Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2025., 09:04   #6721
Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Kako javnost odavno to gleda. Tesla=Musk, Musk=Tesla. Misliš li da bi Tesla da nema ceo-a koji je kao Musk doživjela nerealnu vrijednost dionice kakvu je Tesla doživjela? Da li je dionica precijenjena?
Svakako Muskova uloga / karizma jest pridonijela rastu Tesle no ima više faktora (EV hype, manjak konkurencije, tech co. s ekosustavom proizvoda, stock split, i na kraju posljedično priljev malih ulagača - špekulanata, koji su utjecali na to, a najviše IMO 2019/20 kad je postala konzistentno profitabilna.
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 09:10   #6722
Quote:
PRKYS kaže: Pogledaj post
To je čisto podržavanje Muska, dok kupovina u ranoj fazi kompanije dionica koja je rezultirala rastom cijene dionice a samim time i ogromnim bonusom za Muska, nije podržavanje (Frank je to napravio)...

FVST
Ne razumiješ. On je to napravio zbog... citata koji je izmislio Benjamina Grahama iz njegove knjige Security Analysis izdanje 1934.
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 09:36   #6723
Zoky, kad si već odgovorio, a zapravo doletjeli ste cijela paleta, osim onoga kojeg sam pitao.

Kako gledaš na to da je onaj kojeg si i ti preporučio za gledati, Electric Trucker nijemac u procesu rješavanja Tesle Model Y? Jel problem u njemu ili u Musku? Tko je više u krivu?
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 09:39   #6724
Quote:
Zoky, kad si već odgovorio, a zapravo doletjeli ste cijela paleta, osim onoga kojeg sam pitao.

Kako gledaš na to da je onaj kojeg si i ti preporučio za gledati, Electric Trucker nijemac u procesu rješavanja Tesle Model Y? Jel problem u njemu ili u Musku? Tko je više u krivu?
A možda taj YouTuber kreira sadržaj na način da dobije što vis pregleda??

I možda mu auto svakako nije odgovarao, a ovak usput još nešto i zaradi?

Inače, Tesla ti nije najbolji auto na svijetu, niti blizu, pa je za očekivat da će ju vlasnici prodavati.

FVST
PRKYS is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 09:41   #6725
@Kazzo: svi koji su čuli za Grahama kolutaju očima i pitaju se zašto trošim vrijeme na neukog trola poput tebe, s obzirom da nedvojbeno nisi toga vrijedan.

Zato ću te ostaviti da se svađaš s grokom, plodom tvog idola Muska.

Možeš se svađat i s ChatGPT, u slučaju da ti vjera ne dopušta da se svađaš s Muskom. Iako znamo kako to ide, danas idol, sutra ćeš baciti molotovljev koktel u Stjepanovo dvorište, skupa s andyjem i quatrom (iako se ne bih začudio da je riječ o tvojim klonovima).

Možda je taj pasus napisao i David Dodd, teško je reći s obzirom na vrijeme u kojem je napisana i to da nema živih svjedoka. Sve je upitno, jedino je neupitno da si ti troll.

@Prkys: da li ti podržavaš Muska?
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 09:44   #6726
Quote:
A možda taj YouTuber kreira sadržaj na način da dobije što vis pregleda??

I možda mu auto svakako nije odgovarao, a ovak usput još nešto i zaradi?

Inače, Tesla ti nije najbolji auto na svijetu, niti blizu, pa je za očekivat da će ju vlasnici prodavati.

FVST
Prvi put sam vidio njegovu Teslu jučer, gledao sam puno videa gdje vozi BEV kamione, jer mi je insteresanan logistički dio. Tako da, ne znam baš da je on TAJ koji kreira sadržaj da dobije više pregleda.

Niti mu je ovaj video bio title-a "I'm selling my Tesla because..."

Nisam ni znao, dok nisam čuo što govori u 2 segmenta. Tako da, nebu išlo Prkys.

Nisi u pravu i ne trudi se.

@Frank Knight

Prkys prati i znao je spominjati Bakića, koji pak piše hvalospjeve Trumpovoj administraciji, Musku i slično. Isto tako Prkys je koristio termin "krafnožder" za Carića, a to je pokupio od Bakića.

Bakić-Carić relacija nije najbolja. A Carić kritizira jako dugo Rimca. A Prkys brani Rimca. Nadam se da je sada jasnije.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 11:21   #6727
Quote:

Aktivn je na TFF forumu, prava istina odnosno odgovor ce te razocarati zasto se rijesava Y pa i trojke onda prije Y i sto sada OPET uzima...tamo je to sve lijepo naveo. Tako da to je moje objasnjenje
Ali moras nekako na youtubeu i zaraditi, nesto treba uvijek za klick.

Zivo me interesira ako se pompa smiri oko Musketa, nadam se da se horda nece vratiti opet Teslama, to bi bilo jos jadnije kad se vec toliko pravda prodaja rabljenih Tesli radi Musketa.
Kad bi bilo.... da Tesla danas izbaci famozni ocekivani model za 20k. Ja ocekujem da nitko to nece kupiti, ni ovi sto su prodali da ne podrzavaju Muska a ni drugi koji ga nisu ni podrzavali jer nisu imali nista od Tesle.
Ako kupe...kanta pepela i polako po sebi.
zoky1205 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 12:26   #6728
Quote:
Frank Knight kaže: Pogledaj post
@Kazzo: svi koji su čuli za Grahama kolutaju očima i pitaju se zašto trošim vrijeme na neukog trola poput tebe, s obzirom da nedvojbeno nisi toga vrijedan.

Možeš se svađat i s ChatGPT, u slučaju da ti vjera ne dopušta da se svađaš s Muskom. Iako znamo kako to ide, danas idol, sutra ćeš baciti molotovljev koktel u Stjepanovo dvorište, skupa s andyjem i quatrom (iako se ne bih začudio da je riječ o tvojim klonovima).

Možda je taj pasus napisao i David Dodd, teško je reći s obzirom na vrijeme u kojem je napisana i to da nema živih svjedoka. Sve je upitno, jedino je neupitno da si ti troll.

@Prkys: da li ti podržavaš Muska?
Musk ozbiljno pretjeruje s nekim stvarima.

Tak da u ovom trenutku mi nije skroz čista ličnost, niti blizu.

Radi njega da sad idem u pol cijene prodati auto nekom Maironu, ili da ne želim kupiti Teslu jer on tamo ima 13% i kupiti neki skuplji automobil, ne pada mi na pamet.

FVST
PRKYS is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 12:39   #6729
Quote:
Frank Knight kaže: Pogledaj post

https://postimg.cc/NKBPq8vg

Quote:
Možda je taj pasus napisao i David Dodd
Ma može. Napiši na kojoj stranici i koji odlomak

Quote:
, teško je reći s obzirom na vrijeme u kojem je napisana i to da nema živih svjedoka. Sve je upitno, jedino je neupitno da si ti troll.

A što, ti bi pitao Benjamina Grahama?
Ajde, lijepo napiši broj stranice i odlomak.
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 12:56   #6730
Quote:
zoky1205 kaže: Pogledaj post
Aktivn je na TFF forumu, prava istina odnosno odgovor ce te razocarati zasto se rijesava Y pa i trojke onda prije Y i sto sada OPET uzima...tamo je to sve lijepo naveo. Tako da to je moje objasnjenje
Ali moras nekako na youtubeu i zaraditi, nesto treba uvijek za klick.
Da li možeš pojasniti pravu istinu zašto se riješava Tesli? Ne vidim objašnjenje. Napisao si "tako da to je moje objasnjenje", ja ga ne vidim.

Da i postoji model za 20-25k, kakav se često spominjao, ja ga kupio ne bih. Dok god je Musk gdje je. Da je najbolji auto u klasi, ne bih ga kupio iz principa.
Da se makne bih razmislio. Mislim da je jednostavno za shvatiti sve strane u ovoj priči. I z_k-a i druge. Ne bih redikulizirao prodaju tesle radi Muska. Mislim da ne živimo u 1939, mislim da smo sada u 2025. pa ne bih gledao prošlost VW-a ili nekog trećeg. Sada živimo i nema mjesta ovome što Musk izvađa.

Vjerojatno je malo tko vjerovao da će se stvari odviti u ovom smjeru. Ja nisam imao pojma, sve dok nije krenuo Musk s PAC-om za Trumpa i ogromnim donacijama.

Sada je došlo do toga da Lutnick (commerce secretary u Trump timu) na javnoj televiziji promovira kupnju TSLA stocks-a. WTF

Trump je bio Tesla salesman u dvorištu bijele kuće.

Živimo u jako čudnom vremenu, čudnih poteza, ljudi itd.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:18   #6731
Quote:

Radi njega da sad idem u pol cijene prodati auto nekom Maironu, ili da ne želim kupiti Teslu jer on tamo ima 13% i kupiti neki skuplji automobil, ne pada mi na pamet.
Prije 3 dana si tvrdio da ga možeš prodati po odličnoj cijeni jer "tesle drže cijenu". Sad ga odjednom možeš prodati samo "u pol cijene".

Ispada da si zaboravio iskočiti iz vlaka jer si previše razmišljao koliko je Musk čist.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:29   #6732
Quote:
Da li možeš pojasniti pravu istinu zašto se riješava Tesli? Ne vidim objašnjenje. Napisao si "tako da to je moje objasnjenje", ja ga ne vidim.

Da i postoji model za 20-25k, kakav se često spominjao, ja ga kupio ne bih. Dok god je Musk gdje je. Da je najbolji auto u klasi, ne bih ga kupio iz principa.
Da se makne bih razmislio. Mislim da je jednostavno za shvatiti sve strane u ovoj priči. I z_k-a i druge. Ne bih redikulizirao prodaju tesle radi Muska. Mislim da ne živimo u 1939, mislim da smo sada u 2025. pa ne bih gledao prošlost VW-a ili nekog trećeg. Sada živimo i nema mjesta ovome što Musk izvađa.

Vjerojatno je malo tko vjerovao da će se stvari odviti u ovom smjeru. Ja nisam imao pojma, sve dok nije krenuo Musk s PAC-om za Trumpa i ogromnim donacijama.

Sada je došlo do toga da Lutnick (commerce secretary u Trump timu) na javnoj televiziji promovira kupnju TSLA stocks-a. WTF

Trump je bio Tesla salesman u dvorištu bijele kuće.

Živimo u jako čudnom vremenu, čudnih poteza, ljudi itd.
Sto se tice Tobia i rijesavnja njegove Tesle, ne razumijem zar nisi expert da pretrazivanje i kupljnje podataka sa interneta?!

Ja sam samo aludirao da ne znas pravu istinu ali si zakljuci da je to istina. Ponukan iskustvom sto god sada da kazem i podjelim sa isjcecima sa TFF foruma...samo ce se preskociti...greska ce se zaboraviti. Nema smisla jeli tako?

2025 da to je ta godina gdje se i dalje hvata za muda covjek iza marke a ne proizvod te marke. Tako da je za mene to zaostalo razmisljanje sljediti struju sljedbenika koji su protiv Muska, a nemati nista sa njime. U sustini pokusavam shvatiti sto je to Musk napravio da je mene pogodilo osobno, ili da me pogadja, ove sto pogadja ali ne u vezi sa Teslom vec novom pozicijom koju mu je Trump omogucio...to ostavljam njima. Nadam se, da ovi sto dobiju otkaze jer je Musk i agencija rijesila da su dzabelebarosi, da se oni ne nadaju kako ce nepravdu ispraviti paljenjem Tesli i da ce dobiti posao nazad. Osim sto citam da druge pogadja Trump. Sve je krenulo od Trumpa, da nije bilo trumpa ne bi bilo cudne geste ne bi bilo Muska na Trumpovoj poziciji...

Da nije bilo necega sada bi i dalje bilo subvencija na strujice u Njemackoj...i tu je Musk kriv, pardon Trump
zoky1205 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:34   #6733
Quote:

FVST
Apsolutno je to tako.
Pomalo nervira i sto Tesla ima zaostatke sto se tice nekih stvari glede postojecih strujica od Tesle, ima i prednosti. Meni i dalje vazu prednosti kao sto su cijena cijelog paketa i software. Na dizajn sam se vec navikao.
I da izbace glede baterija sada nesto i da se ubaci 800V u pricu polako na sve modele....apsolutno nisam siguran sto bi donijelo to cijeni tog paketa i bi li bilo onda za ulozeno, najbolje dobiveno.
Nadam se da ce netko htjeti kupiti moju sa jedno 200k km za 10k€ i da ce time podzrati...koga?
zoky1205 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:34   #6734
Ne znam mu ime, nick. Ne obitavam na tff. Vidim da je teško napisati u rečenici dvije zašto. Pišeš kao da je sasvim peto nešto, a iz videa su mnogi iščitali drugačije.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:36   #6735
Quote:
Može neki quote ovoga, "ako...ti si veliki ljubitelj". ....
Ako se netko odluči zapaliti nečiji auto, pljuvati u nečijem smjeru dok se vozi u svom autu, pokazivati srednji prst, pisati na tuđem autu "heil hitler" sprejom i sl. koji je drugi zaključak?

Ne planiram ponovo copy paste-ati sve te islne vide-e ovdje. Svi smo ih vidjeli.

Ne slažem se da se kupnjom proizvoda podržava CEO iti jedne tvrtke. U 99.9999% sliučajeva niti ne znaš tko je CEO firme čiji proizvod kupuješ. To je čista glupost maloumnih ljudi.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:39   #6736
Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post

Ne slažem se da se kupnjom proizvoda podržava CEO iti jedne tvrtke. U 99.9999% sliučajeva niti ne znaš tko je CEO firme čiji proizvod kupuješ. To je čista glupost maloumnih ljudi.
Što nije slučaj s Teslom i Muskom, koji radi sranja u politici kako u US, tako i s utjecajem van US.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:47   #6737
Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post
Zašto je Adidas odlučio maknuti iz prodaje Yeezy tenisice, inače najuspješniju njihovu liniju?

Podebljao sam i povećao font, tako da ovog puta ne možeš reći da nisi vidio pitanje i preskočiti odgovor.

S tim da navedene tenisice imaju znatno manje veze s Kanye nego Tesla s Muskom. Nosi ih moja kolegica, ona ne zna tko je Kanye.

ps. ne mogu reći da ste ih podržavali, ali niste bili tako glasni kad je ista skupina (Musk insinuira da je riječ o "ekološki svjesnim i naprednim ljevičarima" odnosno demokratima) uništavala slike po muzejima, razbijala vaze ili se lijepila za prometnice kako bi blokirali promet. Ali sad kad su se okrenuli kontra Muska i Tesle, panika.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:55   #6738
Quote:
Ne znam mu ime, nick. Ne obitavam na tff. Vidim da je teško napisati u rečenici dvije zašto. Pišeš kao da je sasvim peto nešto, a iz videa su mnogi iščitali drugačije.
Googlaj, nema druge, znat ces.

jer morao bi dosta toga rijesiti a ne samo Teslu (jer kobejagi ne podrzava Musketa)

https://custom-tesla.com/

Ima jos jedna stranica njegov isto za Tesle ima neke kampersek fore sve sto za Tesle radi, firma mu po izvjestaju iz prosle godine dobro posluje, ali morat ce je ugasiti da ne podrzava Musketa, jbg
zoky1205 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:55   #6739
Stjepan izvodi mentalnu gimnastiku, ali krivo izvodi vježbe. Vrlo je jednostavno zaključiti ovu raspravu, koja je otišla nepotrebno u duljinu.

Ne može se Musk izvlačiti na spektar autizma, ili nešto treće. Tu ga je netko od vas čak branio s tim.

Musk radi štetu, nadam se da se svi slažemo u ovo, valjda? Radi direktnu štetu Tesli kao firmi. Da ima obraza bi odjebao i ispričao se.

Ako se u to slažemo, sve ostalo su detalji.

Kanye je bolestan čovjek, ima probleme i izvlači se na njih. Čovjek nosi majice s nacističkim znakom, napravio je dijamantnu ogrlicu s swastikom.

Priča protiv židova. Što je rezultat? Pa gubi suradnje. A Adidas kojeg Frank spominje ga je odjebao još pri prvom maničnom nastupu gdje je pljuvo po židovima.

Ne mogu javne osobe tog profila izvoditi što god žele, bez nekog backlasha, kritika, ili nečeg jačeg.

Nitko normalan, po x-ti put ne podržava vandalizam. Vandala ponavljam je bilo i biti će. Za njih postoji zakon i sudovi.

Drugi dio normalnih ljudi, koji su izuzetno nezadovoljni trenutnom situacijom, mogu bojkotom dat svoj glas protiv ovakvih. Žrtva u scenariju može biti matična firma i radnici u njoj.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 15:01   #6740
Što je najgore, osim ZK-a i eventualno Secunda, s tim da za Secunda nisam siguran, za sve ostale sam siguran da bi i danas digli ruku da Musk ostane CEO Tesle.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:57.