Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Žensko zdravlje

Žensko zdravlje Od mjesečnice do menopauze: za ginekološke probleme i pitanja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.11.2021., 18:01   #661
Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
U pocetku je to normalno, a koliko moze trajst dok se tijelo i mirena usklade je individualno. Ja sam imala duze krvarenje, pa je dr rekla da je to sve normalno. I glavobolje bas imam ful cesce otkako je imam.
Kad ti je kontrola u ginekologa nakon postavljanja?
Bila mi je kontrola 2 tjedna nakon postavljanja. Sve je u redu inace s mirenom. Ma nervira me ovo krvarenje, izgleda ko da nema kraja valjda ce se to smiriti malo s vremenom.
Old 10.03.2022., 20:54   #662
Preporučila bih mirenu svima, imam dobra iskustva, iako ovdje ima dosta nekih negativnih upisa.

Ako netko ima neke ciste, miome, polipe jako je poželjno da se napravi kiretaža prije postavljanja mirene, ako je ikako moguće.

Kad se tijelo navikne, kod nekog je to kraće, kod nekog duže, to je odlična stvar. Nemam nikakvih problema s kilažom ili srcem ili bilo čim. Jako je važno da se postavi prvih dana menge, dok je otvoren cerviks, jer inače zna biti jako bolno.
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2022., 13:25   #663
Smile

Bok zene! Nisam nasla na internetu iskustva sa zenama koje planiraju trudnocu nakon uklanjanja mirene. Imam jedno dijete vec i sada smo spremni na drugo. Mirena je izvadena prije 2 mjeseca. Zanimaju me iskuustva zenica koje su ostale u drugom stanju nakon vadenja spirale. Koliko vam je vremena trebalo, je li sve ok ili mozda ne?
Pozdrav
daLila123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2022., 16:26   #664
Krvarenje nakon vađenja Mirene

Prvi put pišem na forumu, stvarno više ne znam kaj se događa s mojim tijelom. Mirenu sam imala 3 godine. Nakon tjedan dana nekih nespecifičnih bolova u abdomenu dijagnosticirana mi je upala jajovoda, i izvadili su mi Mirenu. 12 dana sam pila antibiotike. 2 dana nakon vađenja Mirene imala sam lagano krvarenje koje je trajalo 3 dana. 2 tjedna nakon toga uslijedila je grozna menstruacija, jako obilna i bolna, trajala 6 dana, nikad nisam doživjela tak nekaj. Pa dva dana pauze, pa sad opet krvarenje od jučer uz grčeve. Pročitala sam milijardu postova i uglavnom krvarenja nema nakon vađenja, a meni se čini ko da je neki hormonalni poremećaj nastao. I čitavo to vrijeme me boli i dalje s lijeve strane gdje je bila upala jajovoda. Svi brisevi su bili negativni, HPV neg, čak sam i tumorske markere radila jer sam bila izbezumljen otkud upala jajovoda. Da li je itko imao probleme s upalom jajovoda i s nepravilnim krvarenjima nakon vađenja Mirene??
Joanna1983 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2022., 16:29   #665
Pa uvijek, zaboga, za svaku situaciju, treba barem 2-3 ciklusa da se stanje smiri.

Ne dramatiziraj.

Izvađena je, daj organizmu par tjedana da se "uravnoteži". Tek nakon toga je vrijeme za paničarenje
Old 23.07.2022., 16:39   #666
Još i shvacam ovo nepravilno krvarenje, hormonalni disbalans očito sad nakon uklanjanja progesterona od Mirene.
Al me plaši to boluckanje s lijeve strane gdje je bio upaljen jajovod. Ne kužim kak upala ne bi bila sanirana nakon antibiotika… o upali jajovoda skoro nist nisam uspjela pronaći po forumima.
Joanna1983 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2022., 16:41   #667
OK, onda slobodno i dalje paničari. Hell, to je moderno
Old 14.09.2022., 22:04   #668
Imam Mirenu od početka godine. Nakon skoro 30 godina obilnih menstruacija, bolova 3-4 dana da bi povraćala , ciklusi na 24 dana, anemije, evo sad mogu konačno reći da funkcioniram kao normalni ljudi, hemoglobin mi 145, nikad u životu nisam imala takav uz sve moguće preparate željeza.
Spotting, malo duže menstruacije ( 3 dana pa pauza pa opet po 3-4 dana) , još uvijek toga ima ali ovo je neusporedivo u odnosu na one muke prije.
I da, dobila je sa 42 godine, nisam rodila , miomi se smanjili, sve u svemu preporučam svima sa obilnim menstruacijama da probaju...
I da, PMS je daleko manje izražen
Sialsia is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2022., 19:17   #669
Ja imam već drugu, ovaj put je prilagodba bila u roku od par minuta (doslovce) - nikakva napuhanost, osjećaj stranog tijela ništa... jedino je spotting malo potrajao ali je naravno na kraju prestao. Veselim se višegodišnjem druženju s istom i blagodatima neimanja menge te sigurne kontracepcije
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2022., 22:26   #670
Jel ima netko da su mu se miomi povećali od/nakon mirene?
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2022., 10:02   #671
Pozdrav..
Zanima me da li netko ima mirenu a da ima i anksiozni poremećaj? I dali vam je mirena izazvala pogoršanje simptoma anksioznosti?

Hvala
Mavilu is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2022., 12:10   #672
Evo i mene u mirena klubu.
40 godina, 2 carska, obilne menstruacije.
Postavljala sam ju 5. dan ciklusa i necu rec da je bolilo, ali bijase jaaaako neugodno. Vjerojatno sto nisam rađala prirodno i sto mi je maternica straga. Srecom, postavljanje ne traje dugo
Nakon toga sam par sati bila pod bolovima slicnima menstrualnim+leđobolja. Inace me smetaju leđa za vrijeme menzesa. Jucer i danas slaba bol u leđima.
Rekao mi je da nema sexa, trcanja i naprezanja 2-3 dana.

Ima li koja da trenira s mirenom? Je li sve ok?
Idem na funkcionalni trening, svaki put trcim i vjezbam pod opterecenjem od max. 20 kg. Procitala sam zadnjih par strana, vidim da je netko spomenuo da sumnja da se mirena pomakla od naprezanja... Sad se malo brinem...
Preskocila sam trening u petak, sad se mislim preskocit i ovaj u ponedjeljak za svaki slucaj...
Old 10.12.2022., 15:20   #673
Ma možeš vježbati s mirenom, neće se ona od toga pomaknuti. Ako se nekom i pomaknula ili ispala, mislim da nije od vježbanja.

Mene zanima koja je GORNJA DOBNA GRANICA za ugradnju ili ponovnu ugradnju? Ja bih to do smrti
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2022., 18:10   #674
Ja sam stavila mirenu s 33 godine. Dr je tad rekla da računa da cu imati jos 2, pa sad... Nemam pojma kako se odluči jel ce ići menopauza ili jos jedna mirena
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2022., 21:00   #675
Quote:
Carly74 kaže: Pogledaj post
Ma možeš vježbati s mirenom, neće se ona od toga pomaknuti. Ako se nekom i pomaknula ili ispala, mislim da nije od vježbanja.

Mene zanima koja je GORNJA DOBNA GRANICA za ugradnju ili ponovnu ugradnju? Ja bih to do smrti
Mislim da si u pravu, al svejedno cu preskocit trening i u ponedjeljak

Meni je glavni razlog bio sto obilno krvarim. Ginic mi je rekao da mi mozda bude dovoljna samo ova ili eventualno jos jedna. Imam 40 g. Daklem, sigurno ide do 45-e.
Old 14.12.2022., 18:00   #676
Ma tebi samo treba izgovor da ne ideš na trening ;-)
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.01.2023., 23:55   #677

Na kraju sam preskocila 3 treninga, sve mi je nekako bilo neugodno kao da imam menzes ili pms. Nakon toga sve ok, opet sam ona stara, al stalnoooo imam mini krvavi iscjedak
Old 02.01.2023., 09:00   #678
A to će sad možda malo potrajati, meni je neka 3tj. I od onda preporod
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2023., 10:41   #679
Imam mirenu od 7.11.
Prva menstruacija nakon toga 5 dana jako oskudna...
Druga isto 5 dana oskudna i onda od 6.dana malo jače krvarenje... bila sam na pregledu i dobila estrofem 1mg 10 dana..danas sam popila 3.tabletu, jos uvijek krvarim.. sveukupno vec 13 dana..
Dal je netko imao takvih iskustva?
Mavilu is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2023., 22:01   #680
Pozdrav,
zanima me je li itijednoj ginekolog/inja odbila ugraditi mirenu?
Meni je moja rekla, nakon dva poroda, kada sam joj objasnila da više ne želim biti trudna, a želim alternativu za pilule jer sam ih pila jedno 7 godina - da, ok, nek dođem pred kraj menstruacije da mi stavi spiralu. Rekoh - ok, Mirenu? Ona meni veli da nisam normalna, da naravno da ne, jesam li ja upoznata sa činjenicom da žene gube krvarenje s Mirenom, da si ne želim to raditi. Ja onak, gladam u nju i ne vjerujem.
Jel bi bilo moguće da odem privatno ginekologu, tražim Mirenu i bi li u tom slučaju moja ginekologinja to mogla nadgledati ili bih, radi toga jer ona istu nije postavila, morala ići privatniku na preglede?

Zahvaljujem
shadowplay19 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:51.