Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.08.2024., 15:36   #6621
Bilo je o tome govora.Kad prestaneš pušiti ostane ti navika da plitko dišeš a ne onak duboko kak ljudi koji nisu nikad pušili.
JPR is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 08:32   #6622
"Kad prestaneš pušiti ostane ti navika da plitko dišeš"

ja objašnjavam suprotno - nakon 3 godine nepušenja duboki udasi su mi sve češći. ne želim zamišljati kako su mi pluća izgledala nakon decenija pušenja više od dvije kutije dnevno ali ovi duboki udasi mogli bi značiti kako se pluća oporavljaju. nakon takvih udaha zbilja se osjećam bolje, valjda tijelo dobije više kisika ...

nadam se da i vi ostali koji ste se ostavili primjećujete isto jer je predivan osjećaj. sad ne samo zbog straha od gangrene na nozi nego i zbog ovog lijepog osjećaja disanja punim plućima - siguran sam da više nikad neču zapaliti.
Old 07.08.2024., 20:00   #6623
"Mustafa Nadarević, poznati bosanskohercegovački i hrvatski glumac, preminuo je 22. studenog 2020. u 77 godini od komplikacija povezanih s rakom pluća. Tijekom posljednjih godina života borio se s ovom teškom bolešću, a njegova smrt ostavila je dubok trag u filmskoj i kazališnoj zajednici Balkana. Nadarević je imao 64 godine kada je započeo snimati popularnu seriju "Lud, zbunjen, normalan".

epizoda 3 navedene serije u kojoj se Izet pokušava ostavit duvana:

https://www.dailymotion.com/video/x8pz9v7
Old 07.08.2024., 20:16   #6624
Quote:
domash kaže: Pogledaj post
"Mustafa Nadarević, poznati bosanskohercegovački i hrvatski glumac, preminuo je 22. studenog 2020. u 77 godini od komplikacija povezanih s rakom pluća. Tijekom posljednjih godina života borio se s ovom teškom bolešću, a njegova smrt ostavila je dubok trag u filmskoj i kazališnoj zajednici Balkana. Nadarević je imao 64 godine kada je započeo snimati popularnu seriju "Lud, zbunjen, normalan".

epizoda 3 navedene serije u kojoj se Izet pokušava ostavit duvana:

https://www.dailymotion.com/video/x8pz9v7
Ovo mi je najbolje od Izeta TOP!!!

https://youtube.com/clip/UgkxyK-em2b...5bUzt86uvJqDw_
Old 07.08.2024., 21:14   #6625
"Ovo mi je najbolje od Izeta TOP!!!"

ne razumijem, ovo je tema o pušenju i ja sam pričao o izetovom pušenju - a gdje si ti krenuo?
Old 07.08.2024., 21:18   #6626
Quote:
"Ovo mi je najbolje od Izeta TOP!!!"

ne razumijem, ovo je tema o pušenju i ja sam pričao o izetovom pušenju - a gdje si ti krenuo?
Ko te razjebo? Šta si nadrkan jbt?? Nadovezao sam se na tvoj post, no hard feelings! Zapuši jednu!
Old 07.08.2024., 21:36   #6627
dobro, dobro, samo nemoj tuč
Old 07.08.2024., 21:38   #6628
Evo Vadim lulu Mira!

Poslano sa mog 22101316G koristeći Tapatalk
Old 07.08.2024., 21:51   #6629
neš me navuč, za 11 dana mi je 3 godine nepušenja, zbilja mi ne nedostaje ni najmanje
Old 07.08.2024., 21:59   #6630
Quote:
neš me navuč, za 11 dana mi je 3 godine nepušenja, zbilja mi ne nedostaje ni najmanje
Ali to nije razlog da ne zapalimo jednu!

Poslano sa mog 22101316G koristeći Tapatalk
Old 08.08.2024., 13:42   #6631
Quote:
Bravo domash!
Amatita is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2024., 19:43   #6632
Ljudi, kako se držite?

Evo meni protječe prvo ljetovanje bez cigarete. Je malo glup filing bio na početku, ali evo snalazim se, u drugom dijelu je puno lakše. Općenito, puno mi je lakše u Zagrebu hendlati povremene potrebe za cigaretom. Tek sad vidim da sam na odmoru puno više i pušila jer jbg - imala sam i više vremena za pušenje.
Amatita is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 11:12   #6633
Evo ja poklekao posle skoro 2 meseca. Upao sam u depresiju i umislio
da će mi cigarete pomoći. Kakva glupa greška. Evo sad se spremam da ponovo
prestanem da pušim. Sledeći put se javljam kad prođe 3 meseca, ako uspem da izdržim.
mik73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 11:29   #6634
Uvijek razmišljam da bih prestala pušiti od sljedećeg ponedjeljka. Ne znam kako da odlučim da prestanem već ovaj tjedan

Dug pušački staž je iza mene, ali trebalo bi nešto učiniti da se stane.
MidnightWoman is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:16   #6635
Quote:
mik73 kaže: Pogledaj post
Evo ja poklekao posle skoro 2 meseca. Upao sam u depresiju i umislio
da će mi cigarete pomoći. Kakva glupa greška. Evo sad se spremam da ponovo
prestanem da pušim. Sledeći put se javljam kad prođe 3 meseca, ako uspem da izdržim.
Ne krivi se, depresija je zajebana, a bome je i pušenje ozbiljna ovisnost. Definitivno nisi prvi koga je mozak tako uvjerio da će cigarete pomoći, a istina je zapravo totalno suprotna - odmažu uvijek, a pogotovo tijekom depresivnih epizoda.

Bravo za novi pokušaj i sretno

p.s. javi se i prije ako dođu krize
Amatita is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:20   #6636
Quote:
MidnightWoman kaže: Pogledaj post
Uvijek razmišljam da bih prestala pušiti od sljedećeg ponedjeljka. Ne znam kako da odlučim da prestanem već ovaj tjedan

Dug pušački staž je iza mene, ali trebalo bi nešto učiniti da se stane.
Meni je dosta vremena trebalo od odluke da prestanem pa do stvarnog prestanka. Isto tako bih razmišljala uskoro ću, a to uskoro nikad.

Treba izabrati trenutak kad presjeći, nemam ti tu neku tajnu kako. Nije lako prekinuti tu pupčanu vrpcu

Možda da sebi uzmeš tjedan dana ili 10ak dana prije prestanka i zamisliš to kao pozdrav cigaretama, dakle baš definiraš datum kad je kraj

A možda da doslovno baciš sutra i odmah se pridružiš sretnom klubu bivših pušača
Amatita is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:40   #6637
Quote:
Amatita kaže: Pogledaj post
Meni je dosta vremena trebalo od odluke da prestanem pa do stvarnog prestanka. Isto tako bih razmišljala uskoro ću, a to uskoro nikad.

Treba izabrati trenutak kad presjeći, nemam ti tu neku tajnu kako. Nije lako prekinuti tu pupčanu vrpcu

Možda da sebi uzmeš tjedan dana ili 10ak dana prije prestanka i zamisliš to kao pozdrav cigaretama, dakle baš definiraš datum kad je kraj

A možda da doslovno baciš sutra i odmah se pridružiš sretnom klubu bivših pušača
Možda bi trebalo izbjegavati jednu po jednu cigaretu i na tome graditi priču. Ne znam. Najaradije bih bila nepušać koji puši
MidnightWoman is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:54   #6638
Meni je danas ravno 6 mjeseci kako sam, sad već davne 13. veljače zapalila zadnju cigaretu pred odlazak na ugradnju implantata,
Nekih velikih kriza nisam imala. Samo povremeno nostalgija za onim opuštenim trenucima na terasi kafića

Prošlo je prvo putovanje - organizirano agencijom po Toskani. Prvi put na takvom putovanju (a bilo ih je jako puno) da nisam rano ujutro trčala vam iz hotela na neku terasu sa čašom ness cafea smućenoh s vodom iz bojlera i palila prvu cigaretu. Sama, jer teško bih našla takvog ranoranioca da prije 5 ujutro pije kavu. To mi nije manjkalo, ali večernje druženje grupe pred hotelom mi je malo manjkalo! Tu su prednjačili pušači!

Sad još prvo ljetovanje za koji dan… ali ne, neću pokleknuti

6 mjeseci nije neka brojka naspram 44 godine pušenja, ali dodajem dan po dan!
Bluebell62 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 13:16   #6639
Quote:
MidnightWoman kaže: Pogledaj post
Možda bi trebalo izbjegavati jednu po jednu cigaretu i na tome graditi priču. Ne znam. Najaradije bih bila nepušać koji puši
E ne možeš i ovce i novce

Probaj i jednu po jednu izbjegavati, meni je bilo lakše uzbjegavati odjednom
Amatita is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 13:19   #6640
Quote:
Bluebell62 kaže: Pogledaj post

Prošlo je prvo putovanje - organizirano agencijom po Toskani. Prvi put na takvom putovanju (a bilo ih je jako puno) da nisam rano ujutro trčala vam iz hotela na neku terasu sa čašom ness cafea smućenoh s vodom iz bojlera i palila prvu cigaretu.

.....

6 mjeseci nije neka brojka naspram 44 godine pušenja, ali dodajem dan po dan!
E to je sloboda, kad ne moraš se buditi ujutro da zapališ prije puta, pa kuhati se vani da pušiš na terasi, ili smrzavati se vani da pušiš na terasi... milijun takvih primjera gdje si zapravo rob smrdljive cigarete koja ti kroji dan i planove.

6 mjeseci je odlična brojka, i točno tako treba, dan po dan
Amatita is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:13.