Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.06.2023., 14:09   #601
stvari su se promijenile u smislu da se sad rezervira stol za cetvero, uzme litra zestokog i krene sa opijanjem... prije si uzeo pivo i kad si popio uzeo bi jos jednu ako si htio, danas se forsira alkoholiziranje u sto kracem roku
i muzika je agresivnija i zenske se izazovnije oblace... prije bi se rijetko koja tako obukla a danas se rijetko koja tako ne obuce
Old 09.06.2023., 14:14   #602
ne znam, ne idem u narodnjacke klubove
sto se tice alkohola, u devedesetima se pilo u parku prije izlaska, sad se pije u bircu ili kod nekog doma. doduse, klinci jos piju po parkicima
fakat ne vidim bas nikakvu razliku
Old 09.06.2023., 17:08   #603
Ne da su se promijenili, lokacijama i ponudom, nego je knjiga spala na 2 slova, a to su: trap i cajke uz poneku iznimku koja potvrđuje pravilo, nekadašnja margina postala je mainstream, a (ondašnjeg) mainstreama u najširem i kapacitivnom smislu gotovo da i nema.
U tom kontekstu, nestale su velike diskoteke poput Kule, Lapa, Jabuke, Saloona, Gjure, Aquariusa, Papaye, Big bluea, Peperminta, brojnih pubova, zatim Sidro, Brazil itd., a ostala ili nastala su uglavnom i većinom samo novokomponovana legla (Urnebes, H2O, Gallery, Mint….) uz tuitamo pokoju ‘čvaru, Funk, Mediku, Franck, Katran, 5. kupe i sl.
Dakle smanjio se izbor i mogućnosti.
Doduše, krepali su i nekad jedini narodnjački Momo i Fontana, no opet….

Šire gledano, izvan ZG, diljem obale i otoka od velikih klubova zatvorila npr. umaška Za-Za, crikvenički Phoenix i Flash, krčki Crossroads, lošinjski klubovi, etc. etc., a ništa takvog ranga, kapaciteta i ponude novootvoreno - nije.

Tuga.

Zato sam spomenuo ajskafe-diskače-koktel barove kao zapravo tempi pasati priču.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2023., 17:31   #604
Vidim da mlađarija jako voli lounge barove. Npr kad kupim malu s treninga petkom na mladosti Hugos bude krcat. A tam imaju koktele, sushi bar, neke fensi kolače...
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2023., 22:03   #605
Nisam mlađarija, ali jako volim lounge barove. Meni je recimo bio drag onaj Lemon u Gajevoj nekad jer je gore bio lounge bar koji je radio cijelu noć, a dole je bio baš klub di je derala zika. I mislim da bi neki takav lounge bar u centru koji radi cijelu noć super pasao Zagrebu.

@Krkimir

I nekad je ekipa uzimala stolove, samo je za to uvijek trebalo imati para. Prije nekih 15ak godina kad sam redovito izlazio u Piranhu, obavezno bi se rezervirao stol, boca vodke, 4 red bulla i to je to. Komfor koji ti nudi kad imaš svoj stol u klubu je neprocjenjiv.

@Deejay Dee

Slažem se, dosta toga je propalo. Šalata je mrtva, Jarun je mrtav ( bio prije par mjeseci u subotu navečer na Jarunu, sablasno prazno je bilo u 11 navečer). Dosta klubova je propalo radi vlasničkih odnosa prostora. I meni se isto čini da je ponuda manja nego nekad. Ok, trap je zapravo danas postao praktički pop u generaciji Z, narodnjaci isto, a zapravo trap-cajke su ono što najviše ekipe prži, di je najviše cura i di se najviše love troši i takvi klubovi su oni koji deru pare. A bez para, propada.

Meni je izvan Zg, žao splitske O'hare jer sam emotivno vezan za to mjesto.
Old 10.06.2023., 03:33   #606
Quote:
Grimko kaže: Pogledaj post
Di si to uopće pio u Zagrebu?
Ma bilo je po kaficima toga, bez da si puno trazio. Na Jarunu, kako li se zvao bar na obali? Baza? Ili pored iste, Albanci su bili vlasnici (ako i dalje postoje) te su radili odlican. Kaj je najbolje, uopce nisu nesto bili specijalizirani sladoledno, vec pijace.

Ali sjecam nekad (meni) omiljenoj kavani Lisinski, gdje sam prije koju dekadu cesto isao s prijateljima, oni ga nisu imali u popisu, ili ga nisam vidio kad sam trazio, no, konobar je izvukao sladoled iz frizidera i ubacio i napravio za koju minutu. Arheoloski, nedavno sam vodio prijatelje iz SLO, nisu ga imali, ali zato su ga imali 90-tih. Po Tkalci ga je isto bilo 90-tih.

Ne znam kako se zove kafic u NZ-u, zena je isto izvukla Ledo Sladoled i dobrom voljom slozila nesto nalik Iceu, rekavsi da je malo kad netko pita za isti. Nije vise od godinu dana, hm, mislim da je to u Utrinama bilo.

Quote:
Ne isplati im se ako ne drže sladoled, a i pitanje je koliko je to popularno.
Koliko je popularno ne znam, no, kad bi bilo vidljivo, sigurno bi imali zainteresiranih. Konobar, kojeg spomenuh koji upis ranije, nije sugerirao da im se ne isplati zbog drzanja sladoleda, (jer koji je problem kaficu imati koju kutiju sladoleda) vec da im to oduzima vremena, dok -veli on - sloze taj napitak, mogu posluziti nekoliko gostiju?

Sad, potpuna sam neznalica i nekonzument bilo cega alkoholnog, ali koliko se sjecam barova s brodova, cak i neuk, mogao bi se sjetiti barem deset koktela, prema kojima je Eiskaffeea treptaj oka u vremenskom smislu realizacije.

Druga stvar, u nasim (stranim) cenrima prodaje, recimo Spar, imas dosta zaraznu Spar WEK kavu, malo preslatku i kalorijski zlocestu, vise izmisksanu, no, lako dostupnu. Pa da i takvu imaju, moze proci, ako vec ne mogu napraviti u naturi.
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2023., 10:19   #607
90ih sam bio klinac, tako da nemam pojma za taj period. Počeo po bircevima izlazit tak negdje 2001/2. Tu verziju ledene kave sa sladoledom sam prvi put vidio na meniju kad sam preselio na fax u Beč. Bacio pogled kako se radi originalni njemački eiskaffee. Malo kompliciranije od američke ledene kave i nešto više sastojaka. Bit će prije da se konobarima neda gnjaviti sa time. Već im je vruća čokolada sa šlagom često tlaka za naprvaiti i dosta konobara ju mrzi raditi, a često ju i zajebu pa onda dobiješ neki kvazi kakao. Sjetio se birca koji bi možda, napominjem možda, mogao to imati. K&K Milčec u Jurišićevoj. Znam da imaju klasičnu bečku melange kavu.

Mislim da ti je danas kod ekipe koja ide po bircevima puno popularnija američka ledena kava. I to obično koriste već gotovu nescafee mješavinu i samo stave led.
Old 10.06.2023., 11:28   #608
Quote:
@Krkimir

I nekad je ekipa uzimala stolove, samo je za to uvijek trebalo imati para. Prije nekih 15ak godina kad sam redovito izlazio u Piranhu, obavezno bi se rezervirao stol, boca vodke, 4 red bulla i to je to. Komfor koji ti nudi kad imaš svoj stol u klubu je neprocjenjiv.
jucer bio na Cubismu na Bundeku, ja pijem pivo a ekipa ispred mene na stolu ima Jameson u posudi s ledom a svako malo neko od njih donosi nove kokakole
inace to sam prvi put bio vidio u Green Goldu pa sam blenuo sto je ovo ali ocito je to nekima nacin kako se provesti za vikend, flasa zestokog i deri
Old 10.06.2023., 11:44   #609
Quote:
Bit će prije da se konobarima neda gnjaviti sa time. Već im je vruća čokolada sa šlagom često tlaka za naprvaiti i dosta konobara ju mrzi raditi, a često ju i zajebu pa onda dobiješ neki kvazi kakao.
U tome je stvar.
Na Gastronomiji se jedna zali kako voli hladni kakao a da ga u gradu nigdje ne moze dobiti,
naime to se radi na nacin da se kakao prah prvo izmuti u malo vruceg mlijeka i na to se doda hladno, ne moze se razmutiti u hladnom mlijeku
a konobari odmah natoce hladno pa na kraju imas mlijeko po kojem plivaju grudice kakao praha
kazem da je problem u konobarima koji niti znaju konobariti niti im se uopce radi, samo gledaju tko ce im koliko ostaviti i ako procijene da je lovator u lokalu onda se oko njega malo vise potrude
edit: jos je gora situacija po restoranima kad konobar nema blage veze o hrani, totalno nezainteresiran, ili konobarica u pubu sa tocenim pivama koja ne zna sto je lager, sto je ale a sto je ipa
Old 06.08.2023., 11:04   #610
Neku večer slučajno završih u pubu u Zapruđu. Odličan interijer, (kao pravi Pub bilo gdje u Evropi), dobra glazba (uglavnom Rock), dobar štimung (prevladava starija ekipa), cijene normalne. A ono najvažnije, služe kavu cijelo vrijeme, a ne kao oni raspedereni lokali na špici i oko nje ....
Razmišljam i pitam se gdje u centru ima tako nešto, možda u Tkalčićevoj .....
buc2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.08.2023., 11:25   #611
nema u tkalci ali ima na crnomercu!
Morrison hotel pub, mjuza mrak, cijene normalne
Old 06.08.2023., 13:13   #612
buc: koji je to pub, Bobi i Rudi ?
Old 06.08.2023., 13:55   #613
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
Je, to ti je predaleko od Držićeve, ostani doma, Savu nemoj prelaziti...
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.08.2023., 14:05   #614
nisam ni namjeravao ici sad nego ako se zateknem u blizini da znam gdje da odem, volim pubove i rock glazbu
Old 06.08.2023., 14:10   #615
Quote:
buc2 kaže: Pogledaj post
Razmišljam i pitam se gdje u centru ima tako nešto, možda u Tkalčićevoj .....
u Tkalcicevoj eventualno Boose and Blues, nisam bio pa ne znam... osim toga u gradu imas Hard place ispod NSB-a i dva lokala u Savskoj: Vintage i Bikers bar
Old 07.08.2023., 19:29   #616
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
Rijetko dolazim na ovu temu, nisam znao da se može napisati ime lokala!
U ovome slučaju radi se Cotton pubu .
buc2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2023., 10:37   #617
Dižem malo ovo jer mi treba kafić u Martićevoj u kojem se provjereno NE puši
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2023., 22:28   #618
Quote:
VK Girl kaže: Pogledaj post
Dižem malo ovo jer mi treba kafić u Martićevoj u kojem se provjereno NE puši
Kafić preko puta Biankinijeve.
bobonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2023., 09:07   #619
Verde? Probat ćemo, hvala
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2023., 14:32   #620
Quote:
VK Girl kaže: Pogledaj post
Verde? Probat ćemo, hvala
Mislim da je i kafić na vuglu Martićeve i Bauerove također nepušački.
bobonja is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:38.