|
|
04.09.2024., 19:02
|
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
forumnickxy kaže:
Naravno da može ![facepalm](images/smilies/facepalm.gif)
|
kako mislis preko ovrhe prodati trecinu stana??? tko bi to kupio i sto bi s time dobio? pola sobe , trecinu kuhinje i trecinu klozeta?
|
|
|
04.09.2024., 19:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
kako mislis preko ovrhe prodati trecinu stana??? tko bi to kupio i sto bi s time dobio? pola sobe , trecinu kuhinje i trecinu klozeta?
|
Zašto mene pitaš, pitaj zakonodavca zašto je donio takav zakon, sud zašto raspisuje takve dražbe i one koji kupuju "pola sobe , trecinu kuhinje i trecinu klozeta".
|
|
|
04.09.2024., 20:55
|
|
Sláva Ukrajině
|
Quote:
forumnickxy kaže:
Zašto mene pitaš, pitaj zakonodavca zašto je donio takav zakon, sud zašto raspisuje takve dražbe i one koji kupuju "pola sobe , trecinu kuhinje i trecinu klozeta".
|
sumnjam da itko normalan bi kupio trecinu nekretnine
|
|
|
05.09.2024., 16:12
|
|
Alisa u zemlji čudesa
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
|
Nisam pravnik pa neka me isprave ako griješim, ali mislim da se to provodi tako što vjerovnih na sudu zatraži takozvanu civilnu diobu - pravno sredstvo pomoću kojeg bilo koji od suvlasnika nekretnine može bez suglasniti ostalih prodati cijelu nekretninu na dražbi i tako namiriti svoj dug.
Dakle, ako je ako postoji ovrha na nekretnini jednog od suvlasnika, ostali puše. To jest, dobiju love koliko ostane nakon što se vjerovnik crne ovce namiri.
|
05.09.2024., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
|
Pogledaj malo objave javnih dražbi, ima jako puno nekretnina kojih je na dražbi tek neki manji, idealni dio.
Tko to kupi? Obično na kraju onaj tko je vlasnik većinskog udjela, i tko u pravilu i ima posjed nekretnine.
|
|
|
05.09.2024., 16:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
Coeli kaže:
Nisam pravnik pa neka me isprave ako griješim, ali mislim da se to provodi tako što vjerovnih na sudu zatraži takozvanu civilnu diobu - pravno sredstvo pomoću kojeg bilo koji od suvlasnika nekretnine može bez suglasniti ostalih prodati cijelu nekretninu na dražbi i tako namiriti svoj dug.
|
Vjerovnik ne može tražiti civilnu diobu.
To može samo suvlasnik.
Vjerovnik ili njegov 'agent' mogu kupiti taj udio nekretnine, pa onda kao suvlasnik tražiti civilnu diobu.
|
|
|
05.09.2024., 18:02
|
|
Alisa u zemlji čudesa
|
Quote:
thortwins kaže:
Vjerovnik ne može tražiti civilnu diobu.
To može samo suvlasnik.
Vjerovnik ili njegov 'agent' mogu kupiti taj udio nekretnine, pa onda kao suvlasnik tražiti civilnu diobu.
|
Dobro ali to je dakako apsurd koji se neće dogoditi.
Što je tu onda rješenje situacije? Zanimljiv je slučaj ...
|
05.09.2024., 19:09
|
|
Sláva Ukrajině
|
Quote:
Coeli kaže:
Dobro ali to je dakako apsurd koji se neće dogoditi.
Što je tu onda rješenje situacije? Zanimljiv je slučaj ...
|
jedino da drugi suvlasnik kupi na drazbi, jer tko normalan bi kupio trecinu nekretnine gdje dobijes jos 2 suvlasnika i tko zna koliko ljudi unutra, waste of money.
bas me zanima jel ima nekih u praksi takvih slucajeva, kako realno to zavrsi
|
|
|
05.09.2024., 20:30
|
|
Alisa u zemlji čudesa
|
Da, čini se jedino tako ![:ne zna:](images/smilies/dunno.gif)
|
22.09.2024., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Pomoć, ne znam šta da radim!
Neka firma s kojom sam poslovala mi je preko javnog bilježnika poslala prijedlog za ovrhu za novce za koje nisam imala pojma da im dugujem.
Prihvatila sam to kao svoju pogrešku/lakomislenost, istog dana sam podmirila SVE što su tražili od mene, uključujući i trošak javnog bilježnika.
Iz te firme su mi potvrdili da sam uplatom podmirila sve obveze prema njima i da je to gotova stvar.
Odahnula sam, zaboravila na sve kada ono - dva tjedna poslije dobila sam rješenje o ovrsi za iznos koji sam već platila. Sve sam provjerila, isti broj predmeta, isti iznos - znači, ovršit će me za novce koje sam im već uplatila.
Što da radim?
Užasno sam uplašena, nisam znala da je tako nešto moguće.
Trenutno mi teče rok na žalbu koji traje 8 dana.
Kome trebam uputiti žalbu?
Edit: Trebam li sama napisati žalbu ili da mi odvjetnik to napravi?
|
|
|
23.09.2024., 11:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
poe.tessa kaže:
Pomoć, ne znam šta da radim!
Neka firma s kojom sam poslovala mi je preko javnog bilježnika poslala prijedlog za ovrhu za novce za koje nisam imala pojma da im dugujem.
Prihvatila sam to kao svoju pogrešku/lakomislenost, istog dana sam podmirila SVE što su tražili od mene, uključujući i trošak javnog bilježnika.
Iz te firme su mi potvrdili da sam uplatom podmirila sve obveze prema njima i da je to gotova stvar.
Odahnula sam, zaboravila na sve kada ono - dva tjedna poslije dobila sam rješenje o ovrsi za iznos koji sam već platila. Sve sam provjerila, isti broj predmeta, isti iznos - znači, ovršit će me za novce koje sam im već uplatila.
Što da radim?
Užasno sam uplašena, nisam znala da je tako nešto moguće.
Trenutno mi teče rok na žalbu koji traje 8 dana.
Kome trebam uputiti žalbu?
Edit: Trebam li sama napisati žalbu ili da mi odvjetnik to napravi?
|
MOžeš i sama.
Na poslovni broj koji piše pošalješ javnom bilježniku preporučeno sa povratnicom žalbu u kojoj ćeš navesti upravo to, da je dug plaćen, i poslati dokaz o tome, potvrdu o uplati i prepisku sa ovrhovoditeljem.
Zna se desiti da ovrhovoditelj ne obavijesti odvjetnika koji onda ne povuče prijedlog pa j.b. donese rješenje iako je dug podmiren.
|
|
|
23.09.2024., 11:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Quote:
L_U_D_A kaže:
MOžeš i sama.
Na poslovni broj koji piše pošalješ javnom bilježniku preporučeno sa povratnicom žalbu u kojoj ćeš navesti upravo to, da je dug plaćen, i poslati dokaz o tome, potvrdu o uplati i prepisku sa ovrhovoditeljem.
Zna se desiti da ovrhovoditelj ne obavijesti odvjetnika koji onda ne povuče prijedlog pa j.b. donese rješenje iako je dug podmiren.
|
Ok, hvala ti na odgovoru ![five](images/smilies/five.gif) već sam sama sklepala nekakvu žalbu
|
|
|
27.09.2024., 09:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Pozdrav. Ukratko radi se o računu za vodu koji iz nekog razloga smo zagubili početkom godine. sve prije i poslje je normalno plaćano. I sad dolazi prijedlog za ovrhu (prvo sam bio šokiran, pročitao što piše, potražio račun i stvarno ga nemam i uglavnom ako u roku osam dana ne platim ide ovrha, zovi vodu, gdje je zapelo, kažu cifre s prijedloga za ovrhu, uplatim i mislio sam to je to). Jučer dolazi stvarna ovrha na imovini od nekiih 25 eura troškova bilježnika i 2 eura kamata. Napominjem na prijedlogu za ovrhu je pisala glavnica + pripadajuća kamata koju ja nisam mogao znati kolika je jer nije pisala, a logično da nije pisala jer se nije znao datum kad ću platiti. Pozivom vodama sam mislio da je to riješeno i da su mi sve rekli koliko trebam platiti. Nakon plaćanja zovem vodu i kažu sve plaćeno i sve ok (ovo govorim za vrijeme priijedloga za ovrhu, znači prije 2 mjeseca). Jučer nakon stvarnog dopisa o ovrsi da je na snazi zovemo vode, kažu ma ne sve je u redu to vam je do javnog bilježnika oni nisu provelli. Zovem javnog bilježnika, kažu vode su trebale poslati dopis o obustavi, ja ne moram ništa platiti. Zovem vode i oni šalju mejl da nije sve u redu jer nismo platili ta 2 eura kamata + javnog bilježnika. sad se opet vraćamo na prvi upit gdje sam ja njih tražio cifru koju trebam platiti da bi bio oslobođen ovrhe. Ja stvarno ne znam na koju foru bi ja znao koja je kamata od neplaćanja računa u šest mjeseci ako mi se to ne kaže, a jasno sam pitao koju točno cifru trebam uplatiti. Napominjem da na zadnjem računu od voda mi piše da su podmirena sva dugovanja. Također mi je nejasno zašto šalju prijedlog za ovrhu umjesto kao sav normalan svijet prvo opomenu. Previše pitanja i na kraju sam se odužio. Još na kraju floskula: nije do novaca nego ne želim platiti niti centa nečiji nerad, pogotovo ovu foru sa ne slanjem opomene nego odmah prijedloga ovrhe i još uvjeravanja kako je sve ok, te nesposobnosti očitanja kamate.
|
|
|
27.09.2024., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
BijedniVitez kaže:
Pozdrav. Ukratko radi se o računu za vodu koji iz nekog razloga smo zagubili početkom godine. sve prije i poslje je normalno plaćano. I sad dolazi prijedlog za ovrhu (prvo sam bio šokiran, pročitao što piše, potražio račun i stvarno ga nemam i uglavnom ako u roku osam dana ne platim ide ovrha, zovi vodu, gdje je zapelo, kažu cifre s prijedloga za ovrhu, uplatim i mislio sam to je to). Jučer dolazi stvarna ovrha na imovini od nekiih 25 eura troškova bilježnika i 2 eura kamata. Napominjem na prijedlogu za ovrhu je pisala glavnica + pripadajuća kamata koju ja nisam mogao znati kolika je jer nije pisala, a logično da nije pisala jer se nije znao datum kad ću platiti. Pozivom vodama sam mislio da je to riješeno i da su mi sve rekli koliko trebam platiti. Nakon plaćanja zovem vodu i kažu sve plaćeno i sve ok (ovo govorim za vrijeme priijedloga za ovrhu, znači prije 2 mjeseca). Jučer nakon stvarnog dopisa o ovrsi da je na snazi zovemo vode, kažu ma ne sve je u redu to vam je do javnog bilježnika oni nisu provelli. Zovem javnog bilježnika, kažu vode su trebale poslati dopis o obustavi, ja ne moram ništa platiti. Zovem vode i oni šalju mejl da nije sve u redu jer nismo platili ta 2 eura kamata + javnog bilježnika. sad se opet vraćamo na prvi upit gdje sam ja njih tražio cifru koju trebam platiti da bi bio oslobođen ovrhe. Ja stvarno ne znam na koju foru bi ja znao koja je kamata od neplaćanja računa u šest mjeseci ako mi se to ne kaže, a jasno sam pitao koju točno cifru trebam uplatiti. Napominjem da na zadnjem računu od voda mi piše da su podmirena sva dugovanja. Također mi je nejasno zašto šalju prijedlog za ovrhu umjesto kao sav normalan svijet prvo opomenu. Previše pitanja i na kraju sam se odužio. Još na kraju floskula: nije do novaca nego ne želim platiti niti centa nečiji nerad, pogotovo ovu foru sa ne slanjem opomene nego odmah prijedloga ovrhe i još uvjeravanja kako je sve ok, te nesposobnosti očitanja kamate.
|
- opomenu ti nitko nije dužan slati
- onaj dan kada misliš platiti nazoveš i pitaš koliko sam dužan na današnji dan, oni ti kažu sve ukupno sa kamatama, toliko platiš
|
|
|
27.09.2024., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
forumnickxy kaže:
- opomenu ti nitko nije dužan slati
|
ma ok, to je najmanji problem
Quote:
forumnickxy kaže:
- onaj dan kada misliš platiti nazoveš i pitaš koliko sam dužan na današnji dan, oni ti kažu sve ukupno sa kamatama, toliko platiš
|
pa to sam napravio. nazvao, pitao koju cifru uplatiti da me se ne ovršuje u roku osam dana i ova mi rekla cifru koju sam uplatio isti dan i sutradan nazvao i pitao jel sve ok, potvrdila da je. sad znamo da nije bilo ok jer mi nije rekla ta dva eura više na ime kamata.
|
|
|
27.09.2024., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
BijedniVitez kaže:
ma ok, to je najmanji problem
pa to sam napravio. nazvao, pitao koju cifru uplatiti da me se ne ovršuje u roku osam dana i ova mi rekla cifru koju sam uplatio isti dan i sutradan nazvao i pitao jel sve ok, potvrdila da je. sad znamo da nije bilo ok jer mi nije rekla ta dva eura više na ime kamata.
|
a ne zna ta koju si zvao ni kamate vjerojatno izračunati ni koliki je trošak bilježnika. uvijek je bolje pokušati doći do odvjetnika ovrhovoditelja, poslat mu mail da želiš platiti i da ti vrati mailom koliki je cjelokupni iznos, pa on onda uračuna i sve troškove i kamate i imaš napismeno da je sve ok kad to platiš.
Stavi žalbu tj prigovor na rješenje i potvrdu da si platio.
|
|
|
27.09.2024., 13:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
L_U_D_A kaže:
a ne zna ta koju si zvao ni kamate vjerojatno izračunati ni koliki je trošak bilježnika. uvijek je bolje pokušati doći do odvjetnika ovrhovoditelja, poslat mu mail da želiš platiti i da ti vrati mailom koliki je cjelokupni iznos, pa on onda uračuna i sve troškove i kamate i imaš napismeno da je sve ok kad to platiš.
Stavi žalbu tj prigovor na rješenje i potvrdu da si platio.
|
ma ja u tom trenu nisam imao troškove javnog bilježnika, ona je samo trebala pogledati moj dug na tanašnji dan (račun + kamata), stvarno ne znam koliko to može biti teško, pa na svakom računu dobiješ kamatu + 2 mjeseca nakon toga mi dolaze računi gdje piše da nemam nikakvih dugovanja
|
|
|
27.09.2024., 13:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
BijedniVitez kaže:
ma ja u tom trenu nisam imao troškove javnog bilježnika, ona je samo trebala pogledati moj dug na tanašnji dan (račun + kamata), stvarno ne znam koliko to može biti teško, pa na svakom računu dobiješ kamatu + 2 mjeseca nakon toga mi dolaze računi gdje piše da nemam nikakvih dugovanja
|
znam, samo kad to ode u ovršni postupak, onda ipak zaračunavaju kamatu, jbg.
zato i kažem, stavi prigovor da je plaćeno čim si dobio prijedlog za ovrhu, jer će u protivnom ići po inerciji na finu, skinut će ti opet taj iznos, pa ćeš imati više zajebancije vratiti to ili prebiti.
|
|
|
27.09.2024., 14:26
|
|
Registrirani korisnik
|
da, čini se da će biti tako, hvala u svakom slučaju
|
|
|
12.11.2024., 19:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Već godinama imam dvoznamenkasti iznos ovrha na Fini i pomalo ih otplaćujem po svom vlastitom režimu jer mi vjerovnici ne mogu ništa, niti mi imaju što zaplijeniti.
To mi je s vremenom dozlogrdilo jer bih se htio vratiti na normalni način života pa sam našao uobičajeni uredski posao s ciljem da s vremenom preko neke banke dignem kredit za zatvaranje.
Moje pitanje je, ako poslodavcu odmah čim sam se zaposlio kažem da isplaćuje 3/4 na zaštićeni račun i 1/4 na uobičajeni račun, hoće li to uzrokovati kod poslodavca kakve komplikacije, ili još gore paniku da će se on uvaliti u neke probleme, pa će mi uskratiti posao?
Ili poslodavcu mogu samo dati svoj zaštićeni račun da na njega uplaćuje plaću, a 1/4 će se automatski "prelijevati" na drugi račun da bude ovršeno, tako da poslodavac uopće ni ne zna da imam ovrhu?
O ovom poslu ne ovisim financijski, dakle mogu si priuštiti i da cijela plaća ode na redovni račun da bude cijela zaplijenjena ako je tako jednostavnije i sigurnije.
Što učiniti? Samo bih htio izbjeći potencijalne neugodnosti za i sebe i poslodavca.
|
|
|
![Odgovor](images/buttons/reply.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:03.
|
|
|
|