Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.05.2022., 13:09   #681
Quote:
FassGoHard kaže: Pogledaj post
53 minute je trajanje, mora moći stati na jedan, iako bi zvuk zacijelo patio. Jedan od najdužih jednostrukih koje pamtim je Desire, a on traje 56 minuta.
Optimalno za dobar zvuk na 33 1/3 je nekih 15-18 minuta po strani da zvuk bude odlican. Moze se rastegnut do 24-25 minuta po strani bez nekih vecih degradacija (ali ovisi i kakva je glazba). Sve iznad toga dosta pati (posebno ako je glazba "kompleksnija" - citaj ima dosta instrumenata, sirok raspon zvukova itd). Imas ti LP ove jednostruke i do 70ak minuta (35 min po strani) koji su se svojedobno izdavali, ali to su onda uglavnom recitacije ili naracija pa se grooveove mogu zbit maksimalno.
be.redy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 13:14   #682
Quote:
billy walsh kaže: Pogledaj post
Ovo je sramota da u dvorani doslovno vlaga bude 100%
Znači dobro odlučeno što sam ovo iskusno izbjegao.
Old 17.05.2022., 13:20   #683
Quote:
A bio je onaj jedan moment ponavljanja 2-3 tona za potrebe loopa negdje u drugoj polovini nastupa, ajd ne pretjeruj sad, to je underground šarm.

Ako sam vidio uživo koncert (neki loš skandinavski metal bend, KSET 2006. ili tu negdje) gdje je frontmen opizdio šakom posjetitelja jer mu je ovaj pokazivao srednji prst, skočio s bine i nastavio se lemati na flooru, meni je to jučer kamilica.
Kažem, ja sam došao tek negdje usred njegovog seta, tak da je to uglavnom bilo ono što sam vidio. Al tko mi kriv kad kasnim...

Ovo u KSET-u zvuči zanimljivo, daj se probaj sjetiti šta je to točno bilo.
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 13:23   #684
Quote:
Leeds United kaže: Pogledaj post
Znači dobro odlučeno što sam ovo iskusno izbjegao.
pa iz moje perspektive si iskusno izbjegao koncert vrhunskih muzičara koje ćemo vidjeti više nikad
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 15:32   #685
Quote:
everest kaže: Pogledaj post
Ne kužim tvoje čuđenje u vezi pauze od pol sata između Stillmana i The Smilea. Pa evo stvarno se ne sjećam da sam bio na nekom koncertu i da je bio kraći razmak između dva benda. Trebam baš dobro razmislit da se sjetim, al obično je uvijek bar pol sata.

Meni je koncert bio dobar sve do bisa i ne bi mi smetalo da je trajao samo 1h. One tri stvari na bisu su mi baš bezveze bile.

Posjetom sam dosta iznenađen, pa bilo je sigurno bar 2500, vjerojatno i više, ali je prostor kaj se tiče zraka, katastrofa. Bilo je užasno vruće, stojiš i samo curi s tebe. A i našao se solidan broj panjeva koji su ne samo za vrijeme Stillmana već i The Smilea raspravljali o pitaj boga čemu.

Merch je sve skuplji i sve mi se čini da više nikad neću kupit majicu na koncertu jer više ni kratku majicu nemreš kupit ispod 200 kn, a evo ko i jučer, a vjerojatno i na idućim koncertima, ići će to i do 250-300 kn.

Stonesi i Queen zadnjih par turneja imaju cijenu majici 40 eura odn 300 kuna. Baš me zanima kakva će biti situacija ove godine...
Koliko su koštale majice na Franz Ferdinandu odn Skunk Anansie ?
Hutchence is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 16:53   #686
Koncerti u doba post-korone

Quote:
Hutchence kaže: Pogledaj post
Stonesi i Queen zadnjih par turneja imaju cijenu majici 40 eura odn 300 kuna. Baš me zanima kakva će biti situacija ove godine...

Koliko su koštale majice na Franz Ferdinandu odn Skunk Anansie ?

Na Franzu su bile 230-250, koliko se sjećam. Znam da je najisplativiji bio vinil za samo 200 kn.
Necio is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 17:14   #687
Quote:
JimiH kaže: Pogledaj post
pa iz moje perspektive si iskusno izbjegao koncert vrhunskih muzičara koje ćemo vidjeti više nikad
Jbg,ne znam tko da se digne iz groba mu ne bi išao na koncert u ovakvim opisanim uvjetima jer užasno podnosim vrućinu. Nema tu nikakvog uživanja u koncertu,samo želiš što prije van izletit. Ovo je izgleda bas dosta velik problem kod nas u dosta koncertnih prostora.
Old 17.05.2022., 19:58   #688

Bijednici iz Charma su na facebooku objavili ispriku svima i svalili krivicu na dio publike na sredini koji se nije htio pomaknuti u stranu i osloboditi mjesta.
Necio is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 20:39   #689
Quote:
The Great Duck kaže: Pogledaj post
Kažem, ja sam došao tek negdje usred njegovog seta, tak da je to uglavnom bilo ono što sam vidio. Al tko mi kriv kad kasnim...

Ovo u KSET-u zvuči zanimljivo, daj se probaj sjetiti šta je to točno bilo.
To su ovi, ovaj skroz lijevo je lik u pitanju. Nisu ni za baciti, ali tad mi je metal bio bezveze.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 21:36   #690
tako mi je drago što Smile gledam na otvorenom, u njima dostojnim uvjetima

sramota da jedni takvi vrhunski glazbenici budu ovako počašćeni za početak turneje

što se mercha tiče, normala je 300 kn sada već za majicu, 450-500 za vestu/hoodie

zbilja mali bendovi prodaju majice za 200 kn sada
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 22:15   #691
Budem iz sprda koliko će rammstein tražit za maje u Austriji
2019 je u Becu bio jeben red na štandovima.
Nije mi se ni dali toliko čekati.
Metallic fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 22:40   #692
Previše kmečanja oko The Smilea. Je, bilo je vruće, ali tko ovo naziva nehumanim, nije nikad ko student bio u nekoj prčvarnici ko Sidro.

Drugo, ekipica je još u 21:20 ležerno pila pivu i ćaskala, misleći valjda da će netko čekat da se svi ugodno smjeste prije nego koncert počne. Znam jer sam i sama u to doba ušla i bila sam na iglama misleći kako sam glupa što kasnim i da sad neću uspjeti naći dobro mjesto, ali uspjela sam stati u treći ili četvrti red s desne strane bine. Iza leđa mi je ostala hrpa ljudi koji su izgledali kao da im se nikud ne žuri.

Unatoč tome, ta Hala je najretardiraniji prostor u kojem sam ikad bila, s onako postavljenom pozornicom u prostoriji. Nadam se što manjem broju koncerata tamo.

Za budućnost je dobro da je posjećenost bila super, iako je oko mene bila hrpa nezainteresiranih baba.
elise is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 23:00   #693
Ja mislim da je hala 9 na Velesajmu dušu dala za ovaj nastup. Gledao sam samo Wilco tamo (i Deep Purple 2003., ali ne znam jel bio taj paviljon) i mislim da je prostor akustički savršen i taman po mjeri viđenog broja posjetitelja.

Nešto, ne znam točno što, me jako žuljalo kod ovog miksa, a stajao sam po svom običaju na točno pola puta od miks-pulta i stagea u ravnini sa sredinom bine, gdje mi se uvijek čini da je sound najbolji. Vrlo vjerojatno zajebana struktura hale. Po meni, stage bi se možda mogao i zarotirati prema južnoj strani, za 90 stupnjeva.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 23:50   #694
Quote:
Necio kaže: Pogledaj post
Bijednici iz Charma su na facebooku objavili ispriku svima i svalili krivicu na dio publike na sredini koji se nije htio pomaknuti u stranu i osloboditi mjesta.
Da. A vidim svakakve horor priče u komentarima...Navodno dio posjetitelja nije ni uspio ući u dvoranu, a kamoli vidjeti pozornicu...Neki Slovenci došli iz Slovenije, pa se razočarali i nakon 15 minuta otišli na taksi...

Quote:
To su ovi, ovaj skroz lijevo je lik u pitanju. Nisu ni za baciti, ali tad mi je metal bio bezveze.
Onda sam ti sad pobudio želju da im opet daš šansu ili?

Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
tako mi je drago što Smile gledam na otvorenom, u njima dostojnim uvjetima

sramota da jedni takvi vrhunski glazbenici budu ovako počašćeni za početak turneje
Oho, a gdje ih to ideš gledati?
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2022., 07:31   #695

Quote:
elise kaže: Pogledaj post
Previše kmečanja oko The Smilea. Je, bilo je vruće, ali tko ovo naziva nehumanim, nije nikad ko student bio u nekoj prčvarnici ko Sidro.

Drugo, ekipica je još u 21:20 ležerno pila pivu i ćaskala, misleći valjda da će netko čekat da se svi ugodno smjeste prije nego koncert počne. Znam jer sam i sama u to doba ušla i bila sam na iglama misleći kako sam glupa što kasnim i da sad neću uspjeti naći dobro mjesto, ali uspjela sam stati u treći ili četvrti red s desne strane bine. Iza leđa mi je ostala hrpa ljudi koji su izgledali kao da im se nikud ne žuri.
S ovim se slažem, ko je došao na vrijeme, bez problema je ulovio dobro mjesto. Bio sam ispred i ušao u 8:20 taman prije predizvođača i stao točno na sredinu. Bilo je vruće da, i bilo je previše debila koji su raspravljali za vrijeme koncerta, ali na kraju sam ne svojom izričitom voljom završio skoro u petom redu, ne znam ni sam kak, valjda su se ljudi odlučili maknut zbog vrućine mada nisam primijetio da ih je previše odlazilo.

Ali opet, po komentarima, ima ljudi koji nisu uspjeli ni ući u dvoranu i to je žalosno i to je isključivo problem jer postoji samo jedan ulaz izlaz
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2022., 07:32   #696
Drago mi je da je bila tolika gužvetina na The Smile, budući da se pretpostavljao slab odaziv. Hala mi je s druge strane nevjerojatna rupetina za nešto kakti novootvoreno.
Rift is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2022., 20:28   #697
Šta nitko ovdje nejde na rammstein?
Metallic fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2022., 08:21   #698
Quote:
Metallic fan kaže: Pogledaj post
Šta nitko ovdje nejde na rammstein?
Ne, zainteresirani smo za glazbu i umjetnost, ne za puštanje vatre po pozornici 2 sata i namazanost tijela i lica motornim uljem.
Old 19.05.2022., 09:37   #699
Hahahah
Kako ste svi edgy ovdje u zadnje vrijeme to je strašno nešta.
A dobro stogod
Metallic fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2022., 09:51   #700
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
zbilja mali bendovi prodaju majice za 200 kn sada
sumnjam da će june of 44 u utorak u močvari tražiti 200 kn za majicu

ali to je dobra muzika, to je drugo
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:04.