Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.07.2018., 19:58   #6541
Quote:
lee anabell kaže: Pogledaj post
Jel stvarno netko od vas misli da je uredu skupiti djecu i odvesti ih bez pripreme i bez obzira ako jedan roditelj neće s vama više živjet.

Mislim da joj je muz odlučio otići, trenutno se koleba kao i svako dijete otrovnog roditelja. Ne može ništa postići preko noći. Nit je za njenu djecu zdravo da kaže ajmo, pakiranje se, selimo se bez tate. Prihvatila je suživot u zajednici, sad joj treba vremena da ode a da su posljedice po nju, djecu i muza što manje.

Ne kažem da trebaju ostati ali i otići pa kud pukne. Sama je rekla voli muza i dobro joj je u braku i ne isplati se riskirati dobar brak radi bilo čega.

Ništa je ne košta sačekati da se stvari vrate na staro i onda ošto prerezati i otići.
I gotovo.

Navaljivati sad na odlazak, može izazvati kontra efekt. Očito da joj muz nije potpuno lišen utjecaja roditelja i da udaljenost vjeruje u dobro u njima.
Nisu li oni do sad zajedno planirali odseliti i djeca su upoznata s tim? Za djecu je još gore im malo govoriti da se sele, pa malo ne.
Old 20.07.2018., 20:01   #6542
Quote:
lee anabell kaže: Pogledaj post
Jel stvarno netko od vas misli da je uredu skupiti djecu i odvesti ih bez pripreme i bez obzira ako jedan roditelj neće s vama više živjet.
A jel' ti stvarno mislis da je to netko napisao?

Ne izvrci.

Quote:
Éowyn kaže: Pogledaj post
Nisu li oni do sad zajedno planirali odseliti i djeca su upoznata s tim? Za djecu je još gore im malo govoriti da se sele, pa malo ne.
Da se iscitati iz Alisinih postova da djeca znaju za seljenje.

I ja nisam shvatila Alisu da je muz definitivno odbio otici vec se jako koleba i moli je da njegovim roditeljima pruzi drugu sansu. Ako ona ostane cvrsta, posve je moguce da ce otici skupa s njom.
"Human progress never rolls in on wheels of inevitability; it comes through the tireless efforts of men willing to be co workers with God, and without this hard work, time itself becomes an ally of the forces of social stagnation. We must use time creatively, in the knowledge that the time is always ripe to do right." - Letter from a Birmingham Jail, King, Jr.
Atticus Finch is offline  
Old 20.07.2018., 20:14   #6543
Quote:
Éowyn kaže: Pogledaj post
A za djecu je bolje da im se roditelji razvedu.

To je inače najbolja opcija, iz iskustva ti kažem.

Quote:
Atticus Finch kaže: Pogledaj post
A jel' ti stvarno mislis da je to netko napisao?

Ne izvrci.

Da se iscitati iz Alisinih postova da djeca znaju za seljenje.

I ja nisam shvatila Alisu da je muz definitivno odbio otici vec se jako koleba i moli je da njegovim roditeljima pruzi drugu sansu. Ako ona ostane cvrsta, posve je moguce da ce otici skupa s njom.
A možda i neće. A treba bit svjesan da ako ne ode raspad braka je neminovan.

Ako se do sad nije odselio teško da će naknadno.
Zato kažem mora odigrati pametno a ne pucati u trenutku kad je sve neizvjesno.

Ponavljam sačeka da se stvari vrate na staro, i onda presječe, u tom trenutku će i muz lakše napravit taj korak.

Samo joj savjetujem da korak po korak planira ne da ostaje u toksičnoj sredini.
Old 20.07.2018., 20:26   #6544
Alisa nigdje nije rekla da je njen muz rekao da ce se prije razvest nego otici sada

Ako je to rekao,to bi bio veci problem valjda nego ostalo sve`? ali neka pruzi priliku svekrvi i svekrvu,to jest neka dokaze muzu jos jednom...ako ce mu savjest bit mirnija,a i njoj ce manje zamjerat sutra kad nesto ne krene po planu
sarajka89 is offline  
Old 20.07.2018., 20:34   #6545
Quote:
sarajka89 kaže: Pogledaj post
Alisa nigdje nije rekla da je njen muz rekao da ce se prije razvest nego otici sada

Ako je to rekao,to bi bio veci problem valjda nego ostalo sve`? ali neka pruzi priliku svekrvi i svekrvu,to jest neka dokaze muzu jos jednom...ako ce mu savjest bit mirnija,a i njoj ce manje zamjerat sutra kad nesto ne krene po planu
Nije. Da je ja bih joj rekla da se okrene i ode.

Njen brak njoj paše i rekla je da ga želi sačuvati, na tragu tog joj savjetujem najbezboliju stvar za koju sam sigurna da će upaliti.

Što misliš da je njenom muzu laku?
S jedne strane roditelji s druge strane žena koju voli. Ovisan je o roditeljima jer drugačije nije naučio, a svjestan je otrova. Želi se suprostaviti ali ne razrušiti mostove iza sebe.

Meni je u svakom slučaju prevelik rizik otić bez muza s djecom. Nikad ne znaš kakva reakcija može bit. Ovako kad oni krenu rušiti sve, muz će lakše odlučiti da ide.
Old 21.07.2018., 21:46   #6546
Nije o svekrvi direktno ali je necija svekrva.

Prije par dana sam imala gadnu situaciju sa svekrvinom svekrvom, tetom i mamom.
Bila sam sama na obiteljskom rucku jer je muz u bolnici i imala sam filing da ce biti sranja. Naravno, osjecaj me nije prevario.

Cim sam usla pozdravit ih posjele su me, okruzile i rafalna paljba: zasto nemamo djece, sto cekamo, nama su kucni ljubimci djeca, ne mozemo mi tako, dijete se radja posto poto, slusam li ja svoju majku (kao kad mi mater kaze da trebam radjat ja trebam radjat)...da kog vraga o tom s muzem pricam da je moje da ostanem trudna a on ce se naviknut jer on nema pravo glasa oko toga... da se prestanemo izmotavat sa losom financijskom i stambenom situacijom... dar-mar i nikako do rijeci doci...

uglavnom takav skripac i takav osjecaj nemoci nisam dozivjela otkad sam bila u vezi sa likom koji me zlostavljao, naravno da sam se rasplakala i izjurila iz kuce...
mrzim dramu i obicno ih poklopim u startu al zadnjih 10 dana me bas psihicki slozilo i svasta se izdogadjalo i nisam imala snage jos za njih a svekrve i sogorice koje mi ako nema muza u blizini pomognu slicne situacije sprijeciti nije bilo u blizini

Bas me razjebalo. Jos mi teta na kraju kaze pa ja sam mislila da si ti cvrsca i da se znas zezat...jebote teme za zafrkanciju...

Tu sam se malo sabrala i objasnila da nije zezancija niti je ok nacin na koji su to napravile kao i da to kad i ako cu biti trudna se tice samo mene i muza i da ne zelim sa nikime osim s njime o tome razgovarati i da se nikome nisam duzna opravdavati zasto nemamo djece.

Naravno da se nisu ispricale ali je svekrva slozila takav shitstorm jer su prije par dana isto napravile muzevoj sestri da su bile manje od makovog zrna...

Nisam cula sve sto im je rekla ali sam cula dio koji se odnosio da je to nasa privatnost i da se nitko pa ni roditelji a kamoli bake i tetke nema pravo petljati i da ako nastave rastjerat ce svu unucad od sebe...

Funny thing svekrva i svekar imaju puno djece, ona je jela govna jer "radja sirotinju".
30 godina nakon svi rade dobre poslove, vecina zavrsila fakultete i ispali fantasticni ljudi...al eto.
Damned if you do damed if you don't

Pricam muzu, prvi komentar: samo sam cekao kad ce opet pokusati. (Prije par godina su imale slican pokusaj da me uhvate nasamo i ispreskacu radi djece pa ja poludio i izvikao se pred cijelom familijom...valjda su cekale priliku da me ulove bez njega u blizini...)

For I am a sinner in the hands of an angry God. Bloody Mary full of vodka, blessed are you among cocktails. Pray for me now and at the hour of my death, which I hope is soon. Amen
Tourette is offline  
Old 21.07.2018., 23:18   #6547
Quote:
Tourette kaže: Pogledaj post
Nije o svekrvi direktno ali je necija svekrva.

Prije par dana sam imala gadnu situaciju sa svekrvinom svekrvom, tetom i mamom.
Bila sam sama na obiteljskom rucku jer je muz u bolnici i imala sam filing da ce biti sranja. Naravno, osjecaj me nije prevario.

Cim sam usla pozdravit ih posjele su me, okruzile i rafalna paljba: zasto nemamo djece, sto cekamo, nama su kucni ljubimci djeca, ne mozemo mi tako, dijete se radja posto poto, slusam li ja svoju majku (kao kad mi mater kaze da trebam radjat ja trebam radjat)...da kog vraga o tom s muzem pricam da je moje da ostanem trudna a on ce se naviknut jer on nema pravo glasa oko toga... da se prestanemo izmotavat sa losom financijskom i stambenom situacijom... dar-mar i nikako do rijeci doci...

uglavnom takav skripac i takav osjecaj nemoci nisam dozivjela otkad sam bila u vezi sa likom koji me zlostavljao, naravno da sam se rasplakala i izjurila iz kuce...
mrzim dramu i obicno ih poklopim u startu al zadnjih 10 dana me bas psihicki slozilo i svasta se izdogadjalo i nisam imala snage jos za njih a svekrve i sogorice koje mi ako nema muza u blizini pomognu slicne situacije sprijeciti nije bilo u blizini

Bas me razjebalo. Jos mi teta na kraju kaze pa ja sam mislila da si ti cvrsca i da se znas zezat...jebote teme za zafrkanciju...

Tu sam se malo sabrala i objasnila da nije zezancija niti je ok nacin na koji su to napravile kao i da to kad i ako cu biti trudna se tice samo mene i muza i da ne zelim sa nikime osim s njime o tome razgovarati i da se nikome nisam duzna opravdavati zasto nemamo djece.

Naravno da se nisu ispricale ali je svekrva slozila takav shitstorm jer su prije par dana isto napravile muzevoj sestri da su bile manje od makovog zrna...

Nisam cula sve sto im je rekla ali sam cula dio koji se odnosio da je to nasa privatnost i da se nitko pa ni roditelji a kamoli bake i tetke nema pravo petljati i da ako nastave rastjerat ce svu unucad od sebe...

Funny thing svekrva i svekar imaju puno djece, ona je jela govna jer "radja sirotinju".
30 godina nakon svi rade dobre poslove, vecina zavrsila fakultete i ispali fantasticni ljudi...al eto.
Damned if you do damed if you don't

Pricam muzu, prvi komentar: samo sam cekao kad ce opet pokusati. (Prije par godina su imale slican pokusaj da me uhvate nasamo i ispreskacu radi djece pa ja poludio i izvikao se pred cijelom familijom...valjda su cekale priliku da me ulove bez njega u blizini...)
Jesu li ti one bitne u životu? Jednostavno nemoj ići na obiteljska okupljanja na koja one dolaze, nemoj im se javljati niti komunicirati s njima.

Evo ja zbilja ne kužim kako te nekakva gerijatrija može posjesti i maltretirati. Nisu te valjda fizički držale na mjestu? Nisi dužna imati bilo kakav kontakt s njima i "moram ići ajde bok" je sasvim ok reakcija.
Old 22.07.2018., 00:05   #6548
Inace pali aj bok i ignor ili se ukljuci netko treci pa milom ili silom okrenemo temu al kazem zadnjih 10 dana me bas razjebalo (nevezano za njih) i valjda se poslozilo. Inace nemam problema s njima samo kad krene s bilo kime prica o djeci onda kao da ih prehiti.

Nekako mi se cini overkill odcjepit se od obitelji jer su me tri babe jednom u 6 godina uspjele razjebat.

Ja bi rado da se mogu ko ostatak foruma izdic i odignorirat al nije uvijek tako jednostavno kao sto se cini.

I jesu me okruzile tako da se nisam bas jednostavno mogla pomaknut i odmaknut.

Oh well. Drugi puta cu pazit gdje sjedam

For I am a sinner in the hands of an angry God. Bloody Mary full of vodka, blessed are you among cocktails. Pray for me now and at the hour of my death, which I hope is soon. Amen
Tourette is offline  
Old 22.07.2018., 00:21   #6549
Quote:
Inace pali aj bok i ignor ili se ukljuci netko treci pa milom ili silom okrenemo temu al kazem zadnjih 10 dana me bas razjebalo (nevezano za njih) i valjda se poslozilo. Inace nemam problema s njima samo kad krene s bilo kime prica o djeci onda kao da ih prehiti.

Nekako mi se cini overkill odcjepit se od obitelji jer su me tri babe jednom u 6 godina uspjele razjebat.

Ja bi rado da se mogu ko ostatak foruma izdic i odignorirat al nije uvijek tako jednostavno kao sto se cini.

I jesu me okruzile tako da se nisam bas jednostavno mogla pomaknut i odmaknut.

Oh well. Drugi puta cu pazit gdje sjedam
Kužim. Mislila sam da ih se ne poziva često na obiteljska druženja pa da ih možeš izbjeći.

Ja sam inače prilično sabrana i ne pretjerano temperamentna i naučila sam da kod ludih nametljivih baba pali povišeni ton i prilično jasno davanje do znanja da su prešle sve granice dobrog ukusa. Ali da baš svi u kući čuju. Finoća i izmotavanje su im zeleno svijetlo da nastave s maltretiranjem. Stvarno nisi dužna pokazati minimum pristojnosti takvim osobama.
Old 22.07.2018., 11:14   #6550
To isto mi je muz rekao. Sad malo poraditi na sebi (meni) da ih dugorocno naucim da otkantaju s takvim pizdarijama.
Hvala

Tourette is offline  
Old 22.07.2018., 12:37   #6551
Mislim da ti u toj situaciji mora biti velika podrška da ti je svekrva tako punim srcem stala u obranu. Iskoristi tu neugodnu situaciju u svoju korist, da se bolje povežete, ako se dobro razumijete (nisam pratila baš pažljivo pa ne znam kakav odnos imaš s njom).
Cats is offline  
Old 22.07.2018., 14:01   #6552
Quote:
Cats kaže: Pogledaj post
Mislim da ti u toj situaciji mora biti velika podrška da ti je svekrva tako punim srcem stala u obranu. Iskoristi tu neugodnu situaciju u svoju korist, da se bolje povežete, ako se dobro razumijete (nisam pratila baš pažljivo pa ne znam kakav odnos imaš s njom).
Sa svekrvom imam odnos za pozeljeti. Prosla je svasta sa svojom i nekad je i preoprezna da se ne upetlja gdje ne treba npr. Morala sam ju nagovarat da ode samnom muzu u posjet odmah nakon operacije, vidjela sam na njoj koliko se brine a ona si je utuvila u glavu da samo supruga treba prvi dan ici a oni kad naidju, a na kraju smo dobro isprdale muza, meni je bilo isto lakse sto ne idem sama, muzu sto smo dosle...win for all

Ona je od onih koje vole da im djeca dodu u posjet, podruze se i svatko na svoju stranu, savjet ce dati ako ga trazimo ako ne trazimo nece se petljati, pomoci ce kada moze.
Sa svekicima super odnos, ko i muz s mojima, al babe su jao...valjda ta generacija rodjena 1930tih nema prekidac za gledanje svog posla

Tourette is offline  
Old 22.07.2018., 15:13   #6553
Ja bi rekla da smo neplodni ili da se bojimo genetike.
I odmarširala.

Doduše kod mene je obrnuta situacija pa mi je sveki rekla "ti se teliš svake godine"
Pa sam joj u tom duhu odlučila podariti još puno unučića.
Uz vjest da nosim treće djete sam joj rekla i da se dobra krava teli svake godine
Old 22.07.2018., 20:41   #6554
Ta ne bi vise vidjela ni mene ni telice.

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
katija is offline  
Old 23.07.2018., 13:51   #6555
Quote:
al babe su jao...valjda ta generacija rodjena 1930tih nema prekidac za gledanje svog posla
Nema. Tj., rijetko koja ima.
To je njima kao pitanje dužnosti&časti da siluju s pitanjima o potomstvu i drže prodike na tu temu.

Moja svekrva je isto super, ali babe iz njenog sela (povremeno idemo u posjet njenoj mami) se ne ustručavaju postavljat pitanja, izražavat žaljenje ili prijezir što imamo jedno (žensko!) dijete, komentirat, nagovarat...
Ja im kažem da će bit kad Bog da i obično ih to ušutka.
CandyCane is offline  
Old 23.07.2018., 15:17   #6556
Quote:
katija kaže: Pogledaj post
Ta ne bi vise vidjela ni mene ni telice.

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
To joj je cilj.
I zato me viđa.
Ne povlačim se.
Quote:
CandyCane kaže: Pogledaj post
Nema. Tj., rijetko koja ima.
To je njima kao pitanje dužnosti&časti da siluju s pitanjima o potomstvu i drže prodike na tu temu.

Moja svekrva je isto super, ali babe iz njenog sela (povremeno idemo u posjet njenoj mami) se ne ustručavaju postavljat pitanja, izražavat žaljenje ili prijezir što imamo jedno (žensko!) dijete, komentirat, nagovarat...
Ja im kažem da će bit kad Bog da i obično ih to ušutka.
Majka moje svekrve je bila kruh od žene. Baš mi je legla od početka.
Moja baka je isto ok, ona samo voli znat ima li koja nova trudnica, ne ispituje zašto neko ima il' nema djecu.

Susjede koje su u tim generacijama isto šute poprilično, doduše otračaju kad se okrenem al mene bar nikad ništa nisu pitale.

Doduše pitale su mog brata zašto sam se udebljala.
Old 23.07.2018., 16:36   #6557
Smile Bez negativnosti

Nakon 2 i pol mjeseca zajedničkog života u partnerovoj kući. Pozvali me oni. U trudnoći 5 mjeseca. Na bolovanju i čuvanju trudnoće.
Zaključala mi svekrva vrata od kuće jer sam otišla šetati njihovog i partnerovog psa na 5 minuta da se pokaki a nisam se posebno javila( iako me čula kako govorim psu idemo). I u međuvremenu nazvala partnera da sto se ja ne javljam da se ona prepala da pas povjegao( kroz zidove?) i sve to bilo obavještena s partnerove strane umjesto da me se nazvalo i pitalo( plus tek sam sišla sa stepenica i već se prepala i tražila ga po cijeloj kući). Dok se ja vraćam vidim zaključano, lijepo mirno nazovem i pitam gdje je ostavila ključeve, odgovor, da zašto se nisam javila ako idem igdje i da nema sad ključa. Ja se u trudnoći penjem kroz prozor s psom da bi ušla u kuću. Zove me i govori da je partnerov brat u kući da će mi otključati.

Hahahah to je zadnji primjer nakon sto sam bila na Hitnoj zbog upale mjehura i krvarenja. Predzadnji je taj sto ne zatvaram vrata od sobe da ću joj izbiti stokove od sobe, nakon sto sam otišla na plažu, i da ako ne namjeravam ništa raditi da mogu vrata bar zatvarati( nakon sto sam sve pospremila)

Jel moram reci da ne smijem koristiti vesmasinu jer sam ju strgala a od nedavno ne smijem ni sušiti veš jer ona nema mjesta za svoj. Koji mi je zabranjen dirati jer je bio još vlažan nakon sto sam ga pokupila ( to sam ja radila uvijek jer sam doma, pa kad god bi mogla napravila sam, iako sam svoje gaćice morala prati ručno)

Sve to u mjesec dana? Sto sam krivo napravila? Neznam ni sama. Niti sam nametljiva niti ružno pričala, svoje obveze i vise napravila.( čistila staru kuću koju ona nije takla godinama i istovremeno stala po svojoj svekrvi, iako mi je partner govorio da ne radim ništa, trudna sam, ne smijem, meni bilo zao)

Ipak sam ja kriva za svog partnera, njezinog sina jer on po njoj ne radi cijeli dan nego 12 sati i kad dodje ja se družim s njim a ne s njom. Njene rijeci majkemi hahahahahahaha

Ustvari vise neznam jel sam htjela savjet ili utjehu. Al možda da se samo nasmiju one kojima je isto teško ili nije.
Ne brinite, ne namjeravam živjeti pod tuđim krovom( koji sam htjela platiti i silila sam da plaćam tu sobu i hranu i sto ide od početka pa nije dolazilo od njihove strane ni u obzir) već tražimo stan, samo treba ljeto proći, sezona i apartmani da nam se oslobodi, nigdje nema ničeg.

Pozdrav svima i molim koje ludo iskustvo također da se i ja nasmijem na tuđu nesreću ne samo na svoju( to je sala)
ana2205 is offline  
Old 23.07.2018., 18:48   #6558
Baba je luda,bjež'te odatle čim dalje i brže.

E,da-nije mi ,ali stvarno nije mi jasno kako neki muškarci se usude dovesti ženu/djevojku u kuću,a znaju da su im roditelji sotone?
Šta oni očekuju?
Da će se starci odjednom izdobriti?
Da će partnerica biti nevidljiva?

Očito ne misle ništa i eto,tako počinju problemi!
Old 23.07.2018., 21:31   #6559
Quote:
ana2205 kaže: Pogledaj post
Jel moram reci da ne smijem koristiti vesmasinu jer sam ju strgala a od nedavno ne smijem ni sušiti veš jer ona nema mjesta za svoj

Ostavi muzu da to resi sa majkom, a dok ne resi, neka pere on
Jedan Farmaceut is offline  
Old 24.07.2018., 02:46   #6560
Quote:
Jedan Farmaceut kaže: Pogledaj post
Ostavi muzu da to resi sa majkom, a dok ne resi, neka pere on
reci ce staramajka da ona moze oprati svoga djeteta sve ,,i onda snaha ostade sa prljavim haljinama sama

i kod mene je svekrva pored masine prala sve rucno vecinom i kad sam kupila korpu za ves to je bila novotarija,pa je ona pocela vaditi od mog muza ves i rucno ga prati sa svojim dok joj muz nije rekao da prestane
sarajka89 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:52.