Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
12.07.2013., 06:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
ninoras kaže:
Danas sam pričao sa svojim pravnikom, koji je potvrdio da je odlična činjenica što je HNB upozoravao!
Jer naravno upozoravao je banke koje ga nisu slušale, nemaju izgovora!
Nisu mogle predvidjeti tečaj?? Ok HNB ih je upozorio!
|
Upravo tako... HNB je regulator bankama i s njima ima "poslovnu" suradnju. Tu potrosac nije stranka u postupku 
|
|
|
12.07.2013., 07:26
|
|
Moderator
Registracija: Nov 2006.
|
|
12.07.2013., 08:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Da,
Quote:
Zasada se čini da je priča završila poprilično ratoborno, uz brojne disonantne tonove. Bankari su, naime, odbili posuditi novac ministru Liniću te će on po nužna sredstva za funkcioniranje države hitno morati u inozemstvo.
|
država u bankrotu, a ide se nadjebavati s bankama. Linjo i Zorangutan dobili po prstima. 
|
|
|
12.07.2013., 08:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
zabotinski kaže:
|
Zanimljivo bi bilo vidjeti koliko je uopce ovo legalno? O obzirom na nepravomocnu presudu rekao bi da je ovo vrsenje pritiska na svjedoka ucjenjivanjem 
|
|
|
12.07.2013., 08:18
|
|
Registrirani korisnik
|
S kojeg si ti planeta pao?
Jesi ti komunist?
Banka ima univerzalno pravo da odluči kome će posuditi novce, a kome neće.
I da, naravno da je ovo pritisak od strane banaka. U to uopce nema sumnje.
Medutim, bankari mogu reci, ne zelimo vam posuditi novce zato sto ovdje vlada pravna nesigurnost i nismo sigurni hocete li nam za tri godine ovaj euro kredit koji danas trazite pretvoriti u kunski kredit.
Jednostavno odbijam vjerovati da ljudi ne znaju da svaka akcija ima reakciju i da su posljedice prisutne.
|
|
|
12.07.2013., 08:26
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
ZgSash kaže:
heh, sjecam se ja i 10,5" floppy
(jebemti, sad sam upravo priznao koliko sam star)
|
Bogami imam negdje...
|
|
|
12.07.2013., 08:29
|
|
Registrirani korisnik
|
da bas, svatko ko nesto kaze protiv banaka je komunist.
ukoliko uopce dolazimo do razgovora o tome se razgovara o pravnoj nesigurnosti tada uopce nema govora o tome da su i banke svojim svojevoljnim promjenama kamata uzrokovale pravnu i financijsku nesigurnost.
prije donosenja bilo kakve sudske odluke (koja moze biti i u korist banaka) koristenje ovakvih mehanizama nije nista nego ucjena...
Quote:
Noach kaže:
Jednostavno odbijam vjerovati da ljudi ne znaju da svaka akcija ima reakciju i da su posljedice prisutne.
|
Tvoju recenicu bi upravo i trebalo primjeniti na banke ali ocito ti to gledas samo s jedne strane...
Quote:
Noach kaže:
Jesi ti komunist?
Medutim, bankari mogu reci, ne zelimo vam posuditi novce zato sto ovdje vlada pravna nesigurnost i nismo sigurni hocete li nam za tri godine ovaj euro kredit koji danas trazite pretvoriti u kunski kredit.
|
|
|
|
12.07.2013., 08:32
|
|
Memento vivere
|
Quote:
zabotinski kaže:
|
Jedini potez je otvoriti se inozemnim bankama...
|
|
|
12.07.2013., 08:33
|
|
Memento vivere
|
Quote:
Noach kaže:
Jesi ti komunist?
|
A u tvojem univerzumu je sasvim normalno da banke osuđene za prevaru ucjenjuju ministre i državu?
|
|
|
12.07.2013., 08:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tardis123456 kaže:
da bas, svatko ko nesto kaze protiv banaka je komunist.
|
Ne spinaj! Ti si po meni komunist zato sto smatras da se u ovom slucaju banke treba natjerati da financiraju bankrotiranu drzavu koja svaki dan mijenja zakone kako njoj odgovara.
Quote:
ukoliko uopce dolazimo do razgovora o tome se razgovara o pravnoj nesigurnosti tada uopce nema govora o tome da su i banke svojim svojevoljnim promjenama kamata uzrokovale pravnu i financijsku nesigurnost
|
Necemo u ovom konkretnom slucaju o franku. Sada mozemo samo o posljedicama te odluke. Znas li koje su u ovom konkretnom slucaju?
Quote:
prije donosenja bilo kakve sudske odluke (koja moze biti i u korist banaka) koristenje ovakvih mehanizama nije nista nego ucjena...
|
Nema govora o ucjeni nego o pritisku. A to su bitno drugacije stvari.
Ali opet, tko je drzavi kriv sto je podlozna ucjenama.
Quote:
Tvoju recenicu bi upravo i trebalo primjeniti na banke ali ocito ti to gledas samo s jedne strane...
|
Pa banke vec placaju cijenu losih odluka. Kao i mnogi korisnici kredita. U buducnosti ce placati jos vise.
A drzava kao i njeni gradani u predbankrotnom stanju ovisna o tim bankama. Tko je za to kriv? Opet banke?
Quote:
ninoras kaže:
A u tvojem univerzumu je sasvim normalno da banke osuđene za prevaru ucjenjuju ministre i državu?
|
Prvo, banke nisu pravomocno osudene za prevaru. Trebao bi barem osnovne stvari znati. Presuda nije pravomocna, kao niti ustavna. Tek kada se to dogodi onda cemo moci napisati ovo sto si ti napisao.
Drugo, banke nikoga ne ucjenjuju nego vrse pritisak na drzavu. Banke su samo jedan izvor financiranja drzave. Neka otide van i neka se zaduzi.
Pitanje za tebe; ukoliko Amerikanci odbiju financirati drzavu sto se onda dogada? Gdje Linic moze po kredite ako ga domaci i strani bankari odbiju kreditirati?
A drzava koja je podlozna pritiscima ili nedaj boze ucjenama od strane domacih banaka nije drzava.
JBM, sve su unistili u ovih 20 godina zajedno sa cobanima koji su glasali za te iste cobane i sada se ko pura dreku cude kada im netko ne zeli posuditi novce bez odredenih uvjeta.
Bankari ce prvo reci, gospodo, pravna nesigurnost. 
Zadnje uređivanje Noach : 12.07.2013. at 08:44.
|
|
|
12.07.2013., 08:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Noach kaže:
Ne spinaj! Ti si po meni komunist zato sto smatras da se u ovom slucaju banke trebaju natjerati da financiraju bankrotiranu drzavu koja svaki dan mijenja zakone kako njoj odgovara.
|
Mislim da bi trebao malo vise procitati o komunizmu prije nego koristis taj izraz. I za pocetak, ja uopce ne smatram da se u ovom slucaju banke trebaju natjerati da financiraju bankrotiranu drzavu koja svaki dan mijenja zakone kako njoj odgovara.
Ja cisto smatram da je ovdje rijec od direktnom utjecanju na presudu u ongoing sudskom proces za sto sam poprilicno siguran da je nezakonito..
|
|
|
12.07.2013., 08:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad mi nećemo, dobro da ima netko da se suprostavi ovim nesposobnjakovićima na vlasti 
|
|
|
12.07.2013., 08:43
|
|
Memento vivere
|
Zanimljivo je da kad je protiv Čaćića tek pokrenut postupak, tražilo se da odstupi od svih funkcija, a sada nakon izrečene presude na 180 stranica, još to nije to, samo komunistička propaganda??
|
|
|
12.07.2013., 08:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tardis123456 kaže:
Mislim da bi trebao malo vise procitati o komunizmu prije nego koristis taj izraz. I za pocetak, ja uopce ne smatram da se u ovom slucaju banke trebaju natjerati da financiraju bankrotiranu drzavu koja svaki dan mijenja zakone kako njoj odgovara.
|
Ona mijenjaj retoriku i prestani se ponasati kao zadnji diktator.
Quote:
Ja cisto smatram da je ovdje rijec od direktnom utjecanju na presudu u ongoing sudskom proces za sto sam poprilicno siguran da je zakonito..
|
Pa cak niti ne mora biti vezano za ovaj proces. Banke ce uvijek i u svako doba moci potegnuti argument pravne nesigurnosti. Koji si ti racku Linicu da nama nesto pricas kada je drzava u kojoj radimo pravno nesigurna i zakoni se mijenaju kada hocete.
Bankari za franak kredite uvijek mogu okriviti drzavu. Ako ste znali da je protuzakonito zasto ih niste sprijecili? A ne da pravila igre mijenjate na pola utakmice.
I imaju pravo, neka netko vise ovu vukojebinu od drzave i gradane koji zive u njoj posalje u bankrot.
Quote:
ninoras kaže:
Zanimljivo je da kad je protiv Čaćića tek pokrenut postupak, tražilo se da odstupi od svih funkcija, a sada nakon izrečene presude na 180 stranica, još to nije to, samo komunistička propaganda??
|
Presuda je pravno gledano nistavna. Sve dok ne postane pravomocna i to na Ustavnom sudu.
Do tada s njom mozes obrisati guzicu, a ne mahati kao nekim relevantim papirom.
Sto se tice komunista, ne spinaj i ne trolaj. Svatko onaj tko napise da banka nema pravo odluciti pod bilo kojim uvjetima kome ce posuditi svoje novce, a kome nece je za mene komunist.
Bankari drzavi i Linicu govore, odjebite, imali ste mogucnost kroz Zakone zabraniti kreditiranje u francima. Niste, prema tome to je bilo legalno. A mijenjati pravila igre na pola utakmice samo dokazuje o kakvoj se drzavi radi i ta ista drzava nema nikakvo moralno pravo nama drzati lekcije. 
|
|
|
12.07.2013., 08:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
@Noach
Vas je uvijek dobro pročitati.
Većina nikako da nauči da ništa nije crno-bijelo i koliko je sve surovo.
Naši nikako da shvate onu staru "Beggars can't be choosers".
Nemaš love, izvoli šuti i slušaj. A ne odrešivati uvjete kako se kome smisli.
Pozdrav
|
12.07.2013., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Koliko vidim, ima nervoze u nekim krugovima....
|
12.07.2013., 08:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Sto mislis kako se Linic i ekipa osjecaju kada preko noci moraju u Ameriku po novi kredit? Nenajavljeno i nepripremljeno kako to inace ne rade?
Ovo nije drzava, ovo je sprdacina, a takvom su je ucinili i ovi cobani koji danas vladaju. Hrpa kretena i hostaplera. 
|
|
|
12.07.2013., 08:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Noach kaže:
Jesi ti komunist?
|
Evo ja predlažem Liniću da monetizaciju autocesta izvede preko zagrebačke burze inicijalnom ponudom isključivo fizičkim osobama.
Drugi prijedlog je da izađe sa ponudom državnih obveznica prema fizičkim osobama.
Neka nadj***vanje započne  
|
|
|
12.07.2013., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
neno1966 kaže:
Kad mi nećemo, dobro da ima netko da se suprostavi ovim nesposobnjakovićima na vlasti 
|
Kad kažeš [B]netko[B], nadam se da ne misliš na one ozbiljne ljude u sivim odjelima koji su prvostupanjskom presud proglašeni, gle vraga, - prevarantima ?
Namjerio se "prvostupanjski prevarant" na vladu, moglo bi se i tako reći, zar ne ?
|
|
|
12.07.2013., 09:06
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
čini se da su svi u ovoj državi na grbači dužnika u švicarskim francima...
država... banke... dužnici u eurima... štediše...
i sve funkcionira dok se njih siše.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:52.
|
|
|
|