Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
24.01.2014., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|

Nisam lud da stavljam svoje slike po forumima...
|
|
|
24.01.2014., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kristina19 kaže:
Thanx!
Imam jos par pitanja:
Koje su dozvoljene gramaze UH tijekom faze mrsavljenja, a koje tijekom odrzavanja?
Dolazi li ikakvo voce u obzir?
Treba li paziti na unos proteina (recimo ne pojesti previse)?
|
http://zena.hr/clanak/dijete/atkinsova_dijeta/2205.aspx
Quote:
Atkinsova dijeta ima 4 faze u kojima se kontrolira unos ugljikohidrata.
1. faza
Prva restriktivna faza traje minimalno dva tjedna, a za to vrijeme smijete unositi maksimalno 20 grama ugljikohidrata (ne smije se jesti povrće koje sadrži škrob, voće, žitarice ni kruh).
2. faza
U sljedećoj fazi dijete u jelovnik dodajete više vlaknastog povrća, tako da postignete kritičnu razinu ugljikohidrata potrebnu za mršavljenje. Unos ugljikohidrata se postepeno povećava iz tjedna u tjedan. Dnevni unos ugljikohidrata ograničen je na 15 do 40 grama.
3. i 4. faza
Ovo su tzv. faze održavanja, u kojima se može povećati unos ugljikohidrata, no samo do kritične razine za održavanje težine, a to je maksimalnih 60 grama. Treba se izbjegavati svaka namirnica koja može dovesti do debljanja.
Obzirom da je dijeta prilično restriktivna, dr. Atkins preporuča uzimanje multivitaminsko mineralnih dodataka u prehrani. Uz dijetu preporuča se umjerena aktivnost, koja će učvrstiti mišiće. Već 20 minuta vježbanja, tri puta tjedno smanjit će rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, no stručnjaci preporučaju 30 minuta umjerene aktivnosti 5-6 puta tjedno.
|
|
|
|
24.01.2014., 21:56
|
|
Chanel No.5
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
no bullshit kaže:

Nisam lud da stavljam svoje slike po forumima...
|
Dakle svi koji to rade su ludi. Svaka cast.
Pa mozes si odrezati dio slike na kojem se vidi glava u cemu je problem. Mislim tvrdis ovakav gubitak kilograma na ovakvoj djeti i to ne potkrepis dokazima kad te netko pita...Evo sad cu i ja zavrtiti ocima...
Pa nije te nitko pitao da stavis kaj ja znam nesto intimno.
I da... forum ti je ok za pisanje, a omalozavas isti taj medij. Ma bravo.
|
|
|
24.01.2014., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja nisam anonimna osoba i ne treba mi ta vrsta publiciteta. Niti nemam potrebe da bilo kome što dokazujem. Ako mi vjeruješ vjerujuj, ako nevjeruješ nemoj vjerovati, tvoja stvar. Samo iznosim svoje iskustvo koje nekome može biti od pomoći i to je sve...
|
|
|
24.01.2014., 23:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kristina19 kaže:
Thanx!
Dolazi li ikakvo voce u obzir?
Treba li paziti na unos proteina (recimo ne pojesti previse)?
|
U obzir dolazi bobičasto voće, ali samo u malim količinama (u principu gleda se tablica s namirnicama i konzumirati se može ono voće koje ima niski udio UH). Ja ga uopće ne jedem, jer bi me to da pojedem nekoliko bobica voća samo nadražilo. Inače voće me je i dovelo tu gdje jesam, jer stvarno sam jeo veće količine voća naivno misleći da voće ne deblja.
Ja sam non-stop u prvoj fazi, a tako su radili i većina ljudi na ovoj dijeti sudeći prema iskustvima opisanim ovdje na forumu. Treba jesti čim više masnoća, a bjelančevine nisu ograničene, ali ako jedeš dosta masnoća one te zasite i nemožeš povrh toga pojesti još i veliku količinu bjelančevina. Kad tek kreneš na dijetu apetit je zbilja visok i jede se prilično puno, barem po mom iskustvu, a kasnije se apetit smanjuje, tako da se nemoraš brinuti da ćeš jesti previše bjelančevina. Negdje sam čitao da prekomjerna konzumacija bjelančevina može loše utjecati na bubrege, ali to vjerojatno moraju biti neke ogromne količine. Bilderi unose ogromne količine bjelančevina, pa su živi i zdravi...
Još jednom bi preporučio svakome koji se odluči za ovu dijetu da pročita ovaj forum od početka, jer će naći odgovore na sva pitanja koja ga muče. Sve je već ovdje napisano prije i to po 100 puta.
|
|
|
25.01.2014., 09:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
To si i meni rekao, da citam iz pocetka 
Nemam toliko godisnjeg 
Zato i je forum, da se pita
|
|
|
25.01.2014., 11:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2004.
|
Hvala! Ja sam na montignacu. Ovo sam pitala cisto informativno jer mi se cine da se skoro sve dijete svode na isto - izbacivanje UH. I dobro mi se cini.
|
|
|
25.01.2014., 22:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Evo prošlo 5 dana, 3 kg manje
totalno izbacila UH , samo kuhana piletina, voda, čaj i kava ( + vitamini naravno )
mislim da je to negdje 4 l tekućine dnevno definitivno
uz to trbušnjaci svaki dan i šećer je iznenađujuće dobar
samo me uhvatila neka kriza danas, pošto ni obično nisam bila luda za slatkišima oni mi se ne jedu no dušu bi prodala sad za neko voće
:SSS
|
|
|
26.01.2014., 00:56
|
|
Registrirani korisnik
|
A gdje su tu masnoće? Moraš jesti masnoće i to što više. Masnoće su esencijalne za organizam.
|
|
|
26.01.2014., 10:01
|
|
Dežurna dušebrižnica
Registracija: Dec 2008.
|
Nisu mi jasni ljudi koji idu na atkinsa i onda jedu "samo kuhana piletina, voda, čaj i kava"
Cemu to kad moze puno bolje i s boljim ucinkom
I kako izdrzite na tome?
|
|
|
26.01.2014., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sinoc radila oopsie.
Koje razocaranje! Meni to nije fine (previse mi se jaj osjete), tak da nis od mojih sendvica 
Samo meao i salate i dalje...
Btw vec 3. Dan stojim sa kilazom 
|
|
|
26.01.2014., 16:43
|
|
Registrirani korisnik
|
To ti je normalno. Zastoji su normalna pojava. Meni je jednom trajao 20-tak dana. Za još bolje rezultate preporučujem konzumaciju maslaca. Ali kako ti ne voliš oopsiće neznam kako bi ga mogla konzumirati onako samog. Jedino ti onda ostaje da napraviš onu moju čokoladu, ona ima jako malo UH, sve ostalo su masnoće, tj. maslac. Jesti samo meso nije dobro. Masnoće trebaju biti na prvom mjestu, a tek onda bjelančevine. Majoneza je isto dobra, to su same masnoće, također i tvrdi sir.
|
|
|
26.01.2014., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Veceras ili sutra radim tu cokoladu!
Samo mi pls reci, kad si ju ti poceo konzumurati?
I koji sirevi su ti favoriti?
|
|
|
26.01.2014., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovdje na forumu su neki iskusni dijetalci koji su izgubili i 30kg koristili kakao prah, a i čitao sam na LCHF ishrani su ga isto koristili. Slučajno prije dva ipo mjeseca u LIDL-u sjetim se toga i pogledam kakao prah i pročitam sastav. Ima 8.8 g UH na 100g. Pomislim u sebi, ako stavim 40g kakao praha i 60g masnoća + malo vode dobit ću masu od preko 100g (jedna solidna mliječna čokolada) koja će imati manje od 4g UH. Tako sam i napravio i trebalo mi je neko vrijeme da se ispraksiram. Neki put bi mi bilo prerijetko, neki put pregusto. Uglavnom sada znam točno koliko vode treba staviti u moju džezvu (izvažem je sa vodom) kako bi bilo optimalne gustoće, kao eurokrem ili nutela npr. Radi se ipak o jako maloj količini vode. Treba napomenuti da kad se smjesa ohladi da se još zgusne, jer se otopljene masnoće ukrute. U frižideru se još više zgusne. Tako da treba prakse da bi se dobila idealna čokolada. Ja je rasporedim u dvije male šalice i svaki dan pojedem jednu, dakle manje od 2g UH. Znači jedem je već 2 ipo mjeseca skoro svaki dan i mršavim sasvim dobro. Ne samo to, nego sam mjerio ketozu ujutro (tada je ketoza najslabija) nakon konzumiranja ove pravljene čokolade sa malo UH i boja na testeru mi je bila tamnija nego prije, što znači da se ketoza pojačala. Vjerojatno su razlog masnoće koje pojačavaju ketozu odnosno mršavljenje. Što se tiče sira možeš jesti bilo koji tvrdi sir, jer svi imaju gotovo zanemarivu količinu UH, pa jedeš onaj koji voliš, gaudu, ementaler, podravec... Ja osobno volim ovčji sir i ementaler. Svježi sir ima više UH i čak je zabranjen u prvoj fazi i ja ga ne jedem, mada ima nekih koji ga i jedu. Ali moraš biti svjesna da nikad više nećeš gubiti kilažu tako brzo kao na početku dijete. Što dijeta duže traje mršavljenje se usporava, ali čovjek se potpuno navikne na ovu vrstu prehrane i nema nikakvih kriza ISL. Zastoji su isto normalna pojava i kako dođu tako i prođu. Ovo ti govorim ne samo iz osobnog iskustva, nego i iz iskustva mnogih forumaša opisanih ovdje na forumu. Neki se ovako hrane već godinama i nemaju nikakvih zdravstvenih problema, dapače odlično se osjećaju i krvna slika im je savršena.
|
|
|
29.01.2014., 19:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima tko kakav recept za sladoled?
Sanjam ga..!
|
|
|
29.01.2014., 20:28
|
|
PŠK janick
Registracija: Dec 2007.
|
sladoled imaš ovdje
a puno dobrih recepata ovdje

|
|
|
30.01.2014., 09:27
|
|
Registrirani korisnik
|
super, thnx!
|
|
|
30.01.2014., 22:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Ubacila masnoće i super ide 
dva dna bilo neko mirovanje no kazaljka se opet počela smanjivati
i hvala na receptu za čokoladu, složila sam je doma i odlična je 
|
|
|
31.01.2014., 12:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Drago mi je da ti se sviđa. Jesti masnoće ne samo da pomaže mršavljenju, nego je i zdravo. Jedući masno čovjek se brzo zasiti, dok kod konzumacije UH sitost jako kratko traje, a nakon toga nastupa još jača glad. To je zato što dođe do naglog porasta šećera u krvi koji kasnije naglo padne, otuda i glad. Na ovoj ishrani takvih velikih oscilacija nema, šećer u krvi je stabilan i to je jako dobro za organizam. Neznam kakva su iskustva sa dijabetesom tipa 1 i ove ishrane, jer još nitko na forumu nije iznosio svoje iskustvo. Nadam se da će na tebe utjecati pozitivno, odnosno da ćeš smanjiti upotrebu inzulina i osjećati se bolje.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:48.
|
|
|
|