Natrag   Forum.hr > Društvo > Ljubav, erotika, seks

Ljubav, erotika, seks Stvari intimne prirode. Neke teme zahtijevaju i rječnik koji možda nije za jako mlade (i jako stare).

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.04.2024., 21:18   #7041
Jedna moja frendica je 10 godina trpila narcisoidnog papka koji je pokušavao manipulirat s njom. Trpila je jer je mislila da ga može promijenit, da će njena ljubav mu izliječit njegovu izopačenu dušu.
Šta su žene sve spremne pretrpjeti iz očaja samo da ne budu same...
Maatt8919 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2024., 22:28   #7042
Quote:
Maatt8919 kaže: Pogledaj post
Jedna moja frendica je 10 godina trpila narcisoidnog papka koji je pokušavao manipulirat s njom. Trpila je jer je mislila da ga može promijenit, da će njena ljubav mu izliječit njegovu izopačenu dušu.
Šta su žene sve spremne pretrpjeti iz očaja samo da ne budu same...

Ne žene. Samo neke žene. A čak i neki muški.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2024., 01:59   #7043
Quote:
patuljica kaže: Pogledaj post
velik broj vas je,pretpostavljam,bilo u nekoj vezi koju biste okarakterizirali kao nasilnu ili posesivnu (i ne mislim pritom nuzno na ekstreme,tipa batine ili izoliranje od prijatelja).
zanima me, jesu li postojali neki znakovi za uzbunu u prvih par dejtova?
znam da ih je tesko opisati,ali ako ima rjecitih,molim vas potrudite se
najvise me boli u tome gubitak mojih najboljih prijatelja, grrrrrr
Jon Ganea is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2024., 14:15   #7044
[QUOTE=ubojica mekog tuljca;7584662]nešto što sam primijetio me onako, intrigiralo...

možda nisam u pravu, možda jesam, vi ste tu da raspravite pošto nisam zatucan.

primijetio sam mnogo parova u kojima su dečki posesivci, nasilni i sl. Dosta ih i malo bolje poznajem.

No u tim parovima, cure su redovito onako "od svih označene" kao cure koje vole švrljat, koje se često nalaze s više tipova, dopisuju s njima, čak i varaju okolo... i sl.

Još nisam vidio vezu u kojoj je tip bio takav čudan prema curi, a gdje je cura okarakterizirana od društva kao normalna i ne-fufica.

jer kad se govori o nasilju/posesivnosti/ljubomori/trućtruć u vezi, uvijek se govori kako je muška strana divlja, luda, treba ju ubit i sl. A nitko se nikad u biti nije zapitao što ga je nagnalo da postane takav? Od mirnog dečka divljak?

Slažem se, takve manijake treba pošteno zatući, kazniti, zatvoriti! Ali nisu ni žene nevinašca kakvim se predstavljaju...

jebite mi mater i sl, al to je moje primjećivanje. društvo nas okarakterizira pa sam se eto usudio tako nešto reći...[/QUOTE)
Oprosti, ili nemoj, kako hoćeš, ali ovo tvoje pitanje je klasični početak psihopatologije o kojoj je riječ!!!
Uvijek mora biti razlog, jer su dakako žene zle i pokvarene, a mamine maze zlatne i neporočne. Dok ih se bezpogovorno sluša! Jer su najpametniji.
Bilo kakvo suprostavljanje je svetogrđe, jer kako je moguće kada ste ti i takvi najpametniji i zapravo jedini uzor?!? Naravno, ako to koja ne vidi, ili se ikada pokoleba, posumnja u veličinu, a što bi mogla biti nego kurva, sumnjiva ženska i tako to? Koju treba naučiti pameti, ha?! Izvesti na pravi put. Da poput mamice gleda u svog idola. U sunce jedino.
Iznenađenje! Žene imaju svoju glavu, bar su jednako pametne i imaju posve ista prava. Razmišljati, procjenjivati i zamjenjivati loše muškarce. U svakom smislu. I NITKO, ali doslovno, nema ih pravo učiti pameti, ponašanju, oblačenju, niti ophođenju s drugim ljudima. Niti pod kojim okolnostima!
Svetogrđe? Znam, ali nije mamica uvijek u pravu. Zbilja nije.
violeta1980 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2024., 15:51   #7045
Quote:
violeta1980 kaže: Pogledaj post
Oprosti, ili nemoj, kako hoćeš, ali ovo tvoje pitanje je klasični početak psihopatologije o kojoj je riječ!!!
Uvijek mora biti razlog, jer su dakako žene zle i pokvarene, a mamine maze zlatne i neporočne. Dok ih se bezpogovorno sluša! Jer su najpametniji.
Bilo kakvo suprostavljanje je svetogrđe, jer kako je moguće kada ste ti i takvi najpametniji i zapravo jedini uzor?!? Naravno, ako to koja ne vidi, ili se ikada pokoleba, posumnja u veličinu, a što bi mogla biti nego kurva, sumnjiva ženska i tako to? Koju treba naučiti pameti, ha?! Izvesti na pravi put. Da poput mamice gleda u svog idola. U sunce jedino.
Iznenađenje! Žene imaju svoju glavu, bar su jednako pametne i imaju posve ista prava. Razmišljati, procjenjivati i zamjenjivati loše muškarce. U svakom smislu. I NITKO, ali doslovno, nema ih pravo učiti pameti, ponašanju, oblačenju, niti ophođenju s drugim ljudima. Niti pod kojim okolnostima!
Svetogrđe? Znam, ali nije mamica uvijek u pravu. Zbilja nije.
Pa jebote ti si cijeli esej napisala u pokušaju da objasniš kako sa ženske strane nema nimalo krivice (s čime se u potpunosti slažem) a na kraju ti je glavni negativac opet žensko - mamica. Pa šta ne može muško jednostavno biti kreten, ili ste za sve kretene opet krive upravo vi -žene?
hmirek is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2024., 03:28   #7046
Quote:
Broo kaže: Pogledaj post
možda te samo prejako želi, pa odatle svi vaši nesporazumi
A odi u kurac, jesam se nasmijala .
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 01:37   #7047
Znakovi koje nisam ignorirala, nego sam ih deracionalizirala...Uglavnom, rekao mi je da sam bolja od njega i to u zavidno-tugaljivom tonu, nakon par viđanja izjavio mi je da me voli, da bi me oženio i napravio dijete, da planira sa mnom zajednički život koliko god to meni zvučalo manijakalno (njegove riječi )
Htio me upoznati u ranoj fazi sa svojom obitelji da se još više zbližimo, za njega sam predivna izvana i iznutra.
Zvuči li dovoljno narcisoidno...? Ima još...

Moram li pisati kako se završilo...?
Od silne "ljubavi" izvarao me s prvom koja mu je boostala ego...a možda i s više njih, tko će ga znati, čudni su putevi NPL-a.
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 10:37   #7048
Niti on lici na narcisa, niti je pametno pisati dijagnoze, posebno ne tu.

Odakle ljudima ideja da ce nakon nekoliko emisija, podkasta, biti strucni da dele dijagnozu bilo kome?

A da je cudan decko, cudan je i ljigav takodje.
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 11:56   #7049
Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post
Niti on lici na narcisa, niti je pametno pisati dijagnoze, posebno ne tu.

Odakle ljudima ideja da ce nakon nekoliko emisija, podkasta, biti strucni da dele dijagnozu bilo kome?

A da je cudan decko, cudan je i ljigav takodje.
Ovo su osobine ranjivog narcizma, ali i dio karakteristika koje spadaju u NPL, obrazac po kojem se takve osobine prepoznaju, a ne pisanje dijagnoza.

Dovoljno je istaknuti tri glavne osobine NPL-a, koje nisam ovdje navodila jer se nisu dovoljno mogle manifestirati kod dotičnog na samom početku odnosa, tek u kasnijoj fazi kad žrtva pomisli da je intimnija na psihološkoj razini...patološko laganje, ljubomora, kontrola kroz lažnu brigu, bijes, napajanje tuđom energijom nakon prve faze mira...Ima ih dovoljno ako nastavim.

Otkud ti ideja da nekome umanjuješ iskustvo narcističkog zlostavljanja i uspoređuješ ga s odgledanim podkastima?
U stanju si procijeniti što je netko prošao, a nisi u stanju prepoznati navod iz jednog od oblika narcisoidnosti?

Znaš li kako takvi poremećaji djeluju na daljnji razvoj tj. stagnaciju odnosa i fizičku komponentu žrtve?
Koje su faze zlostavljanja kod kontakta s NPL-om?

Kakva je to potreba komentirati nešto samo da se komentira, nikad mi to neće biti jasno... Meni je npr. to jako čudno.
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 12:43   #7050
Quote:
riomystico kaže: Pogledaj post
Ovo su osobine ranjivog narcizma, ali i dio karakteristika koje spadaju u NPL, obrazac po kojem se takve osobine prepoznaju, a ne pisanje dijagnoza.

Dovoljno je istaknuti tri glavne osobine NPL-a, koje nisam ovdje navodila jer se nisu dovoljno mogle manifestirati kod dotičnog na samom početku odnosa, tek u kasnijoj fazi kad žrtva pomisli da je intimnija na psihološkoj razini...patološko laganje, ljubomora, kontrola kroz lažnu brigu, bijes, napajanje tuđom energijom nakon prve faze mira...Ima ih dovoljno ako nastavim.

Otkud ti ideja da nekome umanjuješ iskustvo narcističkog zlostavljanja i uspoređuješ ga s odgledanim podkastima?
U stanju si procijeniti što je netko prošao, a nisi u stanju prepoznati navod iz jednog od oblika narcisoidnosti?

Znaš li kako takvi poremećaji djeluju na daljnji razvoj tj. stagnaciju odnosa i fizičku komponentu žrtve?
Koje su faze zlostavljanja kod kontakta s NPL-om?

Kakva je to potreba komentirati nešto samo da se komentira, nikad mi to neće biti jasno... Meni je npr. to jako čudno.
Zato sto se na ovom pdf-u ne bavimo psihologijom i ne razbacujemo dijagnozama bez medicinske licence.
Old 06.10.2024., 12:57   #7051
Quote:
Swithin kaže: Pogledaj post
Zato sto se na ovom pdf-u ne bavimo psihologijom i ne razbacujemo dijagnozama bez medicinske licence.
Takvi znakovi, kao što i tema ovog pdf-a precizira, spadaju pod psihološke.
O čemu bi ljudi trebali pisati kad je riječ o posesivnosti i nasilju u kontekstu veza i intimnih odnosa baziranih na vlastitom iskustvu?

I nitko se ne razbacuje dijagnozama, već su to upravo iskustva onih koji su prošli kroz narcističko nasilje pod okriljem narcisoidnih karakteristika, i baziraju se na tome da ih žrtva ili ne prepoznaje ili ih ignorira ili ih deracionalizira na početku svake veze, što vodi u daljnju fazu odnosa.

Mislim, vi ih možete nazivati "čudnima" i "ljigavima", ali takve situacije bilo bi poželjno nazivati pravim imenom jer se baziraju na stručnim terminima.
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 13:47   #7052
Quote:
Takvi znakovi, kao što i tema ovog pdf-a precizira, spadaju pod psihološke.
O čemu bi ljudi trebali pisati kad je riječ o posesivnosti i nasilju u kontekstu veza i intimnih odnosa baziranih na vlastitom iskustvu?

I nitko se ne razbacuje dijagnozama, već su to upravo iskustva onih koji su prošli kroz narcističko nasilje pod okriljem narcisoidnih karakteristika, i baziraju se na tome da ih žrtva ili ne prepoznaje ili ih ignorira ili ih deracionalizira na početku svake veze, što vodi u daljnju fazu odnosa.

Mislim, vi ih možete nazivati "čudnima" i "ljigavima", ali takve situacije bilo bi poželjno nazivati pravim imenom jer se baziraju na stručnim terminima.
Ovo je tema potpore za one koji sumnjaju u ponasanje partnera, kako bi ih se na osnovnoj razini potaklo da razmisle o daljnjim postupcima i eventualnoj potrebi za strucnom pomoci.
Za dublje psiholoske rasprave postoji pdf psihologija.
Old 06.10.2024., 14:34   #7053
Quote:
Ovo je tema potpore za one koji sumnjaju u ponasanje partnera, kako bi ih se na osnovnoj razini potaklo da razmisle o daljnjim postupcima i eventualnoj potrebi za strucnom pomoci.
Za dublje psiholoske rasprave postoji pdf psihologija.
Pa svi smo mi u jednom trenutku počeli sumnjati u ponašanje partnera jer na početku veze se ne ide odmah s pretpostavkom da je ispred tebe perfidni narcis koji stvara svoju mrežu iluzije za žrtvu, već zdrava i zrela osoba, ali smo to gurnuli pod tepih, zatomili u sebi onaj osjećaj iz dubine želuca da nešto nije kako treba jer kod takvih zlostavljača dinamika racionalnog i nezdravog se izmjenjuje, pa samim time takvo iskustvo može nekome pomoći ubuduće, ali vidim da ovdje izgleda nije takva vrsta potpore.

I što je točno psihološki dublje bilo u mom prvom postu da si je dotična dala za pravo umanjiti ga i okarakterizirati ga nenarcisoidnim, a iz takvog stava očito je da ne raspoznaje što karakterizira jednu od vrsti narcizma (tantrume ranjivog narcisa) jer vjerojatno nije niti prošla pravu narcističku torturu.

Naravno, ne tražim odgovor, sve mi je jasno iz prijašnjih postova gdje vidim da drugi koriste termine 'narcis' i 'manipulacija' u kontekstu gdje to ne bi prošlo u realnom zlostavljanju, pa ih se ne kori za razbacivanje s "dijagnozama".

Svaka čast, pozdrav
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2024., 14:38   #7054
Quote:
Znakovi koje nisam ignorirala, nego sam ih deracionalizirala...Uglavnom, rekao mi je da sam bolja od njega i to u zavidno-tugaljivom tonu, nakon par viđanja izjavio mi je da me voli, da bi me oženio i napravio dijete, da planira sa mnom zajednički život koliko god to meni zvučalo manijakalno (njegove riječi )
Htio me upoznati u ranoj fazi sa svojom obitelji da se još više zbližimo, za njega sam predivna izvana i iznutra.
Ne, ovde nema nista narcisticko, sve si posle dodala.

I nisi lekar da bi zakljucila ko je narcis, makar imala i iskustvo zbog kojeg mislis da si kompetentna da ga tako nazoves.
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2024., 18:23   #7055
Quote:
Pa svi smo mi u jednom trenutku počeli sumnjati u ponašanje partnera jer na početku veze se ne ide odmah s pretpostavkom da je ispred tebe perfidni narcis koji stvara svoju mrežu iluzije za žrtvu, već zdrava i zrela osoba, ali smo to gurnuli pod tepih, zatomili u sebi onaj osjećaj iz dubine želuca da nešto nije kako treba jer kod takvih zlostavljača dinamika racionalnog i nezdravog se izmjenjuje, pa samim time takvo iskustvo može nekome pomoći ubuduće, ali vidim da ovdje izgleda nije takva vrsta potpore.

I što je točno psihološki dublje bilo u mom prvom postu da si je dotična dala za pravo umanjiti ga i okarakterizirati ga nenarcisoidnim, a iz takvog stava očito je da ne raspoznaje što karakterizira jednu od vrsti narcizma (tantrume ranjivog narcisa) jer vjerojatno nije niti prošla pravu narcističku torturu.

Naravno, ne tražim odgovor, sve mi je jasno iz prijašnjih postova gdje vidim da drugi koriste termine 'narcis' i 'manipulacija' u kontekstu gdje to ne bi prošlo u realnom zlostavljanju, pa ih se ne kori za razbacivanje s "dijagnozama".

Svaka čast, pozdrav
Sama sebi si objasnila zasto se ovdje ne bavimo dijagnozama, jer vecina forumasa nema kompetencije pricati o tome. Zato takve probleme prepustamo strucno skolovanom osoblju umjesto pisanja po forumu.
Old 07.10.2024., 23:08   #7056
Quote:
Sama sebi si objasnila zasto se ovdje ne bavimo dijagnozama, jer vecina forumasa nema kompetencije pricati o tome. Zato takve probleme prepustamo strucno skolovanom osoblju umjesto pisanja po forumu.
Ne, objasnila sam i tebi da se ne bavim nikakvim dijagnozama, nego temom ovog pdf-a koja uključuje karakteristike i osobine poremećaja koji postoje kao ponavljajući obrazac ponašanja u odnosima sa zlostavljačkom tendencijom.
S obzirom da ih i drugi navode kroz vlastite primjere, ako ništa drugo barem nazivom, meni je žao što je dotična imala potrebu reagirati baš na moj post, ali ne i na deset drugih prije toga.
Ne znam stvarno zašto netko ima potrebu komentirati temu koju očito ne poznaje dovoljno dobro.
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 08:54   #7057
Quote:

I nisi lekar da bi zakljucila ko je narcis, makar imala i iskustvo zbog kojeg mislis da si kompetentna da ga tako nazoves.

Opisala je ‘love bombing’, tehniku kojim se narcisi služe na početku veze kako bi osvojili žrtvu. I da, dobro je i ovdje upozoriti sve kako to obično završi. Imali smo i na susjednoj (Neličinoj) temi priliku vidjeti takav bajni početak i loš završetak.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 13:05   #7058
Quote:

Ne, nije točno, navela sam tantrume koji su dio narcisoidnih osobina i karakteristika NPL-a, i to je ono što sam ti kasnije krenula pojašnjavati, a ne dodavati.
Ti si se našla kompetentnom prozivati što je narcističko, na temi gdje bi se trebala znati prepoznati njezina bazičnost.
To što na prvu ne znaš dovoljno o krakteristikama i osobinama takvog poremećaja je tvoj problem.

Ovdje se ne radi o čudnim, ljigavim i nesigurnim osobama koje u nekom trenutku života shvate gdje griješe, nego o osobama s poremećajem osobnosti koje znaju što rade i kako mogu doći do onoga što im je potrebno u tom trenutku.

I ne moraš biti liječnik da bi zaključio nakon takvog iskustva tko je narcis, osim ako ti ne treba službena dijagnoza.
Jedino oni koji su i doživjeli narcističke ispade od strane partnera, znaju o čemu se radi, a drugima to može biti samo od pomoći da na vrijeme prepoznaju takve profile.
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 13:51   #7059
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Opisala je ‘love bombing’, tehniku kojim se narcisi služe na početku veze kako bi osvojili žrtvu. I da, dobro je i ovdje upozoriti sve kako to obično završi. Imali smo i na susjednoj (Neličinoj) temi priliku vidjeti takav bajni početak i loš završetak.
Doduše, to su bili njegovi tantrumi u fazi 'love bombinga'.
Ako žrtva pokuša otići u toj idealnoj prvoj fazi, kao što je bilo u mom slučaju, jer zlostavljanje ima četiri faze, onda kreće narcistički ispad tj. tantrumi koje sam navela kako bi nas vratili u igru zlostavljanja - ranjivi narcis i njegova uloga žrtve.
Ne znam kako reagira grandiozni narcis u tom slučaju i spušta li se na razinu ranjivog.

Ono što je bitno je to da žrtva ode nakon prvog tantruma - zauvijek, i to nema veze s inteligencijom žrtve, već s izmjenjivanjem realnog i iluzije koju serviraju žrtvi: od razmaženog manipulativng derišta - do zrelog muškarca, pa opet ispočetka.
Od sebe rade otirač za noge ako im date do znanja da odlazite, zato me i vraćao u zlostavljačku igru, znaju da nemaju novu žrtvu koja će vas zamijeniti, tek kada su sigurni da vas mogu zamijeniti, tada se tantrumi smanjuju.
Zato je poželjno napustiti ih čim osvijestite s kim imate posla - ne popuštati ili ih sažaljevati kao što sam i sama popustila.

Obećanja o svemu i svačemu, o zajedničkom suživotu jednog dana...planiranje "jedino s tobom to želim u budućnosti" također se zove i 'future faking' koji narcis proteže cijelo vrijeme kroz odnos, ne samo kada žrtvu treba vratiti u zlostavljački ciklus, s time vas drži u zajedničkoj iluziji, naravno u koju vi realno ne vjerujete, ali sudjelujete u igri.

Oni iscrpljuju energiju do maksimuma, i to u samom početku da žrtva toga nije niti svjesna - žrtva dobiva veliki nalet pozitivne energije, kao neki fix (jer to i je ovisnost, a ne ljubav) koji naglo počinje gubiti u drugoj fazi zlostavljanja, a druga faza počinje čim se pobunite.

Narcis se uglavnom prepoznaje po ciklusima ponašanja koje ponavlja...Na početku je sve idealno, san snova, daje iluziju žrtvi - prilagođava se partneru, stapa se s partnerovim identitetom (idealan spoj), a čim vidi da je žrtva upala u njegovu igru kreće zlostavljanje kroz faze.
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 17:47   #7060
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Svakodnevno javljanje, dopisivanje, viđanje, pažnja, slični pogledi na život, njegovi stavovi, općinjenost mojom energijom, dostupnost ... to je bio njegov 'love bombing' prema meni, s time me "osvajao", a s tantrumima u kojima je obećavao i planirao, te potvrđivao moju vrijednost kao osobe, i to ponekad kroz suze, na taj način me pokušavao zadržati (oni su u stanju netom nakon suza normalno otići van, na kavu u društvu s drugima i biti najveseliji na svijetu, ponašati se kao da ništa nije dogodilo).
Uglavnom plaču da sebi olakšaju u datom trenutku, i pritom izazivaju krivnju da ostanete.

Da to ispričam nekome tko ga poznaje, ljudi mi ne bi vjerovali jer oni paze kakvu sliku ostavljaju pred drugima.
U stvari, za ovakvo ponašanje znaju samo najbliži, tj. oni koji im dopuste da im se približe...najčešće partneri i uži članovi obitelji.
Za svakoga imaju masku i predstavu.

Eto, još sam malo pojasnila iz svog iskustva ako nekome bude korisno
riomystico is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:02.