Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2021., 12:43   #701
Quote:
Tox2401 kaže: Pogledaj post
Da ne duzim, kako bookirate karte i kako trazite jeftine karte, osobno sam nekako nasao skyscanner najboljim samo im je aplikacija malo banana, stranica je debelo bolja. Imate neku bolju alternativu? Bookirate sami ili preko agencija?
Tražiti se može na skyscaneru ili slično (ja ponekad najprije odem na web aerodroma i vidim tko uopće leti tamo i otkuda) ali radije kupujem direktno na webu avio prijevoznika posebno u ovo doba kad su moguća otkazivanja letova.
Old 09.06.2021., 23:34   #702
Pošto se radi o dolasku obitelji sa djecom, molim za što točnije informacije.

Putovanje Geteborg - Budimpešta (avion) - Osijek (Flixbus).

Da li Mađari ovu relaciju smatraju za tranzit (ne trebaju testovi i potvrde)?
Da li su autobusne (Flixbus) linije za Osijek terminski približne dolasku leta (23 h)?

Neki drugi savjet...?

Hvala
Odgovori s citatom
Old 10.07.2021., 22:57   #703
Za putovanje u Rusiju, koje je novce najbolje ponijeti?
Dolare, eure, negdje kod nas kupiti rublje ili...?
KingCrimson is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2021., 19:29   #704
Quote:
KingCrimson kaže: Pogledaj post
Za putovanje u Rusiju, koje je novce najbolje ponijeti?

Dolare, eure, negdje kod nas kupiti rublje ili...?
Možeš eure, ali bolje dolare - jest da ih provjeravaju maksimalno, ali tečaj je dobar.
Za prvu ruku možeš promijeniti eure odma na aerodromu, ostalo mijenjaš u bankama!!
Također, novac uz pristojnu proviziju možeš podići na bankomatima partner banaka(Unicredit grupa npr)samo provjeri gdje se nalaze.
scarletlemur is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2021., 11:14   #705
Pozdrav. Postavila sam isto ovo pitanje na drugom podforumu ali čini mi se da tamo rijetko tko zalazi.

U 8 mjesecu dečko i ja idemo par dana na ljeto. Iznajmili smo apartman u Jadranovom. E sad imamo par pitanja.
Prema google mapsu tamo ima malo restorana, pa me zanima ako je netko bio tamo kakvi su dojmovi i cijene, u koji je najbolje otić.
Onda jedan dan bi htjeli posjetiti Crikvenicu i Krk, pa isto molimo preporuke što posjetiti, gdje pojesti nešto sa ok cijenama.
Svaki savjet je dobrodošao
MaCC48 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2021., 14:02   #706
Nema se na tom potezu ništa posebno 'za posjetiti'... obala i šetnja uz nju i to je više manje to. Restorani u Jadranovu, kao i velika većina u Crikvi su tu samo da odrade sezonu... u većini ćeš se najesti, hrana bi trebala svugdje biti barem ok. Od te masovno turističke ponude možda malo iskaču konobe Trabakul i Karoca.
Ima par restorana koji iskaču kvalitetom, ali i cijenom pa ih neću nabrajati.

Krk je posebna priča i ne stane u par rečenica, ali mislim da ima negdje i svoju temu pa potraži.
wasx is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2021., 11:52   #707
molim vas za nekakav dobar prijedlog, savjet, sugestiju,... imam namjeru ovu zimu provesti s kćerkom koja je osnovna škola malo dalje izvan našeg mjesta stanovanja i prebivališta, jedno 3 - max 4 dana... i to za vrijeme trajanja školskih praznika, nemam pojma šta bi moglo biti zimi u dalmaciji, tako da tamo ne bih išao, eventualno prema unutrašnjosti, da bude zabavno, edukativno i fora za nas dvoje... razmišljao sam o tuhelju, kako je tamo za djecu? uzeti nekakav jeftiniji smještaj u okrugu, pa onda tuhelj jedan dan, drugi dan zoo vrt u zagrebu i treći dan npr. tehnički muzej u zg-u pošto voli te tehničke stvari ima ko kakvu bolju ideju, volio bih da bude raznovrsno, zabavno i da smo u pokretu, npr. ne da smo negdje na smještaju na wifiju i tabletu i da nam tako prolazi vrijeme
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 13:29   #708
Dobar dan,
idem u Barcelonu uskoro pa da li bi mi netko mogao dati par savjeta što trebam vidjeti, u kojem kvartu naći hotel itd.
Lucija22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2022., 10:51   #709
UK / mobitel - kartica

Pozdrav,

uskoro putujem u UK na 6 dana, pa me zanima opcija oko mobitela. Kod nas koristim telemach karticu (nisam na pretplati), a ono sto mi je bitno dok sam gore je internet.
Da li kupiti u UK neku prepaid karticu ili ostavit ovu koju imam, a na kojoj nemam neogranicene gb.

Savjeti i iskustva dobrodosli.

Hvala
Old 31.03.2022., 11:01   #710
Quote:
Sponzor kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

uskoro putujem u UK na 6 dana, pa me zanima opcija oko mobitela. Kod nas koristim telemach karticu (nisam na pretplati), a ono sto mi je bitno dok sam gore je internet.

Da li kupiti u UK neku prepaid karticu ili ostavit ovu koju imam, a na kojoj nemam neogranicene gb.

Savjeti i iskustva dobrodosli.

Hvala
Pa jos uvijek ti nije ukinut EU roaming u UK, tako da normalno trosis svoje MB tamo. Ako ti treba vise kupi si neki dodatni paket ili opredi na neku veci tarifu tijekom tog boravka gore, ako ti bas treba toliko MB.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Big_B is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 21:53   #711
Postoji li neki sajt tipa booking.com za traženje smještaja, ali koji nudi mogućnost traženja mjesta koja nude dnevni odmor (dakle ne noćenje, već uzimanje sobe na samo par sati)?
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 22:58   #712
dnevni odmor moras dogovarati direktno sa smjestajem jer isti je moguc samo ako ima slobodnih jedinica
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 14:34   #713
Je li ta dnevni odmor opcija nešto što se može dogovoriti i s ugostiteljima koji ne oglašavaju tu opciju u ponudi? Ili isključivo s onima koji ju eksplicitno nude?
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 19:15   #714
u principu da, ali onaj tko ima samo jedan app teško da će se s tim zezati jer mu uvijek može uletiti nešto isplativije (noćenje)

svi koji imaju više jedinica kombiniraju pa se često nađe termin koji se može popuniti s dnevnim odmorom

na njuškalu imaš puno oglasa koji baš i to nude
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2022., 19:08   #715
koje aplikacije koristite još za low budget avionske karte, osim ryanair discovery i skyscanner?
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2022., 19:36   #716
Matrix ita ako znam sto tražim, google flights ako znam kad bi, ali ne znam gdje.
Samo trebas na opciju "discover" i onda trazis npr. tjedan u veljači.
noldo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2023., 10:34   #717
Hallooo,

zanima me nosite li novac/gotovinu kada putujete u daleke zemlje, npr. Namibiju, Bali, Vijetnam????
cash ili kartice (koje?).
Naravno da nitko ne nosi sa sabom u džepu npr. 10.000 dolara ali kako to riješiti? (platiš karticom unaprijed sve što možeš, od hotela do rent-a-cara...)?
KingCrimson is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2023., 10:54   #718
Upravo tako, platiš što možeš (moraš), ostatak peglaš preko Revoluta.
Lorraine is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2023., 13:14   #719
Pozdrav.
Nisam dugo putovao avionom, zanima me što je sad aktualno od jeftinijih avio prijevoznika prema Francuskoj iz Hrvatske?
Gdje da krenem gledat prvo, skyscanner, edreams?

Ili ako netko ima precizniji savjet, potencijalne destinacije su Toulouse ili Marseille, kako najpovoljnije doći do tamo iz Zagreba?
ocean_size is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2023., 17:38   #720
Ryanair Zadar-Marseille.
Do Zadra bus ili druga kombinacija.
noldo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:07.