Nekretnine Vlasništvo, posjed, gruntovnica, porezi i dr. |
|
|
17.03.2025., 07:21
|
|
Registrirana obična Duca
Registracija: May 2008.
|
Quote:
georgieann kaže:
Na izvadku iz zemljišne knjige krivo mi je upisana adresa. OIB je točan, ali mi piše neka adresa s kojom nemam veze. Što mi je činiti dalje? Gdje da idem da se to ispravi?
Na vlasničkom listu su mi točni podaci, ali ovaj izvadak iz ZK-a mi nije jasan, šta se tu desilo.
|
Probajte provjerite je li pogreška nastala u zemljišnim knjigama ili tijekom prijenosa podataka iz sustava Mupa.
Obratite se nadležnom zemljišnoknjižnom odjelu (gruntovnici) i podnesite prijedlog za ispravak adrese. .
Ako su zemljišne knjige povezane s MUP-om, podaci o adresi trebali bi se automatski ažurirati na temelju vašeg OIB-a. Dalle u svakom slucaju kontaktirajte grunotovnicu.
Probajte možda prvo preko e usluge uređena zemlja.
|
|
17.03.2025., 08:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Pa vlasnički list i izvadak iz zemljišne knjige su jedno te isto. Provjeri gdje nije ispravno. Ako nije ispravno u ZK onda treba vidjeti s njima kako je nastala greška, treba tražiti ispravak pogrešnog unosa pa neka pogledaju na temelju čega je izvršen upis i isprave na adresu sa ugovora, a onda (ako sada nije više ta) možeš s povijesnom potvrdom o prebivalištu ispraviti na sadašnju adresu. Nakon toga bi promjene adrese morale ići automatski jer je sustav sad povezan.
|
|
|
17.03.2025., 15:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Hvala na odgovoru. Ja zivim na toj adredi, imam uredno sve dokumente na toj adresi, ali iz nekog razloga, kao vlasnica u Zk ulosku mi je upisana kriva adresa.
Citam da se to sad sve kao automatski azurira, pa mi nije jasno kakvi su to azurirani podaci, kad nemaju veze s onima upisanima u MUPu. Zivim na toj adresi vec 10 godina.
Ovi preko e građani kažu da se isto obratim nadležnom zemljišnom uredu pa ću kenuti od toga.
|
|
|
17.03.2025., 15:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Ažuriraju se upisi upisani nakon određenog datuma, ovi stari ne. Čisto informatički gledano, ajmo reć da je OIB napisan kao tekst i nije "atribut" po kojem si vezana za sustav MUP-a. Kad se sad upiše, daljnja ažuriranja idu automatski.
Da, mogli bi oni za sve to ispravit....al i ovako su sporkasti.
|
|
|
17.03.2025., 15:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
U početku, kad je napravljena sva papirologija prije 10 godina, svi podaci su bili točni, uključujući i adresu. Ovo sam nekidan išla bezveze nešto pogledat jer postoje neki sporovi koje suvlasnici vode s gradom, s kojima ja nemam veze, nešto u vezi garaža. I sad vidim kriva adresa. I to samo meni. Postoji još jedan suvlasnik na mom stanu, njegovi podaci su uredni, ta osoba živi na drugoj adresi.
Ko da je netko u nekom prepisivanju stisnuo krivu adresu iz padajućeg menija, tako izgleda, jer ova upisana adresa i moja počinju istim slovom, a kućni broj je u redu.
|
|
|
19.03.2025., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Povijesni pregled
Evo jedna obavijest, barem što se tiče moje nekretnine, maknuli su povijesni pregled sa online katastra, te su sve prebacili u novi ZK uložak. Sad zašto su to napravili, ne znam. Očito nekome ne odgovara da sve bude javno i vidljivo na internetu. Vide se samo trenutni vlasnici.
|
|
|
19.03.2025., 14:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Od kad je katastar online, a ima tome već skoro 20 godina, nikad nije bilo dostupno povijesno katastarsko stanje.
Bilo je dostupno povijesno ZK stanje od trenutka digitalizacije (isto 20-ak godina) i to je dostupno dan-danas.
Ako je čestica u međuvremenu prošla kroz neku promjenu ili je došlo do obnove zemljišnih knjiga ili je došlo do uspostave baze zemljišnih podataka (bzp) ili su iz x razloga čestice prenesene u novi uložak, ne vidiš povijesno stanje tog uloška jer uložak nema povijesti. Sve je i dalje dostupno online i u živo, nitko ništa tako ne može sakriti.
|
|
|
19.03.2025., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Vidin da su sad nešto minjali na određenim lokacijama i da nema posebno katastar posebno ZK e sad iz izvadka piše tamo desno oznake Vrhovna vlasnost i koristovna vlasnost. Jeli vrhovna prikazuje ZK stanje a koristovna katastar u tom slučaju?
Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:06.
|
|
|
|