Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.03.2025., 13:04   #6821
Quote:
-Kazzo- kaže: Pogledaj post
"Jedan konvertit ne čini proljeće" - Slavoj Žižek
(Eto, namjerno sam odabrao domaćeg lijevo orijentiranog filozofa i pripisao mu nešto što nikad nije izjavio).
Poanta je što ja, za razliku od strane koju ti zastupaš (što si ovog trenutka jasno se opredijelio za jednu stranu, što te isključuje kao nepristranog sudionika rasprave) ne povezujem (već prodane) Tesla aute i Muska iz razloga koje sam već objasnio, a za kupovinu Tesla proizvoda mislim da bojkot ima smisla ali nije rješenje, već je rješenje puno složenije (savjetujem pročitati D. Fruma).
Još nisi izguglao koliko je visok Josip Dabro?

Naljutit ćeš svoju forumsku mommy pa te neće pustiti s forumskim daddyjem na Thompsonov koncert.

Daddy je trenutno zauzet kmečanjem po portalima zbog toga jer je grad Zagreb dopustio održavanje koncerta (da odmah preduhitrim Kazzu koji će reći kako ne postoji nepobitan dokaz da je Thompson pjevao Jasenovac i Gradišku, ne Kazzo, ne postoji, u pravu si), iako će sam otići na koncert. Jer on svojim odlaskom ne daje podršku, već samo grad koji će inkasirati neki novac od najma.

“You can only find out what you actually believe (rather than what you think you believe) by watching how you act. You simply don’t know what you believe, before that. You are too complex to understand yourself.”
― Jordan B. Peterson

ps. na listi ti nedostaje podcast Joe Rogana

Quote:
PRKYS kaže: Pogledaj post
Svakako, preporučam pogledati zadnji podcast s Muskom kod Rogana, može se vidjeti u sat, dva razgovora o kakvom čovjeku se radi.

Podcasti su generalno jako dobar medij, jer ti daju priliku da kažeš što misliš.

Sva ova ostala slobodna tumačenja plaćenih novinara su podložna ozbiljnim manipulacijama.
pps. 12.8% dionica je mnogo, što možemo vidjeti i u praksi, a zaboravili ste da Musk ima i neizvršene opcije.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:17   #6822
Quote:
Zaboravih napisati...

Rick Wilson (jedan od osnivača The Lincoln Project - pro-dem organizacije koja se bori protiv Trumpa i MAGA pokreta) napisao je članak o pozivu na bojkot Tesle i objavio post na X-u. Guess what: acc suspended!

Anyway, da rezimiram, mislim da nitko nije svjestan u kolikim smo govnima i koliko je problem velik i složen.
Nije jedini acc koji je suspendiran. Toliko o slobodi govora. Mislim, muskova je mreža, nek radi što hoće. Problem je u ovome što utječe na sve ostale, što dva kompića rade na najvišoj poziciji u US. Isto tako nisam siguran da je do sada viđeno da se neku privatnu firmu u ovom slučaju Tesla promovira u dvorištu bijele, da predsjednik ima papir s svim vozilima cijenama i akcijama....a i da se pojedinačne vandalizme prema privatnoj firmi odnosno nekretninama i pokretninama okarakterizira kao čin terorizma. Mislim odgovara ova pozicija moći musku to je očigledno, samo što je problem da radi ogromnu štetu imageu Tesle.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:19   #6823
Quote:
Frank Knight kaže: Pogledaj post
Još nisi ...
Još nisi odlučio prihvatiti ponudu kojom ti dajem mogućnost da si maksimalno olakšaš zadatak pronaći citat kojeg si lažno pripisao Grahamu?

Ok, evo zadnja ponuda: ne mora biti izdanje iz 1934, može i neko novije.
Kupiš na Amazonu, listaš dok griješ sjedalo u autu na punjaču, umjesto da tupo buljiš kroz vjetrobransko staklo inferiornog EV-a jer si nisi kupio Teslu sa premium (eh, tu riječ voliš) connectivity pa da možeš na velikom ekranu gledati Bjornove testove na YT, učini nešto korisno za sebe i pročitaj knjigu. A (svakako) možeš i s onog popisa koji sam ti dao.
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:25   #6824
Koliko tipkaš mogao si već izguglati koliko je visok Josip Dabro.

Nije valjda da se ne znaš služiti tražilicom?
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:39   #6825
Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Nije jedini acc koji je suspendiran. Toliko o slobodi govora. Mislim, muskova je mreža, nek radi što hoće.
Uh, danas sam se raspisao
Ima ta jedna knjiga, distopijski roman Aldousa Huxleyja, Brave new world se zove, Vrli novi svijet. Da sad ne idem predaleko o zanimljivom životu autora, i da skratim: fikcionalni roman iz 1932, eto čak 2 godine prije nego smo ugledali onu čuvenu Grahamovu Security Analysis, je o opasnostima tehnologije i poziva nas na preispitivanje slobode i što ona jest.
E da, u ovom našem, sadašnjem, vrlom novom svijetu stanoviti Elon Musk re-X-ao je, da, nevjerojatno, nikoga drugog nego jednog koji je naše gore list: Stephena Bartulicu! Znate ga sigurno, mama ga uzdržava. Uglavnom, kaže Bartulica, opet da skratim, kako su klasični glavnostrujaški mediji mrtvi a budućnost je u socijalnim mrežama.
Ironije li, nekadašnji medijski moguli koji su nekad imali monopol više ga nemaju. Sad ga imaju - o, nije li život ironičan - medijski moguli s Trumpove inauguracije.

Quote:
Problem je u ovome što utječe na sve ostale, što dva kompića rade na najvišoj poziciji u US. Isto tako nisam siguran da je do sada viđeno da se neku privatnu firmu u ovom slučaju Tesla promovira u dvorištu bijele, da predsjednik ima papir s svim vozilima cijenama i akcijama....a i da se pojedinačne vandalizme prema privatnoj firmi odnosno nekretninama i pokretninama okarakterizira kao čin terorizma. Mislim odgovara ova pozicija moći muskumto je očigledno, samo što je problem da radi ogromnu štetu imageu Tesle.
Yep!
Opet, problem je 100x gori nego što se na prvi pogled čini.
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:53   #6826
Kako ne bi znali Bartula.

Nego, Bakić jako često piše o Trumpu i Musku, hvalospjevi su to. Nečitljivo štivo. Bar meni. Vozi Teslu, mislim da ima Tesla dionice. Ima tu simpatizera njega. Iz Slavonije. Pa bi bilo dobro pročitati što misle o toj hvali dotične administracije, Donnya i eLoana.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:06   #6827
Quote:
Koliko tipkaš mogao si već izguglati koliko je visok Josip Dabro.

Nije valjda da se ne znaš služiti tražilicom?
Smoke on the water - Deep purple
Dok je rasprava o tome koliko je to kvalitetna skladba, ti bi red herring logičkom pogreškom raspravljao o slučajnom požaru koji je izbio u kazinu i koji skladba opisuje, jer stjeran u kut, zadimljuješ raspravu.

Umjesto kliničkog psihologa kojeg si citirao, Jordana Petersona, koji je u međuvremenu postao stručnjak za klimatske promjene, prehranu (mesnu, koja izaziva skorbut), teologiju (npr. nemušto i neodređeno trkeljanje o Isusovom uskrsnuću), preporučam "So You've been publicly shamed" – Jon Ronsona
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:12   #6828
Quote:

Nego, Bakić jako često piše o Trumpu i Musku, hvalospjevi su to. Nečitljivo štivo. Bar meni. Vozi Teslu, mislim da ima Tesla dionice. Ima tu simpatizera njega. Iz Slavonije. Pa bi bilo dobro pročitati što misle o toj hvali dotične administracije, Donnya i eLoana.
Bakić mi je postao bljakić još davnih, zlatnih dana ZSE kad je ušao u PTKM pa drukao za nju. Koji, kako si ono rekao, zelot, moraš biti da drukaš za PTKM kad znaš da je svaka tvornica gnojiva u svijetu u svojoj biti neprofitabilna?
Ok, ajd Varteks... Trebalo je probati, valjda. Cijenim pokušaj. Ali ne znam puno o tome, pa kažem općenito mišljenje. Nisam znao da vozi Teslu. Koju?

EDIT: Što reći za "investitora" koji kupuje Teslu sa gazilijun P/E
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:36   #6829
Umjesto da si tipkao taj komentar mogao si izguglati koliko je visok Josip Dabro.

Ako pod investitor misliš na mene, jer je i Stjepan nedavno kupio dionice, da, kad sam ih prvi put kupio bile su "gazilijun p/e", za cca. $20 po dionici. Isto tako sam kupio BABU s pe <20 i još uvijek sam u gubitku.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:40   #6830
Quote:
Nije jedini acc koji je suspendiran. Toliko o slobodi govora....
Sloboda govora za mene ali ne i za tebe spika. Kad on sere po ljudima, optužuje ih da su komunisti ovo ili ono, to je ok. Kad drugi naprave isto njemu, onda prijeti tužbama (nedavno...mislim jučer ili prekjučer).
No, budimo realni, sloboda govora, iako je nešto čemu bi se uvijek trebalo težiti, ne može postojati u apsolutnom obliku, niti je moguća u centraliziranim sustavima (a Twitter je upravo to, tko god mu bio vlasnik). Prava sloboda govora može postojati samo u decentraliziranim sustavima gdje komunicirati može tko želi, kako želi i na koji god način želi, a drugi se s njim povezuju ili ne (što opet garantira da se nikoga ne može bombardirati sranjima ako on to ne želi).
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:43   #6831
Quote:

Imaš hrabrosti reći Franku da proda dionicu i na šteti Musku?

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:52   #6832
Quote:
Umjesto da ...
Umjesto da tipkaš, mogao si listati Grahama.

Quote:
Ako pod investitor misliš na mene, jer je i Stjepan nedavno kupio dionice, da, kad sam ih prvi put kupio bile su "gazilijun p/e", za cca. $20 po dionici. Isto tako sam kupio BABU s pe <20 i još uvijek sam u gubitku.
Ne vrti se sve oko tebe. Relax. Pročitaj neku knjigu, Grahama npr.
Moj komentar bio je usmjeren na Bakićevo drukanje.

PS: pdf ima 35MB
Ili hoćeš novije izdanje, da s njim probaš sreću?
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 15:06   #6833
Daj, progoglaj već, ne znaš progoglati koliko je visok Josip Dabro, a debitirao bi na nivou Žižek - Peterson.

Quote:
Ti si jedan od rijetkih kojem ni Google ponekad ne može pomoći..
Ok za ovo drugo, nisam znao da je "Bljakić" kupio Teslu. Prestao sam čitati što piše još dok je tvrdio da samo analfabeti trguju na US tržištu s obzirom da na domaćem imaju komparativnu prednost te mogu kupiti dionice poput PTKM, DDJH, Varteksa, Imunološkog zavoda i ostalih.

Quote:
Imaš hrabrosti reći Franku da proda dionicu i na šteti Musku?
A ti si prodao da naštetiš Musku?
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 15:21   #6834
https://www.youtube.com/shorts/JyVCMRjcdVg
Vurky is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 16:05   #6835
Quote:
Daj, progoglaj već, ne znaš progoglati koliko je visok Josip Dabro, a debitirao bi na nivou Žižek - Peterson.

Ok za ovo drugo, nisam znao da je "Bljakić" kupio Teslu. Prestao sam čitati što piše još dok je tvrdio da samo analfabeti trguju na US tržištu s obzirom da na domaćem imaju komparativnu prednost te mogu kupiti dionice poput PTKM, DDJH, Varteksa, Imunološkog zavoda i ostalih.

A ti si prodao da naštetiš Musku?
Pusti mene, ja sam Muskofil, ti valjda nisi?

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 16:08   #6836
Quote:
Pusti mene, ja sam Muskofil, ti valjda nisi?
Ako ti kažeš da jesam, onda valjda jesam.

A za tebe sam i rekao da ne očekujem od Josipa Dabre da proda Teslu zbog Muska i Trumpa.

Što će Stjepan reći na to, forumska wifey mu pobježe Trumpu u krilo.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 19:29   #6837
Quote:
Ako ti kažeš da jesam, onda valjda jesam.

A za tebe sam i rekao da ne očekujem od Josipa Dabre da proda Teslu zbog Muska i Trumpa.

Što će Stjepan reći na to, forumska wifey mu pobježe Trumpu u krilo.

Dakle, umjesto da se ponašaš kao trač baba ili klinac ulovljen u laži bilo bi svrsishodnije da pročitaš Security Analysis. Evo, ja sam u međuvremenu kroz 6-to izdanje iz 2009-e protjerao frazu "In the short run, the market is a voting machine; in the long run, it is a weighing machine" za koju si izmislio da se nalazi u izdanju iz 1934-e, jer ipak 2009-a je doba googlea, no na tvoju veliku žalost i razočaranje ni tamo je nema:

[IMG][/IMG]

Kaže stara kineska: "ne vjeruj googleu ni kad izreke citira"
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 20:42   #6838
Ako ti google nije dobar izbor, uzmi knjigu "u ruke" i čitaj. Hint, ne nalazi se daleko.

Za Josipa Dabru bi ti rekao "uzmi metar pa ga izmjeri", ali ne znam koliko ste dobri pa kažem da progoglaš, nemoj biti jedan od rijetkih kojem ni google ne može pomoći.

A tko je trol uhvaćen u trolanju će svak procijeniti za sebe nakon što utipka na google "In the short run, the market is a voting machine; in the long run, it is a weighing machine" i dobije ovaj niz rezultata

https://www.goodreads.com/quotes/831...voting-machine
https://www.morningstar.co.uk/uk/new...g-machine.aspx
https://www.nasdaq.com/articles/pete...ice-2016-01-13
https://homework.study.com/explanati...price-and.html

Ili pita Grok, ChatGPT, Gemini, Deepseek, Qwen,..

Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 21:57   #6839
Quote:

Dakle, umjesto da se ponašaš kao trač baba ili klinac ulovljen u laži bilo bi svrsishodnije da pročitaš Security Analysis. Evo, ja sam u međuvremenu kroz 6-to izdanje iz 2009-e protjerao frazu "In the short run, the market is a voting machine; in the long run, it is a weighing machine" za koju si izmislio da se nalazi u izdanju iz 1934-e, jer ipak 2009-a je doba googlea, no na tvoju veliku žalost i razočaranje ni tamo je nema:

[IMG][/IMG]

Kaže stara kineska: "ne vjeruj googleu ni kad izreke citira"
Citat je parafraziran ,i u tom obliku se ne nalazi ni u jednoj knjizi. Nalazi se ovo

VoidSpectra is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 22:29   #6840
Zašto si mu rekao, zar nije bolje da pročita knjigu.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:49.