Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
09.10.2022., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Vitapur (tj hitex) jastuci su dobri. Madraci... Ja bi rekao puno previse para za ono sta nude. Dormeo pogotovo, nema madraca ispod 5000 kn. Hajte najte
|
|
|
10.10.2022., 01:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2017.
|
Kakva je inace pantera pjena? Tvrda ko kamen? Kako se ponasa s vremenom? Nastaju li rupe?
Gledam te madrace, hocu pjenasti ali da je mekan no izdrzljiv ne da za godinu dana moram kupovati novi.
Citam tu da je Apolon tvrd a on ima panteru kao zavrsni sloj.
Pa da se ne zeznem.
|
10.10.2022., 09:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Od pjenastih izbor pada na:
Medico home elastic ima li tko mozda?
Hespo lavander
Casper
Biosan.
Razmatram taj Medico oni mi imaju najbolju ponudu sta se tice zamjene ali taj Elastic nema izbocine tj zone udobnosti kao Hespo.
Igra li to kakvu ulogu?
Dali su uopce te zone bitne?
Inace svaki od spuzve ionako odmah propadne, ali kad vec kupujem da kupim ok.
Zabrinjava me da ce biti tvrdi od Hespa, a ne mislim spavat na kamenu.
Pise za Hespo mekani a ovaj Medico srednje tvrdi.
|
10.10.2022., 18:46
|
|
mobius
Registracija: Apr 2008.
|
Koji madrac uzeti?
Molim vas pomoć oko kupnje madraca.
Riječ je o bračnom krevetu, dimenzije madraca 180x200cm. Supruga ima 64kg, ja 75kg, željeli bi srednje tvrdi madrac (ja spavam uglavnom potrbušno, žena na boku).
Hoću kvalitetu i trajnost/izdržljivost tako da mi cijena nije presudan faktor.
Do sada smo imali madrac od pjene (Jysk Gold F110 Wellpur) i čini mi se pretoplim, posebno ljeti, pa čak i malo premekan za moj ukus.
Sada razmišljam o latex madracu ili onom sa džepičastom jezgrom. Koji bi preporučili?
|
|
|
11.10.2022., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
SunyMy kaže:
Kakva je inace pantera pjena?
|
Jedna od boljih na tržištu
Pantera se proizvodi u rasponu 1,6-5,3 kPa. Što je raspon od jako mekano do jako tvrdo.
https://www.forum.hr/newreply.php?do=newreply&p=94890823
S Pantera pjenama treba biti oprezan jer postoje proizvođači koji proizvode pjenu sličnog izgleda, ali ne i iste kvalitete.
Quote:
Kako se ponasa s vremenom? Nastaju li rupe?
|
S vremenom sve pjene propadnu. Koliko dugo će trajati ovisi prije svega o gustoći pjene. Draka kaže 7 godina.
Quote:
Gledam te madrace, hocu pjenasti ali da je mekan no izdrzljiv ne da za godinu dana moram kupovati novi.
Citam tu da je Apolon tvrd a on ima panteru kao zavrsni sloj.
Pa da se ne zeznem.
|
Apolon sigurno nije mekan madrac. I proizvođač navodi da je za spavanje na leđima i trbuhu, a to obično znači ozbiljno tvrdo. Mislim da mu je i cijena dosta visoka za jednostrani madrac s fiksnom navlakom. Broj opruga po m2 se ne zna kao ni visine i gustoće pjene!?
Quote:
Medico home elastic ima li tko mozda?
|
Komad HR pjene koji svaki proizvođač ima u ponudi. Opet se ne zna gustoća koja je jedini relevantni podatak. Madrac od pjene ovog tipa je za neki pomoćni ležaj
Nalazim samo Vitapur Lavander koji je opet nepoznate gustoće.
Ima i jedan od najglupljih opisa materijala koji sam ikad pročitao, a konkurencija je po tom pitanju jaka: "SleepCell Support visoko elastična hladno stisnuta poliuretanska pjena" hladno su ju stisnuli, bez emocija
Rade svašta. Treba gledati pojedini madrac. Većina ovog što ste naveli nije ni na tragu mekšeg madraca. Ako želite meko, morate gledati madrace velikih gustoća HR pjene (50-60kg/m3) ili latex. Nema mekanog madraca od HR pjene 35kg/m3. To naravno znači i osjetno više cijene.
Quote:
Razmatram taj Medico oni mi imaju najbolju ponudu sta se tice zamjene ali taj Elastic nema izbocine tj zone udobnosti kao Hespo.
Igra li to kakvu ulogu?
Dali su uopce te zone bitne?
Inace svaki od spuzve ionako odmah propadne, ali kad vec kupujem da kupim ok.
|
Iako mnogi tvrde da zone nisu bitne, to je krivo i zone su zapravo jako bitne. Osim kod trbušnog spavanja, onda nisu.
Quote:
Zabrinjava me da ce biti tvrdi od Hespa, a ne mislim spavat na kamenu.
Pise za Hespo mekani a ovaj Medico srednje tvrdi.
|
Jeste li probali koji od tih madraca?
|
|
|
11.10.2022., 15:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
Samo da pozdravim @afoj.
Drago mi je da si tu nakon dugo vremena.
Nedostajalo je tvoje znanje na ovoj temi.
Ako ti se da, da malo opet napišeš neke osnovne stvari oko pjena, gustoće, tvrdoće, mekoće i slično. To je očito glavno pitanje/problem, kao i priče sa "propadanjem" nakon godine dana (zašto ?!?)
Naravno uvijek stoji ono da je odabir i osjećaj individualan.
|
|
|
11.10.2022., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
afoj kaže:
Pantera se proizvodi u rasponu 1,6-5,3 kPa. Što je raspon od jako mekano do jako tvrdo.
S Pantera pjenama treba biti oprezan jer postoje proizvođači koji proizvode pjenu sličnog izgleda, ali ne i iste kvalitete.
S vremenom sve pjene propadnu. Koliko dugo će trajati ovisi prije svega o gustoći pjene. Draka kaže 7 godina.
Apolon sigurno nije mekan madrac. I proizvođač navodi da je za spavanje na leđima i trbuhu, a to obično znači ozbiljno tvrdo. Mislim da mu je i cijena dosta visoka za jednostrani madrac s fiksnom navlakom. Broj opruga po m2 se ne zna kao ni visine i gustoće pjene!?
Komad HR pjene koji svaki proizvođač ima u ponudi. Opet se ne zna gustoća koja je jedini relevantni podatak. Madrac od pjene ovog tipa je za neki pomoćni ležaj
Ima i jedan od najglupljih opisa materijala koji sam ikad pročitao, a konkurencija je po tom pitanju jaka: "SleepCell Support visoko elastična hladno stisnuta poliuretanska pjena" hladno su ju stisnuli, bez emocija
Rade svašta. Treba gledati pojedini madrac. Većina ovog što ste naveli nije ni na tragu mekšeg madraca. Ako želite meko, morate gledati madrace velikih gustoća HR pjene (50-60kg/m3) ili latex. Nema mekanog madraca od HR pjene 35kg/m3. To naravno znači i osjetno više cijene.
Iako mnogi tvrde da zone nisu bitne, to je krivo i zone su zapravo jako bitne. Osim kod trbušnog spavanja, onda nisu.
|
Hvala na objasnjenjima! 
Nisam jos nista isprobala, malo gledam sta se nudi ali mi je jako tesko procijeniti sta uzeti bez opruga dakle pjena da je mekan a neke solidne kvalitete tj da se ne raspadne vec prvu godinu.
Prvo gledala taj hvaljen Medico, prije nekoliko mjeseci teta mi preporucila Elastic kaze da je dobar.
Evo opis:
Hladno lijevana (HR) pjena gustoće 35 kg/m3 u svom punom kapacitetu spoj je visoke prozračnosti, elastičnosti, udobnosti i dugotrajnosti.
Ali on nema te zone, receno mi je da je ok sta se tice tvrdoce.
Probala nisam pa neznam.
Onda sam gledala Vitapur, taj neki s lavandom on ima zone ali citam tu da je Vitapur los. Za njega sam cula da je mekan i ok, mozda bolji odabir od spomenutog Medica?
Ostaju mi jos drugi proizvođaci dok cu ici u Zg, kod sebe nemam gdje isprobavati.
Cijena mi ne igra neku veliku ulogu.
Prednost sam davala Medicu jel ima dobre mogucnosti kupovine i zamjene a to mi je bitno. Ali sad vise pojma nemam.
Ako moze neka preporuka madraca a da okvirno zadovoljavaju ovo nabrojano materijal/tvrdocu.
Imam odgovarajuce podnice.

|
11.10.2022., 21:33
|
|
∞
Registracija: Mar 2020.
|
Kakva je ta egg crate pjena?
Ta je u ovom bamboo Vitapur nadmadracu koji sam linkala gore.
|
|
|
12.10.2022., 23:53
|
|
mobius
|
Molim sugestiju/pomoć:
Valja li ovo (sastav,cijena i sl.)
Hespo Nukleus
Ženi se sviđa jer je mekano "kao na oblaku". Ja se bojim da će mi biti premekano obzirom spavam na trbuhu. U opisu piše tvrdoća 4/5
Kakvi su ovi austrijski Optima madraci od EMC hladne pjene?
Optimo - HR
Vidim da su skupi i vrijedi li to: Lamona E700, Lamona E500, Ergosan E500 ? 
|
|
|
13.10.2022., 09:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
mobius kaže:
Molim sugestiju/pomoć:
Valja li ovo (sastav,cijena i sl.)
Hespo Nukleus
Ženi se sviđa jer je mekano "kao na oblaku". Ja se bojim da će mi biti premekano obzirom spavam na trbuhu. U opisu piše tvrdoća 4/5
Kakvi su ovi austrijski Optima madraci od EMC hladne pjene?
Optimo - HR
Vidim da su skupi i vrijedi li to: Lamona E700, Lamona E500, Ergosan E500 ? 
|
Ja sam uzeo Nukleusa i žena i ja jako zadovoljni. Spavamo u svim pozama i ujutro nema bolova. Jednostavno ljubav na prvi pogled kad smo legli na njega u salonu. Ima taj oblak efekt ali nije premekan i dosta dobro podupire tijelo.
|
13.10.2022., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Quote:
afoj kaže:
|
Na Medico home stranici za svaki madrac postoje podatci o samom madracu u rubrici Dokumentacija. 😉
Ovo su podatci za Apolon.
https://ibb.co/GWjx5gd
|
|
|
13.10.2022., 22:32
|
|
mobius
|
A ovo
Ima li netko iskustva ili mišljenje o ovom lateks madracu:
Ergoactiv Hevea "100%" Natural Latex
Ili ovaj:
Ergoactiv Royal Latex King... sumnjivo, nema baš neke specifikacije u opisu
Afoj???  
Zadnje uređivanje mobius : 13.10.2022. at 22:38.
Reason: Dodatak
|
|
|
13.10.2022., 22:51
|
|
mobius
|
Quote:
spalatinino1988 kaže:
Ja sam uzeo Nukleusa i žena i ja jako zadovoljni. Spavamo u svim pozama i ujutro nema bolova. Jednostavno ljubav na prvi pogled kad smo legli na njega u salonu. Ima taj oblak efekt ali nije premekan i dosta dobro podupire tijelo.
|
Hvala na iskustvu/odgovoru.
lp 
|
|
|
14.10.2022., 18:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
mobius kaže:
|
Prije pola godine kupio Hevea 100%, i mogu ti reći da sam stvarno zadovoljan.
Spavam uglavnom na boku, i super je za ramena i kukove. Nekima koji su ga isprobali je premekan, ali ja ne volim tvrde, i ono što većina trgovaca naziva "srednje tvrdi" madrac.
Kvalitetna podnica sa 28 letvica je "obavezna oprema" za ovaj (a i svaki drugi) madrac.
Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
|
15.10.2022., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Quote:
grizantema kaže:
Mene ovo medju ostalim zanima:
https://www.vitapur.hr/nadmadrac-rol...m_action=click
Nadmadrac od, pise, "hladno lijevane poliuretanske pjene". Ne pise gustoca. U komentarima su kupci odusevljeni (ok, to moze biti fejk, al vise je pozitivnih za ovaj nego za neke skuplje).
|
Ja imam Dormeo aloe vera nadmadrac od orthocell pjene.Prvih cca. 2 mj. je bio odlican,nisam mogla vjerovat da 5cm te pjene moze pruzat toliko dobru potporu..
Onda se nadmadrac "raspao",imam osjecaj kao da spavam u tijestu,grozno..Nema vidljivih udubina kod bokova,ali ja to toliko osjecam da imam problem zaspati,a o bolovima u sredini kicme...kao da me netko sjekirom opalio da ne pricam..Okrecem se kao da sam tuljan,bas kao da lezim u tijestu...
Neznam koja je razlika izmedju orthocell i hladno lijevane pol. pjene?Nadam se da ce netko tko zna napisati,ako su slicne da se ne zeznes kao ja.
|
|
|
15.10.2022., 19:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Spacer kaže:
Prije pola godine kupio Hevea 100%, i mogu ti reći da sam stvarno zadovoljan.
Spavam uglavnom na boku, i super je za ramena i kukove. Nekima koji su ga isprobali je premekan, ali ja ne volim tvrde, i ono što većina trgovaca naziva "srednje tvrdi" madrac.
Kvalitetna podnica sa 28 letvica je "obavezna oprema" za ovaj (a i svaki drugi) madrac.
Sent from my iPad using Tapatalk
|
Ja sam mislila taj madrac kupiti,ali sam citala da je premekan i da se "propadne "..
Trazim meksi madrac,ali opet ne premekan.Ako ti nije problem da mi samo kazes kakav ti je osjecaj u bokovima,osjecas li potporu ili?..Koliko kg imas?.Imas li inace problema sa kicmom?
Izvini na puno pitanja!..Stvarno lagano ludim,nikako da se odlucim koji madrac da kupim?
Zvala sam Ergoactiv,pitala ih da li mogu preporuciti neki s obzirom na moje probleme.Znam da dosta ljudi ima iste probleme,pa da mi kazu kakav madrac oni preferiraju.Rekao mi je da mi ne moze nista preporuciti,da se treba leci i probat.To bi bilo super,samo sam daleko od Zagreba.
|
|
|
15.10.2022., 19:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Afoj,pozdrav..Procitala sam da hvalis oxygen trio madrac.Imam jedno pitanje,on spada u kategoriju meksih madraca?..
|
|
|
15.10.2022., 22:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Pozdrav,nedavno sam zamjenio biolux za prestige madrac (medico home) ali me uzasno ujutro bole zglobovi od nogu!
Dal je moguce da je od madraca?
|
|
|
16.10.2022., 00:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Da ti nije pretvrd.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:02.
|
|
|
|