Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.02.2024., 07:21   #6461
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
Dobar
Još jedno, zadnje pitanje i prestajem vise s tom temom 😊

Da li bi prije uzeli Deceuninck Elegant ili Aluplast 5000?

Naime, tvrtke koje su najbliže mjestu montaže nude mi ova dva profila, dok sve ostalo je na udaljenosti 50-100 km. Stoga sam izbor suzila na ova dva profila imajući na umu onu “ako se šta desi, prije će doći ovaj koji ti je bliže i koji ti je poznat”.

Hvala još jednom!
loptica12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2024., 12:02   #6462
Quote:
Sheshirdzhija kaže: Pogledaj post
Da li je dvoslojni Salamander 3D s Maco Multimatic skrivenim okovima dobar izbor u pogledu dugotrajnosti tj da neće biti potrebe puno namještati okove?
je. neće.

Quote:
loptica12 kaže: Pogledaj post
Da li bi prije uzeli Deceuninck Elegant ili Aluplast 5000?
elegant.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2024., 18:10   #6463
Da li netko zna gdje se mogu kupit na metre nove gumice za pvc stolariju….
Stolarija je ok iako je stara 20 godina ali gumice se raspadaju
kikih is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2024., 08:19   #6464
Pozdrav,

Novi sam član foruma, te sam napravio nalog kako bih dobio pomoć od vas a vezano za izbor PVC stolarije.
Pišem vam iz Bosne te ću cijene izraziti u €.

Prilično se ne razumijemo u PVC stolariju i zato vas molim za pomoć. U daljem tekstu ću navesti neke od specifikacija koje imam te cijene ponuda.

22 otvora, uključujući garažna rolo/sekciona vrata, ulazna vrata u kuću te jedna vrata hladni profil od kotlovnice

1)
-Deceuninck Elegant, 5 komora, 2 sloja
-Dubina 76mm
-Okovi ROTO
-Staklo, low e, flot 4-16-4
CIJENA: 7.5000€

2)
Deceuninck Vision
-76mm, 5 komora, 2 sloja
-Okov: AGB Italija
Cijena:8.350€

3)
-Decco profil
-6 komora, 2 sloja staklo
-Low e 4+16+4 argon
-Okovi NEMAM INFORMACIJU
CIJENA: 8.650€

4)
-Veka profil, 72mm
-5 komora, 2 sloja
-Okovi Sigenija
-Niskoemisiono staklo
CIJENA: 9.100€

5)
-Deceuninck, 76mm
-6 komora
-2 sloja staklo
-Okovi; NEMAM INFORMACIJU
-Cijena: 8.700€

6)
Deceuninck elegant profil
-5 komora, 2 sloja
-Okov sigenija
-Cijena: 8.1000€

To su ponude. Cijenim vašu pomoć i hvala vam mnogo!!!

Pozdrav,
Jovan
proleeh is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2024., 08:37   #6465
Ak je novogradnja u pitanju, traži dalje, ovo su sve početne klase stolarije s najobičnijim dvoslojnim staklom, dobro za neku zamjenu na starogradnji (tu bih onda Veka-Siegenia kombinaciju uzeo), al ne i za novo a gdje bi trebalo ići na barem srednji razred pvc-a, deblji tj. širi u presjeku i svakako troslojno staklo.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2024., 18:25   #6466
Pozdrav, molio bih za savjet. U fazi smo crtanja s arhitektom. U nacrtu je predlozena staklena stijena duzine 5.1 m i visine 2.6 m. Koliko je komplicirano postaviti takvu stijenu i slicno? Htjeli bismo izbjeci dodatne komplikacije u ranoj fazi. Za sirinu nam tolko i nije problem, ali visina 2.6 ? Koje su inace visine?
Hvala
Aneo is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 13:27   #6467
Quote:
Aneo kaže: Pogledaj post
Pozdrav, molio bih za savjet. U fazi smo crtanja s arhitektom. U nacrtu je predlozena staklena stijena duzine 5.1 m i visine 2.6 m. Koliko je komplicirano postaviti takvu stijenu i slicno? Htjeli bismo izbjeci dodatne komplikacije u ranoj fazi. Za sirinu nam tolko i nije problem, ali visina 2.6 ? Koje su inace visine?
Hvala
ALU ili PVC?
PVC nema šanse da bude tolika u komadu.
Visina nije problem ako je širina adekvatna, ovisi od profila do profila.
9800pro is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 13:30   #6468
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
ja bih birao ovako:
1. rehau geneo
2. sal be 92
3. kemerling 88
4. rehau synego
5. veka sl 82
6. gealan s9k
7. dp
DeeJay, da li je popis još uvijek dobar?
9800pro is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 14:16   #6469
Quote:
Hvala
Pretpostavljam da se radi o podiznoj stijeni? Je li visina od 2.6 m visina stijene ili u tu dimenziju ulazi i visina kutije za žaluzine/rolete? Što se tiče visine, estetski je najljepše kad je stijena do stropa. PVC stijene su ograničene dimenzijama na nekih 6 m x 2.7 m.
-marko- is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 15:25   #6470
Quote:
-marko- kaže: Pogledaj post
Pretpostavljam da se radi o podiznoj stijeni? Je li visina od 2.6 m visina stijene ili u tu dimenziju ulazi i visina kutije za žaluzine/rolete? Što se tiče visine, estetski je najljepše kad je stijena do stropa. PVC stijene su ograničene dimenzijama na nekih 6 m x 2.7 m.
Da u planu nam je podizna -klizna stijena. Po nacrtu je stijena visoka 2.6. Ukupna visina od gotovog poda je 3m.
Aluminijska stolarija bi bila. Imate kakav savjet dali je to nekakav problem ili da se ide na smanjene visine ili slicno?

Quote:
9800pro kaže: Pogledaj post
ALU ili PVC?
PVC nema šanse da bude tolika u komadu.
Visina nije problem ako je širina adekvatna, ovisi od profila do profila.
Aluminijska bi bila staklena stijena. Imate kakav savjet vezano za kvalitetniju izvedbu i slicno?
Aneo is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 16:57   #6471
Quote:
Da u planu nam je podizna -klizna stijena. Po nacrtu je stijena visoka 2.6. Ukupna visina od gotovog poda je 3m.
Aluminijska stolarija bi bila. Imate kakav savjet dali je to nekakav problem ili da se ide na smanjene visine ili slicno?

Aluminijska bi bila staklena stijena. Imate kakav savjet vezano za kvalitetniju izvedbu i slicno?
Jesu planirane vanjske žaluzine ili rolete? Ne bih smanjivao visinu, puno je ljepše kad stijena dominira, idealno do stropa, ali to onda utječe i na cijenu.
-marko- is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 20:26   #6472
U procesu sam kupnje stolarije za novogradnju, ako sam dobro razumio više manji većina profila su reciklati? SalBe92, Reh Synego itd...? Rijetko koji profil spada u A klasu zbog EU regulativa?

Drugo pitanje... pročitao sam par stranica na forumu od naših susjeda na istoku, i u više navrata se spominje staklo za 4 godišnja doba kao must, a koliko sam razumio to nije isto kao i lowe premaz? Tu sam na forumu pročitao barem 400+ stranica i nigdje nisam uhvatio taj podatak osim ako mi nije promaklo? Jedino Marlex nudi tu opciju kao Planitherm 4s ? Mi u Hrvatskoj nismo napredni kao naši susjedi srbi ili ne znam čitati ponude dobro?
Smucalo is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 20:42   #6473
Quote:

Nisam diđej ali nadam se da mogu pomoći... Da popis je okej, sasvim solidni su i Aluplast Ideal 8000 i powerdur 8000.

S obzirom da radimo novogradnju sada, meni su synego+garažna vrata bolji nego sami SalBluEvo92...(nadam se da razumijete šta želim time kazati ) Ako niste sirotinja kao mi i imate jači budjet idite na geneo/blu92/kemerling88, ali za niskoenergetsku kuću je to overkill...radje uštedite koji € gdje možete i uložite u solarnu elektranu...to što ce vam Uw biti veci za 0.05 će vam solarna elektrana ispatiti već u prvom tjednu korištenja koliko bi potrošili "dodatno" na grijanje...
Smucalo is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 23:39   #6474
Quote:

Apsolutno da.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2024., 06:07   #6475
Quote:
Smucalo kaže: Pogledaj post
U procesu sam kupnje stolarije za novogradnju, ako sam dobro razumio više manji većina profila su reciklati? SalBe92, Reh Synego itd...? Rijetko koji profil spada u A klasu zbog EU regulativa?

Drugo pitanje... pročitao sam par stranica na forumu od naših susjeda na istoku, i u više navrata se spominje staklo za 4 godišnja doba kao must, a koliko sam razumio to nije isto kao i lowe premaz? Tu sam na forumu pročitao barem 400+ stranica i nigdje nisam uhvatio taj podatak osim ako mi nije promaklo? Jedino Marlex nudi tu opciju kao Planitherm 4s ? Mi u Hrvatskoj nismo napredni kao naši susjedi srbi ili ne znam čitati ponude dobro?
Sada je trend da svi proizvođači moraju prodavati reciklirane
profile zbog ekologije,i najbolje serije profila su sada uglavnom reciklirane a stolari imaju mogućnost naručiti većinu profila u a ili b klasi ali zbog velike konkurencije većina u Hr uzima b klasu zbog niže cijene,često kupci biraju izvođača preko cijene jer se ne razumiju u tematiku.
Svako staklo je za 4 godišnja doba,marlexovo staklo ima oznaku 4s jer marketinški dobro zvuči,toplinska izolacija njihovog troslojnog stakla 50 mm je Ug-0.5 isto kao i bilo kojeg drugog proizvođača,bitno je da su stakla sa low-e premazom i argonom*2.
pvcprofil is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2024., 17:57   #6476
Quote:
-marko- kaže: Pogledaj post
Jesu planirane vanjske žaluzine ili rolete? Ne bih smanjivao visinu, puno je ljepše kad stijena dominira, idealno do stropa, ali to onda utječe i na cijenu.
Nismo jos razmisljali vezano za zaluzine ili rolete. Koje su sve razlike,prednosti i mane? Savjeti?
Aneo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2024., 18:38   #6477
Quote:
Nismo jos razmisljali vezano za zaluzine ili rolete. Koje su sve razlike,prednosti i mane? Savjeti?
Sjenila su jako bitna jer moraju zaštititi od direktnog sunčevog zračenja te istovremeno osigurati dovoljno svjetla u objektu i za tu svrhu su vanjske žaluzine odličan odabir jer imate mogućnost kontrole zakreta lamela. Ovo nije moguće postići s roletama i jedina prednost roleta je što su jeftinije od žaluzina. Pogledajte malo ovdje.

Uglavnom o ovom biste već trebali razmišljati, posebno ako ćete ići na nadprozorsku izvedbu žaluzina/roleta koje onda zauzimaju 25 cm - 30 cm zidarskog otvora pa vam na kraju stijena neće biti 260 cm nego 230 cm - 235 cm visine.
-marko- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 23:08   #6478
U ranoj sam fazi planiranja gradnje vikendice. Radi se o gorskom području u BiH. Arhitekturu još trebamo finalizirati, no imam neke dimenzije otvora pa sam čim prije tražio ponudu da vidim što ću dobiti i kako se kreću cijene. Prizemnica s dvostrešnim krovištem bez spuštanja stropa (4m u sljemenu).

Jedan zabat je velikim dijelom u staklu, oko 13m2. Podizno-klizna stijena (min.) 270x220 i dodatno fiksna stijena 120x220 pri dnu, iznad su stijene trapeznog oblika do krova. Ostalo većinom 100x200 prozori i nekoliko manjih. Ukupno cca. 24m2 stolarije.

Kako se radi o velikim površinama stakla tražio sam troslojno low-E + argon, uz el. rolete na manjim prozorima (za stijenu nije u ponudi, kao ni protuprovalna brava što planiram dodati) i komarnike na svemu, antracit boja. Zasad je ponuda samo od jedne firme za PVC i ALU varijantu.

Klasična montaža, 7 godina garancije.

Kopirat ću dio ponude (jedan veći prozor i klizna stijena).

1. PVC varijanta - 8740 €

PVC Prozor, PZO, ANTHRAZITGRAU ULTI-MATT OBOSTRANO - CRNI DIHTUNG, Roleta: 1000x2000 mm

PROFILI: KÖMMERLING 76 MD
OKVIR: Ram 74 mm - 76171
KRILO: Krilo 78 mm - 76271
LAJSNA: Lajsna za staklo 38/44/52 - 76507
BOJA: ANTHRAZITGRAU ULTI-MATT OBOSTRANO -
CRNI DIHTUNG
ISPUNA: Izo-staklo 4 F + 16 ALU CRNA + 4 F + 16 ALU
CRNA (Arg) + 4 LowE
OKOV: Zaokretno-otklopni okov TITAN AF - SIEGENIA
[BIJELA (RAL 9016)]
Nosivost 130kg
Osigurač protiv pogrešnog rukovanja
[2] Poluoliva - standard - Secustik
Osnovna sigurnost
Šnaper
ROLETE: Roleta EXTE Elite XT - jednodjelna - ANTRACIT
ULTI-MATT
Kutija u bijeloj boji
MOTOR LIJEVO
Granična lajsna kutije - U BOJI
Motor na prekidač
PERLA MOTOR
[01] PVC vodilica MINI
LAMELE: ALU lamela H37, antracit 7016
POGLED IZNUTRA
toplinski koef. Uw = 1,07
toplinska provodljivost stakla Ug = 0,90

PVC Klizna, ANTHRAZITGRAU ULTI-MATT OBOSTRANO - CRNI DIHTUNG: 2700x2200 mm

PROFILI: KÖMMERLING PremiSlide 76
OKVIR: Ram 67 mm - 76101
PREČKA: Precka 110 mm - 76303
KRILO: Krilo PS_76 - 76211
LAJSNA: Lajsna za staklo 38/44/52 - 76507
BOJA: ANTHRAZITGRAU ULTI-MATT OBOSTRANO -
CRNI DIHTUNG
CRNA (Arg) + 4 LowE
OKOV: Parallel-sliding, Schema A [SIVA - EV1] (ovo mi nije skroz jasno, ako sam dobro 'googlao' radi se o Siegenia okovu?)
[1] Ručka - standardna

2. ALU varijanta - 10500 €

ALU Prozor, PZO, ANTHRAZITGRAU (RAL 7016 MAT), Roleta: 1000x2000 mm

PROFILI: FEAL TERMO 85 F
OKVIR: Profil FT-0224HF
KRILO: Profil FT-0230HF
LAJSNA: Lajsna Z40-658
BOJA: ANTHRAZITGRAU (RAL 7016 MAT)
ISPUNA: Izo-staklo 4 F + 14 ALU CRNA + 4 F + 14 ALU
CRNA (Arg) + 4 LowE
OKOV: Zaokretno-otklopni okov ALU 5100 - SIEGENIA
[CRNA (RAL 9005)]
[1] Poluoliva - standard
NOSIVOST 100 kg
ROLETE: Roleta EXTE Elite XT - jednodjelna - ANTRACIT
Revizija iznutra-bočno
Kutija u bijeloj boji
MOTOR LIJEVO
Granièna lajsna kutije - U BOJI
Motor na prekidač
PERLA MOTOR
[01] PVC vodilica MINI
LAMELE: ALU lamela H37, antracit 7016
toplinski koef. Uw = 1,14
toplinska provodljivost stakla Ug = 0,90

ALU Klizna, ANTHRAZITGRAU (RAL 7016 MAT): 2700x2200 mm

PROFILI: FEAL TERMO 150 PLUS
OKVIR: Profil FT-1100
PREÈKA: Profil FT-1131
KRILO: Profil FT-1120
LAJSNA: Lajsna 10.5 mm - Z40-636
BOJA: ANTHRAZITGRAU (RAL 7016 MAT)
CRNA (Arg) + 4 LowE
OKOV: Okov za Feal Termo 150 - SIEGENIA (brava
standard) [CRNA (RAL 9005)]

Cijene su unutar očekivanih vrijednosti, no čini mi se da je ponuda osrednja do loša. Ima li smisla uopće ići na ovakvu ALU varijantu? Jesu li stakla dovoljno dobra budući da se radi o velikim površinama ili bi trebao tražiti niži Ug? Pored stakla mi je najbitnija klizna stijena i kvaliteta okova, moguće da će biti i nešto šira pa ne znam jesu li stakla i okovi iz ponude zadovoljavajući u tom slučaju.
pzif is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2024., 00:29   #6479
Siegenia-Aubi su ok okovi, al staklo nek ti bude što deblje tj. šire u presjeku i obavezno dupli low-e + plin, da mu topl. koef. bude 0,5 ili 0,6 , to si onda ok.
A i Kemerling 76 je početni profil plastike, ne bi bilo zgorega ići na bar srednju klasu ili i visoku.
Feal nije kolko čujem neka alu sreća, vidi pošto je Schüco npr.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2024., 09:33   #6480
Tražim stolariju za novogradnju, prikupio sam više ponuda, pa bi cijenio vaše mišljenje koje su bolje kvalitete? Meni se čini da je bluEvolution92 najbolje ponuda. Po cijeni su sve tu negdje, uglavnom +/- 10%.
Idem sa 3 stakla, jako je mala razlika u cijeni između 2 i 3 stakla.

Prozori
1.
Profil: Aluplast_NEO_MD
Staklo: Planitherm 4S Evolution 4-18-4F-20-4 Low-E+argon Ug=0,5 W/m2K
Okov: Maco MM DK Getriebe Fix

2.
Profil: Salamander bluEvolution92 Uf=1,0
Staklo: IZO TROSLOJNO 4 LowE-20-4-20-4 LowE Argon;Ug=0,5 W/m2K
Okov: Maco

3.
Profil: Gealan Linear
Staklo: IZO 4+14+4+14+4 low-e argon( 40 mm )
Okov: Okov za DK/BV standardna visina

4.
Profil: LUMAXX
Staklo: 4Low-e-18-4Float-16-4Low-e+ARG
Okov: Siegenia MEDIUM otklop. zaokretni

5.
Profil: S 9000, Šestkomorni Uf=0,95W/m2K, Ugradbena dubina:82,5mm
Staklo: 4mmLOW-e/16/4mm/16/4mmLOW-e
Okov: Titan-silber

6.
Profil: Kömmerling 88
Staklo: ULTRATHERM 48 Th crni (Ug=0,5 W/m2K)
Okov: WINKHAUS activPilot, RolaPlus G2 205mm

7.
Profil: REHAU Synego
Staklo: 4 TF1.1-16 Arg + 4 Float - 16 Arg - 4 TF1.1 TGI
Okov: G.U. Zaokretno-otklopni, POLUOLIVA PLUTON 45° TRN 40MM

Klizna stijena
1.
Profil: Aluplast SMART-SLIDE
Staklo: Planitherm 4S Evolution 4-14-4F-14-4 Low-E+argon Ug=0,6 W/m2K

2.
Profil: Aliplast Ultraglide (aluminijski profil, malo je skuplji od PVC)
Staklo: Low-E4-16-4F-16-4 Low-E+argon+Chromatech Ultra Ug=0,5W

3.
Profil: Salamander evolutionDrive HST
Staklo: IZO TROSLOJNO 4 LowE-20-4-20-4 LowE Argon;Ug=0,5 W/m2K

4.
Profil: Gealan Smoovio
Staklo: IZO 4+14+4+14+4 low-e argon( 40 mm )

5.
Profil: HST
Staklo: 2 * 4Low-e-18-4Float-16-4Low-e+ARG

6.
Profil: HST 9000 Šestkomorni Uf=0,95W/m2K, Okvir:84mm
Staklo: 4mmLOW-e/16/4mm/16/4mmLOW-e

7.
Profil: Kömmerling PremiDoor 76, SIEGENIA PORTAL HS300 Kommerling
Staklo: troslojno staklo 44mm Th

8.
Profil: REHAU SYNEGO SLIDE
Staklo: 4 TF1.1-16 Arg + 4 Float - 16 Arg - 4 TF1.1 TGI

Klizna stijena ide u otvor od 250/220+20, što nije tako veliki otvor za PVC, pa ne vidim potrebu za Alu profil.
_N_ is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:47.