|
|
29.03.2020., 23:34
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Ruralna kaže:
Imam neku staru cipku od koje zelim napraviti neki diy projektic. Cipka mi ima zute fleke po sebi. S cim davti skinem? Jedna je od psmucnog konca,
|
mrlje s pamučnog konca jako dobro rješava hidrogen.
|
|
|
30.03.2020., 14:31
|
|
u potrazi za šparogama
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Donata kaže:
mrlje s pamučnog konca jako dobro rješava hidrogen.
|
Super, hvala. To bi mogla naci u DM ili? Ljekarni?
|
|
|
30.03.2020., 17:01
|
|
Registrirani strućljak
Registracija: Feb 2011.
|
Imas u ljekarni, 10ak kn je mala bocica. Ja ga uvik imam doma i uglavnom ga koristim za pranje voca i povrca.
Imas i u dm-u onaj sto se miješa a farbama za kosu, samo ne znam je li to cisti ili ima jos necega unutra (nisam nikad kupovala).
Ovaj iz ljekarne je cisti vodikov peroksid.
Ima li netko ideju cime bih mogla ukloniti ogrebotine s gumenog džona? Čizme su crne, a dzon je ljubicast i grozno mi to izgleda, pogotovo jer su cizme skoro nove.
Maksimalno ih pazim i stvarno ne znam kako sam uspila to izgrebat (osim nekad kad prekrizim noge pa slucajmo ogrebem cizmu o cizmu).
Edit: interneti mi kazu da se piše "đon" 
|
|
|
30.03.2020., 20:39
|
|
u potrazi za šparogama
Registracija: Jul 2008.
|
Hvala ti. Potrazit cu sutra.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
|
|
|
08.04.2020., 19:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
nadjem na tavanu neke zeceke od gipsa, samo sto nisu vise snjeznobijeli nego prasnjavi. kako da ih operem a da se ne ostete? moze to obicni deterdzent za sudje i stara cetkica za zube?
|
|
|
11.04.2020., 12:34
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
12.04.2020., 16:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Nek ti netko izvrti u sušilici.
|
|
|
12.04.2020., 17:25
|
|
Brontulona
Registracija: Mar 2007.
|
Osim ako nije vuna
|
13.04.2020., 10:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Moja sušilica ima i program za vunu. Mislim da svaka imalo novija ima nježnije programe za sintetiku i vunu mimo pamuka.
|
|
|
13.04.2020., 15:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Thx curke! Mislim da nije vuna. Nije se smanjio, samo se istanjio tj postao je onak ko proziran  Ko da je cijeli jedan sloj nestao. Tj nestao je. Sad je to sal za jesen. Nece biti za zimu.
Jel ga treba prije susilice mocit il se samo ovakav ubaci u susilicu?
Malo je i izguzvan sada.
|
|
|
13.04.2020., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako je izgužvan bolje smočit, poravnat će se. Ne treba puni ciklus, staviš na pola sata pa ako nisi zadovoljna još.
|
|
|
25.04.2020., 09:20
|
|
tetka iz njemacka
Registracija: Nov 2007.
|
Ariana (a i ostali) , ti imas onaj parni cisac... Sta sve cistis s njime?
Cistim sve normalno, al imam jedan problem u tus kabini... Nije dobro fugirana i u jednom cosku gdje se spaja staklo sa plocicama skuplja mi se tocka plijesni i ne mogu je nikako ocistit (a imam bas i cetku za fuge i sve)... Jel bi to parni cistac ocistio?
Plus, jel skida kamenac? Tus kabina mi je obicno staklo, nije ni mlijecno, nista.. Svaka kap se vidi na njemu... Uspijem relativno zadovoljavajuce ocistit kamenac s onim sredstvom iz dm-a, al probala bi parni cistiac ako ce to znacit da se ne moram nagutat tih para od tog sredstva za kamenac...
|
25.04.2020., 09:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Pridružujem se pitanju, moj Karcher stiže sljedeći tjedan 
|
|
|
25.04.2020., 09:49
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2008.
|
Molim nemojte dezinficirati muzeve parnim cistacem 
|
|
|
25.04.2020., 09:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Marica Carica kaže:
Molim nemojte dezinficirati muzeve parnim cistacem 
|
Nemam ga još, no, da ga imam, vjerojatno bi mi palo na pamet 
|
|
|
25.04.2020., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
ruzy kaže:
Ariana (a i ostali) , ti imas onaj parni cisac... Sta sve cistis s njime?
|
Perem podove, čistim kuhinjske pločice i fuge pogotovo iznad šparheta, povremeno izribam arfom i parnim pećnicu iznutra, našrpicam limunskom kiselinom špine pa ih onda parnim očistim, vodile od tuš kabine, samu tuš kadu i umivaonik...
Quote:
Cistim sve normalno, al imam jedan problem u tus kabini... Nije dobro fugirana i u jednom cosku gdje se spaja staklo sa plocicama skuplja mi se tocka plijesni i ne mogu je nikako ocistit (a imam bas i cetku za fuge i sve)... Jel bi to parni cistac ocistio?
|
Imam i ja takvu točkicu gdje se silikon od tuš kabine spaja s pločicama, pa na mjestima gdje je utor od fuge valjda ima milimetar prostora. Ja to našpricam s kloksom, parni mi to nikad nije očistio.
Quote:
Plus, jel skida kamenac? Tus kabina mi je obicno staklo, nije ni mlijecno, nista.. Svaka kap se vidi na njemu... Uspijem relativno zadovoljavajuce ocistit kamenac s onim sredstvom iz dm-a, al probala bi parni cistiac ako ce to znacit da se ne moram nagutat tih para od tog sredstva za kamenac...
|
Ne znam baš koliko kamenca skida sam parni, vjerojatno skine ako se potrudiš. Ali ja kao što rekoh prvo našpricam čistu limunsku kiselinu. Ja imam mutno staklo na kabini pa ne znam kako ispadne na običnom staklu. Ako se ne varam netko je nekad negdje spominjao neko sredstvo s kojim se našprica staklo pa kao da odbija vodu i ne lovi se toliko kamenac.
Quote:
Surli kaže:
Pridružujem se pitanju, moj Karcher stiže sljedeći tjedan 
|
Jesam pokrila sve odgovore?
|
|
|
25.04.2020., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ariana B. kaže:
Perem podove, čistim kuhinjske pločice i fuge pogotovo iznad šparheta, povremeno izribam arfom i parnim pećnicu iznutra, našrpicam limunskom kiselinom špine pa ih onda parnim očistim, vodile od tuš kabine, samu tuš kadu i umivaonik...
Imam i ja takvu točkicu gdje se silikon od tuš kabine spaja s pločicama, pa na mjestima gdje je utor od fuge valjda ima milimetar prostora. Ja to našpricam s kloksom, parni mi to nikad nije očistio.
Ne znam baš koliko kamenca skida sam parni, vjerojatno skine ako se potrudiš. Ali ja kao što rekoh prvo našpricam čistu limunsku kiselinu. Ja imam mutno staklo na kabini pa ne znam kako ispadne na običnom staklu. Ako se ne varam netko je nekad negdje spominjao neko sredstvo s kojim se našprica staklo pa kao da odbija vodu i ne lovi se toliko kamenac.
Jesam pokrila sve odgovore?
|
Hvala! Mogu odjeću proći njime, kauč, auto i sl.?
|
|
|
25.04.2020., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Da, ja prođem kaučeve, tepihe i madrace. Ne toliko zbog čišćenja, koliko zbog dezinficiranja, grinja i slično. Vjerojatno se malo i počisti jer našpricam s venišem pa prođem...
Ali probala sam nedavno oprat vidno uprljan bež tepih na terasi s njim, pa sam odustala nakon što sam izribala pola kvadratnog metra i odlučila da ipak ide na čišćenje u tepih-čistionu.
|
|
|
25.04.2020., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ariana B. kaže:
Da, ja prođem kaučeve, tepihe i madrace. Ne toliko zbog čišćenja, koliko zbog dezinficiranja, grinja i slično. Vjerojatno se malo i počisti jer našpricam s venišem pa prođem...
Ali probala sam nedavno oprat vidno uprljan bež tepih na terasi s njim, pa sam odustala nakon što sam izribala pola kvadratnog metra i odlučila da ipak ide na čišćenje u tepih-čistionu.
|
Jedva čekam da stigne 
|
|
|
02.05.2020., 20:08
|
|
The cool girl
Registracija: Sep 2010.
|
Žene, čime biste punile plišanu živinu (koja zapravo nije plišana nego pamučna)? Imam jednu kojoj bih možda morala zamijeniti punjenje jer je kupljena zapravo kao mirisni jastučić punjen nekim travama, i to prije par godina, i vjerojatno se sve mirisno što je u njoj bilo pretvorilo u prašinu, a zbog tog punjenja je nisam nikad ni oprala i malo mi je to bljak. Pa bih je rasporila, relativno je jednostavno, i zašila iznova, promijenivši joj punjenje. Što smijem staviti unutra da se smije oprati u mašini na nekih 30 C?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:44.
|
|
|
|