|
|
03.02.2009., 00:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2005.
|
Quote:
Derviš kaže:
Musky, ostavi Satori na miru i ne pričaj što ne znaš. To što pričaš vrijedi samo ako se dobro djelo može sakriti. U satorijevom slučaju, većina tih djela su bila javna i vidljiva određenom broju ljudi te samim time nisu mogla ostati sakrivena. To što ih ona sad dijeli sa nama nema efekta na učinak i vrednovanje samog djela. Mogao bih traktate o ovome al dosta je.
|
izgleda da neki ljudi dobra djela ne rade a sve iz straha da ih nebi netko vidio

|
|
|
03.02.2009., 00:42
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
Ego kaže:
Baš suprotno... da neki nisu i glavom platili borbi protiv aristokracije, teokracije i raznoraznih "prosviječenih" diktatora, danas bi samo sanjali ljudska prava i slobode...
Ali nemojmo sada iči u offtopic.
|
Pa kad me vučeš u off.
Kažeš nešto što ne pije vodu i kako da ti ne odgovorim?
Nadam se da se ne pokušavaš svrstati uz te ljude koji su u prošlosti radili promjene i plaćali ih glavom?
Ti ih svakako nisi spreman platiti glavom, zar ne? (navedi mi jednu stvar za koju si spreman platiti glavom)
Upravo ovdje i jest stvar u tome - svi "dobrotvori" ovdje su na razini Andrićeve Jovanke (nadam se da si čitao "Gospođicu"). Ja nemam potrebe niti riječi reći o takvom aktivizmu, Andrić je to odradio bez greške.
Ukoliko borba tih žena u islamskim zemljama vrijedi - neka budu spremne uložiti u nju svoj život, ne tražeći pomoć od onih koji i dan danas žive na račun nečije nesreće.
|
|
|
03.02.2009., 00:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Dervo radi koga je djelo dobro ucinjeno, taj se i uzdize.Pa eto mu njegova placa (sto bi Isus a.s. rekao)
|
|
|
03.02.2009., 00:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
musky kaže:
(mali off:
@Adura:
na ovo se misli kod "da lijeva ruka ne zna što radi desna" ... ovo je suprotan primjer - da lijeva dobro zna što radi desna. Eto. Najbolje učiti na primjerima)
|
bez obzira na ocito ismijavanje i podmuklost pokusat cu odgovoriti na ovo
s obzirom da u raj i pakao ne vjerujem.. niti u neke nagrade za dobra djela ..sve sto radim, radim jer mislim da je to normalno... jer mi jednostavno nije prirodno ne napraviti to... dovoljno je da zamislim sebe na tom mjestu
za to me nitko nije plasio niti ista obecavao.. tako je kako je...
|
|
|
03.02.2009., 00:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Adura kaže:
Dervo radi koga je djelo dobro ucinjeno, taj se i uzdize.Pa eto mu njegova placa (sto bi Isus a.s. rekao)
|
ne znam jesi li naisao na ovaj post:
musky kaže:
I koliko si gladnih dovela doma da ih nahraniš? Koliko se često baviš ugroženima iz svoga susjedstva?
Vjerujem da je aktivizam za dobrobit čovječanstva ipak daleko lakši ovako, preko foruma. Zar ne?
moj post je bio samo odgovor na ovo povlacenje mog osobnog zivota a sve s namjerom da me se diskreditira
s obzirom da to nije uspjelo sad se to pokusava okrenuti protiv mene jeftinim provokacijama
|
|
|
03.02.2009., 00:47
|
|
hadzija
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Adura kaže:
Dervo radi koga je djelo dobro ucinjeno, taj se i uzdize.
|
Ona to ne zna, te automatski sa nje spada takva odgovornost. Djelo je djelo i ako je učinjeno a uz to je i dobro, to je samo po sebi dokaz Njegove Milosti prema osobi preko koje djelo prolazi. Hrđavi ljudi ne zaslužuju da rade dobra djela pa ih Uzvišeni ni ne nagrađuje sa vršenjem dobrih djela da bi ih kasnije nagradio za sama djela.
Kad vidiš nekoga da radi dobra djela to je znak...
|
|
|
03.02.2009., 00:48
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Derviš kaže:
Musky, ostavi Satori na miru i ne pričaj što ne znaš. To što pričaš vrijedi samo ako se dobro djelo može sakriti. U satorijevom slučaju, većina tih djela su bila javna i vidljiva određenom broju ljudi te samim time nisu mogla ostati sakrivena. To što ih ona sad dijeli sa nama nema efekta na učinak i vrednovanje samog djela. Mogao bih traktate o ovome al dosta je.
|
Pričam ono što znam.
A znam što piše u Bibliji (možda u Kur'anu piše drugačije).
A u Bibliji to znači - da se dobra djela čine zbog onih kojima ih činiš, a ne radi trgovine (tražiti da ti se uzvrati za učinjeno dobročinstvo) i ne u promidžbene svrhe (da bi sebe prikazao kao dobrotvora i time si bildao ego i dobio na cijeni u društvu).
Pročitaj Andrićevu "Gospođicu" i obrati pažnju na lik Jovanke.
To ti je jedna dobrotvorka i aktivistkinja za ljudska prava 
|
|
|
03.02.2009., 00:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
musky kaže:
Pričam ono što znam.
A u Bibliji to znači - da se dobra djela čine zbog onih kojima ih činiš, a ne radi trgovine (tražiti da ti se uzvrati za učinjeno dobročinstvo) i ne u promidžbene svrhe (da bi sebe prikazao kao dobrotvora i time si bildao ego i dobio na cijeni u društvu).
|
a sto si me pitala ako nisi htjela odgovor 
sad kad nisi dobila ono sto si htjela sad okreces protiv mene
i onda ja nekog mrzim i pljujem.. a svasta
|
|
|
03.02.2009., 00:51
|
|
Egomanijak
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
musky kaže:
Pa kad me vučeš u off.
Kažeš nešto što ne pije vodu i kako da ti ne odgovorim?
Nadam se da se ne pokušavaš svrstati uz te ljude koji su u prošlosti radili promjene i plaćali ih glavom?
Ti ih svakako nisi spreman platiti glavom, zar ne? (navedi mi jednu stvar za koju si spreman platiti glavom)
Upravo ovdje i jest stvar u tome - svi "dobrotvori" ovdje su na razini Andrićeve Jovanke (nadam se da si čitao "Gospođicu"). Ja nemam potrebe niti riječi reći o takvom aktivizmu, Andrić je to odradio bez greške.
Ukoliko borba tih žena u islamskim zemljama vrijedi - neka budu spremne uložiti u nju svoj život, ne tražeći pomoć od onih koji i dan danas žive na račun nečije nesreće.
|
Recimo, tvoje pravo da ovdje otvoreno pišeš ono što ti vjeruješ da je ispravno 
|
03.02.2009., 00:54
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
satori kaže:
ne znam jesi li naisao na ovaj post:
musky kaže:
I koliko si gladnih dovela doma da ih nahraniš? Koliko se često baviš ugroženima iz svoga susjedstva?
Vjerujem da je aktivizam za dobrobit čovječanstva ipak daleko lakši ovako, preko foruma. Zar ne?
moj post je bio samo odgovor na ovo povlacenje mog osobnog zivota a sve s namjerom da me se diskreditira
s obzirom da to nije uspjelo sad se to pokusava okrenuti protiv mene jeftinim provokacijama
|
koliko si puta na topicu povukla osobni život ostalih diskutanata? Ne vidim zašto te onda to smeta.
Btw, htjela sam vidjeti hoćeš li odgovoriti sa "da" ili ćeš krenuti u nabrajanja (tipovala sam na nabrajanja)
A ratno stanje je posebna situacija. Ugroženih ima i u miru svugdje okolo - i deset života da potrošiš, ne možeš svima pomoći. Zbog toga je licemjerno baviti se nečim što je daleko i našto realno ne možeš utjecati - jer ako to želiš raditi, imaš sasvim dovoljno posla oko sebe.
|
|
|
03.02.2009., 00:55
|
|
hadzija
|
Quote:
musky kaže:
Pričam ono što znam.
|
E pa to što znaš nije dovoljno za diskreditaciju osobe nosioca dobrih djela.
Šta o tome Islam kaže-pitaj na temi predviđenoj za to - Islam 114.
|
|
|
03.02.2009., 00:55
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Ego kaže:
|
ne vidim kako se ovo što si napisao odnosi na ono što si boldao.
Bi li me prosvijetlio?
|
|
|
03.02.2009., 00:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
musky kaže:
koliko si puta na topicu povukla osobni život ostalih diskutanata? Ne vidim zašto te onda to smeta.
Btw, htjela sam vidjeti hoćeš li odgovoriti sa "da" ili ćeš krenuti u nabrajanja (tipovala sam na nabrajanja)
A ratno stanje je posebna situacija. Ugroženih ima i u miru svugdje okolo - i deset života da potrošiš, ne možeš svima pomoći. Zbog toga je licemjerno baviti se nečim što je daleko i našto realno ne možeš utjecati - jer ako to želiš raditi, imaš sasvim dovoljno posla oko sebe.
|
a na osnovu cega ti mislis da ja to ne radim i ovdje
nemoj suditi po sebi, molim te
i ajde molim te ne lazi... ako postavis pitanje koliko si gladnih nahranila ne ocekujes odgovor da ili ne .... ocekivala si da se poklopim usima ali nisam ispunila tvoje ocekivanje
|
|
|
03.02.2009., 00:58
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Derviš kaže:
E pa to što znaš nije dovoljno za diskreditaciju osobe nosioca dobrih djela.
Šta o tome Islam kaže-pitaj na temi predviđenoj za to - Islam 114.
|
bogme je dovoljno da je ja diskreditiram.
a Allah nek radi po svom.
(mada, čisto sumnjam da i Kur'an ne diskreditira Andrićevu Jovanku)
|
|
|
03.02.2009., 00:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Derviš kaže:
Ona to ne zna, te automatski sa nje spada takva odgovornost.
|
Eto sad zna.
Quote:
Djelo je djelo i ako je učinjeno a uz to je i dobro, to je samo po sebi dokaz Njegove Milosti prema osobi preko koje djelo prolazi. Hrđavi ljudi ne zaslužuju da rade dobra djela pa ih Uzvišeni ni ne nagrađuje sa vršenjem dobrih djela da bi ih kasnije nagradio za sama djela.
Kad vidiš nekoga da radi dobra djela to je znak...
|
Jeli to nekome dobro djelo koje sebi pripise daje za pravo da 'vjernike'(mislim pri tome na sve 'institucionalizovane vjernike, kako to 'slobodnjaci' vole reci) uznemirava konstantno i bez skrupula?
|
|
|
03.02.2009., 00:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Ego kaže:
|
Stvarno si spreman platit glavom za to? E svaka ti čast, majstore.
Nego imam jedno pitanje.
A pre toga opasku. Sam ne volim padobrance koji upadaju na temu o tome kako se sklapaju lego kockice i onda krenu pričati o globalnom zagrevanju. Veze s vezom nema.
Ali eto, ja sam padobranac koji bi da mu neko kaže svoje mišljenje o položaju žena u islamu?
Da li puno tražim?
Uh, možda je vama jednostavnije da mi velite: Pročitaj 281 stranicu ovog topica i 7015 postova, pa ćeš nešto razumeti, ali meni je lakše da mi to neko u par reči kaže, ili tko god ima želju da mi to kaže, pošto mislim da sam jedva par puta kliknuo na ovoj temi, od toga sam samo jednom nešto dervišu odgovorio, a ostalo je čini mi se više bilo slučajno.
Smatrao sam da ništa ne znam o tome i da s toga nemam šta reći.
A onda mi palo na pamet-što ne bih pitao? Tko zna, možda i znam nešto, možda čujem nešto, možda kažem nešto.
Neovisno o tome kakav je čiji stav, pretpostavljam da i ovde ima različitih mišljenja, pa eto, ja bih to volio nekako čuti.
Ili sam puno pitao, puno tražim...
Želim svima ugodne razgovore o ovim i sličnim temama. 
|
03.02.2009., 01:01
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
satori kaže:
a na osnovu cega ti mislis da ja to ne radim i ovdje
nemoj suditi po sebi, molim te
|
sudim po onome što ti pišeš. Dakle, sudim tebe po tebi.
(mada si u ovoj posljenjoj rečenici indirektno rekla da imaš svoj sud o meni. To je glupost. Glede te stvari ti ne možeš imati nikakav sud o meni. Nemaš nikakvog materijala na osnovu kojeg bi mogla suditi)
|
|
|
03.02.2009., 01:02
|
|
hadzija
|
Quote:
musky kaže:
bogme je dovoljno da je ja diskreditiram.
a Allah nek radi po svom.
(mada, čisto sumnjam da i Kur'an ne diskreditira Andrićevu Jovanku)
|
Pošto ti tako misliš, onda je za tebe to doista tako. Tek novim saznanjima mijenja se mišljenje. Da bi se došlo do novih saznanja, treba stvoriti preduvjete. Trenutno za to nema tih preduvjeta pa ću te samo lijepo pozdravit.
A Jovanku nisam čitao nit namjeravam.
|
|
|
03.02.2009., 01:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
musky kaže:
sudim po onome što ti pišeš. Dakle, sudim tebe po tebi.
(mada si u ovoj posljenjoj rečenici indirektno rekla da imaš svoj sud o meni. To je glupost. Glede te stvari ti ne možeš imati nikakav sud o meni. Nemaš nikakvog materijala na osnovu kojeg bi mogla suditi)
|
nisam ja ta koja prepotentno pretpostavlja da zna nesto o drugima i da ih jos bahato ide prozivati za nesto sto kao nisu napravili
primjer:
to se zove suditi po sebi drugog covjeka
|
|
|
03.02.2009., 01:06
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
satori kaže:
i ajde molim te ne lazi... ako postavis pitanje koliko si gladnih nahranila ne ocekujes odgovor da ili ne .... ocekivala si da se poklopim usima ali nisam ispunila tvoje ocekivanje
|
Ne lažem. Krivo pretpostavljaš.
Očekivala sam da počneš nabrajati, kako bih provjerila svoju pretpostavku da ti larmanje o uniženima, uvrijeđenima, pravdi i dobroti - služi sa bildanje ega i šminkanje sopstvene slike u ogledalu.
I nisi iznevjerila moja očekivanja.
To jest, potvrdila si moju pretpostavku.
(vjerovala ili ne, na ono se pitanje može odgovoriti i bez nabrajanja - na primjer, mogla si reći - "Ti ne možeš znati da ja to ne činim")
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:36.
|
|
|
|