Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.10.2023., 08:22   #6621
Quote:
defranko kaže: Pogledaj post
Da ne odgovaram svakom posebno.

Hvala svima koji su odgovorili. Gledao sam i opcije uvoza, ali to mi je zadnja opcija. Da se naći okej primjeraka koji bi sa uvozom bili veći od 13000€. Nažalost, prilike su takve da mi je to stvarno plafon koji mogu izdvojiti. Auto mi treba čim prije, kroz idućih 2 tjedna, pa nemam vremena 2-3 mjeseca istraživati, koliko god bih htio.

Zvao sam i jedan ovlašteni Opel servis koji je rekao da veliki servis na Astri K kod njih košta 1500€. Riječ je o servisu koji inače ima niže cijene od najpoznatijih ovlaštenih (mali servis 30-40% jeftiniji kod njih, otac ima Opela pa znam iskustvo iz prve ruke).

Osim famoznog lanca, kako komentirate taj auto? Mišljenje sam da stvarno dosta nude za prihvatljivu cijenu. Verzija sa 1.6 sa 100kw mi se čini dobrom, da će biti dovoljno snage za normalnu vožnju bez divljanja. Je li 81kw slabašan motor za četveročlanu obitelj?
Astra K dizel stvarno ima probleme s lancem i poznata je po tom. Benzinci su stvarno dobri. Ja imam benzinca i nikakvih problema. Sam jbg, troši više nego dizelaš, ali vjerujem da dođe na isto kad vidiš da je dizel loš
kraljforuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 08:42   #6622
Quote:
defranko kaže: Pogledaj post
Da ne odgovaram svakom posebno.

Hvala svima koji su odgovorili. Gledao sam i opcije uvoza, ali to mi je zadnja opcija. Da se naći okej primjeraka koji bi sa uvozom bili veći od 13000€. Nažalost, prilike su takve da mi je to stvarno plafon koji mogu izdvojiti. Auto mi treba čim prije, kroz idućih 2 tjedna, pa nemam vremena 2-3 mjeseca istraživati, koliko god bih htio.

Zvao sam i jedan ovlašteni Opel servis koji je rekao da veliki servis na Astri K kod njih košta 1500€. Riječ je o servisu koji inače ima niže cijene od najpoznatijih ovlaštenih (mali servis 30-40% jeftiniji kod njih, otac ima Opela pa znam iskustvo iz prve ruke).

Osim famoznog lanca, kako komentirate taj auto? Mišljenje sam da stvarno dosta nude za prihvatljivu cijenu. Verzija sa 1.6 sa 100kw mi se čini dobrom, da će biti dovoljno snage za normalnu vožnju bez divljanja. Je li 81kw slabašan motor za četveročlanu obitelj?
Lijepo se zaletiš u Sloveniju i imaš provijeren auto i motor...

https://www.avto.net/Ads/details.asp...pel%20Insignia
vjeko73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 08:47   #6623
Ta Insignija djeluje OK, barem ostavlja takav prvi dojam.
Henry Miller is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 09:30   #6624
Quote:
Henry Miller kaže: Pogledaj post
Ta Insignija djeluje OK, barem ostavlja takav prvi dojam.
Ak nije bila poplavljena...
Megla78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 10:33   #6625
Quote:
Megla78 kaže: Pogledaj post
Ak nije bila poplavljena...
Dobro djeluje da. Iz kojeg razloga sumnjaš da je bila poplavljena? Pitam ne zbog provokacije, stvarno me zanima.
defranko is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 10:50   #6626
Ma lupa bez veze, tek da nešto natrkelja... Ovo je dobra ponuda. Ja imam 1.6 cdti iz 2016 i super zadovoljan
vjeko73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 11:27   #6627
Quote:
dlesa18 kaže: Pogledaj post
Šta će joj veće, A3 je prosječna veličina, što znači da nije mal, hehe.
A znaš kako je sa ženama, par frendica i susjeda vozi SUV pa sad naglo nakon njenog Punta II, Golfa 6 i Audi A3 i njoj treba nešto povišeno. A i ja sam krkan od 2 metra i 110 kila pa mi neće smetat neki malo veći auto za po gradu. U A3 mi bude mrsko uopće sjest pa stalno mrcvarim svoga koji nikako nije za grad i kratke relacije.

Quote:
novčić kaže: Pogledaj post
A jeste li išli preko auto kuće ili privatno.
Privatno sam našao, tako da je u tih 900e troškova bila još i upravna pristojba od 200€.
Lizing is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 11:41   #6628
AUDI A2

Quote:
Lizing kaže: Pogledaj post
A znaš kako je sa ženama, par frendica i susjeda vozi SUV pa sad naglo nakon njenog Punta II, Golfa 6 i Audi A3 i njoj treba nešto povišeno. A i ja sam krkan od 2 metra i 110 kila pa mi neće smetat neki malo veći auto za po gradu. U A3 mi bude mrsko uopće sjest pa stalno mrcvarim svoga koji nikako nije za grad i kratke relacije.

Privatno sam našao, tako da je u tih 900e troškova bila još i upravna pristojba od 200€.
Hvala Vam na odgovoru , a vidjet ćemo .U zg imaju 2 u Auto ExluSive i 2 u Slovenij pa ćemo vidjet.Sin je zapeo za taj i gotovo.
novčić is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 14:26   #6629
Thumbs up

Quote:
Lizing kaže: Pogledaj post
Shvaćam sad

Shvaćam sad
dlesa18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 14:28   #6630
Quote:
novčić kaže: Pogledaj post
Hvala Vam na odgovoru , a vidjet ćemo .U zg imaju 2 u Auto ExluSive i 2 u Slovenij pa ćemo vidjet.Sin je zapeo za taj i gotovo.
Mišljenja sam da G7 GTD nudi više za vjerovatno iste ili slične pare, a iz iste su štale...
high road is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2023., 20:29   #6631
https://www.index.hr/oglasi/mercedes...sa/oid/4300567

Pogledajte dok nije nestalo
jane is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2023., 20:50   #6632
Baš gledam koliko F Focus sada dodje...

Pa evo slika 2019g, 2020g i 2023g

187T bivših kuna sada dođe osnovni model
jane is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2023., 21:14   #6633
A nekada u prošloj generaciji focusa, se s popustom preko haka dao dobiti u super opremi za manje od 120tkn, a cijene su u slabijim išle i ispod 110k... Tržište rabljenih će samo jačati.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2023., 22:29   #6634
Quote:
jane kaže: Pogledaj post
https://www.index.hr/oglasi/specijalac/kid/1324

Neki šaljivđija
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 07:13   #6635
Pozdrav svima.

Nakon 20 godina 206-ica je zavrsila svoju karijeru i vrijeme je da nabavimo “novi” drugi auto u obitelji.
Krenuo sam zadnjih tjedan dva gledati po oglasnicima pa sam se šokirao cijenama, ali tako je kako je, treba izvuci sto se moze.
Potreba - vozilo za 10-ak tisuca godisnje po malom mjestu, za prevesti klince do skole, na treninge…
S obzirom da ne mijenjamo aute bas cesto ipak bi voljeli da smo zadovoljni s time sto vozimo.
Budzet - cca 7 tisuca plus minus tisuca.

Molio bih prijedloge, savjete.

Za sada nacelno nesto tipa ovoga:
https://www.index.hr/oglasi/citroen-...ja/oid/4267661
Nesto starije, ali prakticnije https://www.index.hr/oglasi/seat-leo...-5/oid/4288863

Budzet je takav jer ne vidim smisla potrositi vise novaca za te potrebe (kad vec ne mozemo uzeti novo vozilo) no koliko smisla ima uzeti ovako nesto - dosta iznad ove cifre no auto izgleda (u oglasu) zanimljivo:

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-40088270
vedraf is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 10:30   #6636
Ne treba vam dizel za do 10tkm godišnje po malom mjestu, za vožnju na krače relacije, pogotovo ne moderan dizel. Pošto bi auto imali jako dugo, trebalo bi izbjegavati dizel radi DPF-a, EGR-a koji bi se mogli začepiti nakon nekog perioda. Budžet nije jak za današnje pojmove i za kupnju dobrog ne istrošenog automobila. Jer, pretpostavljam da gledate nešto iz 201x-ih godina. Linkovi za index oglase ne rade, ali vidim u linku da su oba dizelaša 1.6 tdi i 1.6 hdi seat/citroen, a bmw 1 ima 3 vrata (preporuka je samo 5 vrata gledati) i nije regan i "navodno" je lanac mijenjan. Taj motor u bmw ima problem s lancem. Zato mnogi naglašavaju da su mijenjali.

Ako baš inzistirate na dizelu, išao bi na C4 1.6 hdi što noviji prije Seata 1.6 tdi i te jedinice.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 11:47   #6637
Bmw je zanimljiv ali vama "netreba" takav auto. Moj glas za Seat ako se bira između ovo troje.
dlesa18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 12:49   #6638
Quote:
dlesa18 kaže: Pogledaj post
Bmw je zanimljiv ali vama "netreba" takav auto. Moj glas za Seat ako se bira između ovo troje.
Ne znam što je to zanimljivo na entry level BMWu sa tzv. "srednja žalost" opremom i najslabijim dizel motorom.

Ali generalno se slažem da je od navedenih Leon daleko najbolji izbor, C3 je jako malen auto za ove napisane potrebe.
Lizing is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 13:37   #6639
Quote:
vedraf kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima.

Nakon 20 godina 206-ica je zavrsila svoju karijeru i vrijeme je da nabavimo “novi” drugi auto u obitelji.
Krenuo sam zadnjih tjedan dva gledati po oglasnicima pa sam se šokirao cijenama, ali tako je kako je, treba izvuci sto se moze.
Potreba - vozilo za 10-ak tisuca godisnje po malom mjestu, za prevesti klince do skole, na treninge…
S obzirom da ne mijenjamo aute bas cesto ipak bi voljeli da smo zadovoljni s time sto vozimo.
Budzet - cca 7 tisuca plus minus tisuca.

Za sada nacelno nesto tipa ovoga:
https://www.index.hr/oglasi/citroen-...ja/oid/4267661
Nesto starije, ali prakticnije https://www.index.hr/oglasi/seat-leo...-5/oid/4288863

Budzet je takav jer ne vidim smisla potrositi vise novaca za te potrebe (kad vec ne mozemo uzeti novo vozilo) no koliko smisla ima uzeti ovako nesto - dosta iznad ove cifre no auto izgleda (u oglasu) zanimljivo:

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-40088270
citroen preskup i jako lose slozen. imao sam ga par mjeseci. skripava plastika, tanki sicevi i tepih. opcenito los dojam

seat je stara generacija jos od od 2005. solidan auto, jako losa preglednost

bmw nije obiteljski auto

po meni, ako vec gledas klasu do 4m i ispod 10tkm godisnje, gledaj benzince
Grande punto je isao do 2018.godine
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 15:48   #6640
Quote:
vedraf kaže: Pogledaj post

Fale još "vožnje do dućana", do pekare, i vamo-namo (i još tome slično)

već oduvijek "najlošiji mogući profil korištenja" za svaki auto..
ali za dizele današnjice - doslovno "kriminalno".

među ovim konkretnim primjerima onda još "auto sa dvoja vrata".. (a spominje se "više" klinaca..)

Ajmo reći, u najmanju ruku "nes(p)retno"...

(iskreno) za vas je bolji "Golf 4" (možda i "5) - svakako benzinac i svakako "sa zupćastim remenom" (da nema "lanac" / Astra H mi još pada na pamet..)
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:28.