|
|
09.09.2024., 20:49
|
|
nedostupan
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
satir_ kaže:
Mislim da problem u tome što mnogi nemaju ili nemaju dobar posao, a plaće su osjetno niže nego na zapadu i jugu Hr.
|
Satir, nije ni Njemačka što je bila 70 i 80-ih. Zaboravi. Problem je u tome, što je mnoge stid reći kako tamo žive.
Ima ih što su se dobro snašli, ali sigurno ih puno laže kako im je tamo.
Malo malo, pa eto ih vamo. Da je tebi tamo dobro, ne bih sigurno dolazio svako 3 mjeseca na rodnu grudu. Pametnom dosta da skuži stvari.
|
09.09.2024., 20:59
|
|
nedostupan
|
Ali ovo je golemo, Poljaci razočarani Osijekom i izjave kao da je stalo vrijeme prije 30 godina.
Tko se našao popovati, Poljaci koji do 1991, nisu znali da postoje žvakaće gume.
|
10.09.2024., 07:08
|
|
Ozbiljno ne ozbiljan! :P
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
topaz kaže:
Unistavanje žene i ženskog principa, ženske energije….
Na mala vrata unose u drustvo da je prihvaceno biti bezrodan, da si po rodenju pojedinac sam odabere spol
Da je okej biti s istospolnom osobom i osnovati obitelj, i uciti dijete da brak nije zajednica muskog i zenskog
Muskarac ne moze biti zena jer nema menstrucijski ciklus, nema zenski mozak i zenske hormone….jer nije predodreden biti zena
Isto tako obrnuto
Zeli se to uvesti kao i legaliziranje pedofilije i prihvacenost otvorenog braka kao i stvaranje djece iz epruvete.
Kakve koristi imaju od toga da se unisti zena, uvini se da nestane i da narod bude neplodan ? Kontrola zivota i manipulacija covjecanstvom
Sve je to prikazano na ovim nedavnim olipijskim igrama, to nam masoni sada spremaju….
|
Radi se na tome da se muškarac i obitelj unište i oslabe a to im jako dobro ide, sporo, ali idu ka zamišljenom cilju.
No nisam znao da žele legalizirat pedofiliju...jesi to stvarno negdje pročitao?
Ako to bude, onda bolje da Putin i napravi 3. svjetski rat i sve nas uništi. 
|
|
|
10.09.2024., 11:43
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2024.
|
Što nas čeka?
Napad na zdravu proizvodnju hrane. Tehnofašisti pucaju iz svih oružja.
Prošli tjedan u briselu konferencija o strategiji proizvodnje hrane. Voditelj projekta čisti SS-ovac kao iz Bondovih filmova.
Herr Strohschneider !
https://www.youtube.com/live/BUem6KT...PuElDlJpkwTvyd
https://agriculture.ec.europa.eu/doc...ry-2024_en.pdf
Danas i naši izdajnici , predstavljaju njihovu hrvatsku kakvu žele .. svi su se lijepo poslikali
Tedeschi, Dalić ,Plenki, ...
Hrana kao geopolitičko i strateško pitanje. Čak i naslov konferencije odgovara.
https://www.youtube.com/watch?v=A7Fcg-FNMmU
Da vam pojasnim ciljeve ovih izdajnika. Prvo i najosnovnije. Onemogučiti malom čovjeku da sa može samostalno prehraniti i da bude neovisan od države.
Jer.. taj mali čovjek koristi mineralna gnojiva i fosilnu energiju, uzgaja stoku i krave.. sve sami faktori koji 'zagađuju' planetu.
Ide to polako mic po mic,žaba se kuha, steže se omča, iseljava se Slavonija i napada geoinženjeringom , uvodi se porez na nekretnine, ništa to nije slučajno, sve je to povezano.
Iseliti narod, izbaciti ga iz igre,kao što i izbacuju Ukrajince i Ruse, žitnice svijeta.
Evo i šefica Centralnog Komiteta Ursula je nagovijestila što slijedi..zabrana mineralnih gnojiva, zabrana držanja životinja u zatvorenim prostorima, davanje poticaja samo odabranima članovima komunističke europske partija,
uzgajanje umjetnog mesa iz epruvete i genetski uzgoj životinja , a i ljudi u skoroj budučnosti.
|
|
|
10.09.2024., 21:50
|
|
Sagird
Registracija: Mar 2024.
|
Quote:
satir_ kaže:
Dođite živjeti u Slavoniju. Jeftini su stanovi i kuće, a i najam istih.
|
Ozbiljno razmišljam o tome, ali treba se pobrinuti za dohodak. Zasad mi je predaleko od radnog mjesta.
Quote:
felga kaže:
Ali ovo je golemo, Poljaci razočarani Osijekom i izjave kao da je stalo vrijeme prije 30 godina.
Tko se našao popovati, Poljaci koji do 1991, nisu znali da postoje žvakaće gume.
|
Poslije su nas hvalili da smo se kulturnije ponašali od ostatka Balkana, npr. nismo im zviždali prilikom izvođenja himne.
Bar nekima je došlo do mozga da kulturu ne čine moderne zgrade i stadioni.
|
|
|
10.09.2024., 22:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
satir_ kaže:
Dođite živjeti u Slavoniju. Jeftini su stanovi i kuće, a i najam istih.
|
A zivit ce od zraka i jeftinog najma koji ne mogu platiti, jer posla nema, jer nemamo industrije, a i to malo sto ima je katastrofa placeno...
|
|
|
10.09.2024., 22:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2023.
|
Dopuna...
Quote:
pilip88 kaže:
A zivit ce od zraka i jeftinog najma koji ne mogu platiti, jer posla nema, jer nemamo industrije, a i to malo sto ima je katastrofa placeno...
|
To je najmanji problem u odnosu na činjenicu da će Slavonija, kao i Vojvodina, kroz desetljeće biti Afrika.
Nedostaci: pitke vode, čistog zraka i adekvatne flore već sada predstavljaju značajan problem.

|
|
|
10.09.2024., 22:48
|
|
nedostupan
|
Quote:
putnik. kaže:
To je najmanji problem u odnosu na činjenicu da će Slavonija, kao i Vojvodina, kroz desetljeće biti Afrika.
Nedostaci: pitke vode, čistog zraka i adekvatne flore već sada predstavljaju značajan problem.

|
A nekad bila plodna zemlja i dolazilo se u Slavoniju zbog boljeg života. Iz Hercegovine je poslije 1945, puno ljudi naseljavalo Slavoniju. Slavonija i Vojvodina glasile za najplodniju zemlju. Dok kod nas u Hercegovini prevladava krš i kamen.
|
10.09.2024., 23:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2023.
|
Dopuna...
Quote:
felga kaže:
Dok kod nas u Hercegovini prevladava krš i kamen.
|
Hercegovinu spašava biosfera Neretve: no pitanje je koliko će to (po)trajati jer je, zahvaljujući ljudskom nemaru, dolina Neretve, i na hrv. i na bh. strani, ozbiljno ugrožena.
Također, globalno zatopljenje u Hercegovini, posebno zbog izostanka pošumljavanja, ima katastrofalne posljedice.

|
|
|
11.09.2024., 03:36
|
|
Miamindžija
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
felga kaže:
A nekad bila plodna zemlja i dolazilo se u Slavoniju zbog boljeg života. Iz Hercegovine je poslije 1945, puno ljudi naseljavalo Slavoniju. Slavonija i Vojvodina glasile za najplodniju zemlju. Dok kod nas u Hercegovini prevladava krš i kamen.
|
Sve više razmišljam da si uzmem kuću i nešto zemlje u Slavoniji.
Kad se jednog dana umirovim, američka penzija, cash, 401k, Roth... ženica i ja bi živjeli kao carevi tamo. A ništa nije daleko, Beč, Pešta, Zagreb, Italija...
Samo, ima li neki aerodromčić za privatne avione u Slavoniji?
|
|
|
11.09.2024., 04:04
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
|
Sagradi si ga.
Usput, rađe onda uzmi nešto u Dalmatinskoj Zagori ili Gorskom Kotaru, bliže si moru.
|
|
|
11.09.2024., 04:13
|
|
Miamindžija
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
lemonzoo kaže:
Sagradi si ga.
Usput, rađe onda uzmi nešto u Dalmatinskoj Zagori ili Gorskom Kotaru, bliže si moru.
|
Lakše mi je aterirat na ravno.
A kućica i u Istri za po ljeti.
Gledam debatu... Trump ne izgleda dobro.
|
|
|
11.09.2024., 08:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Quote:
felga kaže:
|
Ovo je jedan komentar upucen na emisiju o kopanju litijuma u Srbiji:
Sramota me da priznam, ali ja sam odgledala skoro ceo hepening, i to na Informeru! Covek koji se pominje nije bio nikakav profa vec obican rudarski inzenjer. Pricao je ono sto bi svaki inzenjer slicne struke trebalo da zna. Ja sam se licno prisetila stvari koje sam ucila na sumarstvu. Radi se o rezimu podzemnih voda koje reaguju na svaki ozbiljniji zahvat na povrsini, i to tako sto se zbog promenjenog pritiska spusta njihov nivo. Time nestaju, povlace se u dublje slojeve, i kapilarne vode, one koje su dostupne korenju biljaka. Posledica je da ceo biljni svet postaje ovisan samo o kisnici, plus sto izvori i bunari presusuju. Lancana reakcija cini da se efekti toga osecaju na mnogo sirem podrucju nego sto je sam zahvat na povrsini, onaj koji je sve to uzrokovao.
Slican proces se desio u Slavoniji (pretpostavljam i u Vojvodini) kad se sedamdesetih godina proslog veka krenulo sa zasadima brzorastucih topola na podrucjima ekstremno vrednih poplavnih suma hrasta luznjaka. Hrastovi u siroj okolini su poceli masovno da se suse, sumnjam da jos ima neki stariji od sto godina i vise od metra u precniku. Ja sam imala privilegiju da ih vidim, ali to su bili poslednji primerci. Naime, te topole su za svoj onako bez rast vukle ogromne kolicine vode, i to je poremetilo citav ekosistem. Cula sam tada da se slicna ekoloska katastrofa, samo mnogo vecih razmera, desila u Africi u 19 veku, kad je kraljica Viktorija krenula da masovno sadi eukaliptuse. Posle su krenule konstantne suse i glad na velikim podrucjima, nesto cega prethodno nije bilo, osim tu i tamo, periodicno. U oba slucaja se radi samo o introdukciji agresivnih vrsta, znaci cak nema ni zagadjenja, samo izmenjen vodni rezim. I vec nastaje karastrofa i ozbiljno ugrozavanje svake poljoprivredne proizvodnje.
S prirodom se ne igra, bar ne s onom koja sluzi za proizvodnju hrane. A to sa zahvatanjem vecih kolicina vode (za eukaliptuse ili za rudnik) je cak i marginalno u odnosu na potencijalno zagadjenje.
|
|
|
11.09.2024., 10:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Sve više razmišljam da si uzmem kuću i nešto zemlje u Slavoniji.
Kad se jednog dana umirovim, američka penzija, cash, 401k, Roth... ženica i ja bi živjeli kao carevi tamo. A ništa nije daleko, Beč, Pešta, Zagreb, Italija...
|
Naravno. Svako veće selo ga ima već 50-tak godina, zbog potreba poljoprivrede. Neka su čak i asfaltirana.
|
|
|
11.09.2024., 10:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pilip88 kaže:
|
I ovo baš ne stoji, posebno za široko područje Osijeka, gdje je upravo snažan razvoj industrije, pa vlada nedostatak stručne radne snage.
|
|
|
11.09.2024., 10:56
|
|
from YouTube planet
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Gledam debatu... Trump ne izgleda dobro.
|
A kako će izgledat? On nikad ne izgleda niti djeluje kao čovjek.
Ajmo Kamala! 
|
|
|
11.09.2024., 11:00
|
|
nedostupan
|
Quote:
Mobil kaže:
A kako će izgledat? On nikad ne izgleda niti djeluje kao čovjek.
Ajmo Kamala! 
|
Navijaš za eskalaciju rata. Svi znamo da Kamala radi za korporacije, a njima rat upravo odgovara. Znači eskalacija još većeg rata u Ukrajini i na Bliskom istoku.
Blago se nama sa Kamalom.
|
11.09.2024., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
felga kaže:
Satir, nije ni Njemačka što je bila 70 i 80-ih. Zaboravi. Problem je u tome, što je mnoge stid reći kako tamo žive.
Ima ih što su se dobro snašli, ali sigurno ih puno laže kako im je tamo.
Malo malo, pa eto ih vamo. Da je tebi tamo dobro, ne bih sigurno dolazio svako 3 mjeseca na rodnu grudu. Pametnom dosta da skuži stvari.
|
Znam felga, znam. Neki od mojih susjeda su tamo i razmišljaju o povratku. Kažu, tamo je sve lošije, samo ne shvaćaju kako u istom trgovačkom lancu, tamo i ovdje, apsolutno isti proizvod od istog proizvođaća, može kod nas biti znatno skuplji, nerijetko i dvostruko.
|
|
|
11.09.2024., 11:11
|
|
from YouTube planet
Registracija: May 2011.
|
Quote:
felga kaže:
Svi znamo da Kamala radi za korporacije
|
Da da, a Trump radi za dobro ljudi i svijeta. Dosta ti ga je vidit. 
|
|
|
11.09.2024., 11:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mobil kaže:
Da da, a Trump radi za dobro ljudi i svijeta. Dosta ti ga je vidit. 
|
On nije započeo niti jedan rat i to je najvažnije. Govori da, ako bude izabran, zaustavit će rat u Ukrajini, a i onaj na Bliskom istoku. Više ne mogu poželjeti od bilo koga. Ako izaberu gospođu, bojim se da je Treći svjetski rat na vratima. Ti ne misliš tako?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:23.
|
|
|
|