Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2022., 22:22   #6821
Quote:
VFA-125 kaže: Pogledaj post
A ovo grčko
ti nije iskočilo?

A ta "barka" je jedna od njjh 4 Mark V koje su im donirane preko EDA.
.. ako KoV uredno vežba posade za izvlačenje kod prevrtanja i potapljanja ne znam što se radi/čeka pri HRZ-u ...
... obuka i oprema to se sve može rišit , može se i podignut stupanj sigurnosti kod uvježbavanja ..npr full u pratnji helić Mi8/17 (UH-60) so gnjurcima vitlom medic-ima .. svačim nečim , brzi čamci ... ovo ono

no opjet kako to grkljanska jednomotorna Kjova meže s otoka na otok a naša nemeže
jedangrafitni is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 22:25   #6822
Quote:
9aplus kaže: Pogledaj post
Koliko kod njih ima poginulih (u miru) za sada?
..kod Grkljana?...ne znam .
Znam đe su Meričani imali dosta nesreća sa Kiowama al kod njih se letilo nemilice.
jedangrafitni is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 22:38   #6823
Quote:
VFA-125 kaže: Pogledaj post
Na žalost ne znamo ni uzrok(e) a još manje način na koji se dogodila ta nesreća ni nakon proteka toliko vremena i gubitka dva ljudska života!!
Šta nisu Ameri bili na uviđaju
Snorkyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 23:03   #6824
Quote:
jedangrafitni kaže: Pogledaj post
.. ako KoV uredno vežba posade za izvlačenje kod prevrtanja i potapljanja ne znam što se radi/čeka pri HRZ-u ...
... obuka i oprema to se sve može rišit , može se i podignut stupanj sigurnosti kod uvježbavanja ..npr full u pratnji helić Mi8/17 (UH-60) so gnjurcima vitlom medic-ima .. svačim nečim , brzi čamci ... ovo ono

no opjet kako to grkljanska jednomotorna Kjova meže s otoka na otok a naša nemeže
Na kojem vojnom bazenu?
Da preduhitrim slijedece pitanje. Koji civilni bazen ce ti dozvoliti postavljanje metalne konstrukcije i "kabine"? Nije to bas dimenzija i mase da se moze montirati i demontirati po potrebi.
Old 12.10.2022., 23:12   #6825
Ima RH u vlasništvu bazen gdje se može složiti vrhunski HUET, čak postoje i dva seta "kolica".
Bazen je i sada pun pitke vode, samo su glave prazne.
9aplus is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 23:12   #6826
Quote:
nistaneznan kaže: Pogledaj post
Na kojem vojnom bazenu?
Da preduhitrim slijedece pitanje. Koji civilni bazen ce ti dozvoliti postavljanje metalne konstrukcije i "kabine"? Nije to bas dimenzija i mase da se moze montirati i demontirati po potrebi.
Imaš po pomorskim učilištima
Snorkyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 23:53   #6827
Quote:
Ima RH u vlasništvu bazen gdje se može složiti vrhunski HUET, čak postoje i dva seta "kolica".
To je?
Radi se nesto na bazenima u Poljudu, al po pricama svjedoka, nije to ni blizu onome sto bi trebalo biti.
Old 13.10.2022., 02:15   #6828
Veliki bazen - Brodarski ZG
9aplus is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2022., 11:34   #6829
"AdriaLibar" u Šibeniku je još tamo 2013 imao dizalicu/kran sa kabinom za HUET montirano na rivi u nekoj marini dole, tako da nije bilo potapanje u bazen nego u more, ali sam mehanizam/kabina je omogućavala kompletan program potapanja (bočno, upside-down itd.). Što je danas s tim, jeli u funkciji ili ne, nažalost ne znam.

lp
Old 13.10.2022., 11:42   #6830
Quote:
Propali Pilot kaže: Pogledaj post
"AdriaLibar" u Šibeniku je još tamo 2013 imao dizalicu/kran sa kabinom za HUET montirano na rivi u nekoj marini dole, tako da nije bilo potapanje u bazen nego u more, ali sam mehanizam/kabina je omogućavala kompletan program potapanja (bočno, upside-down itd.). Što je danas s tim, jeli u funkciji ili ne, nažalost ne znam.

lp
Atlantis ima.
Snorkyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2022., 13:02   #6831
ako je stvarno istina da naši ne idu kroz HUET a očito postoji infrastruktura (i to više komada) onda je to novo dno dna čak i za HRZ
hr1u00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2022., 14:04   #6832
Quote:
..jednostavno se aplicira kroz pakt , obznani se potriba i najglavniji štab aktivira resurse saveznika...pa nemamo meleon letača
..al i to triba organizirat
..no bilo bi lipo imat takvo što doma pa mi radit takve usluge ostalima
jedangrafitni is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2022., 14:45   #6833
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
ako je stvarno istina da naši ne idu kroz HUET a očito postoji infrastruktura (i to više komada) onda je to novo dno dna čak i za HRZ
Samo Policija RH održava HUET trenažu sukladno civilizaciji.
9aplus is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2022., 15:17   #6834
Quote:
Samo Policija RH održava HUET trenažu sukladno civilizaciji.
Bože sačuvaj !
hr1u00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2023., 14:27   #6835
Jedna OK fotka....
Old 10.05.2023., 09:19   #6836
Više od tri godine prođoše od pada Kiowe. Još nema objave rezultata istrage. Ni nakon tri godine?! Rafale velite?
Dominko123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2024., 10:14   #6837

https://www.pressreader.com/croatia/...81487871171283
many-m is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2024., 10:37   #6838
Mislim da je Ukrajina pokazala da perspektiva ovakvih letjelica sa posadom na modernom ratištu nije najbolja. IMHO, ta sredstva za Kiowe bi bilo bolje potrošiti za U(C)AVe
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
Velo C. Raptor is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2024., 10:48   #6839
Za zujanje okolo po 2 para kao i do sada i naslikavanje i više nego dovoljno!
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2024., 10:51   #6840
Quote:
Velo C. Raptor kaže: Pogledaj post
Mislim da je Ukrajina pokazala da perspektiva ovakvih letjelica sa posadom na modernom ratištu nije najbolja. IMHO, ta sredstva za Kiowe bi bilo bolje potrošiti za U(C)AVe
Molim?
Pa ruski Kamovi su jedni od najzaslužnijih za zaustavljanje ukrajinske protuofenzive.
Djelovali su projektilima sa veće udaljenosti po ukrajinskom oklopu isto kao što bi djelovala kiowa, nisu se izlagali u brišućem letu.
Ok nose više tereta nego Kiowa ali na kraju ti dođe na isto. Okop nije previše bitan jer djeluju sa preko 5 km udaljenosti sa navođenim projektilima i ne izlažu se.
Independence is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:34.