|
|
18.10.2023., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Na A1 Duhovi proslosti gledaniji od La Promese.
Obiteljski grijesi gledaniji od Dođi, pogodi, osvoji.
Top 10 programa zadnja 3 dana (nisu ukljucene info emisije)
1. Hrvatska - Wales
2. Seks i Grad
3. Hladna istina - film iza utakmice
4. Kumovi
5. Zivot na vagi
6. Masterchef
7. Superpotjera
8. Volim Hrvatsku
9. Knjazaliste
10. Nedjeljom u 2
...
14. San snova
17. Na granici (ne kuzim sta drze ovo)
|
|
|
23.10.2023., 19:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2018.
|
Superstar bio je najgledaniji subotnji sadržaj!
Quote:
Subotnje izvedbe talentiranih kandidata dosegnule su gotovo 920 tisuća ljudi koji su pogledali barem neki od audicijskih nastupa. Najgledaniji dio večeri bio je nastup Riječanke Elizabeth Zacero koja je emotivnom životnom pričom i izvedbom začarala žiri i zaslužila jednoglasno 'DA', a u tom je trenutku uz program RTL-a bilo više od 470 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji.
U ukupnoj populaciji 'Superstar' je bio najgledanija emisija u svom terminu, i to s odličnih 28,3% udjela u gledanosti (SHR), što je od prvog idućeg konkurenta bolje za sjajnih 124%.
Sjajne rezultate gledanosti subotnja epizoda 'Superstara' ostvarila je i u ciljnoj skupini od 18 do 54 godine – cijela je epizoda postigla odličnih 26,9% udjela u gledanosti (SHR), što ga čini pobjednikom termina prikazivanja, a prvom je idućem konkurentu ''pobjegao'' za odličnih 83%.
Izvor
|
|
24.10.2023., 05:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
Mar kaže:
Superstar bio je najgledaniji subotnji sadržaj!
|
Ja bih to nazvao očajničkim PR spinom u pokušaju da se privuku oglašivači a kako bi cijeli projekt završio bar na pozitivnoj nuli. Pa njih samo Severina po epizodi ukupno stoji, siguran sam, preko 25.000€, od njezine dnevnice pa do ekipe koju je dovukla sa sobom da si i oni uzmu koju pinku. A sigurno niti Huljić nije puno skromniji. Isto tako ne vjerujem da i ostalo dvoje članova žirija nastupa za sendvič i sok.
"...gotovo 920 tisuća ljudi koji su pogledali barem neki od audicijskih nastupa..."
Što to točno znači? Da su u gledatelje ubrojali svakog tko je "šaltajući" kanale naletio na RTL baš za vrijeme trajanja tog Superstara? Pokušaj kopiranja metodologije Netflixa koji svakoga tko pogleda bar dvije minute nekog sadržaja odmah upiše kao da je pogledao sve sezone.
"...Najgledaniji dio večeri bio je nastup Riječanke Elizabeth Zacero koja je emotivnom životnom pričom i izvedbom začarala žiri i zaslužila jednoglasno 'DA', a u tom je trenutku uz program RTL-a bilo više od 470 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji..."
Koje razbacivanje brojkama... od 920 do 470 tisuća gledatelja... ako je dakle vrhunac tih 470 tisuća onda možemo pretpostaviti da je emisija imala neki prosjek od 300 tisuća, ako i toliko.
"...što ga čini pobjednikom termina prikazivanja..."
Što im to znači? Superstar je trajao od 20.15 do 22.30
Niti jedan drugi od vodećih tv kanala nije u subotu uvečer imao sadržaj koji je počeo i završio kad i Superstar. Prema tome, naravno da je pobjednik termina kad je jedini i emitirao sadržaj u tom vremenskom okviru.

|
|
|
24.10.2023., 08:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Pogledao taj Superstar iz znatizelje. S obzirom na uobicajenu silinu reklama na privatnim televizijama, ocigledno nekvalitetnu produkciju (studio/set izgleda kao neko skladiste prikriveno glamurozno oslikanim kartonima), cesto usiljene/skriptirane komentare te preuvelicavanje zivotnih prica kandidata, stvarno mi nije jasno ko gleda tu bljuzgu.
Kao sto sam nedavno napisao, većina ljudi koji to gledaju čini to ironično ili zato što nakon radnog dana/tjedna uopce nema kapacitet gledati išta smislenije.
Općenito bih upozorio na činjenicu da nam medijske sadržaje kroje oglašivači na temelju podataka o gledanju, posjecenosti, klikanju itd. Te radnje uopće nisu mjerilo kvalitete tih sadržaja, tj. nisu mjerilo onoga što ljudi stvarno misle o njima, jer konzumacija tih sadrzaja najčešće nije posljedica istinskog uživanja u njima, nego obijesti, nervoze, umora, dosade, depresivnosti i sličnih okolnosti.
Kad bismo ljudima dali vaučere koje bi mogli potrošiti na medije/medijske sadržaje, siguran sam da sadržaji koji su sada najkonzumiraniji ne bi bili i ‘’najfinanciraniji’’, jer bi ljudi bar malo uključili razum pri dodjeli tih vaučera, dok to sada prilikom konzumacije sadržaja uopće ne čine.
|
|
|
27.10.2023., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Vi koji imate neku pay tv ,koliko sati dnevno gledate obične free kanale, koliko te pay tv kanale?
Naravno ako imate i streaming servise koliko njih dnevno gledate.
|
|
|
30.10.2023., 15:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije ni čudo da još uvijek razvlače audicije SuperStara..
Ukupni doseg - 900k
Najgledaniji trenutak - 510k gledatelja
SHR 29,5% u ukupnoj populaciji, a 28,4% u 18-54. Gledaniji otprilike 110% od prvog konkurenta.
Izvor
|
30.10.2023., 15:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Quote:
Mar kaže:
Ukupni doseg - 900k
SHR 29,5% u ukupnoj populaciji, a 28,4% u 18-54. Gledaniji otprilike 110% od prvog konkurenta.
Izvor
|
Najmanju gledanost su imali onu subotu kad je NOVA stavila Kumove. Ne znam zašto ne reagiraju nego vrte filmove koji ne mogu parirati SuperStaru. Također, ne znam zašto Nova i dalje daje Masterchef onako kasno, a imaju bolju gledanost od Granice. Sami sebi pucaju u nogu.
|
|
|
31.10.2023., 01:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Mar kaže:
Ukupni doseg - 900k
Izvor
|
Nez koliko im je pametno razvlacit audicije s obzirom da uskoro dolazi The Voice… bas me zanimaju brojke kad se budu preklapali 
|
31.10.2023., 09:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Apolon kaže:
Nez koliko im je pametno razvlacit audicije s obzirom da uskoro dolazi The Voice… bas me zanimaju brojke kad se budu preklapali 
|
Szperstar ce bit gledaniji prek Nielsena, Voice prek Adscannera - klasika...
Inace ne znam sto bi Nova trebala ubaciti subotom. Epizoda Kumova imaju taman do Nove godine, a tako je i s Na granici (vjerojatno ce u zadnja 2 tjedna poduplati epizode kad zavrsi Masterchef).
A i treba izracunati trosak Superstara i nekog filma na Novoj i zaradu na reklamama. Opet mislim da je Nova vise u dobitku i ak je duplo manje gledana.
|
|
|
31.10.2023., 18:56
|
|
that's bananas!
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
ANDY_1212 kaže:
Na A1 Duhovi proslosti gledaniji od La Promese.
Obiteljski grijesi gledaniji od Dođi, pogodi, osvoji.
Top 10 programa zadnja 3 dana (nisu ukljucene info emisije)
1. Hrvatska - Wales
2. Seks i Grad
3. Hladna istina - film iza utakmice
4. Kumovi
5. Zivot na vagi
6. Masterchef
7. Superpotjera
8. Volim Hrvatsku
9. Knjazaliste
10. Nedjeljom u 2
...
14. San snova
17. Na granici (ne kuzim sta drze ovo)
|
Jesu javno dostupni podaci o gledanosti sadrzaja na A1?
|
|
|
31.10.2023., 19:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
ANDY_1212 kaže:
Szperstar ce bit gledaniji prek Nielsena, Voice prek Adscannera - klasika...
Inace ne znam sto bi Nova trebala ubaciti subotom. Epizoda Kumova imaju taman do Nove godine, a tako je i s Na granici (vjerojatno ce u zadnja 2 tjedna poduplati epizode kad zavrsi Masterchef).
A i treba izracunati trosak Superstara i nekog filma na Novoj i zaradu na reklamama. Opet mislim da je Nova vise u dobitku i ak je duplo manje gledana.
|
Kad ti brojke ne pašu, onda idemo u zaradu, bitno i najbitnije da Nova dobiva. 
|
|
|
03.11.2023., 16:21
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
'Dosje Jarak' bio je najgledaniji format u svom terminu prikazivanja: 'Znali smo da je to to, baš smo ponosni!'
https://www.rtl.hr/tv-emisije/dosje-...o-ponosni.html
32,4% udjela u gledanosti (SHR)
Quote:
U ukupnoj populaciji 'Dosje Jarak' bio je sinoć najgledanija emisija u svom terminu s fantastičnih 32,4% udjela u gledanosti (SHR). I u ciljnoj skupini od 18 do 54 godine 'Dosje Jarak' je pobjednik svog termina prikazivanja - cijela je epizoda postigla izvrsnih 30,6% udjela u gledanosti (SHR).
|
|
|
|
03.11.2023., 16:50
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
|
U isto vrijeme, priopćenje Nove TV: Nova TV trijumfira i u prvim danima studenog: Njezini formati zauzeli TOP 3 pozicije jučerašnjeg dana
https://novatv.dnevnik.hr/clanak/kor...---810670.html
Quote:
Da je najgledaniji i najkvalitetniji sadržaj upravo na Novoj TV, iz dana u dan potvrđuju brojke gledanosti, a upravo prema njima, TOP 3 jučerašnja formata na svim televizijama – ona su Nove TV.
Apsolutni hit jesenske sheme i s prvim danima studenog opravdava titulu najgledanijeg sadržaja na svim televizijama. Riječ je, naravno, o popularnoj dramskoj seriji 'Kumovi' čije je uzbudljive dogodovštine iz Zaglava sinoć u prosjeku pratilo preko pola milijuna gledatelja, s ostvarenim udjelom u gledanosti od 37%. Leđa 'Kumovima' uvjerljivo je držao Dnevnik Nove TV, već 14. godinu najgledanija informativna emisija u zemlji koju je sinoć pratilo u prosjeku 450 tisuća gledatelja, s ostvarenim udjelom u gledanosti od 32%. Na trećem mjestu najgledanijih formata dana zasjela je još jedna dramska serija iz radinosti Nove TV, 'Na granici', uz čiju se humorističnu radnju zabavilo gotovo 400 tisuća gledatelja, s ostvarenim udjelom u gledanosti od 30%.
Nakon uspješnog početka jeseni, te listopada u kojem je od prvog konkurenta bila za 25% gledanija, Nova TV ovim brojkama nastavlja trijumfirati na televizijskom tržištu, a najavljuje i nove formate kojima će, zasigurno, osvojiti srca gledatelja.
Izvor: UMTG; pružatelj podataka: AGB Nielsen; TG: 4+: Period: 2.11.2023., CSHR%
|

|
|
|
03.11.2023., 17:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Blago nama kad su svi najgledaniji
Drago mi je da RTL barem nekad uspije iskočit kao najgledaniji, pa makar to bilo i samo kad su Jarak i Superstar na programu..
Jedino bi im bilo puno bolje da su krenuli s recallom ovu subotu dok još Voice ne starta..
|
03.11.2023., 17:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
RTL je sasvim stabilan s gledanošću.
|
|
|
03.11.2023., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Primjetite da RTL izbacuje brojke za ciljanu skupinu, 18-54, isto je bilo i za Superstar, dok Nova TV već određeno vrijeme izbacuje brojke samo za 4+ skupinu.
|
|
|
03.11.2023., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
To se zna. RTL gleda uglavnom mlađa publika.
|
|
|
05.11.2023., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
MystSky kaže:
|
Mlađa publika, barem oni koje znam, uopće ne prati linearnu televiziju ili ti klasične tv programe. Tu su ili društvene mreže, ili Youtube ili streaming servisi, većinom Netflix a potom Disney+.
Ova razbacivanja gledanošću RTL-a i Nove tv vrlo izgledno mogu biti kontraproduktivna za ove dvije tv kuće. Koja je uopće poanta iz tjedna u tjedan izbacivati neke brojeve i postotke koje prosječnim gledateljima uopće nisu bitne, jedino potencijalnim oglašivačima. A i oni sve više mijenjaju kanale putem kojih će se oglašavati, i to puno jeftinije k tome još prema ciljanoj publici uz pomoć raznoraznih algoritama. Bilo bi zanimljivo imati uvid u gledanost reklamnih blokova za vrijeme tih najgledanijih sadržaja ili koliko gledatelja tih skoro pa 15 minuta reklamnog bloka iskoristi za odlazak na wc ili da ode po grickalice i neko piće, ili jednostavno prebaci tv na neki drugi program.
|
|
|
05.11.2023., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
MystSky kaže:
|
Da, ali ovo je sad zanimljivo dok nisu zaminili vlasnike RTL je bio najgledaniji u skupini 18-49, dok je Nova tv bila najgledanija u dobnoj skupini 18-54, i tada su s RTLa kritizirali tu dobnu skupinu koju je Nova tv uzimala raspon od 18-54, tako su je i kritizirali i brojni tu na forumu, sad im je odjednom prihvatljiva.
Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk
|
|
|
05.11.2023., 17:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vox kaže:
Da, ali ovo je sad zanimljivo dok nisu zaminili vlasnike RTL je bio najgledaniji u skupini 18-49, dok je Nova tv bila najgledanija u dobnoj skupini 18-54, i tada su s RTLa kritizirali tu dobnu skupinu koju je Nova tv uzimala raspon od 18-54, tako su je i kritizirali i brojni tu na forumu, sad im je odjednom prihvatljiva.
Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk
|
Ma ta ciljana skupina je americka "izmisljotina" tj. to prolazi tamo, ali ne u HRV. Po cemu neki muskarac od 57g ili neka zena nije ciljana skupina ako radi, zaraduje i kupuje za razliku od nekog tamo studenta bez prebijenog eura.
Evo nam npr. popis reklama izmedju nekog random popodnevnog filma na Novoj:
1. Sensia jogurt
2. Always uloske
3. INA gorivo - nagradna igra
4. Violeta omeksivac
5. Baranjski kulen Belje
6. A1 tarifa
7. Voltaren - mast za bolove
8. eKupi
9. 7days kroasani
10. Philips - Airfryer za pecenje i przenje
11. McDonalds
12. Violeta pelene
13. Rio mare tuna
14. Nalgesin - za glavobolju
15. Whiskas za macke
16. Haier - perilica sudja i rublja
17. Tuc krekeri
18. Paradontax
19. Sanitar za ciscenje kupaone
20. Snickers
21. Tommy - akcija
22. Dove - Gel za tusiranje
23. Franck Capuccino
24. Kaufland - akcija
25. Lidl - akcija
I ovakav je tip reklama kod gotovo bilo kojeg programa osim za utakmice (kad vise vidim reklame za kladionice, pive, aute i sl.). I sad mi recite koja je ciljna skupina za ove reklame? Po cemu je to vise netko od 20god. nego netko od 49. ili 55.?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:29.
|
|
|
|