Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.07.2022., 16:21   #681
Moja iskustva sa Bitcoinom su više nego pozitivna.
Naime, duže vrijeme sam od jako dobrog frenda slušao o njemu i ulaganju u njega. Igrom slučaja sam dobio neku lovu na kladici i reko, ako je tak došla pa ništa ne gubim da probam.
5.1.2019 sam kupio jedan za 3800 dolara i po savjetu tog frenda odlučio ga čuvati tri godine. Rekao je biti će 100000.
Te tri godine gotovo da nisam pratio kakva mu je vrijednost, s frendom o njemu nisam razgovarao.
I onda je došao dan kad sam ga odlučio prodati. U par dana mjeseca siječnja obilazio sam sve mjenjačnice u gradu Zagrebu.
Konačna bilanca je bila zarada od 30000. Nije se obistinilo da će vrijednost biti kak je rekao, ali ja sam prezadovoljan. Ta lova mi je došla taman da pokrijem razliku u cijeni kod zamjene nekretnine.
Ostalo mi je još 0.05 čisto da stoji slijedećih 5g.
Mocek is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2022., 08:58   #682
Quote:
Mocek kaže: Pogledaj post
Moja iskustva sa Bitcoinom su više nego pozitivna.
Naime, duže vrijeme sam od jako dobrog frenda slušao o njemu i ulaganju u njega. Igrom slučaja sam dobio neku lovu na kladici i reko, ako je tak došla pa ništa ne gubim da probam.
5.1.2019 sam kupio jedan za 3800 dolara i po savjetu tog frenda odlučio ga čuvati tri godine. Rekao je biti će 100000.
Te tri godine gotovo da nisam pratio kakva mu je vrijednost, s frendom o njemu nisam razgovarao.
I onda je došao dan kad sam ga odlučio prodati. U par dana mjeseca siječnja obilazio sam sve mjenjačnice u gradu Zagrebu.
Konačna bilanca je bila zarada od 30000. Nije se obistinilo da će vrijednost biti kak je rekao, ali ja sam prezadovoljan. Ta lova mi je došla taman da pokrijem razliku u cijeni kod zamjene nekretnine.
Ostalo mi je još 0.05 čisto da stoji slijedećih 5g.
daj kog ti farbas cuj ovisnik o kladari, a da nije provjeravao cijenu svog uloga
Old 27.07.2022., 13:47   #683
Quote:
testing kaže: Pogledaj post
daj kog ti farbas cuj ovisnik o kladari, a da nije provjeravao cijenu svog uloga
Nemam te kaj farbat. Nisam ovisnik o ničemu, osim o pljugama.
Mocek is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2022., 14:00   #684
Quote:
Nemam te kaj farbat. Nisam ovisnik o ničemu, osim o pljugama.
aj dobro, bar pametno ulozeno u nekretnine a ne u kladaru...o pljugama necemo...
Old 27.07.2022., 14:13   #685
Quote:
testing kaže: Pogledaj post
aj dobro, bar pametno ulozeno u nekretnine a ne u kladaru...o pljugama necemo...
Tako je ispalo. Kad odvratim film, ostaje jedino žal što ga nisam poslušao kad je bio 350 dolara. Nije da nam svima u ekipi nije govorio o investiciji koja bi nam mogla promijeniti život. Uglavnom su se svi smijali i radili budalu od njega. Danas je on milijunaš, a mi šljakeri.
Kod mene nije bio problem nepovjerenja, već što sam uviđao da on u tim vremenima nije bio skroz normalan. Obiteljski i društveni život mu je jako patio jer se bio skroz u tome, od rudarenja do održavanja servera.
Plus što nisam bio informatički obrazovan je me taj vid zanimanja nikada nije privlačio.
Mocek is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2022., 14:51   #686
Quote:
Danas je on milijunaš, a mi šljakeri.
Možeš li nam dati kakvu poveznicu na tog frenda milijunaša? Čisto jer inače psihologija preživljavača, kojeg eto slučajno negdje ipak pos.re? Pokazuje da vlastito financijsko obogaćivanje negdje mora javno prezentirati. Barem fejs ili instać.

Može u poruci link?

Usput?

Može li netko od tu prisutnih parajlija, danas do 20h. Fotkati barem 2000 kn keša. S papirom ispod, na kojem običnom jeftinom olovkom ili kemijskom, piše forum.hr.

Onak. Da se barem probije neki temelj. S nekom sitnom paprikom. Vjerujem da svaki takav, toliko ima uz sebe, kada ide recimo u kvartovski kafić na jutarnju kavu.

Zahvaljujem.
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2022., 15:01   #687
Quote:
maler & CO. kaže: Pogledaj post
Možeš li nam dati kakvu poveznicu na tog frenda milijunaša? Čisto jer inače psihologija preživljavača, kojeg eto slučajno negdje ipak pos.re? Pokazuje da vlastito financijsko obogaćivanje negdje mora javno prezentirati. Barem fejs ili instać.

Može u poruci link?

Usput?

Može li netko od tu prisutnih parajlija, danas do 20h. Fotkati barem 2000 kn keša. S papirom ispod, na kojem običnom jeftinom olovkom ili kemijskom, piše forum.hr.

Onak. Da se barem probije neki temelj. S nekom sitnom paprikom. Vjerujem da svaki takav, toliko ima uz sebe, kada ide recimo u kvartovski kafić na jutarnju kavu.

Zahvaljujem.

Što si točno htio reć ovim proserom?
CoolioJacque is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 08:21   #688
Quote:
CoolioJacque kaže: Pogledaj post
Evo ti si upravo potvrdio ono što sam pretpostavljao. A vidim i nigdje nikog.

Vjerojatno je ekipa trenutno na Maldivima. Odmara.

Heh. Uvijek isto. Svugdje.
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 08:39   #689
Quote:
CoolioJacque kaže: Pogledaj post
Hoce reci da mi koji ovdje piskaramo, bas i nemamo kinte, jer inace ne bi imali potrebe piskarat

Ali mislim da je ipak podcjenjivacki stavit samo 2000 kn mozda 20k
Old 28.07.2022., 08:58   #690
Maler misli da ako je on bankrotirao, da su i drugi

Tapatalk
NewOrder is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 09:04   #691
Zamisli da je 2k kn benchamrk za nešto i da se netko ide hvaliti time na forumu. On vjerojatno misli da su samo oni koji imaju BTC na tablicama zaradili taj auto na Bitcoinu. Vjerojatno bi trebalo staviti i BTC logo na fasadu od kuće ako si napravio nešto na njoj zahvaljujući BTC-u.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 09:12   #692
Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post
Zamisli da je 2k kn benchamrk za nešto i da se netko ide hvaliti time na forumu. On vjerojatno misli da su samo oni koji imaju BTC na tablicama zaradili taj auto na Bitcoinu. Vjerojatno bi trebalo staviti i BTC logo na fasadu od kuće ako si napravio nešto na njoj zahvaljujući BTC-u.
To ti je ajde pokazi i dokazi koliko imas u portfoliu pa da ti onda ja sudim lol.
Djecja posla..
Pravilo kojeg se drzim je da cemo to znati samo moja zena i ja..kao i kljuc od ledgera.
Za druge neznam nista o kriptu i nikad cuo da se moze nesto zaraditi..stay safe
banarama is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 09:41   #693
Quote:
Evo ti si upravo potvrdio ono što sam pretpostavljao. A vidim i nigdje nikog.

Vjerojatno je ekipa trenutno na Maldivima. Odmara.

Heh. Uvijek isto. Svugdje.
Stari moj kakve ti nelogične konstrukte slažeš, naravno da te se uvijek izignorira i bude uvijek isto.

Što reć čovjeku koji dok gleda u povijesni graf bitcoina ne vjeruje da je tu bilo ljudi koji okrenuli konkretne pare?
CoolioJacque is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 09:54   #694
I kod mene, samo žena i ja znamo sve točno. Niti djeca ne znaju što i koliko imamo. Sami su zaključili da "farmamo Bitcoin" (iskreno, ne znam što im to točno znači i kako si oni to ustvari zamišljaju....mislim da su samo gamerski sleng prebacili u tu temu) i da je tata davno prije (za njih je par godina duuuugo vrijeme) majnao.

Skrivati znanje u mom slučaju više nema smisla. Krajem 2013. i početkom 2014. sam bio ekstra mega ultra glasan i naporan svima....od rodbine, preko prijatelja do običnih "poznanika". Praviti se sada blesav nema smisla. Ali zato šutim i čekam da me se pita a i kad me se pita sam ekstra oprezan sa savjetima i dijeljenjem znanja. "Da kupim"? "Prvo se informiraj dovoljno". "Kako ću znati kad je dovoljno?" "Kad ćeš sam moći donesti odluku da li da kupiš ili ne". O tehnikalijama mogu pričati koliko god, ali savjete o kupnji ne dajem nikome, a ako me netko natjera, onda je "nemoj" češći savjet nego "kupi".
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 11:54   #695
Quote:
ali savjete o kupnji ne dajem nikome, a ako me netko natjera, onda je "nemoj" češći savjet nego "kupi".
Naravno. Nitko ne pita kad je jeftin nego kad je u overbought
NewOrder is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 12:02   #696
Quote:
I kod mene, samo žena i ja znamo sve točno. Niti djeca ne znaju što i koliko imamo. Sami su zaključili da "farmamo Bitcoin" (iskreno, ne znam što im to točno znači i kako si oni to ustvari zamišljaju....mislim da su samo gamerski sleng prebacili u tu temu) i da je tata davno prije (za njih je par godina duuuugo vrijeme) majnao.

Skrivati znanje u mom slučaju više nema smisla. Krajem 2013. i početkom 2014. sam bio ekstra mega ultra glasan i naporan svima....od rodbine, preko prijatelja do običnih "poznanika". Praviti se sada blesav nema smisla. Ali zato šutim i čekam da me se pita a i kad me se pita sam ekstra oprezan sa savjetima i dijeljenjem znanja. "Da kupim"? "Prvo se informiraj dovoljno". "Kako ću znati kad je dovoljno?" "Kad ćeš sam moći donesti odluku da li da kupiš ili ne". O tehnikalijama mogu pričati koliko god, ali savjete o kupnji ne dajem nikome, a ako me netko natjera, onda je "nemoj" češći savjet nego "kupi".
Ja vise neznam nista..niti imam zelje ni volje objasnjavati.
Radi sigurnosti vlastite obitelji necu se upustati u razgovore.
Ljudi su takvi kod nas da bi prosirili informaciju svima..znas onaj tamo ti ima kripto.
Tko zna do kakve budale moze glas doci
Novac je u pitanju i tu treba doza ekstra opreza..
Imam kripto zajednicu,discord,telegram i opcenito sve sto mi treba online tako da tamo pitam i raspravljam pod pseudomnimom kao i ovdje.
Imam jos jednog prijatelja koji je krenuo kad i ja i slaze se samnom..imamo djecu oboje i treba misliti na njih..
Znaci sutnja je zlato..koga zanima ima internet i nek uci kao sto sam i ja.
Sam sam otkrio kripto,izgubio malo novaca na ico balonu i naucio lekciju..
Savjetovati ista ikome moze dovesti do velikih problema.
A najgori su savjeti u bullu kad je sve zeleno.
Sjecam se sjedio sam sa zenom u mekdonaldsu i jedan gospodin vidno uzbuđen objasnjava djevojci priliku kako kupiti solanu.
Naravno solana je tad bila 200$..
banarama is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 12:26   #697
Quote:
NewOrder kaže: Pogledaj post
Naravno. Nitko ne pita kad je jeftin nego kad je u overbought
Par ljudi iz familije me je pitalo dal bi se isplatilo kupiti u zadnjem bear-u i sada. Niti su kupili tada, niti će vjerojatno sada. Al da, definitivno su oni drugi koji pitaju samo kad je high u deeeeebelo nadmocnim brojkama.
Rekao bih da su ovi koji su me pitali ustvari oni koji su me dovoljno cesto culi da pricam da kupujem uvijek nevezano uz cijenu pa im nesto zvoni i kad je cijena nisko naspram ATH. No ne kupuju jer se ustvari sami ne informiraju vec znaju samo ono sto sam na obiteljskim / familijarnim okupljanjima pricao a meni ne pada na pamet uvjeravati ih u ista.

Sto se cijene i kupnje ili prodaje tice, ne mjesam se u razgovore koje vode ako s epotegne tema (ne cesto). Ali zato, ne daj boze da netko spomene da je neka šitara bolja ili da ne opiše decentralizaciju dobro
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 13:17   #698
Proklinjem dan kada se proculo da ulazem u kripto.

Samo problemi.

Old 28.07.2022., 17:08   #699
Takve spike. Takva ufuravanja. I onda dođe neki tamo maler i pita:

Ajde. Pokažite neke pare?

Nigdje brate niti para, niti prebijenog kripto dinara.

Primite se nekog posla. Krajnje je vrijeme. Starci prije ili kasnije odu.

Dok je život u realnosti surov.

Pas jede psa.

Sretno brijači.
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2022., 17:25   #700
Quote:
Takve spike. Takva ufuravanja. I onda dođe neki tamo maler i pita:

Ajde. Pokažite neke pare?

Nigdje brate niti para, niti prebijenog kripto dinara.

Primite se nekog posla. Krajnje je vrijeme. Starci prije ili kasnije odu.

Dok je život u realnosti surov.

Pas jede psa.

Sretno brijači.

U mom selu ima jedna uzrečica a ide ovak nekak: Mala djeca pokazuju guzicu a budale pare.
Samo ti malaj i dalje a nas ostavi da ne radimo ništa.
SuperKruno is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:00.