa vidjeli
|
|
|
03.12.2024., 19:57
|
|
Severnjak
Registracija: Jun 2014.
|
Quote:
Cani 70 kaže:
|
sutra ujutru ce bit malo veselije...
MapperKrumm on X: "SAA counterattacks from both sides, advancing Khanasir and Northern Hama. Safirah has been captured. https://t.co/kkvAiELmhd X
https://x.com/Krummapper/status/1863734208021021150
|
03.12.2024., 20:07
|
|
Centar Svijeta i Okolice
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
vmro kaže:
|
Ovo je bilo sinoć.
Nekome je naređeno povlačenje, da li HTSu ili SAA ne znam. Kaže, strane sile. Vrlo mi je to čudno.
Trenutno Rusi bombardiraju HTS snage oko Hame. Bukvalno Rusi gađaju dijelom turske snage.
https://x.com/GKMNNMKG/status/1864018929825231078
Ovo postaje svjetski rat.
|
03.12.2024., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Ona007 kaže:
Po čemu će džihadisti biti bolji od Asadovog režima?
|
Asad je pobio 200 000 civila a HTS 500
to je takav nesrazmjer da je smiješno i uspoređivati
https://snhr.org/syria-map-snhr/
|
|
|
03.12.2024., 20:25
|
|
Centar Svijeta i Okolice
|
Quote:
penkalaa kaže:
|
Ček ti si pro džihadist? Mogao bi živjeti po njihovim zakonima? I prihvatio bi ih?
|
03.12.2024., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Kako to da građani drugog najvećeg grada u Siriji, Alepa, grada od preko 2 milijuna stanovnika, nisu stali u obranu Asadovog režima u svom gradu ako im prijeti takva opasnost kakvu ovdje neki opisuju?
|
|
|
03.12.2024., 20:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Ona007 kaže:
Ček ti si pro džihadist? Mogao bi živjeti po njihovim zakonima? I prihvatio bi ih?
|
šta lupetaš?
Protiv krvnika sam prvenstveno i okupatora,
zašto osuđuješ Netanjahove pokolje koji ih on radi protiv navodnih đihadista ali ne i Asadove protiv navodnih đihadista?
Da se je Asad mirno povukao najvjerovatnije nebi došlo do građanskog rata, ali govno je moralo raditi maskare da bi ostavio guzicu na vlasti uz cjenu stotina tisuća života, nebi bilo možda ni ISIS-a i sličnih talibana
|
|
|
03.12.2024., 20:51
|
|
Centar Svijeta i Okolice
|
Quote:
penkalaa kaže:
šta lupetaš?
Protiv krvnika sam prvenstveno i okupatora,
zašto osuđuješ Netanjahove pokolje koji ih on radi protiv navodnih đihadista ali ne i Asadove protiv navodnih đihadista?
Da se je Asad mirno povukao najvjerovatnije nebi došlo do građanskog rata, ali govno je moralo raditi maskare da bi ostavio guzicu na vlasti uz cjenu stotina tisuća života, nebi bilo možda ni ISIS-a i sličnih talibana
|
Ovi koji osvajaju sada trenutno Siriju su plaćene horde Alkaide iz različitih zemalja. OKUPATORI.
Gdje su bili kad je trebalo braniti Gazu?
Oni nisu ništa drugačiji od ekstemnih hordi ekstremnih Zionista koji kradu palestinsku zemlju, koji sprječavaju hranu u Gazu, koji napadaju palestinske domove i biznise i ubijaju Palestince. Uopće nema razlike među njima.. i i oni su npr ukrali i prisvojili tuđu zemlju u Idlibu. Pripisali su vlasništvo sebi.
Ako je tebi džihadizam u redu onda nemamo šta više pričati.
Ovo su Turci koji trenutno sada tuku vojsku Sirije.
https://x.com/malikejder47/status/1864030659548766465
Ja govorim turski, razumim sve što rebeli pišu. Pišu na turskom! Sve kako se bore i kako osvajaju. Nigde arapskog! Arspski ne razumin na žalost
|
03.12.2024., 21:03
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2014.
|
Okupatori?
Mislis na Asadove legije stranaca, iz Irana, Rusije, Libanona, Jemena, Iraka, itd?
Sve moguce siite svijeta je dovukao u Siriju, u vecinski sunitsku arapsku zemlju.
Medju opozicijom je velika većina autohtonih Sirijaca, HTS je vecinski sirijska formacija, sa malim udjelom stranih dobrovoljaca.
Kako objasnjavas setnju HTS-a kroz Alep i cijeli sjever? Zasto lokalno stanovništvo nije pruzilo nikakav otpor "stranim dzihadistickim glavosjecama"?
Brzina zauzimanja teritorija govori da imaju potporu stanovništva, i to je ono najvažnije. Legitimitet.
Asada iznad vode drze desetine tisuća stranih siitskih vojnika.
|
|
|
03.12.2024., 21:11
|
|
Centar Svijeta i Okolice
|
Quote:
Cani 70 kaže:
Kako objasnjavas setnju HTS-a kroz Alep i cijeli sjever? Zasto lokalno stanovništvo nije pruzilo nikakav otpor "stranim dzihadistickim glavosjecama"?
.
|
Kako će lokalno stanovništvo pružit otpor džihadistima. Ne bih ni ja. Samo bih im se smješkala. Pa zna se kakvu reputaciju imaju. Već večeras su vijesti iz Alepa da stanovništvo plače jer su ih agresivno opljačkali. Ti koje ti propagiraš. Ne samo da su džihadisti nego su i lopovi i ko zna kakvi kriminalci.
Drugo, Sirija je bila gotovo demilitializirana. Zato su lako ušli u grad. A zašto je Sirija bila demilitalizirana???? Zbog džentlmentskog sporazuma Putina Erdogana i Asada. Koji je Erdogan prekršio!
Pa ljudi u svojoj zemlji i iznenade ih razbojničke trupe. Kako se ponašat? Kao ona baba na video. I ja bih se tako ponašala.
Ali Turska i Turci su me zbilja iznenadili. Inače jako volim taj narod alo ovo je šokirajuće. Voljela bih da cijeli svijet zna turski i da može čitat šta ti borci pišu po twitteru jer mene bi da sam Turkinja bilo sram. Uč tako u tuđu zemlju i tako se ponašatat, sramota.
I nemojte mi slučajno reć da su ovo Turci iz Sirije jer nisu. Ja poznajem turske akcente, ovo su Turci iz Turske.
|
03.12.2024., 21:20
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2014.
|
Quote:
Ona007 kaže:
Kako će lokalno stanovništvo pružit otpor džihadistima. Ne bih ni ja. Samo bih im se smješkala. Pa zna se kakvu reputaciju imaju. Već večeras su vijesti iz Alepa da stanovništvo plače jer su ih agresivno opljačkali. Ti koje ti propagiraš. Ne samo da su džihadisti nego su i lopovi i ko zna kakvi kriminalci.
Drugo, Sirija je bila gotovo demilitializirana. Zato su lako ušli u grad. A zašto je Sirija bila demilitalizirana???? Zbog džentlmentskog sporazuma Putina Erdogana i Asada. Koji je Erdogan prekršio!
Pa ljudi u svojoj zemlji i iznenade ih razbojničke trupe. Kako se ponašat? Kao ona baba na video. I ja bih se tako ponašala.
Ali Turska i Turci su me zbilja iznenadili. Inače jako volim taj narod alo ovo je šokirajuće. Voljela bih da cijeli svijet zna turski i da može čitat šta ti borci pišu po twitteru jer mene bi da sam Turkinja bilo sram. Uč tako u tuđu zemlju i tako se ponašatat, sramota.
I nemojte mi slučajno reć da su ovo Turci iz Sirije jer nisu. Ja poznajem turske akcente, ovo su Turci iz Turske.
|
Turaka iz Turske ima tako malo u ovom sukobu da nije vrijedno ni spomena. Turkmeni su ti koji su u velikom broju na strani opozicije i bore se protiv režima, oslobadjaju zemlju.
Asad je prekrsio sve moguce sporazume, godinama ravna Idlib i masakrira civile ne birajući sredstva. I s takvim se nesto dogovarati??
Njemu je odzvonilo, ovo su posljednji trzaji. Idealna je prilika za slomiti rezim do kraja i zapoceti novu priču. Nece vise manjina i jedna dinastija vladati drzavom. Nek si osnuje alavitsku državu u Tartusu. Ali nece ni to jer ga ni Alaviti vise ne podnose. Uvaljao ih je u probleme iz kojih se nece zadugo izvuci. Sve zbog vlastite guzice.
|
|
|
03.12.2024., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Vidim da se zeleni lagano približavaju i najzapadnijoj od šest crnih enklava. Kolika je realna snaga ostataka ISIL-a i hoće li se jednostavno samo predati nadirućim islamističkim grupama ili se boriti do posljednjeg?
|
03.12.2024., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Ona007 kaže:
|
Gledaj jednu stvar, da je Erdogan organizirao ovo sada bi vidjela tursku vojsku kako gazi po Siriji, oni bi bili za par dana u Damasku bez obzira na ruse koji bi se stisnuli ko čvarci jer bi i njih sredili u roku keks. Tako da imaš stvarno bujnu maštu. Naravno da ima i turaka u redovima opozicije jer ih ima dosta uz granicu sa Turskom.
|
|
|
03.12.2024., 21:55
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
m43 kaže:
Neće biti bolji. osobno mislim da će biti i gori (puno gori). Ja osobno mislim da će Kurdi proći najgore. Samo gledajte što Erdogan sprema Kurdima. Živi bili pa vidjeli
|
Kurdi imaju taj isti prostitutski mentalitet kao i ukrajinci, daju gujce amerikancima i tim činim iritiraju susjeda (ukri ruse, kurdi turke) koji ne samo da je susjed nego je i zapravo njihov stvarni pimp i po čijim biu putama trebali davat gujce a ne po američkim. Ali ok. I jedni i drugi ginu za naše zapadne interese, pa je ok, ajde možemo ih podržavati. Podrška da. Ali poštovanje ne.
|
|
|
03.12.2024., 21:58
|
|
Okajava grijehe
|
Šteta da je Željko Malnar umra. Da nije već bi odavno regrutirao Onu007 u svoj noćni šou program da sa Ševom, Lakijem i Cezarom raspravlja o rastavljanju elektrane u tri dana, ugjurima i turskim akcentima.
|
|
|
03.12.2024., 22:01
|
|
Centar Svijeta i Okolice
|
Quote:
Bhakti kaže:
Gledaj jednu stvar, da je Erdogan organizirao ovo sada bi vidjela tursku vojsku kako gazi po Siriji, oni bi bili za par dana u Damasku bez obzira na ruse koji bi se stisnuli ko čvarci jer bi i njih sredili u roku keks. Tako da imaš stvarno bujnu maštu. Naravno da ima i turaka u redovima opozicije jer ih ima dosta uz granicu sa Turskom.
|
Turci na granici sa Sirijom imaju jedan specifičan način govora. Ovo što sam čula na videoma je istanbulski akcent. O tome govorim.
A ni ja ne vjerujem da je Erdogan organizirao te trupe da pođu u napad. Isto sam čula da je bilo turske vojske preko granice u Siriji i da su isti tren napustili Siriju kad se ovo počelo događat tj ostaviti pro turske snage na cjedilu.
E sad, zašto to sve, to ne znam.
Usput: I sam Jolani je rekao da su 35 posto njegovih trupa stranci. Ako je on priznao toliko koliko ih je onda? O čemu pričamo?
|
03.12.2024., 22:02
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Ona007 kaže:
Po čemu će džihadisti biti bolji od Asadovog režima?
|
po ničemu. stoka jedni, stoka drugi i dok se međusobno istrebljuju
milinaaaaa 
|
|
|
03.12.2024., 22:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
Kurdi imaju taj isti prostitutski mentalitet kao i ukrajinci, daju gujce amerikancima i tim činim iritiraju susjeda (ukri ruse, kurdi turke) koji ne samo da je susjed nego je i zapravo njihov stvarni pimp i po čijim biu putama trebali davat gujce a ne po američkim. Ali ok. I jedni i drugi ginu za naše zapadne interese, pa je ok, ajde možemo ih podržavati. Podrška da. Ali poštovanje ne.
|
Očito si propustio što se dešavalo u Siriji kad je Isil haračio i potisnuo Kurde u Kobani, sa druge strane Turci, jedini koji su im došli pomoći su bili Ameri i malo po malo uz ogromne žrtve su uspjeli srediti Isil istočno od Eufrata. Tom narodu skidam kapu, svi ih mlate a oni se drže, nema naroda koji je više propatio od njih na tim prostorima.
|
|
|
03.12.2024., 22:20
|
|
(ona ista)
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Maskeron kaže:
Ali Druzi ti nisu kršćani, a i neće ti chatgpt pomoć ili te naučit puno o Siriji.
Puno je to Kompleksnije od Assad voli kršćane i oni njega. To je već propagandni narativ.
Evo jedan informativan članak.
Apologists Call Assad Secular. Assad Tells Syrians Otherwise
https://newlinesmag.com/reportage/ap...ans-otherwise/
|
Ne bih previse nagadjala jer nemam puno znanja o tome i pogotovo o situaciji na terenu, samo mogu pretpostavit da "Assad voli krscane" samo u okviru toga koliko je / i koliko ce bit povezan s Poutinom.
Quote:
McVily kaže:
To sam se baš pitao: gdje će maknuti te brodove ako dođe do toga da moraju bježat?
Koja im je uopće opcija osim da oplove cijelu Europu i odu u Murmansk
|
Je li mogu uopce ruski brodovi ici preko Mediterana (Grcka/Turska) u Crno more?
Quote:
Deere kaže:
Da oplove pola svijeta i odu u Vladivostok. Zajebano je kada je država toliko velika, pa ima izlaz na more na onom drugom kraju drugog kontinenta.
|
Ako idu okolo, znaci moraju ici preko Gibraltara, je li to mogu? lli moraju obilazit citavu Afriku
Quote:
Ona007 kaže:
Bila je to 1942-43 jedina slobodna zona u CIJELOJ Europi koja je POTPUNO bila okupirana od strane Hitlera. Rekla sam mi, i onda sam shvatila da je to bilo u Bosni pa sam trebala reći Bosanci ali sam shvatila da je to bio i dio Hrvatske pa onda mogu reć "mi" ....
|
Ma da nije se svaki put lako koncentrirat i korektno upotrebljavat sve te ... imenice/zamjenice.

|
|
|
03.12.2024., 22:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ona007 kaže:
Turci na granici sa Sirijom imaju jedan specifičan način govora. Ovo što sam čula na videoma je istanbulski akcent. O tome govorim.
Usput: I sam Jolani je rekao da su 35 posto njegovih trupa stranci. Ako je on priznao toliko koliko ih je onda? O čemu pričamo?
|
Ima stranaca na obje strane ali u postotku gledano daleko više kod Assada, on je dovukao plačenike od kud je god mogao, što rade Hezbollah i Iranci u Siriji, to te ne muči?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:26.
|
|
|
|