Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
15.05.2013., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
strumfeta6 kaže:
evo i ja sam tuuuuu!!!! danas mi je 20-ti dan atkinsa i ni jednom nisam poklekla!!!! :-)))))))))))) super mi ide!!! čak mi je i onaj grozni zadah nestao, hvala bože više!!!!! ja sam još u 1 fazi i dnevni limit UH mi je najviše 10 g, a ponekad i 0 ili par grama...ali to je zato što ne stignem užasno sam kratka s vremenom! kilice padaju i za 10 dana ču stat na vagu da vidim koliko sam skinila u 1 mj dana. do sada se nisam vagala. i za 10 dana se mislim počastiti sa atkins tortom od oraha i badema. SUZI gdje kupuješ te čokolade i shake napitke od Atkinsa?
|
bravo,to je super..javi kad se izvažeš  i mene zanima gdje to Suzi nabavlja i bilo bi ljepo kad bi nam dala recept od te torte 
|
|
|
15.05.2013., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
I ja bi info gdje se nabavljaju slatkiši, jer sinoć sam od muke jela čokoladu za kuhanje....bijesna sam sama na sebe. Dobro bi došla neka takva grickalica u trenucima krize. Inače ne griješim, ali uzalud mi trud ako ovako nastavim 
|
|
|
15.05.2013., 12:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mikica_zg kaže:
I ja bi info gdje se nabavljaju slatkiši, jer sinoć sam od muke jela čokoladu za kuhanje....bijesna sam sama na sebe. Dobro bi došla neka takva grickalica u trenucima krize. Inače ne griješim, ali uzalud mi trud ako ovako nastavim 
|
svima se dogodi takav napad nekima u početku a nekima ko meni nakon godinu i nešto pa sad muku mučim da se ponovno ustabilim,svaki dan me nešto vuče a dok nisam prekršila nije me ništa vuklo  koliko kg imaš još za skinut.gdje su nam Lajko i Snježana opet nestali 
|
|
|
15.05.2013., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
kosjuraj kaže:
svima se dogodi takav napad nekima u početku a nekima ko meni nakon godinu i nešto pa sad muku mučim da se ponovno ustabilim,svaki dan me nešto vuče a dok nisam prekršila nije me ništa vuklo  koliko kg imaš još za skinut.gdje su nam Lajko i Snježana opet nestali 
|
Još 4 kile pa da dođem do predtrudničke težine, a onda još nekih 10 da budem zadovoljna. Do sada sam skinula 11, i da skinem jo 10 bila bi zadovoljna, jer nisam nikad bila mršava  Snježana javi seee 
|
|
|
15.05.2013., 16:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
pozdrav ekipa!!!! koliko si KOSJURAJ skinila kila u godinu dana? kako si jela??? itd??? daj pričaj baš me zanima!!!! :-) svaka ćast za godinu dana pa to je za sve pohvale!!! taj recept za tortu sam našla na stranici gdje se stavljaju recepti evo tu https://www.forum.hr/showthread.php?t=618625 kao da 1 feta torte sadrži oko 8 UH !!!!! ja sam danas doručkovala 1 jaje i 1 šnicel šta mi je ostao od jućer i 1 krastavac, za rućak pileća jetrica i 1 krastavac, a za većeru ču vjerojatno kao i za rućak jer mi je ostalo jetrice. a vi???? dajte podijelite što jedete da dobijem brzinsku ideju!!!! dali vi jedete tunu u ulju iz konzerve??? jel to dozvoljeno? kao na njoj piše da sadrži samo tunu, ulje i sol...hm...jućer sam za doručak 2 jaja i feta sir s krastavcem, za rućak šnicel i 1 tikvica i 1 krastavac, a za većeru nisam stigla jesti :-)...
|
|
|
15.05.2013., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
cokoladice imaju na atinks.com besplatno vam posalju 3 kao neki starter kit... zivim u canadi pa to sve kod nas imaju u trgovinama jeste malo skuplje al bolje popijes taj jedan shake ne moras mislis sta ces kuhas... neko mi je napisao da se hrenovke ne smiju ja pratim sta ozada pise koliko carbs ima i pisalo je 1 g tako da mislim da je ok... tek mi je treci dan ludim bez kruha 
|
|
|
15.05.2013., 16:23
|
|
Registrirani korisnik
|
evo ako vam se neda tražiti ima jedna torta koja po feti ima 2 UH!!!! :-)))))) zato nemojte griješiti sa zabranjenim!!!! ima izbora, i posegnite za ovim!
ČOKOLADNA TORTA OD ORAHA
Sastojci:
• 2 šalice oraha
• 1/3 šalice kakaa
• 1 žlica praška za pecivo
• ¼ žličice soli
• 4 jaja
• 1/2 šalice otopljenog maslaca
• 1 žličica vanilije ekstra
• Zaslađivač u zamjenu za 1 šalicu šećera
• ½ šalice vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu i namastite kalup za pečenje.
Orahe sameljite u blenderu (neće se svi do kraja samljeti, ali to je O.K.)
Dodajte sve suhe sastojke u orah dok je još u blenderu i promiješajte.
Sada dodajte mokre sastojke i dobro umiksajte dok je sve još u blnederu.
Sipajte u kalup za pečenje. Vrijeme pečenja će zavisiti od vrste kalupa. Počnite provjeravati oko 25 minuta dokle god vam igla kojom ćete probavati tijesto ne bude skroz suha kad je vadite.
Sijecite kad je potpuno olađeno i servirajte sa vrhnjem za šlag (bez šećera Dukatov ili Z' Bregov) ili otopljenom gorkom čokoladom.
Tortu podijelite na 8 dijelova – svaki ima 2 g UH, 6 g proteina, 334 kalorija. Možte je podijeliti i na više dijelova.
|
|
|
15.05.2013., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
|
aha....ma neču nisšta narućivat ko će mi to još...evo torta ima ko u priči pa ču ako mi ikada dođe napraviti ove, a i znatno je jeftinije od torta kod kojih ne paziš na UH :-)
|
|
|
15.05.2013., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
suziii kaže:
cokoladice imaju na atinks.com besplatno vam posalju 3 kao neki starter kit... zivim u canadi pa to sve kod nas imaju u trgovinama jeste malo skuplje al bolje popijes taj jedan shake ne moras mislis sta ces kuhas... neko mi je napisao da se hrenovke ne smiju ja pratim sta ozada pise koliko carbs ima i pisalo je 1 g tako da mislim da je ok... tek mi je treci dan ludim bez kruha 
|
da sve je to ok,ja sam ti rekla da ne hrenovke,sadrze dekstrozu
|
|
|
15.05.2013., 18:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
strumfeta6 kaže:
pozdrav ekipa!!!! koliko si KOSJURAJ skinila kila u godinu dana? kako si jela??? itd??? daj pričaj baš me zanima!!!! :-) svaka ćast za godinu dana pa to je za sve pohvale!!! taj recept za tortu sam našla na stranici gdje se stavljaju recepti evo tu https://www.forum.hr/showthread.php?t=618625 kao da 1 feta torte sadrži oko 8 UH !!!!! ja sam danas doručkovala 1 jaje i 1 šnicel šta mi je ostao od jućer i 1 krastavac, za rućak pileća jetrica i 1 krastavac, a za većeru ču vjerojatno kao i za rućak jer mi je ostalo jetrice. a vi???? dajte podijelite što jedete da dobijem brzinsku ideju!!!! dali vi jedete tunu u ulju iz konzerve??? jel to dozvoljeno? kao na njoj piše da sadrži samo tunu, ulje i sol...hm...jućer sam za doručak 2 jaja i feta sir s krastavcem, za rućak šnicel i 1 tikvica i 1 krastavac, a za većeru nisam stigla jesti :-)...
|
tunu jedem naravno,jučer sam je jela.krenula sam sa 86 kg sada imam 60 kg,jela sam večino m kao i ti ali nikada nisam doručkovala,išlo bi to i brže ali pošto imam dvije male bebe nekad jedem i u 9 navečer što baš i nije pametno a ponekad i u 2 ujutro,strašno 
|
|
|
15.05.2013., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
strumfeta6 kaže:
|
smješna si mi,isto to si me pitala na srtani 311,ha ha   ne čitaš moje odgovore  šalim se
|
|
|
15.05.2013., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
|
jesam čitam sve KOSJURAJ ali u tolikoj sam gužvi faks posao kuća da zaboravim... :-) oprosti! ne pamtim jer ne stignem u zadnje vrijeme :-/ al budem se popravila hihih
|
|
|
15.05.2013., 19:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
strumfeta6 kaže:
jesam čitam sve KOSJURAJ ali u tolikoj sam gužvi faks posao kuća da zaboravim... :-) oprosti! ne pamtim jer ne stignem u zadnje vrijeme :-/ al budem se popravila hihih
|
jel ti znaš dal se smiju hrenovke,gledala sam sastav i imaju malo UH 1ili 2 kako koje ali na svima piše da sadrže dekstrozu,meni je još na početku ostalo u sječanju da se nesmiju ja ih bome nisam jela nikako..Snježana i Lajko su nam puno pisali o toj dekstrozi eto neznam  pokušavam nač u postovima gdje to piše ali mi nejde baš.uglavnom znam da svi zaslađivači itd što završava sa oza su zabranjeni...bez obzira koliko UH imali je stvaraju zastoj..  koja sam ja štreberica 
|
|
|
15.05.2013., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
|
onda necu vise hrenovke... postajem sva norvozna.  .jede mi se stvari koje inace i ne jedem ... valjda ce biti lakse... i ja bi jedno 60 kila sad sam 86 ...kanim se vjezbat al nikako nacisto nemam energije mislim da mi stitnjaca slabo radi ..
|
|
|
15.05.2013., 22:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
kosjuraj kaže:
jel ti znaš dal se smiju hrenovke,gledala sam sastav i imaju malo UH 1ili 2 kako koje ali na svima piše da sadrže dekstrozu,meni je još na početku ostalo u sječanju da se nesmiju ja ih bome nisam jela nikako..Snježana i Lajko su nam puno pisali o toj dekstrozi eto neznam  pokušavam nač u postovima gdje to piše ali mi nejde baš.uglavnom znam da svi zaslađivači itd što završava sa oza su zabranjeni...bez obzira koliko UH imali je stvaraju zastoj..  koja sam ja štreberica 
|
Tu sam....
Malo nisam pisala jer imam nekog posla pa ne stignem na komp.
Štreberica  - u pravu si, dobro si naučila.
Evo malo da ponovim za one koji su propustili - opet  malo prepisujem iz knjige, ovaj put o dopuštenim i nedopuštenim zaslađivačima:
"Dijetalci moraju ustanoviti koji im umjetni zaslađivači odgovaraju, ali sljedeći su dozvoljeni: saharain, sukraloza, ciklamat.
Acesulfam-K zaslađivači poput sorbitola, manitola i drugih heksitola nisu dozvoljeni, kao ni bilo kakvi prirodni zaslađivači koi završavaju na -oza, poput maltoze, fruktoze itd.
Aspartam zahtijeva posebno objašnjenje. Dok gotovo sve objavljene znanstvene studije (mnoge od njih sponzorirane vlasnicima) prikazuju aspartam kao siguran, postoji mnogo usmenih žalbi što svjedoče njegovoj potencijalnoj rizičnosti (između ostalog, navode se glavobolje, iziritiranost, napadaji te problemi s vidom)."
|
|
|
15.05.2013., 22:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
suziii kaže:
onda necu vise hrenovke... postajem sva norvozna.  .jede mi se stvari koje inace i ne jedem ... valjda ce biti lakse... i ja bi jedno 60 kila sad sam 86 ...kanim se vjezbat al nikako nacisto nemam energije mislim da mi stitnjaca slabo radi ..
|
Ako imalo sumnjaš da ti štitnjača preslabo radi, zatraži pretrage hormona, samo ti malo izvade krv i dobiješ rezultate.
Šteta je patiti se dijetom ako nešto sa štitnjačom ne valja jer dijeta neće dati rezultate.
Ja sam inače već 13 godina na terapiji za štitnjaču koja više ne radi i uzimam hormone. Od kad mi se to sa štitnjačom dogodilo, od tada su i počeli moji problemi sa debljanjem i morala sam na neku dijetu jer - užas - debljala sam se takoreći i od zraka  . Isprobavajući tako razne dijete (bezuspješno  ) tako sam "naletjela" i na Atkinsa i iako isprva jako skeptična, pokazalo se da je to za mene "ono pravo".
|
|
|
15.05.2013., 23:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
snježana0301 kaže:
Ako imalo sumnjaš da ti štitnjača preslabo radi, zatraži pretrage hormona, samo ti malo izvade krv i dobiješ rezultate.
Šteta je patiti se dijetom ako nešto sa štitnjačom ne valja jer dijeta neće dati rezultate.
Ja sam inače već 13 godina na terapiji za štitnjaču koja više ne radi i uzimam hormone. Od kad mi se to sa štitnjačom dogodilo, od tada su i počeli moji problemi sa debljanjem i morala sam na neku dijetu jer - užas - debljala sam se takoreći i od zraka  . Isprobavajući tako razne dijete (bezuspješno  ) tako sam "naletjela" i na Atkinsa i iako isprva jako skeptična, pokazalo se da je to za mene "ono pravo".
|
vadila sam krv jako mi slabo radila doktor mi je prepisao tablete u pocetku mi je bilo dobto tj imala sam vise energije , probava mi se popravila, nije mi zima vise... al et u zadnje vrijeme mi opet mozda trebam dozu povecat ne znam... ja sam prije godinu dana drzala ovu dijetu i dosta sam omrsavila oko 15 kila al medjutim vratila sam sve te kile kad sam prestala biti na dijeti... ova mi dijeta najbolja od svih koji sam probala ... jeste tesko u pocetku al navikes se ..sretnoooo
|
|
|
16.05.2013., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
snježana0301 kaže:
Tu sam....
Malo nisam pisala jer imam nekog posla pa ne stignem na komp.
Štreberica  - u pravu si, dobro si naučila.
Evo malo da ponovim za one koji su propustili - opet  malo prepisujem iz knjige, ovaj put o dopuštenim i nedopuštenim zaslađivačima:
"Dijetalci moraju ustanoviti koji im umjetni zaslađivači odgovaraju, ali sljedeći su dozvoljeni: saharain, sukraloza, ciklamat.
Acesulfam-K zaslađivači poput sorbitola, manitola i drugih heksitola nisu dozvoljeni, kao ni bilo kakvi prirodni zaslađivači koi završavaju na -oza, poput maltoze, fruktoze itd.
Aspartam zahtijeva posebno objašnjenje. Dok gotovo sve objavljene znanstvene studije (mnoge od njih sponzorirane vlasnicima) prikazuju aspartam kao siguran, postoji mnogo usmenih žalbi što svjedoče njegovoj potencijalnoj rizičnosti (između ostalog, navode se glavobolje, iziritiranost, napadaji te problemi s vidom)."
|
pa draga gdje si ti??nije nam fora kad nema tebe i Lajka!!stvarno si malo sa nama..ti si i dalje na odrzavanju blago tebi..ja bi još koju kilicu dole al neče me nikako.. 
|
|
|
16.05.2013., 11:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Dobar dan, sad vidim da sam zadnji put bila logirana 05.08.2009. - tri dana nakon što sam rodila svoje treće dijete.
Od tada vučem trudničke kile i pobožno čitam sve što pišete. Od početka travnja pokušavam biti na Atkinsu/LCHF-u, ali od 19.04. mi se vjerojatno dogodio klik u glavi i od tada zaista jesam na dijeti.
U ovih mjesec dana otišlo je cca 6 kg i otprilike toliko centimetara svugdje osim na bedrima koja su moja boljka.
Visoka sam 181 cm, krenula sa 83, sada sam na 77 kg.
Zadovoljna sam, živim bez KRUHA i SLATKIŠA bez kojih je bio nezamisliv moj dan. Nakon 865 raznih isprobanih dijeta konačno sam sretna i zadovoljna. Evo predstavila sam se....
|
|
|
16.05.2013., 12:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
suziii kaže:
vadila sam krv jako mi slabo radila doktor mi je prepisao tablete u pocetku mi je bilo dobto tj imala sam vise energije , probava mi se popravila, nije mi zima vise... al et u zadnje vrijeme mi opet mozda trebam dozu povecat ne znam... ja sam prije godinu dana drzala ovu dijetu i dosta sam omrsavila oko 15 kila al medjutim vratila sam sve te kile kad sam prestala biti na dijeti... ova mi dijeta najbolja od svih koji sam probala ... jeste tesko u pocetku al navikes se ..sretnoooo
|
Ako se ne osjećaš dobro i još si k tome vratila kile, očito je da ti treba povisiti dozu.
Obično se hormoni propišu tako da ti se postepeno povisuje doza. Kad prvi put dobiješ neku dozu, bude ti bolje, ali to vjerojatno još uvijek nije doza na kojoj ćeš se osjećati dobro i na kojoj bi mogla ostati.
A šta te nije liječnik naručio na kontrolu kad ti je prvi put dao tablete?
Treba to u početku češće kontrolirati i pomalo povisivati dozu dok vrijednost TSH ne dođe u normalu. Kad se sve ustabili, onda je dovoljno raditi kontrole svakih šest mjeseci ali se i onda, po potrebi, povisuje ili snizuje doza hormona, ovisno o tome šta pokažu nalazi.
Tako da, za svoje dobro, napravi si taj nalaz i kontroliraj sad malo češće tako da dođeš na svoju pravu dozu koja ti treba, onda će ti i biti lakše smršaviti.
Ovako - ako ti je doza preniska, ako štitnjača ne radi kako treba, samo ćeš se mučiti s dijetom, a nažalost, kile neće ići dolje.
Quote:
kosjuraj kaže:
pa draga gdje si ti??nije nam fora kad nema tebe i Lajka!!stvarno si malo sa nama..ti si i dalje na odrzavanju blago tebi..ja bi još koju kilicu dole al neče me nikako.. 
|
Tu sam ali imam u zadnje vrijeme neke velike obaveze pa po par dana ne stignem niti upaliti komp. Tako to povremeno bude kod mene da sam u gužvi,a onda opet nakon nekog vremena se to preokrene pa imam vremena i "visim" na kompu.
Ugl. trudim se pročitati zaostatke i biti "u toku" na ovom Forumu.
Znaš da zadnjih par kila najteže ode, tako da .... malo strpljenja. A ako ih baš želiš na brzinu skinuti, možeš se vratiti u I fazu na jedno vrijeme i trebalo bi to onda otići brže.
Kiss bebicama.
Quote:
ivapetar kaže:
Dobar dan, sad vidim da sam zadnji put bila logirana 05.08.2009. - tri dana nakon što sam rodila svoje treće dijete.
Od tada vučem trudničke kile i pobožno čitam sve što pišete. Od početka travnja pokušavam biti na Atkinsu/LCHF-u, ali od 19.04. mi se vjerojatno dogodio klik u glavi i od tada zaista jesam na dijeti.
U ovih mjesec dana otišlo je cca 6 kg i otprilike toliko centimetara svugdje osim na bedrima koja su moja boljka.
Visoka sam 181 cm, krenula sa 83, sada sam na 77 kg.
Zadovoljna sam, živim bez KRUHA i SLATKIŠA bez kojih je bio nezamisliv moj dan. Nakon 865 raznih isprobanih dijeta konačno sam sretna i zadovoljna. Evo predstavila sam se....
|
Najbitnije je da se dogodi taj "klik" u glavi o kojem pišeš. Onda to nekako krene.
Imaš dosta dobre rezultate za mjesec dana, čestitam na trudu. 
Bedra i guza su inače i moj kritični dio  i iz svojeg iskustva, mogu ti reći da će se i to istopiti ali malo polaganije nego trbuščić koji prvi nestaje.
Na ovoj dijeti je trbuh ono prvo što se stanjuje, ali onda krene i sve ostalo. Ugl. "istopit" ćeš se cijela, ali baš cijela, što znači da će ti vjerojatno trebati i manji broj grudnjaka,  a što se nekim curama na ovoj dijeti baš i nije sviđalo. Ali to je normalno, ako smršaviš, sve se smanji, nešto ode prije, nešto poslije, ali sve se fino isteše, milina... Atkins 
Sretno.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:30.
|
|
|
|