Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija

Religija Religija u društvu
Podforum: Teologija i religijska praksa

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.07.2017., 17:21   #6521
@ Nepoznati nista nije vise trol od krscanske dogme koja je zatrolavanje stara zavjeta.
Vama Nepoznati dize tlak iz toga razloga dakle on vas samo podcjeca na problem koji u vama potisnut,tako ste nesigurni i sumjicavi i on deset godina to u biti potencira u vama.
No sto bi vi bez Nepoznatoga ovde ? Vasa vjera bez satana nema smisla eto koliko je to jadno i bezvrijedno.
To je kao protestanti koji nemaju sto za reci osim crkvom se baviti tako vi s Nepoznatim.
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 17:25   #6522
Quote:
ANTI-PROTIVAN kaže: Pogledaj post
ja ne mrzim, ti si spomenuo mržnju, ne ja.
Vadjenje iz konteksta je znak mrznje a dosao si se svadjati ovde jadno i bjedno.
Toliko ti smeta nacitan covjek .

Je li to radi citata Isusa koji neke nacitane osudio ? Pa netko ti je trebao reci da nije generalno nego u okvirima nekog kontexta .
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 17:30   #6523
Quote:
EliEliLama kaže: Pogledaj post
@ Nepoznati nista nije vise trol od krscanske dogme koja je zatrolavanje stara zavjeta.
Vama Nepoznati dize tlak iz toga razloga dakle on vas samo podcjeca na problem koji u vama potisnut,tako ste nesigurni i sumjicavi i on deset godina to u biti potencira u vama.
No sto bi vi bez Nepoznatoga ovde ? Vasa vjera bez satana nema smisla eto koliko je to jadno i bezvrijedno.
To je kao protestanti koji nemaju sto za reci osim crkvom se baviti tako vi s Nepoznatim.
ma kakav 'satan' kakvi bakrači, (ne pomaže ti tvoja "načitanost" za shvaćanje običnih prizemnih stvari)
nije on ništa od toga, samo običan sitni provokator, nikakva uzvišena svrha tog trolanja ne postoji, kao i buha na psećoj guzici, iritira ali niti škodi niti može nauditi značajnije, jedino što je njemu super u tom položaju.
ANTI-PROTIVAN is offline  
Old 31.07.2017., 17:33   #6524
A zašto bi se načitane osuđivalo kad je više nego poznato da biti načitan ne znači i biti osobito pametan. Da li je to moguće? O da, još kako. Vidite, kad načitane pitaš pitanje koje ne znaju onda ti je znak upozorenja da si odgovor moraš pronaći sam. Shodno tome, pronašlo se ono što se druge pitalo a vezano za Mesiju :

Encyclopedia Judaica objašnjava da su u prvom stoljeću mesijanska očekivanja bila velika. Očekivalo se da će Mesija biti "karizmatski obdaren Davidov potomak koji će, kako su to vjerovali Židovi rimskog razdoblja, biti podignut od Boga da bi slomio poganski jaram i vladao nad obnovljenim kraljevstvom Izraela". Međutim, militantni Mesija kojeg su Židovi očekivali nije bio na vidiku.
Ipak, The New Encyclopedia Britannica kaže da je mesijanska nada igrala vitalnu ulogu u održavanju zajedništva židovskog naroda kroz njegova mnoga iskušenja: "Judaizam svoje preživljavanje nesumnjivo u znatnoj mjeri duguje svojoj nepokolebljivoj vjeri u mesijansko obećanje i budućnost."

No nakon pojave modernog judaizma na prijelazu između 18.i 19.stoljeća, kod mnogih se Židova izgubilo njihovo pasivno očekivanje Mesije. Konačno su zbog nacističkog holokausta mnogi izgubili strpljenje i nadu. Mesijansku su poruku počeli smatrati zaprekom i zato su je protumačili na jedan novi način, tek kao novo doba blagostanja i mira. od tog vremena, premda postoje iznimke, za Židove kao cjelinu teško se može reći da čekaju personalnog Mesiju.
Pravi Život is offline  
Old 31.07.2017., 17:36   #6525
Quote:
Vadjenje iz konteksta je znak mrznje a dosao si se svadjati ovde jadno i bjedno.
Toliko ti smeta nacitan covjek .
smeta mi što taj 'načitan čovjek' upravo to radi, samo vadi iz konteksta i hvališe se svojom načitanošću (koje možda i nema, jer i svaka manijakalna budaletina može na internetu kopirati tuđa znanja i postaviti kao svoja)
Quote:
Je li to radi citata Isusa koji neke nacitane osudio ? Pa netko ti je trebao reci da nije generalno nego u okvirima nekog kontexta .
ne uobražavaj, trebao bi ti prvo biti vrijedan moje mržnje da bih te ja mrzio radi Isusovih riječi
ANTI-PROTIVAN is offline  
Old 31.07.2017., 17:44   #6526
Quote:
smeta mi što taj 'načitan čovjek' upravo to radi, samo vadi iz konteksta i hvališe se svojom načitanošću (koje možda i nema, jer i svaka manijakalna budaletina može na internetu kopirati tuđa znanja i postaviti kao svoja)

ne uobražavaj, trebao bi ti prvo biti vrijedan moje mržnje da bih te ja mrzio radi Isusovih riječi
Gdje to ja vadim iz kontexta ? Basta je uzeo iz kontexta Pandiru i Crestosa na to sam prigovorio .

Ne znam koliko samo trebas biti slijep pa ne vidis sto je bilo kao tema.
Ti si zasljepljen tebe to nije ni brige bitno je da ti udaris bez veze po covjeku.

To je zalosno.
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 17:46   #6527
Quote:
ma kakav 'satan' kakvi bakrači, (ne pomaže ti tvoja "načitanost" za shvaćanje običnih prizemnih stvari)
nije on ništa od toga, samo običan sitni provokator, nikakva uzvišena svrha tog trolanja ne postoji, kao i buha na psećoj guzici, iritira ali niti škodi niti može nauditi značajnije, jedino što je njemu super u tom položaju.
Vidim po tome koliko se bavite njime.

A vrijedjanje ti je odraz nemoci i prijavljen si ...
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 17:49   #6528
Quote:
Pravi Život kaže: Pogledaj post
/Židovski povjesničar iz prvog stoljeća Josef ben Matitjahu (Flavije Josip) kaže da su Aleksandru po njegovom dolasku u Jeruzalem Židovi otvorili vrata i iz Danijelove knjige pokazali preko 200 godina staro proročanstvo koje je jasno opisivalo osvajanja Aleksandra kao 'cara Grčke' (Jewish Antiquities/Židovske starine/, knjiga XI, poglavlje VIII 5; Danijel 8:5-8,21)./
Kroničar Flavij Josip nije znao da je knjiga bajki o Danijelu i njegovim "proročanstvima", lažno pripisana 6. st. prije nove ere, a zapravo napisana u 2. st. prije nove ere. Dakle prijevara ista kao Kremansko proročanstvo. Sve je "pogođeno" što se već desilo, a nije ono što će biti.
Što se tiče "proročanstava", knjigom o Danijelu se mnogi poklonici biblije busaju u prsa tvrdeći da je sve pogodila unaprijed. Čak tvrde da je ona krunski dokaz da je Biblija božanskoga podrijetla. Na njihovu žalost, tu se radi o apokaliptičnoj literaturi, tipičnoj za drugo stoljeće pr.n.e. i nije pisana u šestom stoljeću pr.n.e. kako to oni tvrde. Tamo se precizno opisuju "budući događaji", ali vrlo nejasno događaji koji bi piscu morali biti dobro poznati, jer su iz njegovog vremena.
Većina znalaca Biblije kaže:
(osim onih najzadrtijih koji to žestoko poriču)

Danielova proročanstva su točna do karijere Antioh IV Epifhana, kralja Sirije i tlačitelja Židova, ali ne i u predviđanju njegove smrti: čini se da autor zna o dvije kampanje Antiohije u Egiptu (169. i 167. pne ), Oskvrnuće Hrama ("grozota pustoši") i utvrđivanje Akre (tvrđave izgrađene u Jeruzalemu), ali čini se da ne zna ništa o rekonstrukciji Hrama ili o stvarnim okolnostima Antiohija, smrti krajem 164. Stoga su poglavlja 10-12 napisana između 167. i 164. godine prije naše ere.

Nema dokaza o značajnom vremenskom trajanju između tih poglavlja i poglavlja 8 i 9, a poglavlje 7 možda je napisano tek nekoliko mjeseci ranije. [40]
Daljnji dokaz datuma knjige je u tome što je Daniel isključen iz kanona proroka hebrejske Biblije, koji je bio zatvoren oko 200. pr. Kr., A Mudrost Isusa Siraha, djelo iz 180. pr. Starog zavjeta, osim Daniela, vodeće znalce ne navelo da njezin autor nije bio svjestan toga. Daniel se, međutim, citira u dijelu od Sibylline Oracles datirane u sredini 2. stoljeća prije nove ere, i bio je popularan u Qumranu u isto doba, sugerirajući da je bio poznat i poštovan od sredine toga stoljeća
The prophecies of Daniel are accurate down to the career of Antiochus IV Epiphanes, king of Syria and oppressor of the Jews, but not in its prediction of his death: the author seems to know about Antiochus' two campaigns in Egypt (169 and 167 BC), the desecration of the Temple (the "abomination of desolation"), and the fortification of the Akra (a fortress built inside Jerusalem), but he seems to know nothing about the reconstruction of the Temple or about the actual circumstances of Antiochus' death in late 164. Chapters 10–12 must therefore have been written between 167 and 164 BC. There is no evidence of a significant time lapse between those chapters and chapters 8 and 9, and chapter 7 may have been written just a few months earlier again.[40]
Further evidence of the book's date is in the fact that Daniel is excluded from the Hebrew Bible's canon of the prophets, which was closed around 200 BC, and the Wisdom of Sirach, a work dating from around 180 BC, draws on almost every book of the Old Testament except Daniel, leading scholars to suppose that its author was unaware of it. Daniel is, however, quoted in a section of the Sibylline Oracles commonly dated to the middle of the 2nd century BC, and was popular at Qumran at much the same time, suggesting that it was known and revered from the middle of that century.[41]
Flavijeve starine pišu oko 93 nove ere godine o događaju iz 332 prije nove ere:
A kad mu je pokazana Danielova knjiga, (32) u kojoj je Daniel izjavio da jedan od Grka treba uništiti perzijsko carstvo, on je smatrao da je on sam ta osoba.

And when the book of Daniel was shewed him, (32) wherein Daniel declared that one of the Greeks should destroy the empire of the Persians, he supposed that himself was the person intended.
Tako da se Josip Flavij malo zeznuo glede Danijela.

Ali i lik Isus Krist Nazarećanin uzima Danijelova proročanstva kao ostvarena!

Zeznuo se i on.

Ali slutim da će taj zalogaj teško progutat svo kršćansko vjerništvo (premda ima izuzetaka), upravo radi toga. Pa nije valjda i Isus Kristus nasjeo na jeftin štos nekog prevaranta koji je pisao "Danijela".
Old 31.07.2017., 17:55   #6529
Jeste čuli Nepoznatog, veli on da su se zeznuli svi osim njega.

Zašto neke mori Isusovo postojanje? Znate, Isus je bio najbolji od svih ikad ljudi i jedina 'greška' koju su mu ljudi pronašli je to što je obećao sudit će im svima i bez obzira što oni mislili o sudskoj palici, il da velim polici?, jer pa znate protokol 'police životnog osiguranja', osiguraj se i to.
Pravi Život is offline  
Old 31.07.2017., 17:56   #6530
Ja kad vidim ovde vjernike koji od muve rade slona u mirodopskim uvjetima biva mi mnogo jasnije koliko su te histerije problematicne u nekim.zahtjevnijim situacijama S obzirom na neutazenu zelju za dosadjivanjem ljudima nije uopce cudno sto su ih ljudi nesimpatizirali.Oni su to nazalost shvatili da je u pitanju bog pa da ih ne vole radi boga o kojem govore kao da o bogu nitko nije prije njih zborio pa njih su trebali da im dosadjuju o bogu.
Tako i danas je modus operandi internet apostola popiju krv ljudima zlostavljajuci ih verbalno na sve moguce i nemoguce nacine da ih ljudi jednostavno tjeraju dalje i oni to koriste kao da su proganjani radi vjere.
Putin je u rusiji zabranio ako se ne varam dosadnjakovicima da ugnjetavaju.narod pravi pastir za razliku nekih ....
To treba uvesti i ovde pod hitno...
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 18:03   #6531
Quote:
Putin je u rusiji zabranio ako se ne varam dosadnjakovicima da ugnjetavaju.narod pravi pastir za razliku nekih ....
naravno, da bi država bila sekularna treba ukinuti sve vjeroispovijesti jel ?
ANTI-PROTIVAN is offline  
Old 31.07.2017., 18:07   #6532
Quote:
Ja kad vidim ovde vjernike koji od muve rade slona u mirodopskim uvjetima biva mi mnogo jasnije koliko su te histerije problematicne u nekim.zahtjevnijim situacijama S obzirom na neutazenu zelju za dosadjivanjem ljudima nije uopce cudno sto su ih ljudi nesimpatizirali.Oni su to nazalost shvatili da je u pitanju bog pa da ih ne vole radi boga o kojem govore kao da o bogu nitko nije prije njih zborio pa njih su trebali da im dosadjuju o bogu.
Tako i danas je modus operandi internet apostola popiju krv ljudima zlostavljajuci ih verbalno na sve moguce i nemoguce nacine da ih ljudi jednostavno tjeraju dalje i oni to koriste kao da su proganjani radi vjere.
I ja nešto vidim. Neke odrasle koji umjesto da se razgovaraju ko ljudi radije prijete prijavljivanjem putinu, jerbo taj je sad ko neki uzor.

Ea kako si to zamislio pdfReligija bez prisustva ovih kako kažeš dosađuju drugima ovi vjernici jelte. Što želite, da se maknu svi vjernici, da odu? Znaš, iskreno, poprilično vam se ispunila želja, još se samo malo strpite pa će s foruma otići i poslijednji vjernik, al ne zbog straha od vas nego zbog straha da ih Isus ne nađe na forumu, kad dođe i to.
Pravi Život is offline  
Old 31.07.2017., 18:08   #6533
Putin nije zabranio religiju nego zlostavljace iz religijskih krugova one koji po kucama kucajuci na vrata im zlostavljaju ljude misleci da cine dobro.
Tim slucajevima krajnosti je dao crveni karton tj neke sekte .
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 18:09   #6534
Quote:
Vidim po tome koliko se bavite njime.

A vrijedjanje ti je odraz nemoci i prijavljen si ...
naravno da je to isto jedan od ciljeva, navesti protivnika da izjavi nešto što bi se moglo prijaviti za sankcije

to isto spada u modus operandi trolova, i nije me dojmilo, znao sam da će biti tako, pa šta.....
ANTI-PROTIVAN is offline  
Old 31.07.2017., 18:14   #6535
Quote:
Putin nije zabranio religiju nego zlostavljace iz religijskih krugova one koji po kucama kucajuci na vrata im zlostavljaju ljude misleci da cine dobro.
a šta bi to po tvom konkretno trebalo hitno zabraniti u HR ?
ANTI-PROTIVAN is offline  
Old 31.07.2017., 18:17   #6536
Quote:
a šta bi to po tvom konkretno trebalo hitno zabraniti u HR ?
Znas ti dobro pokusavas prikriti.
EliEliLama is offline  
Old 31.07.2017., 18:24   #6537
Quote:
Vidiš da ne znaš. Nije zabranio on nego RPC. Samo zato jer su Rusi počeli okretati leđa razočarani u famoznu vodeću religiju.

I čemu imati protiv nekoga ko ti na vrata dođe svjedočiti o Isusu? Nije valjda radije volite kad vam inkasator dođe 'posvjedočiti'? Znate, inkasatora se boje al ne i ovih.

Moj pokojni djed je znao svako malo upozoravati "ko je u miru sam sa sobom u miru je i s drugima". Doduše, djed mi nije bio vjernik, samo je slavio vjerske praznike.
Pravi Život is offline  
Old 31.07.2017., 18:27   #6538
Quote:
Znas ti dobro pokusavas prikriti.
ne muljaj, nego jasno reci na šta misliš pod "uvesti hitno i kod nas" po tvom uzoru Stalj...pardon, Putinu ?
ANTI-PROTIVAN is offline  
Old 31.07.2017., 18:36   #6539
Quote:
ne muljaj, nego jasno reci na šta misliš pod "uvesti hitno i kod nas" po tvom uzoru Stalj...pardon, Putinu ?
Ee čoeče, ovo bi valjalo pričekati čuti
Pravi Život is offline  
Old 01.08.2017., 20:08   #6540
Quote:
Prije bi bilo da ako netko (bilo tko) stvarno deset godina piše iste tvari i apsolutno ignorira bilo koje objašnjenje, (a naročito ono koje bi moglo približiti suprostavljena stajališta) - on je taj koji je nesiguran jer ima konstantnu potrebu za konfliktom. Pogotovo ako istrolava svaku bitniju temu.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:29.