Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Nove web stranice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.12.2018., 09:20   #661
Razlike među ruterima nisu tolike koliko padne brzina uslijed više korisnika na mobilnoj postaji koji zaguše promet ( kapacitet se djeli po korisniku).
Uslijed udaljenosti pad brzine imaju i oni dalji jer od šume korisničkih signala mobilna bolje komunicira sa bližima ( sa jačim signalom).
G/Duki is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2018., 09:48   #662
Quote:
G/Duki kaže: Pogledaj post
Razlike među ruterima nisu tolike koliko padne brzina uslijed više korisnika na mobilnoj postaji koji zaguše promet ( kapacitet se djeli po korisniku).
Uslijed udaljenosti pad brzine imaju i oni dalji jer od šume korisničkih signala mobilna bolje komunicira sa bližima ( sa jačim signalom).
Na prodajnom mjestu sam postavio pitanje za router Huawei B315 i Huawei 525 koja je razlika?Rekli su mi da nema razlike, da ću imati istu brzinu na jednom i drugom router, mislim baš da nije tako...I koliko si mogu pojačati brzinuprometa s Vanjskim antenama?U isto vrijeme sam naparavio speedtest na mobitelu i ruteru od istog operatera nije bas bilo neke razlike, možda je na ruteru bilo mrvicu više nego na mobitelu.
bonifacio is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2018., 13:34   #663
Možda ti moje iskustvo sa Tele2 u ZG i 4G routerom s unutarnjom antenom (Huawei E5577S-321) od prije godine dana pomogne. U stanu je propusnost bila uglavnom 35 Mbps. Na otvorenom oko 45 Mbps, u rijetkim situacijama mislim da je išlo i preko 50 Mbps (možda 70 Mbps?). U večernjim satima je često padalo ispod 10 Mbps.
Sve je testirano na istoj adresu. Dakle u ovom slučaju je primarni krivac za malu propusnost bio velik broj korisnika koji su istovremeno generirali promet. Ako se i ti nalaziš u urbanoj sredini, vjerojatno ćeš imati isti problem pa je svejedno koji router uzmeš, vjerojatno ti ni vanjska antena neće puno pomoći, pogotovo ako si na nekom višem katu ili imaš mogućnost postaviti router blizu prozora.
Ako si u slabo naseljenom području, daleko od bazne stanice, problem bi mogla postati udaljenost pa bi tu možda i ovaj uređaj imao smisla. S ovom aplikacijom možeš provjeriti na koju baznu stanicu si spojen. Baci i ovdje oko (odabereš "Od 30 Mbit/s do 100 Mbit/s").
lepton is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2018., 19:45   #664
Pa šta je to sa teletinom brzina pala za 100Mbps svaki dan ujutro dobro pa poslije podne jedva 20Mbps potraje li to još par dana idem na t-com platim više al imam ono što plaćam 300kn 600GB i ove brzine

https://i.imgur.com/j4FoOsg.jpg
star tracker is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2018., 14:37   #665
Meni je sada na ruteru huawei 525 full signal da li bi sa vanjskom antenom pojačao brzinu prometu ili bi bilo isto.
bonifacio is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2018., 15:12   #666
Mislim da bi ti bilo isto, pogotovo ako antena nije usmjerena.
lepton is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.12.2018., 12:36   #667
Quote:
lepton kaže: Pogledaj post
Mislim da bi ti bilo isto, pogotovo ako antena nije usmjerena.
A gledam za taj ruter prodaju orginal antene.
bonifacio is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2018., 10:43   #668
ruter

Naparavio sam konfiguraciju rutera, a kad se spajam na mrežu vidljive su obje moje mreže.Kako to?Jedna mreža je ona kojoj sam ja zadao ime na ssid a druga je od rutera tj. zove se pokućni internet.Na obje mreže se mogu spojiti sa istom lozinkom.Kako da maknem ovu pokućni internet?
bonifacio is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2018., 11:14   #669
@bonifacio: ako imaš dva routera povezana kabelom, možeš na ISP routeru ugasiti wifi (preko gumba?). Ako imaš samo jedan router koji emitira dvije mreže onda trebaš kroz meni jednu isključiti.
lepton is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2018., 12:16   #670
Quote:
lepton kaže: Pogledaj post
@bonifacio: ako imaš dva routera povezana kabelom, možeš na ISP routeru ugasiti wifi (preko gumba?). Ako imaš samo jedan router koji emitira dvije mreže onda trebaš kroz meni jednu isključiti.
Ima jedan router
Gdje se to u menu nalazi?
bonifacio is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2018., 14:10   #671
Planiram uzeti pokućni internet. Budući da sam kratak s vremenom, ne bih ga naručio preko weba, nego bih osobno otišao u Tele2 poslovnicu. Hoću li tamo odmah dobiti router ili moram još čekati?
Old 28.12.2018., 19:31   #672
Ovaj pokućni internet ide preko nekog ugovora ili je anonimno?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2018., 09:19   #673
Može samo pretplata bez UO ali moraš uređaj platiti u gotovini ako ga nemaš
star tracker is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2018., 09:22   #674
To opet nije anonimno jer mora dati podatke.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2018., 09:36   #675
danas ti nije ništa anonimno ima na bonove 199kn
https://www.tele2.hr/privatni-korisn...ife/na-bonove/ kao što vidiš anonimnost se plaća više
star tracker is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2019., 20:40   #676
Ima li tko problema s brzinom na podrucju Zagreba, tocnije Trnja? Naime unazad dan i pol brzina se srozala na manje od 0,5mb/s, a upload oko 3-4. To je na 4g mrezi. Na 3g download ode i do 1,5 mb/s
debeli_fratar is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2019., 23:32   #677
Quote:
debeli_fratar kaže: Pogledaj post
Ima li tko problema s brzinom na podrucju Zagreba, tocnije Trnja? Naime unazad dan i pol brzina se srozala na manje od 0,5mb/s, a upload oko 3-4. To je na 4g mrezi. Na 3g download ode i do 1,5 mb/s
Istina i meni 3mbs.
Navodno treba promijeniti kanal.
bonifacio is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2019., 13:51   #678
nemam na trenutnoj adresi gdje zivim telefonski priključak pa sam si za probu uzela tele 2 pokucni bez ugovorne obaveze. nisam uzela router jer sam nesto imala od prije pa htjela isprobat.. adresa je zagreb, istok.
uglavnom, brzina je prelosa. ne penje se nikad (eventualno u gluho doba noci) preko 5 mb/s, uglavnom je oko 2-3 mb/s, upload 10-20
moje pitanje je dal to ima najvece veze s tim na koji nacin je spojen i dal bi bilo bolje da kupim posteni router? i ako da kako mogu bit sigurna da bi bilo bolje?
i koji bi mi preporucili? (a da opet ne kosta ko suho zlato)
naime sad imam usb mobilni stick od vipa ZTE MF 833V uštekan u TP-LINK TL-MR3420
ne treba mi za igrat igrice il nes takvo, al tipa skidanje filmova traje citavu vjecnost, youtube steka i sl..
amy pelin is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2019., 14:38   #679
.
Što nebi uzela na probu preko webshopa, daju probni valjda 14 dana, to je dosta vremena da ispitaš valja ili ne. Daju ti ruter+karticu i ako ne valja lijepo vratiš-hvala lijepa-platiš srazmjerno koliko ga imaš dana na probi. Ako ideš osobno kod njih onda je probni rok od 4-5 dana, nisam siguran.

.
lemy56 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2019., 17:27   #680
Quote:
amy pelin kaže: Pogledaj post
nemam na trenutnoj adresi gdje zivim telefonski priključak pa sam si za probu uzela tele 2 pokucni bez ugovorne obaveze. nisam uzela router jer sam nesto imala od prije pa htjela isprobat.. adresa je zagreb, istok.
uglavnom, brzina je prelosa. ne penje se nikad (eventualno u gluho doba noci) preko 5 mb/s, uglavnom je oko 2-3 mb/s, upload 10-20
moje pitanje je dal to ima najvece veze s tim na koji nacin je spojen i dal bi bilo bolje da kupim posteni router? i ako da kako mogu bit sigurna da bi bilo bolje?
i koji bi mi preporucili? (a da opet ne kosta ko suho zlato)
...sl..
Da odgovorim sama sebi. Isprobala od frenda original tele2 zte router, potpumo ista brzina. Prekatastrofa. Ocito je do lokacije.
Mogu otkazat kad hocu jer nemam ugovor al s obzirom da nemam tel prikljucak ne znam kaj cu...
amy pelin is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:34.