Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.03.2020., 23:34   #6641
Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
Imam neku staru cipku od koje zelim napraviti neki diy projektic. Cipka mi ima zute fleke po sebi. S cim davti skinem? Jedna je od psmucnog konca,
mrlje s pamučnog konca jako dobro rješava hidrogen.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2020., 14:31   #6642
Quote:
Donata kaže: Pogledaj post
mrlje s pamučnog konca jako dobro rješava hidrogen.
Super, hvala. To bi mogla naci u DM ili? Ljekarni?
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2020., 17:01   #6643
Imas u ljekarni, 10ak kn je mala bocica. Ja ga uvik imam doma i uglavnom ga koristim za pranje voca i povrca.

Imas i u dm-u onaj sto se miješa a farbama za kosu, samo ne znam je li to cisti ili ima jos necega unutra (nisam nikad kupovala).
Ovaj iz ljekarne je cisti vodikov peroksid.

Ima li netko ideju cime bih mogla ukloniti ogrebotine s gumenog džona? Čizme su crne, a dzon je ljubicast i grozno mi to izgleda, pogotovo jer su cizme skoro nove.
Maksimalno ih pazim i stvarno ne znam kako sam uspila to izgrebat (osim nekad kad prekrizim noge pa slucajmo ogrebem cizmu o cizmu).

Edit: interneti mi kazu da se piše "đon"
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2020., 20:39   #6644
Hvala ti. Potrazit cu sutra.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2020., 19:02   #6645
nadjem na tavanu neke zeceke od gipsa, samo sto nisu vise snjeznobijeli nego prasnjavi. kako da ih operem a da se ne ostete? moze to obicni deterdzent za sudje i stara cetkica za zube?
Cvrcak i Mrav is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2020., 12:34   #6646
Pomoc! Oprala sam sal na 60
I sad je naravno tanji i vise nije mekan i flafi. Punocu nemrem vratit al jel mogu nekak vratit tu mekocu? Moj omiljeni sal....smrc.
griota is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2020., 16:50   #6647
Nek ti netko izvrti u sušilici.
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2020., 17:25   #6648
Osim ako nije vuna
Old 13.04.2020., 10:08   #6649
Moja sušilica ima i program za vunu. Mislim da svaka imalo novija ima nježnije programe za sintetiku i vunu mimo pamuka.
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2020., 15:10   #6650
Thx curke! Mislim da nije vuna. Nije se smanjio, samo se istanjio tj postao je onak ko proziran Ko da je cijeli jedan sloj nestao. Tj nestao je. Sad je to sal za jesen. Nece biti za zimu.

Jel ga treba prije susilice mocit il se samo ovakav ubaci u susilicu?
Malo je i izguzvan sada.
griota is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2020., 17:58   #6651
Ako je izgužvan bolje smočit, poravnat će se. Ne treba puni ciklus, staviš na pola sata pa ako nisi zadovoljna još.
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2020., 09:20   #6652
Ariana (a i ostali) , ti imas onaj parni cisac... Sta sve cistis s njime?

Cistim sve normalno, al imam jedan problem u tus kabini... Nije dobro fugirana i u jednom cosku gdje se spaja staklo sa plocicama skuplja mi se tocka plijesni i ne mogu je nikako ocistit (a imam bas i cetku za fuge i sve)... Jel bi to parni cistac ocistio?

Plus, jel skida kamenac? Tus kabina mi je obicno staklo, nije ni mlijecno, nista.. Svaka kap se vidi na njemu... Uspijem relativno zadovoljavajuce ocistit kamenac s onim sredstvom iz dm-a, al probala bi parni cistiac ako ce to znacit da se ne moram nagutat tih para od tog sredstva za kamenac...
Old 25.04.2020., 09:48   #6653
Pridružujem se pitanju, moj Karcher stiže sljedeći tjedan
Surli is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2020., 09:49   #6654
Molim nemojte dezinficirati muzeve parnim cistacem
Marica Carica is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2020., 09:50   #6655
Quote:
Marica Carica kaže: Pogledaj post
Molim nemojte dezinficirati muzeve parnim cistacem
Nemam ga još, no, da ga imam, vjerojatno bi mi palo na pamet
Surli is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2020., 12:21   #6656
Quote:
ruzy kaže: Pogledaj post
Ariana (a i ostali) , ti imas onaj parni cisac... Sta sve cistis s njime?
Perem podove, čistim kuhinjske pločice i fuge pogotovo iznad šparheta, povremeno izribam arfom i parnim pećnicu iznutra, našrpicam limunskom kiselinom špine pa ih onda parnim očistim, vodile od tuš kabine, samu tuš kadu i umivaonik...

Quote:
Cistim sve normalno, al imam jedan problem u tus kabini... Nije dobro fugirana i u jednom cosku gdje se spaja staklo sa plocicama skuplja mi se tocka plijesni i ne mogu je nikako ocistit (a imam bas i cetku za fuge i sve)... Jel bi to parni cistac ocistio?
Imam i ja takvu točkicu gdje se silikon od tuš kabine spaja s pločicama, pa na mjestima gdje je utor od fuge valjda ima milimetar prostora. Ja to našpricam s kloksom, parni mi to nikad nije očistio.

Quote:
Plus, jel skida kamenac? Tus kabina mi je obicno staklo, nije ni mlijecno, nista.. Svaka kap se vidi na njemu... Uspijem relativno zadovoljavajuce ocistit kamenac s onim sredstvom iz dm-a, al probala bi parni cistiac ako ce to znacit da se ne moram nagutat tih para od tog sredstva za kamenac...
Ne znam baš koliko kamenca skida sam parni, vjerojatno skine ako se potrudiš. Ali ja kao što rekoh prvo našpricam čistu limunsku kiselinu. Ja imam mutno staklo na kabini pa ne znam kako ispadne na običnom staklu. Ako se ne varam netko je nekad negdje spominjao neko sredstvo s kojim se našprica staklo pa kao da odbija vodu i ne lovi se toliko kamenac.

Quote:
Surli kaže: Pogledaj post
Pridružujem se pitanju, moj Karcher stiže sljedeći tjedan
Jesam pokrila sve odgovore?
Old 25.04.2020., 13:01   #6657
Quote:
Ariana B. kaže: Pogledaj post
Perem podove, čistim kuhinjske pločice i fuge pogotovo iznad šparheta, povremeno izribam arfom i parnim pećnicu iznutra, našrpicam limunskom kiselinom špine pa ih onda parnim očistim, vodile od tuš kabine, samu tuš kadu i umivaonik...

Imam i ja takvu točkicu gdje se silikon od tuš kabine spaja s pločicama, pa na mjestima gdje je utor od fuge valjda ima milimetar prostora. Ja to našpricam s kloksom, parni mi to nikad nije očistio.

Ne znam baš koliko kamenca skida sam parni, vjerojatno skine ako se potrudiš. Ali ja kao što rekoh prvo našpricam čistu limunsku kiselinu. Ja imam mutno staklo na kabini pa ne znam kako ispadne na običnom staklu. Ako se ne varam netko je nekad negdje spominjao neko sredstvo s kojim se našprica staklo pa kao da odbija vodu i ne lovi se toliko kamenac.

Jesam pokrila sve odgovore?
Hvala! Mogu odjeću proći njime, kauč, auto i sl.?
Surli is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2020., 13:55   #6658
Da, ja prođem kaučeve, tepihe i madrace. Ne toliko zbog čišćenja, koliko zbog dezinficiranja, grinja i slično. Vjerojatno se malo i počisti jer našpricam s venišem pa prođem...
Ali probala sam nedavno oprat vidno uprljan bež tepih na terasi s njim, pa sam odustala nakon što sam izribala pola kvadratnog metra i odlučila da ipak ide na čišćenje u tepih-čistionu.
Old 25.04.2020., 13:57   #6659
Quote:
Ariana B. kaže: Pogledaj post
Da, ja prođem kaučeve, tepihe i madrace. Ne toliko zbog čišćenja, koliko zbog dezinficiranja, grinja i slično. Vjerojatno se malo i počisti jer našpricam s venišem pa prođem...
Ali probala sam nedavno oprat vidno uprljan bež tepih na terasi s njim, pa sam odustala nakon što sam izribala pola kvadratnog metra i odlučila da ipak ide na čišćenje u tepih-čistionu.
Jedva čekam da stigne
Surli is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2020., 20:08   #6660
Žene, čime biste punile plišanu živinu (koja zapravo nije plišana nego pamučna)? Imam jednu kojoj bih možda morala zamijeniti punjenje jer je kupljena zapravo kao mirisni jastučić punjen nekim travama, i to prije par godina, i vjerojatno se sve mirisno što je u njoj bilo pretvorilo u prašinu, a zbog tog punjenja je nisam nikad ni oprala i malo mi je to bljak. Pa bih je rasporila, relativno je jednostavno, i zašila iznova, promijenivši joj punjenje. Što smijem staviti unutra da se smije oprati u mašini na nekih 30 C?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:44.