Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.12.2014., 22:30   #6041
da, ovaj u 14:30 (iz BP u 14:45, Keleti) ide preko Kaposvara i Dombovara. Tu i tamo se presjeda u Koprivnici na bus (prošli mjesec je bilo tako jer most na nekoj inspekciji nije imao potrebnu nosivost), ali ne svaki put.
Ali ovaj u 10 koji ide za Deli (u 6 iz BP) ima sigurno presjedanje na bus na Balatonu, vozi se nekih pola sata do Siofoka pa onda opet vlakom.

inače, božićni sajmovi u Budimpešti su me prilično impresionirali! bolje nego u Beču! odlična ponuda, elegantne rukotvorine, od svakakvih materijala, keramika, drvo, koža, jako lijepe papirnate stvari (bilježnice i dr.), ukrasi, maštovito, retro, raznoliko, nema puno kiča, puno dobre hrane, mjesta za sjesti, dobar muzički program. stvarno vrhunska ponuda za turiste i domaće, dobro to rade.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 09:15   #6042
Quote:
Lizzie M kaže: Pogledaj post
...Ali ovaj u 10 koji ide za Deli (u 6 iz BP) ima sigurno presjedanje na bus na Balatonu, vozi se nekih pola sata do Siofoka pa onda opet vlakom.
Na ZG kolodvoru je obavijest (prije dva dana smo vidjeli) da radovi traju do 13.12. Ako se u međuvremenu nije nešto promijenilo, od sutra ne bi više busevi trebali voziti.
e22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 13:35   #6043
zna li netko slucajno kolika je cijena jednosmjerne karte za vlak iz budimpeste za zagreb?
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 14:20   #6044
mozda pomoc oko ove lokacije,dali je u centru,moze li se pjesice do znamenitosti...http://www.booking.com/hotel/hu/doro..._room=77682005
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 14:22   #6045
Quote:
barbi888 kaže: Pogledaj post
mozda pomoc oko ove lokacije,dali je u centru,moze li se pjesice do znamenitosti...http://www.booking.com/hotel/hu/doro..._room=77682005
i ovaj

http://www.booking.com/hotel/hu/cent...w_room=2542102
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 14:39   #6046
Quote:

Obje su dobre lokacije, centar Peste, sve mozes (skoro sve) pjeske obici i ne mozes pogrijesiti ni s jednom od te dvije lokacije.
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 14:55   #6047
Quote:
nasmijanonebo kaže: Pogledaj post
Obje su dobre lokacije, centar Peste, sve mozes (skoro sve) pjeske obici i ne mozes pogrijesiti ni s jednom od te dvije lokacije.
ok, samo u ovom apartmanu dolje pise ulica hold 21(apartmna 28.) jel to sad ista okacija kao i gore ili je ovaj apartman na nekom drugom mjestu? http://www.booking.com/hotel/hu/doro..._room=77682005
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 15:07   #6048
Je, i ta Hold utca (utca=ulica) je isto odlicna lokacija, to je samo 50 m od prve adrese. Ni s tom adresom nikako neces pogrijesiti.
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 15:34   #6049
Quote:
Je, i ta Hold utca (utca=ulica) je isto odlicna lokacija, to je samo 50 m od prve adrese. Ni s tom adresom nikako neces pogrijesiti.
Puno ti hvala na pomoci i brzom odgovoru! pozz!!
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 15:44   #6050
Quote:
Puno ti hvala na pomoci i brzom odgovoru! pozz!!
Jel mozda znas kako doci od kolodvora Keleti do ovog smjestaja Centrooms House ? njega smo ipak rezervirali upravo
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 16:41   #6051
Quote:
zna li netko slucajno kolika je cijena jednosmjerne karte za vlak iz budimpeste za zagreb?
Povratna ili jednosmjerna koštaju isto, (friška informacija, a prije 3 god., kada sam to pitala, povratna je čak bila jeftinija).

Ja sam danas kupila povratnu kartu za slijedeći tjedan (za novi vozni red ) i na blagajni mi je rečeno da vlak koji vozi na relaciji Zagreb Gl. kol. – Budapest Keleti – Zagreb Gl. kol., a taj iz Zg polazi u 14:30, u povratku iz Bu – Keleti u 14:45, vozi bez prekida, nema prijelaza na bus, pa sam kupila i rezervacije i za Zagreb Gl. kol. – Budapest Keleti i za Budapest Keleti – Zagreb.
Pa, sada, ako su me pogrešno informirali, usprkos rezervacijama može mi se dogoditi da stojim najveći dio puta.
Cijena je slijedća:
povratna karta 256,30 kn
rezervacija ZG-BU Keleti 27,00 kn
rezervacija BU Keleti -ZG 27,00 kn
miramo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 16:46   #6052
Barbi888,
Od Keletija do tvog smjestaja imas samo ravno ulicu (po Rakoczi ut). Ka oda ides od Glavnog kolodvora ravno do Trga bana Jelacica u Zg. Samo ravno.
Ima nekih 800 metara izmedju Keletija i tvoje adrese. Cca 7-10 min.
Ako vam se ne da hodati zbog prtljage ili zbog neceg drugog, odite na metro M2 za smjer Deli palyaudvar i sidjes na prvoj stanici (stanica "Blaha Lujza ter") i tu odmah jako blizu ti je smjestaj. Ili odite na bus br. 7E, sidjete na 2. stanici ("Blaha Lujza ter").
I da, vi ste odmah kod Blaha Luzja ter smjesteni, a to je lijepi trg preko koejg idu i tramvaji i busevi i metro, tako da je odlicna prometna povezanost javim prijevozom. A s druge strane, s vase adrese cete skoro sve moci pjeske obilaziti, nocni zivot vam je odmah tu (smjestaj vam je kod zidovske cetvrti i blizu oktogona..izmedju Blaha Lujze i Oktogona je dio grada sa bezbroj birceva, pubova, klubova)..
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 17:33   #6053
Quote:
Barbi888,
Od Keletija do tvog smjestaja imas samo ravno ulicu (po Rakoczi ut). Ka oda ides od Glavnog kolodvora ravno do Trga bana Jelacica u Zg. Samo ravno.
Ima nekih 800 metara izmedju Keletija i tvoje adrese. Cca 7-10 min.
Ako vam se ne da hodati zbog prtljage ili zbog neceg drugog, odite na metro M2 za smjer Deli palyaudvar i sidjes na prvoj stanici (stanica "Blaha Lujza ter") i tu odmah jako blizu ti je smjestaj. Ili odite na bus br. 7E, sidjete na 2. stanici ("Blaha Lujza ter").
I da, vi ste odmah kod Blaha Luzja ter smjesteni, a to je lijepi trg preko koejg idu i tramvaji i busevi i metro, tako da je odlicna prometna povezanost javim prijevozom. A s druge strane, s vase adrese cete skoro sve moci pjeske obilaziti, nocni zivot vam je odmah tu (smjestaj vam je kod zidovske cetvrti i blizu oktogona..izmedju Blaha Lujze i Oktogona je dio grada sa bezbroj birceva, pubova, klubova)..
ajme hvala puno na tako detaljnom objasnjenju, nadam se da ce nam biti dobro.:klap::klap:
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 17:57   #6054
e sad,dali netko mozda ide iz budimpeste za zagreb s autom u utorak popodne ili srijedu pa da podijelimo troskove?
barbi888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 18:27   #6055
Quote:
miramo kaže: Pogledaj post
Povratna ili jednosmjerna koštaju isto, (friška informacija, a prije 3 god., kada sam to pitala, povratna je čak bila jeftinija).

Ja sam danas kupila povratnu kartu za slijedeći tjedan (za novi vozni red ) i na blagajni mi je rečeno da vlak koji vozi na relaciji Zagreb Gl. kol. – Budapest Keleti – Zagreb Gl. kol., a taj iz Zg polazi u 14:30, u povratku iz Bu – Keleti u 14:45, vozi bez prekida, nema prijelaza na bus, pa sam kupila i rezervacije i za Zagreb Gl. kol. – Budapest Keleti i za Budapest Keleti – Zagreb.
Pa, sada, ako su me pogrešno informirali, usprkos rezervacijama može mi se dogoditi da stojim najveći dio puta.
Cijena je slijedća:
povratna karta 256,30 kn
rezervacija ZG-BU Keleti 27,00 kn
rezervacija BU Keleti -ZG 27,00 kn
Kad putujes? Odakle ti ove informacije o stajanju? Mi putujemo sutra i htjeli smo kupiti rezervaciju ali nas je blagajnik odgovorio od toga rekavsi da nije potrebno jer nije guzva.. Putujemo sutra u 10 ujutro, a nazad u srijedu u 14 i 45.. Jao, valjda se da rezervacija sutra kupiti prije polaska..
e22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2014., 19:15   #6056
Quote:
e22 kaže: Pogledaj post
Kad putujes? Odakle ti ove informacije o stajanju? Mi putujemo sutra i htjeli smo kupiti rezervaciju ali nas je blagajnik odgovorio od toga rekavsi da nije potrebno jer nije guzva.. Putujemo sutra u 10 ujutro, a nazad u srijedu u 14 i 45.. Jao, valjda se da rezervacija sutra kupiti prije polaska..
Putujem 18.12., a vraćam se 26.12.
Bila sam dopodne na blagajni gl. kolodvora u Zagrebu, pa zato imam najnovije informacije, a pretpostavka je da su točne.
Vjerojatno je blagajnik u pravu da još nije gužva, no 26.12. kada se ja vraćam mogla bi i biti.
Ja dosta toga nosim sa sobom (osobito u polasku) i ne želim riskirati.
miramo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2014., 00:23   #6057
nema gužvi, danas sam putovala tom linijom. inače budu gužve radnim danom do Križevaca i Koprivnice kad se radnici vraćaju iz Zagreba iz prve smjene, neki od njih moraju i stajati, ali to se sve raščisti do KC.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2014., 11:37   #6058
Pozdrav,

Da li mi netko može pomoći sa par informacija. Ekipa i ja idemo za advent 19.12, odsjest ćemo u Hotelu Császár, pa nas zanima da li nam se isplati sve znamenitosti pješke obići, ili ćemo previše vremena izgubiti na hodanje?
Prvi put idemo u Budimpeštu pa se baš ne snalazimo.
Što se tiče vožnje brodom, gdje se točno nalazi taj brod za ukrcavanje i da li se karta može kupiti odma na licu mjesta?

Zahvaljujem se na pomoći
allie3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2014., 15:31   #6059
Predaleko vam je za hodanje. Npr. Do budimske ribarske tvrdjave bar 25 min hoda, do budimske palace jos deset min dalje, do parlamenta bar pola sata, pa jos 20 min do vorosmarty ter itd.
Na brod se ukrcavas na pestanskoj strani, izmedju Lancanog mosta i Szabasdag hid (=Most slobode). Mislim da se moze na licu mjesta kupiti jos uvijek karte.
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2014., 16:44   #6060
bok, dali ste mi stvarno dosta informacija što vidjeti, gdje fino i jeftino papati, ali me zanimaju i klubovi. idem na 4 dana u 1. mjesecu pa bismo za vikend malo zaružili. čekirala sam ovu stranicu http://welovebudapest.com/, ali samo piše općenito electronic music, a to može biti i lady gaga , a mene zanima neki psy trance, d'n'b, zapravo nešto kao medika, močvara ili neki rock klub di je dobra atmosfera i di se čaga. pa ak je netko bio, vidio, doživio da mi kaže.

EDIT: našla sam jedan, Dürlin. jel bio netko možda?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:45.