Ljubav, erotika, seks Stvari intimne prirode. Neke teme zahtijevaju i rječnik koji možda nije za jako mlade (i jako stare). |
 |
|
05.06.2022., 20:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Nitko te ne sudi.
Ti se sudis.
Ali radila si najbolje što si mogla u svojim životnim okolnostima. Nisi znala bolje.
Trebala si nekog da te spasi, od obitelji koja te gusi. I koja te isto kocila.
Na žalost, da bi dobili stabilnog partnera, vezu koja nas ispunjava, trebamo prvo biti sami i sretni sa sobom, slobodni.
Dok tražimo spas u nekome uvjek završi loše.
Nisi jedina koja to je napravila.
Makni se od njega, radi sebe budi iskrena sa njim, mislim da neće shvatiti niti će biti normalan raskid ali moraš to napraviti.
Oslobodi se od roditelja i od ove veze, i prodisi.
Počni se baviti stvarima koje te vesele, prvo sa malim pa sve veće. Tako se diže samopuzdanje.
Moja poznanica nikako ne može se iscupati iz tog toksicnog obrasca a ne radi na sebi, i sada u 40 tima, sve je ocajnija. Propada.
Doslovno bilo tko da joj uputi neku pažnju, rijec, ona zapne s njim u vezi. Losoj po nju.
I onda sljedi uzasan raskid sa njenim psihickim slomom.
Pa se pokrpa.
I opet krene usamljenost, nezadovoljstvo životom, loši poslovi, nema para..I opet spasitelj koji joj nudi instant dobar osjecaj, zabava, uzbuđenje, netko ju želi, dobije pažnju...I opet u losoj vezi.
Sve vise propada.
Do toga da vise nitko joj ne želi pomoci kad je na dnu. Jer nitko nema snage vise.
Sent from my SM-A125F using Tapatalk
|
Jako slično zvuči ta tvoja poznanica, i sama imam sklonost oslanjati se prebrzo na partnere pogotovo ako sam razvila neku dublju emotivnost prema njemu.
Slažem se da svaka takva odluka ne može biti laka, ja se i sada tresem kad bi takvo što trebala poručiti i onda izdržati neizostavno nezadovoljstvo sa njegove strane. Mislila sam da ću očvrsnuti ali još nisam. Fali to da nemam prihode od rada da bi me odmaknulo od problema, imam obavezu i da odgajam i brinem za dijete. Sutra ga vodim u bolnicu.
Nisam baš svoja...
Ali savjet koji sam pročitala je kvalitetan i pametan, svakako vrijedi razmisliti brzo o svakom načinu.
Hvala, ugodan vikend
|
|
|
05.06.2022., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2022.
|
Hm, procitao sam nekih pa skoro mogu rec impresivnih analiza i zakljucaka ovdje. Neke od vas cu staviti u notepad kao vrlo napredne. Koji su, ostat ce tajna. Pronasao sam se u nekim analizama, mislim da mi nema pomoci vise, ali svejedno je super, otkijem barem da u nekim stvarima nisam sam i jedini. Cool spike.
|
|
|
06.06.2022., 07:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
AERDNA IALAV kaže:
Jednostavno se pitam zašto mi ne ide donijeti odluku i bez obzira na primanje odgovora od partnera ne dozvoliti da me poljulja ? Osjećaji su još jaki.
|
Sama si si odgovorila: jer uvijek doneseš odluku da se ne poljuljaš iz ovog stanja u kojem si.
Nema tu neke više sile od tvog običnog donošenja odluke samo što uvijek doneseš onu za koju kasnije misliš da ju nisi trebala donijeti (iako si realno znala kamo će te ona odvesti jer nitko ne može lagati sam sebe). Kao ona indijanska priča o dva vuka, ti odlučiš koju situaciju ćeš "hraniti"
|
06.06.2022., 19:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
maleesh kaže:
Sama si si odgovorila: jer uvijek doneseš odluku da se ne poljuljaš iz ovog stanja u kojem si.
Nema tu neke više sile od tvog običnog donošenja odluke samo što uvijek doneseš onu za koju kasnije misliš da ju nisi trebala donijeti (iako si realno znala kamo će te ona odvesti jer nitko ne može lagati sam sebe). Kao ona indijanska priča o dva vuka, ti odlučiš koju situaciju ćeš "hraniti"
|
Da, često bude ono " što nisam prije napravila ovo ili ono " češće sam se trebala lupiti po glavi prije donošenja takvih odluka, vuk uvijek i tako ostane vuk. Meni to zvuči kao da sam odabirala manje sranje a zahvatila u veće.
Dobro si to izanalizirao.
|
|
|
01.07.2022., 00:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Pozdrav svima,
Evo mene zanima jedno pitanje da li se mogu tuziti roditelji koji su izazvali dusevne boli prije 15, 25 godina, dakle ajmo reci kada sam postala svjesna ?
Da li postoje takve situacije ?
Odrasla sam u obitelji, gdje je bilo jako puno nasilja, svaki dan, i to me prati kroz cijelu mladost, i zivot do sada.
Moja mama nije nista poduzela kada je trebala, i sada bi se naravno svi trebali ponasati normalno, jer su se stvari promjenile.
Ne zivim vise sa njima, hvala Bogu.
Imam ogromne traume, gorcinu, mrznju, prijezir, i ne mogu biti na miru, dok god taj covjek, hoda slobodno, k svojoj mami bi mogla hrpetinu nekih drugih filozofija napisati. Ne prihvacam sto je oprostila nasilniku, ne prihvacam nikako, sto smo ja i brat morali to gledati i slusati.
Za svake batine, mu je rekla iduci dan Bas ti hvala za sve to...umjesto da je pozvala policiju.
Mene to tako posramljuje, mene je sram svega toga.
Ja bi htjela da je on tamo gdje mu je mjesto, u zatvoru, jer se kao otac ne zna i nije znao ponasati.
Da li djeca mogu tuziti svoje roditelje zbog toga, jer se nisu pobrinuli za njihovu sigurnost.
Inace mojim roditeljima su prijetili da ce nam poslati socijalnu sluzbu, zao mi je sto nisu, jer svi su vidjeli sta se dogadja i kako se ponasa.
Svi su vidjeli, osim nje, ona nije htjela vidjeti.
Udala se za neuku budalu, koja samo zna se derati, prijetiti, i tuci naravno.
Mislim da mi je moja mama samim tim stvorila nisko samopostovanje, i opcenito zamislite empatiju prema nasilniku. Prema nasilnim osobama opcenito.
Ne zelim biti dio toga, htjela bi da se ta prica zavrsi, i da on dobije svoje sto je zasluzio, a to je kazna zakonom.
Zelim da bude kaznjen za sve.
Cijeli zivot trpim mrznju, mrznju prema sebi, cijeli svoj zivot.
I nosim tu gorcinu, jednostavno nosim, i ne znam hocu li je se ikada moci rjesiti.
|
|
|
01.07.2022., 00:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
trijadaqueen kaže:
Pozdrav svima,
Evo mene zanima jedno pitanje da li se mogu tuziti roditelji koji su izazvali dusevne boli prije 15, 25 godina, dakle ajmo reci kada sam postala svjesna ?
Da li postoje takve situacije ?
Odrasla sam u obitelji, gdje je bilo jako puno nasilja, svaki dan, i to me prati kroz cijelu mladost, i zivot do sada.
Moja mama nije nista poduzela kada je trebala, i sada bi se naravno svi trebali ponasati normalno, jer su se stvari promjenile.
Ne zivim vise sa njima, hvala Bogu.
Imam ogromne traume, gorcinu, mrznju, prijezir, i ne mogu biti na miru, dok god taj covjek, hoda slobodno, k svojoj mami bi mogla hrpetinu nekih drugih filozofija napisati. Ne prihvacam sto je oprostila nasilniku, ne prihvacam nikako, sto smo ja i brat morali to gledati i slusati.
Za svake batine, mu je rekla iduci dan Bas ti hvala za sve to...umjesto da je pozvala policiju.
Mene to tako posramljuje, mene je sram svega toga.
Ja bi htjela da je on tamo gdje mu je mjesto, u zatvoru, jer se kao otac ne zna i nije znao ponasati.
Da li djeca mogu tuziti svoje roditelje zbog toga, jer se nisu pobrinuli za njihovu sigurnost.
Inace mojim roditeljima su prijetili da ce nam poslati socijalnu sluzbu, zao mi je sto nisu, jer svi su vidjeli sta se dogadja i kako se ponasa.
Svi su vidjeli, osim nje, ona nije htjela vidjeti.
Udala se za neuku budalu, koja samo zna se derati, prijetiti, i tuci naravno.
Mislim da mi je moja mama samim tim stvorila nisko samopostovanje, i opcenito zamislite empatiju prema nasilniku. Prema nasilnim osobama opcenito.
Ne zelim biti dio toga, htjela bi da se ta prica zavrsi, i da on dobije svoje sto je zasluzio, a to je kazna zakonom.
Zelim da bude kaznjen za sve.
I nosim tu gorcinu, jednostavno nosim, i ne znam hocu li je se ikada moci rjesiti.
|
Ukratko NE
|
|
|
01.07.2022., 16:15
|
|
Prolaznik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
trijadaqueen kaže:
....da li se mogu tuziti roditelji koji su izazvali dusevne boli prije 15, 25 godina, dakle ajmo reci kada sam postala svjesna ?
|
Nisam pravnik, mislim da ne postoji ta mogucnost.
No....
Quote:
trijadaqueen kaže:
|
Rjesenje ti je u ovom problemu.
Negativna energija i negativni osjecaji tebi samoj nanose vise stete, nego nekakva zadovoljstina, koju bi ti dobila kaznjavanjem kriv(a)ca.
Oslobodi se toga.
Vjeruj, zivot ce ti postati bogatiji i kvalitetniji.
Potrazi strucnu pomoc.
(Ovo ne smijes shvatiti kao nesto uvredljivo.)
|
|
|
08.08.2022., 15:55
|
|
Right here, right now
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
trijadaqueen kaže:
|
Mislim da je ovaj dio tvog posta ključan!
Nitko ti ne može vratiti tvoje vrijeme i nitko ne može izbrisati događaje kojih se sjećaš!
Nažalost nismo super heroji da možemo promijeniti svijet ali možemo promatrati sebe i tražiti stvari koje nas spuštaju i ne dopuštaju da budemo ono što možemo.
Uzmi tu mržnju koju osjećaš, priđi joj lijepo ponudi s kolačima ili čim već i onda joj reci da ju poznaš, da ste se družili cijeli tvoj život i da je sada došao trenutak da se rastanete!
Znam da zvuči jednostavno i kao floskula, ali najbolja rješenja jesu jednostavna, ako ne uspiješ danas, pokušaj ponovno sutra.
Ljudi koji ne vole sami sebe su meta za nasilnike. Voli sama sebe i ne poslužuj se kao švedski stol nasilnicima.
Odaberi sreću 
|
|
|
18.08.2022., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Evo i ja bih dala svoj doprinos temi ….
Samostalna sam, zaposlena, imam vlastiti prihod, svoj stan, auto i psa Obrazovana. Udovica. Nakon smrti muža i psihoterapije nakon tog događaja, polako sam nadošla na sebe. I ovo se ljeto malo prepustila ….
Prije mjesec dana krenula sam u ljubavnu vezu sa novim partnerom. Ja 51 godinu , on 50 godina.
Nebično smo se složili od početka. Bila sam fascinirana na koji me način mazi i ljubi, i jednostavno sam se prepustila nježnostima
Nakon 15 dana, rekao je da me voli i da me želi oženiti.
Nakon 20 dana me na prepad odveo kod svoje majke, jer je htio da se upoznamo i da mi ona kaže da je dobar dečko. Majka je obavila zadatak. Draga žena. Ali u poodmakloj dobi.
Izlazili smo svaku večer van, od devet do jedan, ležali na plaži, pili mineralnu i mazili se. Gledali zvijezde i život je lijep
Međutim, stalno me nešto kopkalo da nije u redu ali nisam mogla precizirati o čemu se radi, pa ću navesti neke od njegovih izjava :
- Ne bih ti se htio miješati u financije ali mi se čini da previše trošiš (trošim u skladu sa mogućnostima)
- Nisam navikao da me žena vozi van (nema svoj auto), mogu li ja voziti? Ne možeš …
- Zašto imaš poderane traperice, sve ću ti to zašiti
- Zašto si se našminkala, ljepša si mi bez šminke, šminka ti ne treba
- Cijelo popodne si bila kod frizera i platila 300 Kn a mogli smo biti zajedno. Meni si lijepa i rasčupana.
- Lijepo ćemo se mi slagati, obraditi ću ja tebe a da nećeš ni primijetiti
- Volim glazbu, pratim najnovija izdanja, slušam, plešem, pjevam često – to je glupo, ponašaš se ko klinka
- Volim klasičnu književnost, često idem u knjižnicu mijenjati knjige i uživam u štivu – vidiš baš mi je drago da više ne stigneš čitati od kada sam ti ja uletio u život
- Idem u devetom mjesecu na tečaj gitare – polomiti ću ti žice ako budeš dosadno vježbala
- Sutra idem van sa frendicama – pita me hoću li nekad imati vremena za njega (posljednjih desetak dana smo svaku večer zajedno)
- Naručim pivo nakon ručka, on pred konobarom pregovara sa mnom da mi ne treba pivo, da mogu popiti i mineralnu
- Zbog ovo što si učinila (ništa posebno) staviti ću te u kaznu, pa ti sljedeći put neće pasti na pamet da mi to činiš
Jednom me je jako uhvatio za zglob. Ali nisam sigurna, jel bilo namjerno ili slučajno, ne bih ga sada htjela kriviti i za nešto što možda nije skrivio.
Uglavnom, ovo sa kaznom desilo se sinoć nakon prekrasne večeri uz more.
Jutros sam se probudila i nisam odmah otišla na posao nego sam si dala vremena da razmisilim. Meni je to sve jako jako čudno. Unutarnji nemir raste, nešto nije okej.
S obzirom da nemam problema sa samopoštovanjem i samopouzdanjem, na dosta njegovih usputnih primjedbi „vratili sam istom mjerom“.
Jutros sam mu poslala poruku, da je njegovo ponašanje sinoć bilo neprihvatljivo i napisala sam mu što očekujem od nove veze u svom životu. Kažnjavanju tu nema mjesta. Napisah mu još, da što se mene tiče, ako on tako funkcionira možemo završiti našu ljubavnu romansu.
Dobila sam 30-tak poruka. Piše da se rasplakao, kaže da ja imam problem , kaže da me voli i da me želi. Odgovorila sam da nije problem da možemo večeras razgovarati i vidjeti što se zapravo dešava.
Napisao mi je da me previše voli, da ja ne gajim jednaku jačinu osjećaja prema njemu i prekinuo sa mnom.
Ne javlja se više na telefon. I ok je tako.
Mislim da i sama imam posla sa nekim čudnim primjerkom muške vrste – vrlo nesigurnim alfa mužjakom
|
|
|
18.08.2022., 16:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Intuicija ti definitivno dobro govori, spasila si se. Čovjek je manipulator/narcis. On je isprobavao dokle može ići. Ovo što te jako primio za ruku sigurno nije slučajno, nemoj ga opravdavati. Kad si ti postavila granicu na kraju, vidio je da nisi baš labilna i popustljiva koliko je mislio. Nemoj padati na suze. Bolje da se ovako završilo. Možeš se samo nadati da se više nikad ne čuješ a njim.
|
18.08.2022., 17:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Lady_Tila kaže:
Možeš se samo nadati da se više nikad ne čuješ a njim.
|
Mozes mislit kako se nece javit. Pa MW je zlatna koka za njega. Samo je treba dresirat. Idem s pretpostavkom da ce se javit/napast da ona njega ne voli, jer da voli onda bi xy. Pa ce se ispricavat. Pa plakat. Pa bit sladak. Pa.... Sve zajedno il jedno od navedenog kaj ce procjenit da ce upalit.
Ako MW ima srecu nece joj se javit nikad. A ni u ludilu se ne treba javljat njemu.
|
|
|
18.08.2022., 19:28
|
|
the scorpion queen
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
MidnightWoman kaže:
Samostalna sam, zaposlena, imam vlastiti prihod, svoj stan, auto i psa Obrazovana. Udovica. Nakon smrti muža i psihoterapije nakon tog događaja, polako sam nadošla na sebe. I ovo se ljeto malo prepustila ….
Prije mjesec dana krenula sam u ljubavnu vezu sa novim partnerom. Ja 51 godinu , on 50 godina.
Nebično smo se složili od početka. Bila sam fascinirana na koji me način mazi i ljubi, i jednostavno sam se prepustila nježnostima
Nakon 20 dana me na prepad odveo kod svoje majke, jer je htio da se upoznamo i da mi ona kaže da je dobar dečko. Majka je obavila zadatak. Draga žena. Ali u poodmakloj dobi.
Izlazili smo svaku večer van, od devet do jedan, ležali na plaži, pili mineralnu i mazili se. Gledali zvijezde i život je lijep
Međutim, stalno me nešto kopkalo da nije u redu ali nisam mogla precizirati o čemu se radi, pa ću navesti neke od njegovih izjava :
- Ne bih ti se htio miješati u financije ali mi se čini da previše trošiš (trošim u skladu sa mogućnostima)
- Nisam navikao da me žena vozi van (nema svoj auto), mogu li ja voziti? Ne možeš …
- Zašto imaš poderane traperice, sve ću ti to zašiti
- Zašto si se našminkala, ljepša si mi bez šminke, šminka ti ne treba
- Cijelo popodne si bila kod frizera i platila 300 Kn a mogli smo biti zajedno. Meni si lijepa i rasčupana.
- Lijepo ćemo se mi slagati, obraditi ću ja tebe a da nećeš ni primijetiti
- Volim glazbu, pratim najnovija izdanja, slušam, plešem, pjevam često – to je glupo, ponašaš se ko klinka
- Volim klasičnu književnost, često idem u knjižnicu mijenjati knjige i uživam u štivu – vidiš baš mi je drago da više ne stigneš čitati od kada sam ti ja uletio u život
- Idem u devetom mjesecu na tečaj gitare – polomiti ću ti žice ako budeš dosadno vježbala
- Sutra idem van sa frendicama – pita me hoću li nekad imati vremena za njega (posljednjih desetak dana smo svaku večer zajedno)
- Naručim pivo nakon ručka, on pred konobarom pregovara sa mnom da mi ne treba pivo, da mogu popiti i mineralnu
- Zbog ovo što si učinila (ništa posebno) staviti ću te u kaznu, pa ti sljedeći put neće pasti na pamet da mi to činiš
Jednom me je jako uhvatio za zglob. Ali nisam sigurna, jel bilo namjerno ili slučajno, ne bih ga sada htjela kriviti i za nešto što možda nije skrivio.
Jutros sam se probudila i nisam odmah otišla na posao nego sam si dala vremena da razmisilim. Meni je to sve jako jako čudno. Unutarnji nemir raste, nešto nije okej.
S obzirom da nemam problema sa samopoštovanjem i samopouzdanjem, na dosta njegovih usputnih primjedbi „vratili sam istom mjerom“.
Jutros sam mu poslala poruku, da je njegovo ponašanje sinoć bilo neprihvatljivo i napisala sam mu što očekujem od nove veze u svom životu. Kažnjavanju tu nema mjesta. Napisah mu još, da što se mene tiče, ako on tako funkcionira možemo završiti našu ljubavnu romansu.
Dobila sam 30-tak poruka. Piše da se rasplakao, kaže da ja imam problem , kaže da me voli i da me želi. Odgovorila sam da nije problem da možemo večeras razgovarati i vidjeti što se zapravo dešava.
Napisao mi je da me previše voli, da ja ne gajim jednaku jačinu osjećaja prema njemu i prekinuo sa mnom.
Mislim da i sama imam posla sa nekim čudnim primjerkom muške vrste – vrlo nesigurnim alfa mužjakom
|
Bježi i ne okreći se.
U samo mjesec dana koliko ste zajedno, on si je dopuštao da ti govori takve stvari??
Odmah bi te ženio i voli te?? Ma daj, pa nisi klinka jbt imaš 51 godinu.
Imaš svoj stan, posao... što će ti takva budala u životu?
Ako si pametna, više se nikada nećeš udavati, nego imati nekoga samo za kavu i sex. 
|
19.08.2022., 00:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
MidnightWoman kaže:
-Ne bih ti se htio miješati u financije ali mi se čini da previše trošiš (trošim u skladu sa mogućnostima)
-Nisam navikao da me žena vozi van (nema svoj auto), mogu li ja voziti? Ne možeš …
-Zašto imaš poderane traperice, sve ću ti to zašiti
-Zašto si se našminkala, ljepša si mi bez šminke, šminka ti ne treba
-Cijelo popodne si bila kod frizera i platila 300 Kn a mogli smo biti zajedno. Meni si lijepa i rasčupana.
-Lijepo ćemo se mi slagati, obraditi ću ja tebe a da nećeš ni primijetiti
-Volim glazbu, pratim najnovija izdanja, slušam, plešem, pjevam često – to je glupo, ponašaš se ko klinka
-Volim klasičnu književnost, često idem u knjižnicu mijenjati knjige i uživam u štivu – vidiš baš mi je drago da više ne stigneš čitati od kada sam ti ja uletio u život
-Idem u devetom mjesecu na tečaj gitare – polomiti ću ti žice ako budeš dosadno vježbala
-Sutra idem van sa frendicama – pita me hoću li nekad imati vremena za njega (posljednjih desetak dana smo svaku večer zajedno)
-Naručim pivo nakon ručka, on pred konobarom pregovara sa mnom da mi ne treba pivo, da mogu popiti i mineralnu
-Zbog ovo što si učinila (ništa posebno) staviti ću te u kaznu, pa ti sljedeći put neće pasti na pamet da mi to činiš
|
Izbjegla si metak. Blokiraj ga svugdje, ne javljaj mu se jer će se milijun posto probati javiti opet.
Nadam se i da si u poziciji da ga možeš fizički izbjegavati jer bi ti taj mogao doći i lupati doma na vrata.
Naruči si pivo da proslaviš.
|
19.08.2022., 02:13
|
|
Prolaznik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
MidnightWoman kaže:
.....obraditi ću ja tebe a da nećeš ni primijetiti
..... staviti ću te u kaznu, pa ti sljedeći put neće pasti na pamet da mi to činiš....
|
Ovim komentarima prije mene se nema sta dodati.
Sama si dosla do istog zakljucka, tvoj iscrpni opis sluzi tome, da mozda netko drugi takvog tipa prepozna na vrijeme.
|
|
|
19.08.2022., 14:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
griota kaže:
Mozes mislit kako se nece javit. Pa MW je zlatna koka za njega. Samo je treba dresirat. Idem s pretpostavkom da ce se javit/napast da ona njega ne voli, jer da voli onda bi xy. Pa ce se ispricavat. Pa plakat. Pa bit sladak. Pa.... Sve zajedno il jedno od navedenog kaj ce procjenit da ce upalit.
Ako MW ima srecu nece joj se javit nikad. A ni u ludilu se ne treba javljat njemu.
|
Hvala svima na odgovorima.
Ovo što sam kvotala je donekle slično onome što se desilo sinoć. Ja sam kriva 
Zvao me je, htio da se nađemo da vidimo "gdje stojimo". Pričali smo, ali to je sa njim jako teško kada dođe do problema jer uvijek je netko drugi kriv. Čini mi se da ima problem sa prihvaćanjem odgovornosti.
Uzela sam si vrijeme da pričam o svojim hobijima, da pustim glazbu koja mi se sviđa, da prepozna moju sreću koju mi omogućuju hobiji. Nije skužio
Večerašnji izlazak je slučajno skenslan i rekla sam mu. Opet me pozvao van. Odbila sam jer mi se spava, moram odmoriti malo --> "ako ne želiš sa mnom izlaziti i ne želiš me vidjeti, mogla si mi odmah reći".. Često se rečenice "koje mu ne idu u prilog" izvrću, i postavljaju se nove teze. Neobično.
Dobro je da postoji ova tema, guglanjem sam došla do nje kada sam shvatila da sam upetljana u nešto što ne prepoznajem.
Toliko od mene danas. Javim se još.
Hvala vam svima.
|
|
|
19.08.2022., 20:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Reci mu jasno i nedvosmisleno da ne želiš imati više ništa s njim.
Bilo kakva dvosmislenost mu daje samo još više razloga da te maltretira.
|
19.08.2022., 23:05
|
|
✧ uwu ✧
Registracija: Jun 2011.
|
nadam se da mu se mama pomirila da neće naći nikog i da ima već neku drugu sreću u životu.
|
|
|
21.09.2022., 00:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Mali updejt na situaciju sa bivšim psiho likom.
Javio se jednom kulturnom porukom,blokirana,ali sam je pročitala i ignorirala.
To je bilo prije par mjeseci i ništa više
Ali...
Ženska koju poznajem iz viđenja i znam da je dotičnog lovila prije nas(on mi rekao) mi je došla na posao i kao raspričala se.
Dobro joj je,sama živi,ima neku neobaveznu vezu sa nekim likom,ali je navela par detalja koji upućuju na njega i značajno me gledala očekujući da je nešto pitam o tome.
Kao super joj je,seks tu i tamo kada nađu vremena,pa još detalja,gdje su išli,šta su radili ..
Ja sam glumila da ništa nisam skužila,ništa pitala,samo sam rekla super i apsolutno elegantno završila temu u revijalnom tonu.
I onda poslije toga dilema,trebam li joj išta reći?
Jesam li je trebala upozoriti?
Pa onda zaključci....
Ona će mu sigurno sve ispričati.
Onda će me on napadati i uznemiravati.
Ona je poprilično tvrdoglava i lude glave,neće me ništa u konačnici poslušati i samo ću sebe sj...
Plus znam da joj je svašta napričao o meni loše(ja ga iskoristila,lažljiva,prevrtljiva) i znam kako može zvučati uvjerljivo i kako o svemu priča svima,taj ne zna držat ništa u sebi
Po mojoj procjeni 5 posto šanse da pomognem i 100 posto da sebe vratim u pakao.
Nakon desetak dana vidim je hoda ulicom rastresena i s podočnjacima kakve joj nisam vidila od djetinjstva(ludi roditelji).
I opet me pukne grižnja savjesti.
I opet ništa nisam reagirala,samo se javila i prošla.
Ne znam ...
Jesam li pametna ili okrutna?
I stalno mislim šta ako joj se nešto dogodi,ako je navuče na drogu(ima dvoje djece veće),šta ako sam mogla nešto promijeniti.
A znam da nisam...
|
|
|
21.09.2022., 08:39
|
|
A kaj ja znam
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
gg sitna kaže:
Mali updejt na situaciju sa bivšim psiho likom.
Javio se jednom kulturnom porukom,blokirana,ali sam je pročitala i ignorirala.
To je bilo prije par mjeseci i ništa više
Ali...
|
Iz mog osobnog iskustva, takvi savjeti/ pokusaji spasavanja druge osobe nikada nisu pomogli.
|
|
|
22.09.2022., 16:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Pisala sam vec kako sam bila i vezi s narcisom i manipulatorim. Bilo je jako tesko godinu ipo me omalovazao, vrijedao. Nakon prekida sam mu godinu bila reverza i stalno me manipulirao a ja sam pristajala. Uvjerljivo je dobar glumac, bio bi sa mnon izasao iz mog stana rekao mi da sam samo za vec sta i da ima drugu. Kasnijr se opet vracao manipulacije su bile stalne, zavrsila sam i na antidepresvima. U svakom slucaju na psihoterapiji sam radila i radim na sebi i dobila sam samopostovanje. S obzirom da njegovo maltretiranje porukama i svima nije stajalo a zivimo stan do stana spustila sam se amo rec na nizu razinu i udarila njega di boli
S obzirom on je momak od 35 godina kpji je stalno ekipa i kvartovska birtija usla sam nakon jednog dovikivanja iz nje u nju,rekla pred svima sta mi je radio mrtvo hladno i da je dosta vise, rekla za svaku modricu i rekla jeli dosta vise. Nije me pogledao u oci, digao se je ja sam mu rekla ako me takne vise se ne bojim i zovem policiju odma.
Nakon toga mi je samo poslao poruku aj aj oprosti za sve aj svak svoj zivot blokirat cu te na svemu i vise ti se nikad necu javit.
I napokon nije i nadam se da cr tako i ostat.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:59.
|
|
|