Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.07.2013., 14:51   #7161
Quote:
Dex11 kaže: Pogledaj post
Eto, nije prošlo dugo i već banke idu pred vladu. Po onoj staroj, profit privatan, gubitak javan.
....
Idu oni, kad vec ne idemo mi.
Mi smo uskopljeni, najkasnije, od 05.08.1995..
Imamo Hrvatsku.
Imamo moj k...
Old 15.07.2013., 15:00   #7162
Quote:
imamohrvatsku kaže: Pogledaj post
Idu oni, kad vec ne idemo mi.
Mi smo uskopljeni, najkasnije, od 05.08.1995..
Imamo Hrvatsku.
Imamo moj k...
Pa kad možeš ih zvat,kumiti,moliti ne bi nešto odgovorili nego se prave grbavi ko i ove banke.
Kad banke nešto kažu odmah skaču ko da ih vrag u guzicu ubo.

Ma imamo da ne kažem što.(žalosno)
Old 15.07.2013., 15:39   #7163
Ko da sam ja pisao:

"Zato je Dobronićeva presuda izazvala konsternaciju. Liberalna dogma naučava da se državni aparat, uključujući sudstvo, nema što miješati u ovakve slučajeve, jer su štediše, kao, punoljetna čeljad koja sama odgovara za svoje postupke. Dobronić je, međutim, odbacio tu dogmu, izvlačeći za uši državu na poprište događaja na koje tobože ne može i ne želi utjecati, uprijevši prstom u deviznu klauzulu gdje to itekako jeste slučaj. Narugao se da u uvjetima višedesetljetne stabilnosti kune devizna klauzula izgleda kao kada bi se ljeti nosio zimski kaput i tako jasno rekao da baš državni aparat smatra krivim za ovo. Hrvatska narodna banka, koja je sponzor ove vrste bankarstva i mali od kužine ove vrste kapitalizma, režeći šuti, jer dobro zna da je sada tako bolje."
ninoras is offline  
Old 15.07.2013., 18:52   #7164
što nam je činit?
antik is offline  
Old 15.07.2013., 18:58   #7165
Predlazem UF odnosno Potrosacu kao stranci u postupku da traze audijenciju u HNB i Vladi RH kao reciprocitet sto su primili HUB pa makar o nogometu razgovarali sat vremena.
Mislim da se izvrsna vlast kocka sa dolaskom 200.000 ljudi na Markov trg koji su ionako iziritirani do krajnjih granica...

Disclaimer: autor teksta ne posjeduje dionice bankarskih trgovackih lanaca, Vlade RH, niti se ovaj tekst ima shvatiti kao poziv na dolazak na Markov trg.

SFSN!
Old 15.07.2013., 20:19   #7166
DSK: 'Europe's banks are sick.'
Gleda cili intervju i preporučam i vama (kao i donošenje zaključaka o istom).
Najjača izjava sa mojin prijevodom:
"Svaka vojska ovaca sa lavom na čelu će pobijediti vojsku lavova sa ovcom na čelu."
seno is offline  
Old 15.07.2013., 21:33   #7167
Quote:
seno kaže: Pogledaj post
DSK: 'Europe's banks are sick.'
Gleda cili intervju i preporučam i vama (kao i donošenje zaključaka o istom).
Najjača izjava sa mojin prijevodom:
"Svaka vojska ovaca sa lavom na čelu će pobijediti vojsku lavova sa ovcom na čelu."
Odličan intervju.
Jak mi je onaj dio o "zavadi pa vladaj", prejak....
a radi besplatno za južni sudan, lol. lolčina.
sick.am is offline  
Old 15.07.2013., 22:40   #7168
Quote:
JTB kaže: Pogledaj post
Gle odbijas prihvatiti da sve te silne ekonmske prognoze i modeli u sustini ne vrijede nista. To znaju i sami ekonomisti i to pise u clanku kojeg si komentirao. I onda usprkos tome ocekujes da banka investira znatan dio njoj povjerenog kapitala i obaveza bez osiguranja zato sto eto tamo jedan analiticar misli da bude tecaj stabilan?
Oprosti, ali jako sam se dobro nasmijao na ovo. Jel ti to Zdeslavu Šantiću izbijaš plaću iz ruke? Mislim, ako to ne vredi ništa, zašto se novac štediša troši na plaćanje takvih likova? Zašto jednostavno neplate osiguranje i bok?
sick.am is offline  
Old 16.07.2013., 08:25   #7169
Quote:
sick.am kaže: Pogledaj post
Oprosti, ali jako sam se dobro nasmijao na ovo. Jel ti to Zdeslavu Šantiću izbijaš plaću iz ruke? Mislim, ako to ne vredi ništa, zašto se novac štediša troši na plaćanje takvih likova? Zašto jednostavno neplate osiguranje i bok?
Zasto se igraju kladionice, lutrije, ruleti i slicno? Ljudskoj prirodi je vrlo primamljivo imati iluziju kontrole nad slucajnim dogadjajima pogotovo kad su moguci dobici znacajni.

Uostalom, naci tocan model za predvidjeti srednje ili dugorocna kretanja na trzistu je, cak i da zanemarimo sve cimbenike van icije kontrole, fundamentalno nemoguce iz razloga sto bi samo necije djelovanje po tom modelu opet promijenilo trziste i ucinilo model netocnim.

Nisi primjetio da kad se pogledaju u retrospektivi prognoze raznih strucnjaka za recimo kretanje cijena nekretnina samo za sljedecu godinu da se isti ne slazu niti hoce li iste rasti ili padati, a kamoli za tocan iznos?
JTB is offline  
Old 16.07.2013., 09:12   #7170
Ali postoji konsensuz
I oko rasta CHF je postojao konsensuz
Ako se uopće nije mogao predvidjeti rast CHF, vjerujem da će te nam banksteri pokazati analizu
od Morgana, BoA, UBS itd koji upozorava na mogućnost pada CHF iz na pr 2006.

Do tada, smatram da su ugovori o kreditima u CHF radjeni zato da se klijente prevari.
Oni malo boljeg sjećanja, sjetiti će se da se kredit u CHF davao za kredite ročnosti od barem 5 godina,
što govori o procjenama banaka u kojem roku se mora dogoditi rast ( do tad se napuhavala kamata).

Analiza Bank Of America, po kojoj CHF može rasti cca 3 %, promašio je poantu, jer to je opet analiza
o RASTU CHF, nikako ne o PADU! ( s tom analizom je btw RBA "smirivao" svoje klijente)

PREVARA!

Zadnje uređivanje zvonkotelefonko : 16.07.2013. at 09:43.
zvonkotelefonko is offline  
Old 16.07.2013., 09:41   #7171
Quote:
Zasto se igraju kladionice, lutrije, ruleti i slicno? Ljudskoj prirodi je vrlo primamljivo imati iluziju kontrole nad slucajnim dogadjajima pogotovo kad su moguci dobici znacajni.
Jel ti to izjednačavaš banku s kladionicom. Zar nismo mi kladioničari?
sick.am is offline  
Old 16.07.2013., 09:48   #7172
Quote:

Quote:
Uostalom, naci tocan model za predvidjeti srednje ili dugorocna kretanja na trzistu je, cak i da zanemarimo sve cimbenike van icije kontrole, fundamentalno nemoguce iz razloga sto bi samo necije djelovanje po tom modelu opet promijenilo trziste i ucinilo model netocnim.
Proteklih desetak godina na financijskom tržištu nam je svejedno pokazalo kako banke imaju i druge instrumente kojima mogu utjecati na stanje tržišta i time upotpuniti svoje modele.

Počevši od financijske meke u USA.

Quote:
zvonkotelefonko kaže: Pogledaj post
Ali postoji konsensuz
I oko rasta CHF je postojao konsensuz
Ako se uopće nije mogao predvidjeti rast CHF, vjerujem da će te nam banksteri pokazati analizu
od Morgana, BoA, UBS itd koji upozorava na mogućnost pada CHF iz na pr 2006.
Sasvim sam siguran da su glavešine predvidjeli i utjecali na veći rast nego što su sva njihova ''upozorenja'' predviđala.
Retroman is offline  
Old 16.07.2013., 10:01   #7173
To što je rast bio veći nego što su oni mislili, to ne znači
da su hrvatski bankari bili pošteni

Oni samo nisu predvidjeli "grčku krizu", pa ih je iznenadio postotak rasta, ne i "opći smjer".
Pojednostavljeno, ako ukradeš nekom novčanik jer se nadaš da je unutra 100 EUR, pa se nadje 200 EUR,
ne znači da si nevin

Edit:Po mom mišljenju, bankarskim rječmikom rečeno, konsensuz hrv analitičara je bio 10%.
Old 16.07.2013., 10:15   #7174
I ne hvatajte se za "da su znali valjda bi kupili", jer hrv banke su komercijalne banke,
a ne hedge fondovi (am. investicijske banke)
Old 16.07.2013., 10:32   #7175
Quote:

Apsolutno, nema razloga da ih se amnestira po bilo kojoj osnovi.
Šta je najgore, kad su vidjeli koje razmjere poprima CHF tečaj ponašali su se po onoj ''prilika čini lopova''.

Zadnje uređivanje Retroman : 16.07.2013. at 10:54.
Retroman is offline  
Old 16.07.2013., 10:40   #7176
Quote:
Retroman kaže: Pogledaj post

Proteklih desetak godina na financijskom tržištu nam je svejedno pokazalo kako banke imaju i druge instrumente kojima mogu utjecati na stanje tržišta i time upotpuniti svoje modele.

Počevši od financijske meke u USA.

Sasvim sam siguran da su glavešine predvidjeli i utjecali na veći rast nego što su sva njihova ''upozorenja'' predviđala.
100% postoji plan o besplatnom konvertiranju CHF u EUR pri tečaju od 1:1
ninoras is offline  
Old 16.07.2013., 10:54   #7177
Quote:
Pitao si me zasto idu silna sredstva u analize i razvoj matematickih modela koji u retrospektivi ne funkcioniraju. Dao sam ti neka zanimljiva razmisljanja zasto, te zasto mislim da fundamentalno to ne moze funkcionirati.
JTB is offline  
Old 16.07.2013., 11:10   #7178
Quote:

Oni samo nisu predvidjeli "grčku krizu", pa ih je iznenadio postotak rasta, ne i "opći smjer".
Pojednostavljeno, ako ukradeš nekom novčanik jer se nadaš da je unutra 100 EUR, pa se nadje 200 EUR,
ne znači da si nevin

Edit:Po mom mišljenju, bankarskim rječmikom rečeno, konsensuz hrv analitičara je bio 10%.
Kako ne, 100 je krađa se predumišljajem a 100 iz nehaja.

Vratiš 100, obečaš da više nečeš krast eure nego samo kune i to je to.

P.S. možeš se možda kod nas i izvuć, ako kažeš kako si bio siguran da u novčaniku nema novaca te da korisniku više ne treba...
ninoras is offline  
Old 16.07.2013., 11:21   #7179
Quote:
možda i jesmo.
ali smo se kladili na namještenu utakmicu.

i neki su unaprijed znali ishod neki nisu.
ovdje niti je blokiran par, niti su kažnjeni akteri namještanja, niti je poništen rezultat tekme...
take money and run.
Old 16.07.2013., 11:27   #7180
JTB, da analize ne djeluju, ne bi uopće postojali na pr hedge fondovi.
A vidi, postoje i djeluju

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:24.