Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.04.2019., 02:38   #6761
Quote:
jack knife kaže: Pogledaj post
Bez uvrede pajdo, al nisi ti stručnjak ni za čitanje sa razumijevanjem.
Jer da si čitao ovo sa razumijevanjem a pogotovo teme prije o kotačima, npr. Mavic Aksium, Fulcrum 7, novi po oglasu od 700-900 kn skidaju ljudi sa novih bajkova, tko kupi ove/ovakve kotače može ih voziti iljade km bez greške i problema. Nitko nije rekao da to ne valja, čak štoviše, više puta preporučeno od ostalih forumaša i od mene osobno kao kotači od kojih ne treba bolje za normalnu i nenormalnu upotrebu.
Ovdje je poanta ako već kupuješ kotače od 5k kn(kupuje svatko što hoće i može), šteta ne kupiti original kotače za 5k kn, jer su određene replike jako loše kvalitete. Ak ti se testira kvaliteta replike pri 80kmh spustu, samo naprijed.

Plus, mislio sam da je momka netko zeznuo, jer kada je forumski kolega Acheron rekao da su ti kotači tipa 7000kn, nije ništa rekao. No is ispada čovjek sve znao, njegova volja/lova i sve 5.

A imam još i dojutra pisati projekt pa ajmo još malo o kotačima
Vidi njega, odmah se nasao prozvanim.
:P

Uopce nisam mislio na tebe.
Mislio sam opcenito na ovu temu koju spijuniram tu i tamo jer sam, ajmo rec, biciklist (teski) amater.

I da ne bi mislio da sam bas totalni idiot.
Savrseno mi je jasno da postoje lose stvari, dobre stvari, jako dobre stvari i super dobre stvari.
I jasno mi je da cim vise ides prema boljima cijena eksponencijalno raste. Tako je kod gotovo svih proizvoda.

Al vi zvucite (ne ti, nego opcenito ovaj thread) kao da ako nemas najbolje od najboljeg da neces preci 20 kilometara na biciklu , a da ti se ne raspadne u paramparcad.
Ono, tipa, da smo o autima bilo bi da moras imati Bentleya da dodes od Zagreba do Splita po autoputu, sve ispod toga bi krepalo na pola puta.

E sad, ja sad bez zajebancije pitam, sta vi radite s tim biciklima?
Ono, kad napravite turu cca 50 km po asfaltu, kako vi te bicikle vozite?
Onak, otprilike prosjecna brzina.
40km/h? 50?
Ono, stvarno nije podjebavanje ni trollanje, zanima me jer ja s ovim svojim jadom fakat ne vidim da bi mi se raspao u iducih 20-30 godina barem.

Nemoj biti negativan, ne napadam te.
Old 09.04.2019., 07:47   #6762
Stvari se obicno kupuju spram mogucnosti i zelja, a ne nuzno potrebe. Tak da vozio 25/30... il 45km/h neku dionicu apsolutno nema nikakve veze s tim koliko ces novaca za nesto iskesirati.. Ono na sto je kolega upozorio je da je tu rijec o necemu sto nije Mavic proizvod usprkos tome sto na obrucu ima naljepnice. S obzirom da su proizvodi od karbona problematicniji za proizvodnju i samu kontrolu to je skroz opravdana primjedba sa strane sigurnosti. Doduse ovdje nije problem u tome sto je taj obruc fake nego problem lezi potencijalno u tome sto to moze bit vrhunski proizvod na koji je stavljena naljepnica poznatog brenda ili isto tako moze bit vrlo los proizvod koji gotovo nije prosao nikakvu kontrolu kvalitete. U tom slucaju bi bilo bolje koristiti jeftine kotace za koje znas da su ok nego nesto kaj bi trebalo biti superiorno, a moze biti smece.
debeli_fratar is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 10:05   #6763
Quote:
jack knife kaže: Pogledaj post
Opet kažem, možda su i vrhunski proizvod, koji k ja znam, javni forum, ti stavio kotače, ja komentar, ali zadnji puta kada sam se ja igrao sa takvim prozivodom, nije završilo dobro. A probao sam isključivo zato što je bio đabe pa da vidimo...shvatio poantu i rekoh, nikad više hvala.
....

Jer, lanac je jak koliko i najslabija karika a meni se to ne testira na 80kmh. Neće puknut obruč, naba al žbica/nipla hoće i to iz osobnog iskustva i to nije za raspravu uopće. Jednom i nikad više sam namontirao kotač sa nepoznatim žbicama i jadnim niplicama a većina kineskih kotača je takva zato i jesu svi ultralagani climberski i šta sve ne. A i nabe i obruči su bili provjereni prozivod da se razmemo (kinlin/novatec).

Uglavnom, gotov sam sa poluoftopičarenjem, mystery solved.
Koliko vidim sa slika, ovi kotači su full karbonski, naravno kineska kopija sa Mavic naljepnicama.
Kao što kaže jack knife, ti kotači mogu biti solidne kvalitete, ali u to nitko ne može biti siguran dok ih vrlo dobro ne testira.

Ono što kod loših kotača općenito puca jesu žbice i niple, a kod karbonskih je uz sve to opasna i loše odrađena kočiona površina.
Pri izradi kvalitetnih karbonskih kotača dosta se pažnje posvećuje kočionoj površini koja se često izrađuje od sloja drugačijeg karbona koji podnosi više temperature.
Prilikom kočenja kočiona površina se zagrijava na vrlo visoke temperature i ako imamo karbonski kotač koji nije dobro izrađen dolazi do topljenja te kočione površine i kotač se počne iskrivljavati a pakne prestaju kočiti.
Mislim da ne trebam objašnjavati što se dešava ako se nađete u toj situaciji pri spustu i skužite da ne možete zakočiti.
Naravno to se neće desiti ako kočenje traje kratko pri kraćem spustu, ali ako se koči dulje, npr. cca 10km onda raste opasnost.

Takav slučaj je prošle godine bio čak i sa originalnim FFWD kotačima jednom našem biciklistu tijekom Hard Cro utrke, ako se ne varam pri spustu sa Učke.
Tu svakako treba uzeti u obzir i kakve se pakne koriste. Tako da svakako treba pripaziti.

Što se tiče kineskih kotača, na tržištu imate i njihove brendove (npr. Yoeleo) koji su vrlo solidni i kvalitetom se mogu uspoređivati sa Zipp ili nekim drugim poznatim brendovima.
Tako da nije sve kinesko automatski loše.
marton is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 10:16   #6764
Ekipa prihvaćam definitivno sve vaše komentare i one za i one protiv. Sve to stoji. Vjerojatno je 99% vas više u biciklizmu od mene i definitivno imate više odrađenih kilometara od mene. Na svačiji komentar netko može bacit repliku i to je tako u životu. Definitivno nisam od onih koji će se naljutiti na negativan komentar i uvažavam takve a isto tako palac gore svima onima koji su na suprotnoj strani.
Nije da mrcvarim bicikl, odvozim rute od 40-65 km jer ne stignem trenutno više. NO da se ne varamo kondicija bi mi trenutno dopustila nekih 120 km u normalnom vremenu da odvozim. Gledam da se spustim ispod 2 min po kilometru.
Uglavnom trenutno mi je max. speed nekih 74 km/h i nije bilo nikakvih trzavica pri vožnji. Ako čujete ili pročitate sredinom idućeg mjeseca da su nekoga strugali sa asfalta na cesti prema Baškoj to bi mogao biti ja
bricki is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 10:22   #6765
Ako se netko zeli zgrazati i nad high end brendovima neka pogleda

https://www.instagram.com/luescher_teknik/
debeli_fratar is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 10:31   #6766
^^
Taj insta profil je čudo, kad se vidi na koji način se karbon tretira. Ima u sebi pukotinu? - stavi "QC passed" nalju prek toga. Ostao mjehur zraka u smoli? - e jbga, to je tako.
I niti jedan brend nije cijepljen od toga, Pinarello, Canyon, Trek, Giant...
I kaj da si čovjek misli?

http://www.youtube.com/Zvjezdoznanci
Acheron is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 14:59   #6767
Sa svojih 103 kg žive vage i nakon odgledanog videa testiranja karbonskih kotača, gdje pri 25 na sat i konstantnom kočenju obruči cvjetaju, ostajem na aluminiju i kombinaciji karbona i aluminija. Dosta često se spuštam sa Sljemena na stubičku stranu i kad pomislim na 16 km spusta, kojom snagom kočim i da su brzine 65-75 km/h, ne treba mi dodatni teret razmišljanja koliko se kotač grije.

Dosad sam vozio jedne alu/karbon kotače i bili su super. Lagani sa odličnim ubrzanjem. Taj bicikl je sad kod novog vlasnika i nadam se da su njemu jednako dobri.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Naftas81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2019., 20:45   #6768
Jack je u pravu... Ako je kupac znao da su ti kotaci kopije, onda OK, znao je sto kupuje... Ako nije znao, onda je to prijevara... Sto se kopija tice, mogu biti kvalitetne, a s druge strane mogu biti potpuno sranje... Isus, Bog, otac i majka za zbice i niple su Sapim i DT Swiss, iza njih dolaze Pillar, Wheelsmith i onda svi ostali... Glavcine/nabe su drugi dio price, tu ima puno vise proizvodjaca, od skupe egzotike kao sto je Gokiso, pa do (po meni) best buy, DT Swiss 240... Novatec je sasvim OK... Obruci kotaca bi zapravo trebali biti najmanji problem, a postoji puno provjerenih firmi sa pristojnim cijenama, poput npr. AlexRims, Gigantex, itd... Neki od takvih proizvodjaca, npr. Gigantex rade obruce ili cijele kotace za druge poznatije firme, tipa Mavic, Campagnolo, Fast Forward, itd...

Quote:
Naftas81 kaže: Pogledaj post
Sa svojih 103 kg žive vage i nakon odgledanog videa testiranja karbonskih kotača, gdje pri 25 na sat i konstantnom kočenju obruči cvjetaju, ostajem na aluminiju i kombinaciji karbona i aluminija. Dosta često se spuštam sa Sljemena na stubičku stranu i kad pomislim na 16 km spusta, kojom snagom kočim i da su brzine 65-75 km/h, ne treba mi dodatni teret razmišljanja koliko se kotač grije.

Dosad sam vozio jedne alu/karbon kotače i bili su super. Lagani sa odličnim ubrzanjem. Taj bicikl je sad kod novog vlasnika i nadam se da su njemu jednako dobri.
U tom ili tvom slucaju samo jedna rijec - diskovi
Markkonen is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2019., 14:51   #6769
Slažem se. Ma i inače ne bih vozio full karbonske kotače bez diskova. Ali samo oni TRP mehanički.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Naftas81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2019., 00:13   #6770
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Vidi njega, odmah se nasao prozvanim.
:P

Uopce nisam mislio na tebe.
Mislio sam opcenito na ovu temu koju spijuniram tu i tamo jer sam, ajmo rec, biciklist (teski) amater.

Al vi zvucite (ne ti, nego opcenito ovaj thread) kao da ako nemas najbolje od najboljeg da neces preci 20 kilometara na biciklu , a da ti se ne raspadne u paramparcad.
Ono, tipa, da smo o autima bilo bi da moras imati Bentleya da dodes od Zagreba do Splita po autoputu, sve ispod toga bi krepalo na pola puta.

E sad, ja sad bez zajebancije pitam, sta vi radite s tim biciklima?
Ono, kad napravite turu cca 50 km po asfaltu, kako vi te bicikle vozite?
Onak, otprilike prosjecna brzina.
40km/h? 50?
Ono, stvarno nije podjebavanje ni trollanje, zanima me jer ja s ovim svojim jadom fakat ne vidim da bi mi se raspao u iducih 20-30 godina barem.

Nemoj biti negativan, ne napadam te.
1. Baš lijepo da nisi mene prozvao.

2. Ne bih rekao. Koliko znam tu(na road bikesima) ekipa (ajmo reć 90% njih) vozi bajkove od 3k kn do nekakvih 12k kn. Da bi lakše shvatio da su to cjenovno(ne i kvalitetom) zapravo ulazni rang cestovnjaka, moraš otići na npr. Canyon, pa kad vidiš da je najskuplji Ultimate 13k €!, shvatit ćes da nitko od njih(ako nisam ja) koji su prozvani nema te pare za 'Bentley', da je 'Bentley' jaaako daleko od naših/njhovih cjenovno ulaznih cestovnjaka. Možda misliš da voze/vozimo 'Bentleye' zato što imaš Univegin montić(koji je super btw ako je servisiran, što bi bio 'jad'), al daleko su 'Bentleyi' i od tvog montića i od naših specki. Ukratko, Bentley analogijom mašio si ceo fudbal.

3. Većinom se voze/vozim na njima, puno sretnih km bez kvara(ako je sreće) a ni jedan nije Bentley. Što se tiče brzine, ja sam osobno, nizbrdo brži nego uzbrdo. Ostali neka kažu svoje.

4. Nitko tu nikoga ne napada. Forum, pa se malo družimo.

Quote:
debeli_fratar kaže: Pogledaj post
Ono na sto je kolega upozorio je da je tu rijec o necemu sto nije Mavic proizvod usprkos tome sto na obrucu ima naljepnice. S obzirom da su proizvodi od karbona problematicniji za proizvodnju i samu kontrolu to je skroz opravdana primjedba sa strane sigurnosti. Doduse ovdje nije problem u tome sto je taj obruc fake nego problem lezi potencijalno u tome sto to moze bit vrhunski proizvod na koji je stavljena naljepnica poznatog brenda ili isto tako moze bit vrlo los proizvod koji gotovo nije prosao nikakvu kontrolu kvalitete. U tom slucaju bi bilo bolje koristiti jeftine kotace za koje znas da su ok nego nesto kaj bi trebalo biti superiorno, a moze biti smece.
Bilježim se sa štovanjem, to je bila poanta.

Quote:
marton kaže: Pogledaj post

Ono što kod loših kotača općenito puca jesu žbice i niple, a kod karbonskih je uz sve to opasna i loše odrađena kočiona površina.

Što se tiče kineskih kotača, na tržištu imate i njihove brendove (npr. Yoeleo) koji su vrlo solidni i kvalitetom se mogu uspoređivati sa Zipp ili nekim drugim poznatim brendovima.
Tako da nije sve kinesko automatski loše.
1. Bilježim se sa štovanjem no.2, to je poanta.

2. Slažem se(nemam osobno iskustvo, mislim na Yoleo ili bilo koji provjereni kineski brend, no koliko čitam po netu, u pravu si)

Quote:
bricki kaže: Pogledaj post
Ekipa prihvaćam definitivno sve vaše komentare i one za i one protiv. Sve to stoji. Vjerojatno je 99% vas više u biciklizmu od mene i definitivno imate više odrađenih kilometara od mene. Na svačiji komentar netko može bacit repliku i to je tako u životu. Definitivno nisam od onih koji će se naljutiti na negativan komentar i uvažavam takve a isto tako palac gore svima onima koji su na suprotnoj strani.
Nije da mrcvarim bicikl, odvozim rute od 40-65 km jer ne stignem trenutno više. NO da se ne varamo kondicija bi mi trenutno dopustila nekih 120 km u normalnom vremenu da odvozim. Gledam da se spustim ispod 2 min po kilometru.
Uglavnom trenutno mi je max. speed nekih 74 km/h i nije bilo nikakvih trzavica pri vožnji. Ako čujete ili pročitate sredinom idućeg mjeseca da su nekoga strugali sa asfalta na cesti prema Baškoj to bi mogao biti ja
Tebi još jednom, slažem se da je misljenje ko i shupac, svatko ga ima, meni isto nezgodno iskritizirat nekoga tko je kupio nešto, ali eto, imam negativno iskustvo za neprovjerenom opremom, kad sam vidio ovo mislim si, jbga, moram nešto reći. Svakako ak se ikad sretnemo na nekoj vožnji, platim pivu/sok, ipak ti si sve spizdil na bajk
Uzivaj, puno sretnih km
jack knife is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2019., 15:46   #6771
Quote:
ossasa kaže: Pogledaj post
Viš' ti to, cijelu 2018 se odupirao porivu da kliknem ženskog Enduracea jer sam mislio da će me ekipa zezati zbog boje i onda stigne rozi bajk

Zezam se, uživo je baš lijepi, ljepši nego što mi je izgledao na slikama. Baš guštam
A za brevet, rekao si da si već bio na Žumberku^2, onda znaš da se Žumberak u kasno proljeće (kraj svibnja je već skoro ljeto) ne propušta

Za veličinu ti odgovorim na "Road bikes" temi, možda i nekom drugom bude korisno
odličan, kad budeš za kojih 2-3 tjedana trebao 120mm lulu, imaš kod mene, baš Canyon.
Old 15.04.2019., 08:07   #6772
Pozz ekipa, kupujem ponovno bic, davno prije rekreativno vozio psunj, papuk, po makadamima I šumama itd.
Gledam canyon-a nerve, imam ponudu za jedan full xt, sic na hidrauliku (nisam to nikad ni vidio), bic bez ogrebotine doslovno, prednja foxova naval mislim ili tako nekako. Kolega traži 10tkn.
Drugi ima nešto slabiju opremu ali meni je svejedno koja je oprema, niti ću na utrke niti ću svaki dan u šumu itd.
Imate vi kakav prijedlog? Inače, 176 cm i 75 kg.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
ivanvk7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2019., 00:13   #6773
Quote:
Mag kaže: Pogledaj post
odličan, kad budeš za kojih 2-3 tjedana trebao 120mm lulu, imaš kod mene, baš Canyon.
N+1= focus izalco max skoro kao nov, xxl dura-ace, fulcrum zero racing

Cijevi kao krovnog odvoda padalina, 7,65kg

53/39 11-25

Old 23.05.2019., 12:32   #6774
Aloha.... evo samo da javim da nije bilo potrebe da me stružu sa asfalta na Krku. 3 dana bicikliranja po različitim rutama sa ekipom.... neprocjenjivo. Bicikl izdržao napor a bome i ja. Onaj uspon prema baškoj, bome ima ga. U povratku max. brzina pri spustu 68 km/h. Išlo bi i brže ali bočni vjetar je bio problematičan dosta. Felge u komadu , izdržale sva kočenja
bricki is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2019., 20:10   #6775
Evo da i ja stavim svoju jurilicu : Kalkhoff iz 1982. koji se sprema za kompletnu restauraciju prije nego krene put Dalmacije

heki15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2019., 22:42   #6776
Otpala ti slika.
miroslav kadlec is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2019., 09:13   #6777
Evo je, ne kužim zašto nije prije radilo:

heki15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2019., 21:15   #6778
Scott Mambo
http://tinypic.com/r/zx87wx/9
Prof.Kinaski is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2019., 08:31   #6779
Nakon sto sam se prije koji mjesec polomio ko pi***, usput polomio i volan, vozio sam se sa nekim zamjenskim flatbarom dok nije doslo naruceno sa AliExpressa...

I napokon dosao, Aero Bulhorn...

Pa sam se usput počastio i sa novom lulom.

Onda iskopao i 4 šerafa u boji iz ladice, pa zamijenio originalne crne, kad je bal nek je maskembal.

sad bicikl "grize" cestu, barem 3-4 km/h veća prosječna brzina
Još moram wrap-ati rogove, al čekam da mi dođe zadnja kočnica pa da ne rastavljam sve nanovo.
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2019., 19:32   #6780
Nakon 15 godina "druženja" s konom cinder cone, koja mi je prvenstveno služila kao bicikl za po gradu, došlo je vrijeme za promjenu. Taman kad sam donio odluku za to kolega forumaš Litrenka je odlučio prodati svoj Giant seek i to je bilo to..Bicikl je kupljen kao ss, ja sam stavio 1x9 Sram x7, promjenio gume za Michelin protek i stavio novi volan, i i dobio super bicikl za pristojnu cijenu i malo ulaganje i ako će služiti kao ova kona ja prezadovoljan..uglavnom bicikl "leti" po gradu

ZgGost is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:01.