|
|
24.02.2025., 00:14
|
|
Far North
Registracija: Jul 2011.
|
Može imati 10 milijuna kilometara garanciju kad je auto beskoristan.
Za grad prevelik, za autoceste premali domet. Nekakav raspon od 75-80% baterije (jer nećeš ići ispod 10% a ni puniti na 100%) pri brzini od 130 kmh te baca u jedva 200km dometa. I to sve u pretpostavkama nove baterije,a kad nastupi degradacija od 10-15% baterije nakon par godina, pravi shit show na putovanju.
Pa bolje se zaputiti u salon Škode po novi Kodiaq.
|
|
|
24.02.2025., 00:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Zašto ne bi punio LFP bateriju na 100 posto?
|
|
|
24.02.2025., 00:21
|
|
Far North
|
Zato jer ću čekati na punjaču predugo za tih zadnjih 10%.
|
|
|
24.02.2025., 08:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
Mairon kaže:
Pišeš gluposti kao i obično.
Kompanija postoji od 1954. Nisu se stvorili jučer.
|
Japanski Daihatsu postoji od 1907. Kako im danas ide?
Američki Oldsmobile postoji od 1897. Kako im ide danas?
|
|
|
24.02.2025., 08:16
|
|
Vorumska avangarda
Registracija: Nov 2023.
|
…cek jeli upravo u clanku navedeno da je LR AWD jeftinija od predhodne…
Jesmo linilad dobili odgovor od „kristalokuglasa“ sa foruma jeli sad skuplja ili jeftinija?
|
|
|
24.02.2025., 08:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NorthBlue kaže:
Zato jer ću čekati na punjaču predugo za tih zadnjih 10%.
|
Mislio sam na kućno punjenje. Jednom tjedno se dopuni sporim na maksimum.
Na putovanju ovaj ima flat krivulju maksimalnom brzinom punjenja do 50%.
A malo tko puni do 100 posto na javnim. Za to nema potrebe. Naprotiv, nije preporuka, radi vremena koje je potrebno.
A i mnogi punjači imaju time limit od 60 minuta, DC punjači. A napunit veću bateriju do 100 posto nekad treba dulje. Pogotovo ako DC punjač ne nudi više od 50kW. A takvih u HR ima dosta dan danas.
|
|
|
24.02.2025., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
-Kazzo- kaže:
Japanski Daihatsu postoji od 1907. Kako im danas ide?
Američki Oldsmobile postoji od 1897. Kako im ide danas?
|
Za razliku od tih, KGM Ssangyong koliko vidim ubija dobrom ponudom, kako na HR tržištu tako i drugdje.
Cijena ubija, baterijska tehnologija i izbor proizvođača baterije je dobar, izgled je ok ovog Torresa, auto je ogroman u svim smjerovima, a najbitnije u interijeru. Gepek preko 800 litara. Najbolja garancija do sada viđena na ovim prostorima za bateriju.
Kome treba ovoliki auto, nema baš izbor za birati u tom Bev cjenovnom rangu. Ne pada mi napamet ništa.
|
|
|
24.02.2025., 09:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Mairon kaže:
Za razliku od tih, KGM Ssangyong koliko vidim ubija dobrom ponudom, kako na HR tržištu tako i drugdje.
Cijena ubija, baterijska tehnologija i izbor proizvođača baterije je dobar, izgled je ok ovog Torresa, auto je ogroman u svim smjerovima, a najbitnije u interijeru. Gepek preko 800 litara. Najbolja garancija do sada viđena na ovim prostorima za bateriju.
Kome treba ovoliki auto, nema baš izbor za birati u tom Bev cjenovnom rangu. Ne pada mi napamet ništa.
|
Za Teslu očekuješ pad za Ssangyong predviđas ozbiljne prodajne brojke?
FVST
|
|
|
24.02.2025., 10:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PRKYS kaže:
Za Teslu očekuješ pad za Ssangyong predviđas ozbiljne prodajne brojke?
FVST
|
Ne, skepsa u EU neće polučiti dobre rezultate za bilo kojeg azijata s Bev pogonom.
Vidljivo i po lošim prodajnim rezultatima BYD i društva u 2024 u EU. Pisao sam o tome i stavljao brojke.
Navedeni model je dobar buy, uloženo dobiveno i ne vidim mu konkurenta u cjenovnom razredu.
Sve je jasno napisano, samo treba čitati s razumijevanjem. A manje trolati.
|
|
|
24.02.2025., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
NorthBlue kaže:
Odjednom si se osvijestio?
Nisi hodočastio po temama Amazona, kad mu radnici pišaju u boce jer ne smiju stati na WC? Si bio na temi Apple-a dok su ugrađivali zaštitne ograde na hodnike dok su im radnici činili masovna samoubojstva?
Jesi prestao koristiti Kineske proizvode i usluge dok isti rade etničko čišćenje manjina? Jesi pobacao majice koje su djeca u Africi bojala opasnim kemikalijama i od toga masovno umirala?
Imaš li što reći na etničko čišćenje Gaze?
Nemoj mi prodavati fore o sekti, kupi si rađe par knjiga iz povijesti.
|
A otkad sam ja tema ovdje?
Za mene se zna od prvog dana da iz dna duše mrzim to lakomo napuhnuto đubre.
Problem si ti i tvoje iznalaženje opravdanja da bi zaštitio Muska i Teslu.
I kad takva opravdanja dolaze od tipova koji umjesto remenom, hlače vežu produžnim kablom i koji ujutro klečeći započnu molitvu okrenuti prema Giga Texas, onda da, ista si razina zatucanog fanatika kao i Stjepan.
Quote:
stjepan21 kaže:
Ma boli njega kuki za moral i sve. On je tu da mrzi Musk-a. Tko drugi radi što drugo je irelevantno. Čovjek je uspio Muska ubaciti u razgovor o Mercedesu i BMW-u. To je sve što treba znati o tome.
Nemoj trošiti vrijeme, nije vrijedan toga. Što god da napišeš neće imati apsolutno nikakav efekt na njega. Nikakav.
|
Nisam nikad ni skrivao da mrzim to napuhnuto govno od čovjeka.
U svoje komentare si zdušno ubacivao iPhone uspoređujući ga sa Teslom, ili prve aute uspoređivao sa konjima da bi uzvisio svog vođu sekte pa ovakve tvoje provale ispadaju vrlo, vrlo glupi pokušaj opravdavanja.
|
|
|
24.02.2025., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
Mairon kaže:
|
Neprovjerena roba. Koja bi trebala biti na drugoj temi.
|
|
|
24.02.2025., 13:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
NorthBlue kaže:
Može imati 10 milijuna kilometara garanciju kad je auto beskoristan.
Za grad prevelik, za autoceste premali domet. Nekakav raspon od 75-80% baterije (jer nećeš ići ispod 10% a ni puniti na 100%) pri brzini od 130 kmh te baca u jedva 200km dometa. I to sve u pretpostavkama nove baterije,a kad nastupi degradacija od 10-15% baterije nakon par godina, pravi shit show na putovanju.
Pa bolje se zaputiti u salon Škode po novi Kodiaq.
|
KGM potrosnja na 120 kmh, pri 15 stupnjeva je 26,1 kWh/100 km.
Sljedom toga, punjenje za 200 km, konkretno sa 6 kWh na 58 kWh traje cca 33 minute.
Model Y vulgaris RWD pri istoj temperaturi trosi 20,2 kWh/100 km.
Za 200 km takve voznje, sa 6 kWh na 46kWh napuni za cca 20 min.
|
|
|
24.02.2025., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Zaista je fascinantno da kockasti viši "jeep" troši više od vozila koje ima 0.22 cd. Nisam našao brojku, ali kalkulacija od automobile catalog je 0.37.
Unatoč tome Bjorn misli da je pogon vrlo efikasan, nije imao kritiku za potrošnju.
A 1000km challenge je auto odradio 20 minuta sporije od Modela Y rwd s BYD baterijom, koji se puni do 170kW. Sam Bjorn je u thumbnail stavio Impressive result. Čovjek gleda malo realnije nego prosječan tesla fanboy.
BYD Atto 3 je bio 1 puni sat sporiji, samo za primjer...
BYD Tang 84kWh je bio 40 minuta sporiji.
Isto tako je fascinantno da vozilo Model Y Rwd ima garanciju od samo 160tkm na bateriju, a ima LFP bateriju. Dok drugo vozilo je cappano na 120kW, vjerojatno iz razloga jake garancije. Ali zato ima jako ravnu krivulju i sigurno čuva bateriju, 120kW do 50%.
Čisto sumnjam da se navedena baterija ne bi mogla puniti s minimalno 150-160kW. Ali, odlučili su kako jesu.
Potrošnja u gradu 14.5 na testu s kanala 1001cars. Na ruti od 20.6 km i prosječne brzine od 21 km/h.
Domet do 485 km
Potrošnja pri 120 km/h je interesanta, jer je manja nego kod Bjorna.
23.6 kWh/100 km samo, u odnosu na 26 kod Bjorna. Bjorn vjerojatno nije vozio samo 120, nego je vozio ponekada 130. Kao što radi na tim testovima 1000km. Nekad sakriva brzinomjer putovnicom.
Domet do 295 km.
Domet pri 90 km/h, do 430 km. 16kWh/100km. Za vozilo tih gabarita i aerodinamike je ok.
|
|
|
24.02.2025., 14:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Mairone, Mairone, pa napisi onda sve cinjenice, nemoj opet skrivat istinu i lagati ovaj napacen narod.
Svjesno prikrivas i lazes jer sam sto posto siguran da znas ovo sto cu napisati.
KGM test na 15 stupnjeva, Model Y sa BYD baterijom na 4 stupnja Celzijusa. Ovo je ogromna razlika sto se testa tice.
Druga stvar, test toga konkretnog modela Y je bio kroz Norvesku i Bjorn sam u tablicu pored napise Norway i sigurno znas zasto.
Evo njegovih rijeci "You know over here we have mostly just 100 and 110 zones, but in Sweden we have 120 zones and also more 110"
Mairone, stvarno nemas srama.
|
|
|
24.02.2025., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Pričaš gluposti. No ne čudi me.
Evo screenshota iz tog 1000km testa Model Y Rwd. Više puta se čovjek našalio s svojim gledateljima na livestreamu radi toga. Skriva jer vozi dosta brže, tamo gdje zna da smije. Ne vozi 100-110, to samo vozi u tvojoj glavi. Da vozi 100 km/h, rezultat bi bio očajan. Ne bi bio 10h i 20 minuta i to bi ti trebao znati valjda. Sa 5 stajanja za punjenje. Barem se nadam da to razumiješ.
A na 1000km challengeu i prije samog starta, baterije su zagrijane, vozi se dinamično i često se puni i nekad bori s rapidgateom, ovisno o vozilu. Tako da temperature oko nule do 8c ne rade drastičnu razliku u odnosu na 10-15c. To bi radilo primjetnu razliku da se mjeri potrošnja s hladnim startom i vožnja niskim brzinama, gdje se baterija teže zagrije.

|
|
|
24.02.2025., 14:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa kako ti mozes izmisljati to nije normalno, dakle citiram ti rijeci lika i ti kazes da to nije istina i da pricam gluposti.
A dobro znas da je tako, ali opet si ulovljen u lazi i sad se koprcas ko riba na suhom.
[IMG]  [/IMG]
[IMG]  [/IMG]
Mozes jos nize pasti?
edit:i jos tvrdis da nema neke razlike izmedu 4 i 15 Celzijusa?! Daj nemoj se blamirat vise, reci da si zajebo i sve pet, nikome nista.
|
|
|
24.02.2025., 14:50
|
|
Far North
|
Quote:
Mairon kaže:
Zaista je fascinantno da kockasti viši "jeep" troši više od vozila koje ima 0.22 cd. Nisam našao brojku, ali kalkulacija od automobile catalog je 0.37.
Unatoč tome Bjorn misli da je pogon vrlo efikasan, nije imao kritiku za potrošnju.
A 1000km challenge je auto odradio 20 minuta sporije od Modela Y rwd s BYD baterijom, koji se puni do 170kW. Sam Bjorn je u thumbnail stavio Impressive result. Čovjek gleda malo realnije nego prosječan tesla fanboy.
BYD Atto 3 je bio 1 puni sat sporiji, samo za primjer...
BYD Tang 84kWh je bio 40 minuta sporiji.
Isto tako je fascinantno da vozilo Model Y Rwd ima garanciju od samo 160tkm na bateriju, a ima LFP bateriju. Dok drugo vozilo je cappano na 120kW, vjerojatno iz razloga jake garancije. Ali zato ima jako ravnu krivulju i sigurno čuva bateriju, 120kW do 50%.
Čisto sumnjam da se navedena baterija ne bi mogla puniti s minimalno 150-160kW. Ali, odlučili su kako jesu.
Potrošnja u gradu 14.5 na testu s kanala 1001cars. Na ruti od 20.6 km i prosječne brzine od 21 km/h.
Domet do 485 km
Potrošnja pri 120 km/h je interesanta, jer je manja nego kod Bjorna.
23.6 kWh/100 km samo, u odnosu na 26 kod Bjorna. Bjorn vjerojatno nije vozio samo 120, nego je vozio ponekada 130. Kao što radi na tim testovima 1000km. Nekad sakriva brzinomjer putovnicom.
Domet do 295 km.
Domet pri 90 km/h, do 430 km. 16kWh/100km. Za vozilo tih gabarita i aerodinamike je ok.
|
Marione, zajebi Teslu Y i sve ostale električne SUV isprdke s dometom od 200 km po našim ograničenjima.
Ja živim u HR, sa infrastrukturom takva kakva je, s plaćama takve kakve jesu. Ne zanima me Bjorn ni njegovi testovi.
Mene zanima koji bi to otac dvoje djece kupio SUV vozilo koje ne može bez teških kompromisa napraviti ono za što je prvotno namijenjeno, prijevoz putnika i robe od točke A do točke B.
Koji je to kupac takvog vozila, koji je "use case"?
Jasan mi je kod gradskih vozila tipa Smart, e-up. Jasan mi je kod limuzina tipa M3 LR, ID 7, BMW i4. Mala vozila po gradu, limuzine jako velika efikasnost na autocesti.
Ali jebeno nije jasno kome će to oni prodati ovo vozilo na HR tržištu?
|
|
|
24.02.2025., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Mora reći, neće priznati javno da krši zakon. A lakovjernih ljudi. Putovnica se tamo često nađe tako da sama izađe iz torbe i akceleracija ju vine u zrak i padne na ekran točno gdje je kmh. Cool story bro.
Izračunaj koliko sati i minuta bi mu trebalo da vozi 100-110, uključi 5 punjenja i daj nam brojku. Spoiler: neće biti 10h i 20m.
|
|
|
24.02.2025., 14:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NorthBlue kaže:
Marione, zajebi Teslu Y i sve ostale električne SUV isprdke s dometom od 200 km po našim ograničenjima.
Ja živim u HR, sa infrastrukturom takva kakva je, s plaćama takve kakve jesu. Ne zanima me Bjorn ni njegovi testovi.
Mene zanima koji bi to otac dvoje djece kupio SUV vozilo koje ne može bez teških kompromisa napraviti ono za što je prvotno namijenjeno, prijevoz putnika i robe od točke A do točke B.
Koji je to kupac takvog vozila, koji je "use case"?
Jasan mi je kod gradskih vozila tipa Smart, e-up. Jasan mi je kod limuzina tipa M3 LR, ID 7, BMW i4. Mala vozila po gradu, limuzine jako velika efikasnost na autocesti.
Ali jebeno nije jasno kome će to oni prodati ovo vozilo na HR tržištu?
|
Pa da, zajebi suv Atto 2 koji ima domet od 164 km prema Greencap na autoputu pri 130 km/h.
I takve se tu reklamiralo na drugoj temi. Prema tom dometu, domet od oko 300km za kocku od suva težine skoro 2 tone je valjda ok.
Meni to sve zvuči malo.
Kao i domet Ioniq 5 od 300 kusur km s LR baterijom.
Nema strujića koji radi puno više od 350km autoputom ako se voziš kak spada. Tako je to.
Model Y RWD ima loš domet, kao i svi slični auti. Tu se slažemo svi valjda. Ne znam tko može kupiti taj RWD, osim ako je za taksiranje i kupljen preko poticaja, punjen solarima i da se isplati unutar prve 3-4 godine.
|
|
|
24.02.2025., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Ahahahah, koji si ti lik.. lazljivac.
Pogledaj si ABRP sto se temperature tice, KGM od Vz do Zg, 90 km na 15 stupnjeva potrosi 32 posto, a na 4 stupnja 37 posto.
5 posto razlike na 90 km!
Pa racunaj 5 posto na 10 sati je pola sata. Dakle, odmah u startu dodaj KGM-u pola sata pa sada usporedi vremena genije.
Ovime definitvno zavrsavam sa tobom, lazljivce, jer ne zelis prihvatiti dokaze crno na bijelo.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:46.
|
|
|
|