Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Radno, socijalno i obiteljsko pravo

Radno, socijalno i obiteljsko pravo Ugovori o radu i radni odnos, mirovinsko, zdravstveno, alimentacija, brak i razvod, posvojenje, skrbništvo, roditeljska skrb i dr.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.08.2024., 12:15   #6921
Quote:
Old Iggy kaže: Pogledaj post
Ja mislim da bi bilo brže helikopterom. Možda i da na brzinu smisle teleportaciju.
Ti ne kužiš da nije taxi kao nekad stacioniran u gradovima pa ako je selo 25km on mora 4x25km.
Sada svatko svojim automobilom radi za Uber i Bolt i onda ti iz iste općine dođe taksist i to je 2x25km.

To je jeftinije nego subvencionirati autobus,njegov servis i vozača koji ce ici u 7 u grad a vračat se u 16,tako da onaj tko obavi terapiju od 10-11 stoji po lošem vremenu gladan u gradu 9 sati.
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 12:20   #6922
Quote:
dariom2 kaže: Pogledaj post
Ti ne kužiš da nije taxi kao nekad stacioniran u gradovima pa ako je selo 25km on mora 4x25km.
Ajde majke ti naruči Bolt ili Uber iz nekog sela 25 km od Zagreba.
Nemaš pojma o čemu pričaš.
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 12:25   #6923
Quote:
Ajde majke ti naruči Bolt ili Uber iz nekog sela 25 km od Zagreba.
Nemaš pojma o čemu pričaš.
Kad bi sklapao HZZO ugovore za taxi za pacijente onda ce se ljudi iz ruralnih sredina odlučiti za taksiranje.
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 12:46   #6924
Quote:
Kad bi sklapao HZZO ugovore za taxi za pacijente onda ce se ljudi iz ruralnih sredina odlučiti za taksiranje.
Na stranu kad bi netko bio dovoljno lud da odobri takvo što, misliš da Bolt i Uber to interesira?
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 14:09   #6925
Quote:
Na stranu kad bi netko bio dovoljno lud da odobri takvo što, misliš da Bolt i Uber to interesira?
Ako ima profita onda ih interesira,ionako u zimskom periodu ne rade mnogo kao ljeti.Da li bi popust bar 30%.
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 15:07   #6926
Quote:
Ako ima profita onda ih interesira,ionako u zimskom periodu ne rade mnogo kao ljeti.Da li bi popust bar 30%.
Gore sam ti podebljao, možda shvatiš.
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 18:29   #6927
Quote:
Gore sam ti podebljao, možda shvatiš.
Ne kužim ako čovjek koji živi u ruralnim krajevima ide u mirovinu sa 65g. on može raditi za Bolt i Uber i tako imati dodatnu zaradu.Vozi svoj automobil.
Vozi ljude iz susjednih sela u grad,čeka ljude ispred bolnice.
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 19:45   #6928
Malo koji ide u mirovinu i kupi novi auto. A za Uber i Bolt auto mora biti mlađi od 7 godina. Pa molim da pogledaš prosječnu starost automobila u Hrvatskoj. Novije voze mlađi koji dobro zarađuju ili umirovljenici kojima u mirovini ne treba taksiranje.
Old 18.08.2024., 09:40   #6929
Quote:
Rađa djecu i to će se državi vratiti jer če imati radnu snagu.
Je, isto ekipu koja nece biti u stanju pomaknuti guzicu, jebiga, tako su od mame naucili.

I radjati novu djecu
Old 18.08.2024., 14:08   #6930
Quote:
Garofeeder kaže: Pogledaj post
Je, isto ekipu koja nece biti u stanju pomaknuti guzicu, jebiga, tako su od mame naucili.
A što mogu od mame naučiti koje nema 8 sati kod kuce i dođe umorna od posla pa spava.
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2024., 17:34   #6931
Quote:
A što mogu od mame naučiti koje nema 8 sati kod kuce i dođe umorna od posla pa spava.
Ajmo svi dati otkaze i čekati taksi da nas odvezu do HZZO-a...
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2024., 17:49   #6932
Koje bedastoće opet pročitah ovdje i to još na tako vruć sparan dan........

Sad ću i ja malo doprinijeti tim glupostima.

8 satno vrijeme je zakonom propisano radno vrijeme u svim državama. Zašto se ono slavi 1. maj ili 8. mart?

Taxi nikada nigdje nije priznat kao putni trošak, osim od aerodroma i to samo do table ime grada gdje se putuje. To je nečija zamisao vladajućih. Poslije table snalazite se kako znate do vašeg odredišta. Priznaje se samo javni prijevoz autobus, vlak. Taxi se smatra luksuzom, tako da ova vaša rasprava od dvije stranice mojeg ekrana kompjutera je uzaludno trolanje.

Još uvijek se ne mogu načuditi kako netko može izjaviti da je izgubio ZO jer mu nitko nema pričuvati djecu. Najbolje da takvim osobama HZZO organizira privatnog vozača sa službenim vozilom HZZO-a.
Old 18.08.2024., 19:40   #6933
Quote:
cici1810 kaže: Pogledaj post
Malo koji ide u mirovinu i kupi novi auto. A za Uber i Bolt auto mora biti mlađi od 7 godina. Pa molim da pogledaš prosječnu starost automobila u Hrvatskoj. Novije voze mlađi koji dobro zarađuju ili umirovljenici kojima u mirovini ne treba taksiranje.
Našlo bi se ovakvih ljudi u linku koji su bili IT stručnjaci i vozili bi taxi do bolnice da malo pomažu ljudima i imaju društvo.Auti se danas jeftino nabave iz Njemačke kad svi prelaze na električne.
https://www.index.hr/magazin/clanak/...i/2500957.aspx

Sve je na zakonodavcu,ta majka s djecom bi morala provesti 9 sati u gradu s djecom jer ako selo ima srecu da ima autobusnu liniju prvi ide u 7 a nazad u 16h.
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2024., 15:38   #6934
Quote:
morčić_ri kaže: Pogledaj post
Koje bedastoće opet pročitah ovdje i to još na tako vruć sparan dan........

Sad ću i ja malo doprinijeti tim glupostima.

8 satno vrijeme je zakonom propisano radno vrijeme u svim državama. Zašto se ono slavi 1. maj ili 8. mart?

Taxi nikada nigdje nije priznat kao putni trošak, osim od aerodroma i to samo do table ime grada gdje se putuje. To je nečija zamisao vladajućih. Poslije table snalazite se kako znate do vašeg odredišta. Priznaje se samo javni prijevoz autobus, vlak. Taxi se smatra luksuzom, tako da ova vaša rasprava od dvije stranice mojeg ekrana kompjutera je uzaludno trolanje.

Još uvijek se ne mogu načuditi kako netko može izjaviti da je izgubio ZO jer mu nitko nema pričuvati djecu. Najbolje da takvim osobama HZZO organizira privatnog vozača sa službenim vozilom HZZO-a.
Uzalud diskutiramo.

Ja zamišljam stranku koja dođe s putnim nalogom ovjerenim od Ubera.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
Old 20.08.2024., 18:29   #6935
Quote:
Zikomid kaže: Pogledaj post
Ja zamišljam stranku koja dođe s putnim nalogom ovjerenim od Ubera.
Ovako

Nakon završetka vožnje, Uber ti automatski šalje račun u digitalnom obliku na tvoju e-mail adresu. U e-mailu se nalazi kalkulacija cijene vožnje, ruta kojom si se vozio/la te informacije o vozaču/ici kao i mogućnost preuzimanja računa u PDF obliku.

https://www.uber.com/hr/blog/preuzimanje-r1-racuna/
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 21:13   #6936
Je li HZZO placa osobni automobil 50 centi po km?

Koji su prihvatljivi putni troškovi?
Quote:
Ako zaposlenik koristi svoje osobno vozilo, onda mu se u sklopu putnih troškova za refundaciju obračunava naknada do 0,50 eura /km. Ovim iznosom refundiraju se troškovi goriva, dok se cestarine, mostarine i ostali putni troškovi refundiraju na temelju važećih računa.
https://www.uhyincroatia.com/vodic-z...oskovima-puta/
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 00:04   #6937
Quote:
Je li HZZO placa osobni automobil 50 centi po km?
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 11:53   #6938
I nastavljamo sa trolanjem gluposti, a važne informacije koje korisnici HZZO-a kad žele saznati, ne mogu naći na temi koja služi za to, zbog trolera koji je "jako zabrinut" za korisnike kako ne i izgubili pravo na besplatno ZO.
Old 06.09.2024., 19:31   #6939
Pozdrav, imam pitanje vezano za javljanje

Zeznula sam stvar... bilo je prevruće tjednima, odgađala sam odlazak evo do skoro zadnjeg dana i naravno danas na HZZO došla prekasno, na zatvaranje.

Na papiru mi piše sljedeće javljanje zaključno s 9.9.2024. (ponedjeljak), ali sjećam se da mi je gospođa na šalteru rekla da dolazim par dana prije (što sam do sada radila).
Zanima me je li se netko našao u situaciji da dođe baš zadnji dan i je li sve prošlo u redu ili da se pripremim na najgore
meowz is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2024., 20:48   #6940
Jedva cekaju da nekog zaribaju
Fifty - fifty kak se kaze,nemoj se dodvodit u tu situaciju,jer je ovo napravljeno sa losim namjerama.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:00.