|
|
21.05.2025., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Mene su sad zvali iz t-coma što sam se prijavio za prodajni centar, znači meni ljudi dolaze u centar a ne da zovem ja njih.
1100€ bruto placa + prijevoz i ostale stvari rekla mi je na račun sjedne oko 950-1000€ sa svime + ako prodam neki proizvod ide mi postotak na plaću.
Ja reko malo je to novaca a ona na to pa znamo, ali odmah da kažemo takva je situacija pa da to odmah riješimo.
vec oni u startu prije samog glavnog razgovora kažu plaću da se ne trebaju više trudit. Normalno 6mj si preko neke agencije ako zadovoljis onda ide ugovor baš od T-coma, i svakih 3-4mj ide gore placa mozda 100-200€ bruto..
Uglavnom užas
|
21.05.2025., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
To je crkavica. Ali ako se vidiš u tome (ja ne znam prodati žednome vodu), vrijedi pokušati, posebno ako plaća s vremenom raste.
|
|
|
21.05.2025., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Čekam poziv jedan za posao pa mi je u međuvremenu dosadno pa saljem zamolbe da vidim kakve se place krecu, i mogu reci jako jako loše..
evo još jedan primjer..
voznja B kategorije po europi s kombijem. Ideš na utovar i istovar na putu si po 10-14 dana, spavas u kombiju, tuširaš se na benzinskim postajama vracas se natrag u HR i budes 3-4 dana doma i tako u krug za placu od 1300€
a u tih nekoliko dana na putu napravis sigurno i par tisuca km.
okej ja razumijem ne isplati se placati smještaj svakom radniku, firma bi bila u gubitku al stari za to mi ne mozes nuditi takvu placu.. Normalno kaze placa ce rast al svejedno..
|
22.05.2025., 00:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
Osmi kaže:
Čekam poziv jedan za posao pa mi je u međuvremenu dosadno pa saljem zamolbe da vidim kakve se place krecu, i mogu reci jako jako loše..
evo još jedan primjer..
voznja B kategorije po europi s kombijem. Ideš na utovar i istovar na putu si po 10-14 dana, spavas u kombiju, tuširaš se na benzinskim postajama vracas se natrag u HR i budes 3-4 dana doma i tako u krug za placu od 1300€
okej ja razumijem ne isplati se placati smještaj svakom radniku, firma bi bila u gubitku al stari za to mi ne mozes nuditi takvu placu.. Normalno kaze placa ce rast al svejedno..
|
1300€ za 10 dana posla ili?
|
|
|
22.05.2025., 07:33
|
|
Vječni optimist
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
Osmi kaže:
evo još jedan primjer..
|
Mislim da sam vidio ovaj posao, jedino za tuširanje sam nekako previdio stvar. Ali da, terenski posao po Europi, ako sam dobro vidio Austrija, Italija, Njemačka, utovare jednu stvar u Hrvatskoj, istovare u Austriji, pa utovare tamo pa ideš za Njemačku ili Italiju, tako i tamo dok negdje nema pa se vraćaš natrag.
Vjerojatno moraš bilježiti prijeđene kilometre, paziti na dostavne naloge i raditi i na utovaru i istovaru.
Nije kamion ali nije baš ni toliko daleko od toga. Mislim da će za tu plaću ipak nekog naći.
|
22.05.2025., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
anna518 kaže:
1300€ za 10 dana posla ili?
|
ma kakvi, napisao sam. 10 do 14 dana puta spavaš u kombiju dodjes doma budeš par dana u HR ili vec odkuda si i opet kreces na put..
još je rekao ako si vikendom na putu a vecinom se u europi ne radi vikendom tj skladišta onda praktički zujiš po europskim gradovima i čekaš ponedjeljak, što znači da si gladan i žedan pa trošiš svoje pare još i za to. Tako da je potpuno neisplativo.
Quote:
Ingvar25 kaže:
Mislim da sam vidio ovaj posao, jedino za tuširanje sam nekako previdio stvar. Ali da, terenski posao po Europi, ako sam dobro vidio Austrija, Italija, Njemačka, utovare jednu stvar u Hrvatskoj, istovare u Austriji, pa utovare tamo pa ideš za Njemačku ili Italiju, tako i tamo dok negdje nema pa se vraćaš natrag.
Vjerojatno moraš bilježiti prijeđene kilometre, paziti na dostavne naloge i raditi i na utovaru i istovaru.
Nije kamion ali nije baš ni toliko daleko od toga. Mislim da će za tu plaću ipak nekog naći.
|
Ma pričao mi je preko telefona, čovjek je stvarno okej ali sam ipak mislio da ce ponudit vecu placu barem 1500-1600€ ne mogu zamislit da spavam u kombiju još kad se probudim da idem pišat i srat po benzinskama i gledati na navigaciji gdje su tuševi..
sve bi ja to izdržao ali za puno vecu placu..
|
22.05.2025., 09:42
|
|
cartmanovich
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Osmi kaže:
toliki je i zakonski minimalac zar ne?
|
otkad znam za sebe u trgovinama se uvijek radilo za minimalac, osim ako nije riječ o dm-u. U Crikvenici tokom sezone zaposle studentice čija je min. satnica 6.2, al bude i običnih radnika..
|
|
|
22.05.2025., 11:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
Osmi kaže:
ma kakvi, napisao sam. 10 do 14 dana puta spavaš u kombiju dodjes doma budeš par dana u HR ili vec odkuda si i opet kreces na put..
još je rekao ako si vikendom na putu a vecinom se u europi ne radi vikendom tj skladišta onda praktički zujiš po europskim gradovima i čekaš ponedjeljak, što znači da si gladan i žedan pa trošiš svoje pare još i za to. Tako da je potpuno neisplativo.
Ma pričao mi je preko telefona, čovjek je stvarno okej ali sam ipak mislio da ce ponudit vecu placu barem 1500-1600€ ne mogu zamislit da spavam u kombiju još kad se probudim da idem pišat i srat po benzinskama i gledati na navigaciji gdje su tuševi..
sve bi ja to izdržao ali za puno vecu placu..
|
Pa zar ti nisi dao otkaz jer si trebao početi raditi za 3000€ mjesečno?
|
|
|
22.05.2025., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bluebunny kaže:
Pa zar ti nisi dao otkaz jer si trebao početi raditi za 3000€ mjesečno?
|
3000€ s baksom od turista da.Taj posao i cekam.. nisam bezveze dao otkaz da budem doma, al u međuvremenu saljem i dalje da vidim kad se vratim kakve su place.
|
22.05.2025., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2024.
|
Quote:
Osmi kaže:
.....i tako u krug za placu od 1300€
|
Jbt, za tu lovu ili malo više neki voze smećara C kategoriju i svaki dan spavaju u svom krevetu.
Dok sam radio u bivšoj firmi prije 4 godine je jedan takav privatnik s kombijima vozio gotove metalne komade za Njemačku, al je ekipa npr. tu paletu ili dvije istovarila i možda nešto još pokupila ili vratila i išla nazad doma, možda ni cijeli radni tjedan nisu na putu a kamoli 10-14 dana u komadu. Plaća nekih 8 ili 9000kn za običnu B i 10-11000 za B+E u ono doba.
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
|
|
|
22.05.2025., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Deod kaže:
Jbt, za tu lovu ili malo više neki voze smećara C kategoriju i svaki dan spavaju u svom krevetu.
Dok sam radio u bivšoj firmi prije 4 godine je jedan takav privatnik s kombijima vozio gotove metalne komade za Njemačku, al je ekipa npr. tu paletu ili dvije istovarila i možda nešto još pokupila ili vratila i išla nazad doma, možda ni cijeli radni tjedan nisu na putu a kamoli 10-14 dana u komadu. Plaća nekih 8 ili 9000kn za običnu B i 10-11000 za B+E u ono doba.
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
|
Da i meni je čudno, ja sam mislio ajde spavanje u kombiju tih 14 dana nije strasno ali ako dodjem doma i onda sam taj mjesec slobodan to bi čak mozda i pristao, a ne dodjem doma budem svega 4-5 dana i ponovno opet isti vrag.
Stvarno premalo novaca na što mi je on rekao preko telefona meni kad kombi stoji na nemam ništa od toga.. Što je i razumljivo...Al jbg mala je to plaća
|
23.05.2025., 08:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Osmi kaže:
3000€ s baksom od turista da.Taj posao i cekam.. nisam bezveze dao otkaz da budem doma, al u međuvremenu saljem i dalje da vidim kad se vratim kakve su place.
|
Znači ne misliš se vraćati u struku? Ipak su ti u struci veće šanse za solidnu plaću, samo trebaš naći dobru firmu.
Osim ako to više ne želiš raditi pa tražiš nešto skroz drugo.
Ako pomaže, evo jedan hint, infomatički savjetnici/korisnička podrška na fakultetima imaju neto oko 1800€ pa možda da pratiš i takve natječaje, a bude ih s vremena na vrijeme. Ako ti je to interesantno.
|
|
|
23.05.2025., 10:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne znam baš možda 1800€ bruto.
moj frend je senior programer vec 10 godina pa ima placu 1800-1900€ netto
ne znam u kojoj firmi ce davat 1800€ netto za korisnicku podršku..
|
23.05.2025., 10:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Osmi kaže:
Ne znam baš možda 1800€ bruto.
ne znam u kojoj firmi ce davat 1800€ netto za korisnicku podršku..
|
Nije firma, nego visokoškolska ustanova.
https://www.nsz.hr/kalkulator-place/
|
|
|
23.05.2025., 10:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Budem bacio pogled al opet čistoooo sumnjam.
|
23.05.2025., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Osmi kaže:
Budem bacio pogled al opet čistoooo sumnjam.
|
Sumnjaj ti i dalje. Koeficijenti su točno određeni i plaće u javnoj i državnoj upravi nisu tajna i sve je provjerljivo.
Ima više različitih radnih mjesta za informatičare s različitim koeficijentima, pa onda i plaćama, ali za ono gdje ti možeš upasti i posao koji možeš raditi je plaća kako je napisano, nije ništa izmišljeno.
|
|
|
23.05.2025., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
|
To znam za koeficijente, a daj mi reci na kojoj stranici vidis oglase od njih kad objave?
moj posao? ili
|
23.05.2025., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Osmi kaže:
To znam za koeficijente, a daj mi reci na kojoj stranici vidis oglase od njih kad objave?
moj posao? ili
|
Da, na Moj posao, ali i Ministarstvo obrazovanja.
I ovo:
https://selekcija.gov.hr/natjecaji/objavljeni-natjecaji
Trenutno imaju dva oglasa za inofmatičke savjetnike. Doduše, u ministarstvima, ali mislim da koefiicijenti nisu lošiji.
Uvijek možeš prvo provjeriti, ako si zainteresiran. To je prednost da se ne javljaš bezveze za nešto gdje ti lova ne odgovara.
|
|
|
26.05.2025., 21:49
|
|
ay joder
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
Osmi kaže:
|
Oprosti, ali taj frend je loš programer ili neki povučeni tip koji šuti i radi.
Iskusan programer s 10 godina radnog staža, iskustva u struci i poslovnim kontaktima ispregovarao bi veću plaću 100%.
|
29.05.2025., 08:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Kamill kaže:
Oprosti, ali taj frend je loš programer ili neki povučeni tip koji šuti i radi.
Iskusan programer s 10 godina radnog staža, iskustva u struci i poslovnim kontaktima ispregovarao bi veću plaću 100%.
|
Gotovo nemoguća misija u HR.......
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:36.
|
|
|
|