Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.09.2023., 09:49   #6701
Pozdrav,

Prošlo je puno godina od kad sam imao štetne, nažalost Brzi je otišao nakon 13 god.

Tu je sad nova zvjerka i gledam koju hranu uzeti.

Radi se o crnom labradoru.
Mališa ima tri mjeseca.

Čitao sam temu i općenito gledao koju hranu uzeti te sam naletio na primal spirit hranu, koja mi se sastavom čini jako dobra.

Tu dolazim do nedoumice, negdje piše da je prikladna za štence, negdje se ne spominje uopće.

Konkretno:
https://www.mall.hr/suha-hrana-pse/p...a-pelete-12-kg

Neke preporuke u ovom cjenovnom razredu?

Hvala!
Lp

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
sokre_10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2023., 12:03   #6702
Nekmar ti je tu negdje sa cijenom (vrti se i kod za popust po grupama na fejsu), a svako toliko i akciju ulove. Mi smo prezadovoljni njihovom hranom, a domaci je proizvodjac Recimo Puppy Royale (https://nekmar.eu/hr/proizvod/nekmar...-puppy-royale/)

Za crne pse top - dlaka im je sjajna i potupno crna i strasno zdrava (nasa je crni srednji snaucer, njima se bas kuzi na dlaci ako omanes hranom)
Lei is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2023., 10:11   #6703
Pozdrav svima i molim za savjet.
Roditelji imaju staforda starog 2 godine.Prvih godinu dana je jeo Acanu za stence kasnije presao na K9.Od pocetka pas povremeno ima proljev koji traje jedan dan.U setnji stalno jede travu.Ponekad ju i povrati.U zadnje vrijeme ima proljeve cesce,2 do 3 puta mjesecno.Proljevi prodju nakon jednog dana bez hrane ili nakon kuhane rize.Bez obzira na to pas je zivahan,ima apetit,pije vodu i normalno se ponasa.Cijelo vrijeme jede dehidrat,ponekad mu damo jogurt,bananu ili sirovo jaje.Ukoliko dobije neki komad mesa ili kost odmah drugi dan ima proljev.Moze savjet da li bi bilo dobro napraviti neke pretrage kako bi ustanovili da pas nema nekih problema,i koju hranu bi savjetovali da mu uzmemo.Razmisljali smo o Acani wild coast i Nekmar grain free salmon&trout. Dali bi bilo dobro uveati probiotik? Hvala
CARGA is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2023., 12:59   #6704
@CARGA
Za početak bi trebalo napraviti koprološku analizu ako se proljev, kako kažeš, javlja u zadnje vrijeme, a ne bi škodio ni gastroenterološki pregled - meni sve skupa zvuči kao gastritis. No to je samo napamet.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2023., 20:16   #6705
Pozdrav, molim preporuku za suhu hranu za mješanca hrvatskog ovčara. Ima oko 11godina i cca. 40kg. Do sad sam ga hranio kombinirano suhom hranom od piletine i konzervama iz dma. Pošto je već u godinama i s viškom kilograma planiram mu reducirati konzerve. Zanima me je li mu suha hrana iz dma ok, ili da probam s nečim drugim.
Sony ericso is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2023., 22:05   #6706
Quote:
Sony ericso kaže: Pogledaj post
Pozdrav, molim preporuku za suhu hranu za mješanca hrvatskog ovčara. Ima oko 11godina i cca. 40kg. Do sad sam ga hranio kombinirano suhom hranom od piletine i konzervama iz dma. Pošto je već u godinama i s viškom kilograma planiram mu reducirati konzerve. Zanima me je li mu suha hrana iz dma ok, ili da probam s nečim drugim.
Ne znam kakva je hrana iz DM-a, ali u principu vrijedi ona "koliko para, toliko muzike". S druge strane, mnogi su psi super zdravi i na ostacima od ručka. Ako nema nikakvih drugih problema osim debljine, i ja bih mu maknula konzerve jer mi se čini da one najviše debljaju i općenito smanjila količinu hrane.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2023., 07:23   #6707
Pozdrav. Nabavili smo stene toy pudle, staro 2,5 mj. Uzgajivac ga je hranio Royal canin starter hranom koja je za kuje u laktaciji i stence do 2 mj starosti. Ja sam mu uzeo Orijen puppy hranu i lagano miješam hranu sa ovom postojecom.

Grize sve zivo, od igracaka nadalje ali ove plosnate bobe od Orijena nece bas, tj. tek nakon par puta sto je navlazi je progrize. I jucer navecer sam mu ih navlazio i pojeo je bez problema ali je navecer bljucnuo bijelu sluz.

Sad ujutro se probudio, u posudici je pojeo samo Royal canin, ove Orijen nije ni dirao ali ih nisam ni namocio i onda je u roku minute sve povratio. Trebam vase savjete, jel da ga hranim samo tom Royal canin dok ne potrosi vrecicu, da nastavim mijesati namoceni Orijen pa dok mu se organizam navikne ili da uzmem neku drugu hranu, npr. Acanu ili Brit care za stence? Dosta je zivahan i kad pojede ne zna bas mirovati. Hvala.

Poslano sa mog SM-G990B koristeći Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 18.11.2023., 09:17   #6708
Quote:
markop619 kaže: Pogledaj post
Dosta je zivahan i kad pojede ne zna bas mirovati. Hvala.
A gle, u tjedan dana otkako si postavio isto ili slično pitanje ne možeš očekivati ne znam kakve promjene. Je li ti ovo prvi pas? Ili bar prvo štene?

Što se tiče mirovanja, nakon obroka stavi ga na pet minuta u krilo,a onda izvedi ili iznesi iz kuće da se popiški. Poslije ga opet malo drži i mazi dok ne zaspi.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2023., 09:33   #6709
Ma sve znam ali nisam pametan oko hrane. Ne znam jel mu Orijen puppy prejaka hrana a s druge strane mi nije nikako jasno zasto ga uzgajivac nije hranio klasicnom hranom za stence nego ovom Royal canin do 2 mj starosti i kuje u laktaciji.

On je prosao 2 mj starosti a ne bi da mu je Orijen prejak pa da mi svako malo povraca. I te Orijen plosnate bobe za stence hoce jesti iskljucivo ako mu ih namocim jer ih ne zna gristi. Nadam se da je ovo samo razdoblje privikavanja na drugu hranu jer ako ce po njoj povracati onda cu morati ici na drugu hranu.

Ne moze jos van, u ponedjeljak ili utorak ide na drugo cijepljenje pa onda jos 6 dana nakon toga ne moze van i onda ce moci.

Odgovori s citatom
Old 18.11.2023., 10:41   #6710
Pa dobro, onda na mjesto gdje obavlja nuždu u kući. Ako hranu treba namočiti, namoči. Mislim da si takav savjet već dobio od Lei.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2023., 19:22   #6711
Pozz ljudi. Evo imam problem sa hranjenjem psa. Nabavio sam stenca starog 4 mjeseca, Šarplaninac. Bio danas u pet shopu i kupio hranu koju mi je preporučila u dućanu.

Ovde je slika hrane:

https://postimg.cc/qzRvsJX1

Medjutim pas nece ni da cuje za hranu. Za ne falit,jede obicnu mačju suhu hranu. Sta da radim?

Mogu mu kuhat meso i to hoce sa palentom ali htio bih izbjec to. Ima ko iskustva?

Edit: vidim da jos ljudi imaju problema sa tom hranom.
Old 25.11.2023., 22:53   #6712
Quote:
mentalny kaže: Pogledaj post
Sta da radim?
Polij mu nešto po hrani pa zamiješaj rukom. Malo ulja, jogurta, nešto.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2023., 23:36   #6713
Quote:
mentalny kaže: Pogledaj post
Bio danas u pet shopu i kupio hranu koju mi je preporučila u dućanu.
Ma to je klasika psu pogoditi hranu. Tražiti free uzorke pa probati pogoditi. Može potrajati dok se nađe prava hrana koja će odgovarati psu.

Ja svojem ne smijem dati više od 8-10 kockica mesa iz konzerve zajedno s dehidratom jer dobije proljev, kao i od slične količine kuhanih iznutrica.
Osjetljiva probava
ivan33xz is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2023., 17:46   #6714
Moj ima 13 g ,srednje je velicine ,jede 250 g barfa ujutro i brit popodne inavecer,presli smo s platinum hrane jer je vise nije bilo al stalno je gladan na tom britu,brit senzitive
Old 01.01.2024., 15:24   #6715
sretna nova godina

na youtube mi stalno iskace reklama ove hrane https://www.pet-centar.hr/brit-care-...ior-light.aspx pa.. zanima me kakva je kvaliteta u odnosu na npr. taste of the wild?

i, koja bi trenutno bila best buy hrana za jednog 11 godina starog mjesanca terijera, jos uvijek je aktivan, iako je usporio malo
Old 01.01.2024., 18:09   #6716
Quote:
igi13 kaže: Pogledaj post
sretna nova godina

na youtube mi stalno iskace reklama ove hrane https://www.pet-centar.hr/brit-care-...ior-light.aspx pa.. zanima me kakva je kvaliteta u odnosu na npr. taste of the wild?

i, koja bi trenutno bila best buy hrana za jednog 11 godina starog mjesanca terijera, jos uvijek je aktivan, iako je usporio malo
hmm, moj terijer (njemacki lovni) ima 13 godina i jos uvijek je top fit, NO nikad ga nisam hranio suhom, neg mokrom Vecina veteinara, je istog misljenja. Ovu obozava : https://www.zooplus.hr/shop/psi/hran...o_adult/311012 Jbga prije corone, na njemackom Amazonu bilo je akcijskih ponuda za 9,90 € za ovo pakiranje, sad moli Boga da bude 12,90 €. A jest da je skuplje, no kod veterinara ode sam kad mu treba cjepivo, da mu vrijedi putovnica za prelazak granice. Sad je mozda kasno, ak je naviknut na suhu hranu, a tu je u biti jedno zlatno pravilo, kada se suha hrana polije vodom, ona ne bi smjela se duplo povecat, neg ostat manje vise istog volumena, u suprotnom to je dokaz da sadrzi puno zitarica ili kvasca, sto nije dobro za peseke.
Old 02.01.2024., 10:45   #6717
Meni je veterinarka još prije par godina rekla da od te nekakve "mainstream" široko dostupne hrane tipa Royal,Eukanuba,Hills i slično ,Britcare najkvalitetnija.
Nije ju prodavala ili nešto slično pa da je imala nekakav interes u tom smislu.
Ima izbor po veličinama i dobi psa ,ima i za specifične probleme (želudac,dlaka i slično) dosta okusa.
Stara pasica ju je jela cijeli život i sadašnja je isto na Brit junioru trenutno.
Probali smo i Fish4Dogs,Platinum i Exclusion ali joj nekak taj Brit junior najviše paše.
duffbeer is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2024., 21:42   #6718
Pozdrav. Imam problem pa ako mi netko moze pomoci. Ugl, stene toy pudle koje je napunilo 4 mj hranim Orijen puppy hranom. Kod uzgajivaca se hranio Royal Canine starter hranom za stence no kad je dosao kod mene promijenio sam mu hranu jer je ova nekvalitetna. Pas uredno jede tu hranu, nema problema sa stolicom u smislu proljeva, nema povracanja i sl. osim sto dosta pije od te hrane jer je hrana ipak "jaca".

Neki dan kad sam isao u Zoo City pa sam uzeo Orijen puppy small breed jer nije bilo Orijen puppy hrane koja ima plosnate brikete i koju je dosad jeo a kod small breed su briketi puno manji i lakse ih jede.

Zadnja dva dana jede tu Orijen small breed puppy hranu ali je jucer i danas poceo odjednom gristi rep a i opcenito odkako jede tu Orijen hranu se zna cesati i u setnji i doma s tim da doma manje. Moje pitanje je jel moguce da je pas alergican na tu hranu i jel pametno da mu je promijenim? Razmisljam ili o Brit care puppy ili Carnilove puppy, Acana ne dolazi u obzir kad je isti proizvodac pa mislim da s tim nista ne bi dobio.

Nije mi problem izdvojiti vise za hranu jer je ipak Orijen najkvalitetniji ali se bojim da stvarno nije alergija u pitanju. Napominjem da je pas uredno cijepljen 3 puta, dobio tabletu protiv parazita. Vesel je, zaigran, nikakvih drugih problema. Hvala na odgovorima.

Odgovori s citatom
Old 03.01.2024., 22:49   #6719
Quote:
markop619 kaže: Pogledaj post
Pozdrav. Imam problem pa ako mi netko moze pomoci. Ugl, stene toy pudle koje je napunilo 4 mj hranim Orijen puppy hranom. Kod uzgajivaca se hranio Royal Canine starter hranom za stence no kad je dosao kod mene promijenio sam mu hranu jer je ova nekvalitetna. Pas uredno jede tu hranu, nema problema sa stolicom u smislu proljeva, nema povracanja i sl. osim sto dosta pije od te hrane jer je hrana ipak "jaca".

Neki dan kad sam isao u Zoo City pa sam uzeo Orijen puppy small breed jer nije bilo Orijen puppy hrane koja ima plosnate brikete i koju je dosad jeo a kod small breed su briketi puno manji i lakse ih jede.

Zadnja dva dana jede tu Orijen small breed puppy hranu ali je jucer i danas poceo odjednom gristi rep a i opcenito odkako jede tu Orijen hranu se zna cesati i u setnji i doma s tim da doma manje. Moje pitanje je jel moguce da je pas alergican na tu hranu i jel pametno da mu je promijenim? Razmisljam ili o Brit care puppy ili Carnilove puppy, Acana ne dolazi u obzir kad je isti proizvodac pa mislim da s tim nista ne bi dobio.

Nije mi problem izdvojiti vise za hranu jer je ipak Orijen najkvalitetniji ali se bojim da stvarno nije alergija u pitanju. Napominjem da je pas uredno cijepljen 3 puta, dobio tabletu protiv parazita. Vesel je, zaigran, nikakvih drugih problema. Hvala na odgovorima.

Moje osobno misljenje, peseku je dosadno, izvedi ga van vise puta dnevno. Ne kuzim kaj to moze biti povezano s alergijom, prije da je na ulici dobio buhe, ak je i to
Old 04.01.2024., 10:49   #6720
Pozdrav, koji brand hrane biste preporučili kao zamjenu za Acana Classic Red? Promijenili su pakiranja u manja, tako da je postalo preskupo pa tražim malo povoljniju varijantu.
Inače, riječ o mješancu ptičara-labradora, 20kg, srednje aktivan, nije izbirljiv.
Hvala!
florence+machin is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:33.