Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.11.2024., 14:35   #6781
Probaj staviti SW sa LG-eve stranice, OAD (preko antene) nikad ne funkcionira u HR, a serveri su možda ugašeni:

https://www.lg.com/hr/podrska/proizvod/lg-47LM660S.AEE
Tiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2024., 16:33   #6782
E ručni update mi je pao na pamet no sudeći po ovome, već imam najnoviji odnosno taj koji mogu skinut na linku (4.62.12).
Old 10.11.2024., 11:30   #6783
Ono sto sam mislila da ce biti banalno spajanje TVa na DVB T2 receiver se pretvorilo u nerjesiv problem.

Panasonic Viera TV (DVB T) me docekao u stanu u zgradi koja ima antensku trodijelnu uticnicu kakva je ista bila u proslom stanu. Imam Strongov receiver koji je u proslom stanu na starom Sony TVu radio sta je trebao.

Sada ne nalazi nijedan kanal. I onda ugledam ovo sto do sada nikad nisam vidjela. Da nije to nesto sta treba upotrijebit? Kako?

Poslano sa mog SM-A750FN koristeći Tapatalk
natha is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 11:36   #6784
Nije, ovo je neki opticki kabel i nema veze sa antenom.

Jesi ponovno skenirala kanale na risiveru?

Moguce da antenska instalacija je neispravna...
Tiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 11:39   #6785
Moguće da ZAS nije prilagođen kad se mijenjala tehnologija emitiranja. Trebaš vidjeti s predstavnikom suvlasnika.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 13:05   #6786
Quote:
Tiki kaže: Pogledaj post
Nije, ovo je neki opticki kabel i nema veze sa antenom.

Jesi ponovno skenirala kanale na risiveru?

Moguce da antenska instalacija je neispravna...
Hvala. Jesam. Bezbroj puta. Kupila HDMI umjesto Scarta. Probala drugi novi antenski kabel. Jos jedino nisam probala s kucnom antenom jer mi se ne kupuje bezveze

natha is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 13:07   #6787
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Moguće da ZAS nije prilagođen kad se mijenjala tehnologija emitiranja. Trebaš vidjeti s predstavnikom suvlasnika.
Hvala. Al nekako si mislim da su stari stanari u stanu gledali TV. Kedino da nisu koristili kucnu antenu

natha is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 13:23   #6788
Možda su imali TV preko nekog operatora? Danas ipak manjina korisnika koristi zemaljsku TV.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 16:11   #6789
To neka zgrada ili? Pitaj susjede koriste li oni antenu i hvata li im programe...
Tiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2024., 12:30   #6790
Quote:
natha kaže: Pogledaj post
I onda ugledam ovo sto do sada nikad nisam vidjela. Da nije to nesto sta treba upotrijebit? Kako?
To je vjerojatno optika preko koje su oni gledali TV i spajali se na internet. Sad samo nađi operatera koji nudi optiku na tvojoj adresi, uzmi kod njih usluge koje ti trebaju i to je to.

Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Možda su imali TV preko nekog operatora? Danas ipak manjina korisnika koristi zemaljsku TV.
Upravo tako, to je taj optički priključak.
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 10:36   #6791
Hvala sto ste me prosvijetlili. Imam vec prijenosni homebox od Vipa i ugovori mi nisu opcija. Vidim da moze i bez ugovora no
pokusat cu ipak ovozemaljsku TV naci uz neku kucnu antenu ukoliko mi jave da antenski prikljucak od zgrade nije u funkciji. Naime i nisam od prevelikog gledanja TVa. HTVi mi je skoro pa dosta. Samo sto prekida stalno.

natha is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 16:38   #6792
Zavisi kakav ti je signal u stanu ali postoji mogucnost da ces uhvatit programe sa komadom zice ubodenim u uticnicu od antene, probaj tako, mozda ti pristedi kupovinu antene
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 11:03   #6793
Quote:
aspirin kaže: Pogledaj post
Zavisi kakav ti je signal u stanu ali postoji mogucnost da ces uhvatit programe sa komadom zice ubodenim u uticnicu od antene, probaj tako, mozda ti pristedi kupovinu antene
Ne znam jesam li dovro shvatila. Probala sam z receivera ostavit koaksijani od antene ostavit na prazno umjesto u uticnicu od antene. Nista razlicito.

Stanari u zgradi kazu da zajednicka antena od zgrade radi.

Prijasnji odstanari su vjerojatno imali od A1 optiku za internet i TV.

Jel to moglo nekako poremetit ovu obicnu antenu od zgrade?

natha is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 11:26   #6794
Ne, nije. Ili nešto ne štima sa instalacijom, ili sa tim kabelom koji spajaš, ili nešto krivo radiš.

Eventualno ako su imali A1 ali preko koaksijalnog kabela, pa je negdje nešto prespojeno
Tiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 18:39   #6795
Quote:
natha kaže: Pogledaj post
Ne znam jesam li dovro shvatila. Probala sam z receivera ostavit koaksijani od antene ostavit na prazno umjesto u uticnicu od antene. Nista razlicito.
Ne, samo kabel ne valja, uzmi komad debele bakrene zice bar 30tak cm dug i uglavi ga u unutrasnji kontakt koaksijalne uticnice na risiveru. Zatim proskeniraj kanale.
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 19:20   #6796
Nije do kabela. Nijednog. Imam 2 (jedan novi) i oba ne daju nikakve programe. Kupila sam i novi HDMI umjesto SCARTA koji isto nije davao nikakve programe. Bakrenu zicu nemam pri ruci.

Tv je Panasonic Viera TX-L32C10E. Imam Strongov prijamnik koji je na prijasnjem TVu radio sa istim ovim kablovima. Jedino da nije on stradao u selidbi, ali radi pa ne bi rekla.

Sta krivo mogu radit? Evo slikajem.

Inace ovaj A1 sam bila i makla misleci da moze ometat, ali nije ni do tog.

natha is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 00:08   #6797
Treća slika je traženje kanala?
Stavi veću sliku. Može na npr. https://postimages.org/
negativna nula is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 02:09   #6798
Ne vidi se uticnica u zidu. Ona isto moze imati problema. Nedavno sam imao problema s internetom, gubio sam vezu, restartao se router. Ispalo je da kontakt parice na uticnicu u zidu oslabio s vremenom. Pa, provjeri kako je spojena zica na uticnicu, za svaki slucaj. U vecini slucajeva moze biti do kontakta kabela.
Old 15.11.2024., 05:48   #6799

Često se zna desit da se razvine ili čak i pukne jedna strana kontakta, ovaj tu označen crvenom crtom...

Može biti na utičnici, kabelu ili čak i u samom prijemniku...ovisno o tome di su ti ženski kontakti...
A onda naravno nema ni S od signala...
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 10:41   #6800
Malo nategnuto ali možda da pretraži cable frekvencije? Tko zna kaj radi taj ZAS, neki konvertiraju frekvencije na kablovske ili tako nešto... davno sam to istraživao....
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:02.