Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.05.2025., 13:31   #6541
Mene su sad zvali iz t-coma što sam se prijavio za prodajni centar, znači meni ljudi dolaze u centar a ne da zovem ja njih.

1100€ bruto placa + prijevoz i ostale stvari rekla mi je na račun sjedne oko 950-1000€ sa svime + ako prodam neki proizvod ide mi postotak na plaću.

Ja reko malo je to novaca a ona na to pa znamo, ali odmah da kažemo takva je situacija pa da to odmah riješimo.

vec oni u startu prije samog glavnog razgovora kažu plaću da se ne trebaju više trudit. Normalno 6mj si preko neke agencije ako zadovoljis onda ide ugovor baš od T-coma, i svakih 3-4mj ide gore placa mozda 100-200€ bruto..

Uglavnom užas
Old 21.05.2025., 20:50   #6542
To je crkavica. Ali ako se vidiš u tome (ja ne znam prodati žednome vodu), vrijedi pokušati, posebno ako plaća s vremenom raste.
Deux is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2025., 21:24   #6543
Čekam poziv jedan za posao pa mi je u međuvremenu dosadno pa saljem zamolbe da vidim kakve se place krecu, i mogu reci jako jako loše..

evo još jedan primjer..

voznja B kategorije po europi s kombijem. Ideš na utovar i istovar na putu si po 10-14 dana, spavas u kombiju, tuširaš se na benzinskim postajama vracas se natrag u HR i budes 3-4 dana doma i tako u krug za placu od 1300€

a u tih nekoliko dana na putu napravis sigurno i par tisuca km.
okej ja razumijem ne isplati se placati smještaj svakom radniku, firma bi bila u gubitku al stari za to mi ne mozes nuditi takvu placu.. Normalno kaze placa ce rast al svejedno..
Old 22.05.2025., 00:03   #6544
Quote:
Osmi kaže: Pogledaj post
Čekam poziv jedan za posao pa mi je u međuvremenu dosadno pa saljem zamolbe da vidim kakve se place krecu, i mogu reci jako jako loše..

evo još jedan primjer..

voznja B kategorije po europi s kombijem. Ideš na utovar i istovar na putu si po 10-14 dana, spavas u kombiju, tuširaš se na benzinskim postajama vracas se natrag u HR i budes 3-4 dana doma i tako u krug za placu od 1300€

okej ja razumijem ne isplati se placati smještaj svakom radniku, firma bi bila u gubitku al stari za to mi ne mozes nuditi takvu placu.. Normalno kaze placa ce rast al svejedno..
1300€ za 10 dana posla ili?
anna518 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 07:33   #6545
Quote:

evo još jedan primjer..

Mislim da sam vidio ovaj posao, jedino za tuširanje sam nekako previdio stvar. Ali da, terenski posao po Europi, ako sam dobro vidio Austrija, Italija, Njemačka, utovare jednu stvar u Hrvatskoj, istovare u Austriji, pa utovare tamo pa ideš za Njemačku ili Italiju, tako i tamo dok negdje nema pa se vraćaš natrag.

Vjerojatno moraš bilježiti prijeđene kilometre, paziti na dostavne naloge i raditi i na utovaru i istovaru.

Nije kamion ali nije baš ni toliko daleko od toga. Mislim da će za tu plaću ipak nekog naći.
Old 22.05.2025., 09:03   #6546
Quote:
anna518 kaže: Pogledaj post
1300€ za 10 dana posla ili?
ma kakvi, napisao sam. 10 do 14 dana puta spavaš u kombiju dodjes doma budeš par dana u HR ili vec odkuda si i opet kreces na put..

još je rekao ako si vikendom na putu a vecinom se u europi ne radi vikendom tj skladišta onda praktički zujiš po europskim gradovima i čekaš ponedjeljak, što znači da si gladan i žedan pa trošiš svoje pare još i za to. Tako da je potpuno neisplativo.

Quote:
Ingvar25 kaže: Pogledaj post
Mislim da sam vidio ovaj posao, jedino za tuširanje sam nekako previdio stvar. Ali da, terenski posao po Europi, ako sam dobro vidio Austrija, Italija, Njemačka, utovare jednu stvar u Hrvatskoj, istovare u Austriji, pa utovare tamo pa ideš za Njemačku ili Italiju, tako i tamo dok negdje nema pa se vraćaš natrag.

Vjerojatno moraš bilježiti prijeđene kilometre, paziti na dostavne naloge i raditi i na utovaru i istovaru.

Nije kamion ali nije baš ni toliko daleko od toga. Mislim da će za tu plaću ipak nekog naći.
Ma pričao mi je preko telefona, čovjek je stvarno okej ali sam ipak mislio da ce ponudit vecu placu barem 1500-1600€ ne mogu zamislit da spavam u kombiju još kad se probudim da idem pišat i srat po benzinskama i gledati na navigaciji gdje su tuševi..

sve bi ja to izdržao ali za puno vecu placu..
Old 22.05.2025., 09:42   #6547
Quote:
toliki je i zakonski minimalac zar ne?
otkad znam za sebe u trgovinama se uvijek radilo za minimalac, osim ako nije riječ o dm-u. U Crikvenici tokom sezone zaposle studentice čija je min. satnica 6.2, al bude i običnih radnika..
hitmanovich is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 11:16   #6548
Quote:
ma kakvi, napisao sam. 10 do 14 dana puta spavaš u kombiju dodjes doma budeš par dana u HR ili vec odkuda si i opet kreces na put..

još je rekao ako si vikendom na putu a vecinom se u europi ne radi vikendom tj skladišta onda praktički zujiš po europskim gradovima i čekaš ponedjeljak, što znači da si gladan i žedan pa trošiš svoje pare još i za to. Tako da je potpuno neisplativo.

Ma pričao mi je preko telefona, čovjek je stvarno okej ali sam ipak mislio da ce ponudit vecu placu barem 1500-1600€ ne mogu zamislit da spavam u kombiju još kad se probudim da idem pišat i srat po benzinskama i gledati na navigaciji gdje su tuševi..

sve bi ja to izdržao ali za puno vecu placu..
Pa zar ti nisi dao otkaz jer si trebao početi raditi za 3000€ mjesečno?
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 15:44   #6549
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Pa zar ti nisi dao otkaz jer si trebao početi raditi za 3000€ mjesečno?
3000€ s baksom od turista da.Taj posao i cekam.. nisam bezveze dao otkaz da budem doma, al u međuvremenu saljem i dalje da vidim kad se vratim kakve su place.
Old 22.05.2025., 20:10   #6550
Quote:
.....i tako u krug za placu od 1300€
Jbt, za tu lovu ili malo više neki voze smećara C kategoriju i svaki dan spavaju u svom krevetu.

Dok sam radio u bivšoj firmi prije 4 godine je jedan takav privatnik s kombijima vozio gotove metalne komade za Njemačku, al je ekipa npr. tu paletu ili dvije istovarila i možda nešto još pokupila ili vratila i išla nazad doma, možda ni cijeli radni tjedan nisu na putu a kamoli 10-14 dana u komadu. Plaća nekih 8 ili 9000kn za običnu B i 10-11000 za B+E u ono doba.

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Deod is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 22:00   #6551
Quote:
Deod kaže: Pogledaj post
Jbt, za tu lovu ili malo više neki voze smećara C kategoriju i svaki dan spavaju u svom krevetu.

Dok sam radio u bivšoj firmi prije 4 godine je jedan takav privatnik s kombijima vozio gotove metalne komade za Njemačku, al je ekipa npr. tu paletu ili dvije istovarila i možda nešto još pokupila ili vratila i išla nazad doma, možda ni cijeli radni tjedan nisu na putu a kamoli 10-14 dana u komadu. Plaća nekih 8 ili 9000kn za običnu B i 10-11000 za B+E u ono doba.

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Da i meni je čudno, ja sam mislio ajde spavanje u kombiju tih 14 dana nije strasno ali ako dodjem doma i onda sam taj mjesec slobodan to bi čak mozda i pristao, a ne dodjem doma budem svega 4-5 dana i ponovno opet isti vrag.

Stvarno premalo novaca na što mi je on rekao preko telefona meni kad kombi stoji na nemam ništa od toga.. Što je i razumljivo...Al jbg mala je to plaća
Old 23.05.2025., 08:23   #6552
Quote:
3000€ s baksom od turista da.Taj posao i cekam.. nisam bezveze dao otkaz da budem doma, al u međuvremenu saljem i dalje da vidim kad se vratim kakve su place.
Znači ne misliš se vraćati u struku? Ipak su ti u struci veće šanse za solidnu plaću, samo trebaš naći dobru firmu.
Osim ako to više ne želiš raditi pa tražiš nešto skroz drugo.

Ako pomaže, evo jedan hint, infomatički savjetnici/korisnička podrška na fakultetima imaju neto oko 1800€ pa možda da pratiš i takve natječaje, a bude ih s vremena na vrijeme. Ako ti je to interesantno.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 10:21   #6553
Ne znam baš možda 1800€ bruto.

moj frend je senior programer vec 10 godina pa ima placu 1800-1900€ netto
ne znam u kojoj firmi ce davat 1800€ netto za korisnicku podršku..
Old 23.05.2025., 10:30   #6554
Quote:
Ne znam baš možda 1800€ bruto.

ne znam u kojoj firmi ce davat 1800€ netto za korisnicku podršku..
Nije firma, nego visokoškolska ustanova.
https://www.nsz.hr/kalkulator-place/
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 10:37   #6555
Budem bacio pogled al opet čistoooo sumnjam.
Old 23.05.2025., 12:32   #6556
Quote:
Budem bacio pogled al opet čistoooo sumnjam.
Sumnjaj ti i dalje. Koeficijenti su točno određeni i plaće u javnoj i državnoj upravi nisu tajna i sve je provjerljivo.
Ima više različitih radnih mjesta za informatičare s različitim koeficijentima, pa onda i plaćama, ali za ono gdje ti možeš upasti i posao koji možeš raditi je plaća kako je napisano, nije ništa izmišljeno.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 12:55   #6557
To znam za koeficijente, a daj mi reci na kojoj stranici vidis oglase od njih kad objave?

moj posao? ili
Old 23.05.2025., 13:06   #6558
Quote:
To znam za koeficijente, a daj mi reci na kojoj stranici vidis oglase od njih kad objave?

moj posao? ili
Da, na Moj posao, ali i Ministarstvo obrazovanja.
I ovo:
https://selekcija.gov.hr/natjecaji/objavljeni-natjecaji

Trenutno imaju dva oglasa za inofmatičke savjetnike. Doduše, u ministarstvima, ali mislim da koefiicijenti nisu lošiji.
Uvijek možeš prvo provjeriti, ako si zainteresiran. To je prednost da se ne javljaš bezveze za nešto gdje ti lova ne odgovara.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2025., 21:49   #6559
Quote:
Oprosti, ali taj frend je loš programer ili neki povučeni tip koji šuti i radi.

Iskusan programer s 10 godina radnog staža, iskustva u struci i poslovnim kontaktima ispregovarao bi veću plaću 100%.
Old 29.05.2025., 08:54   #6560
Quote:
Kamill kaže: Pogledaj post
Oprosti, ali taj frend je loš programer ili neki povučeni tip koji šuti i radi.

Iskusan programer s 10 godina radnog staža, iskustva u struci i poslovnim kontaktima ispregovarao bi veću plaću 100%.
Gotovo nemoguća misija u HR.......
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:36.