Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.09.2019., 11:03   #721
I još jedna "sitnica" - kamata kod operativnog leasinga je za BMW 1,3pp niža nego za Alfu/Volvo.
Mirko_M is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2019., 11:50   #722
A usporedba cijene? Koji je povoljniji? Vjerovatno si nivelirao opremu i motore
Danny Z. is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2019., 11:54   #723
Daj reci kako nisi uspio dobit ponudu za Guiliju da se svi skupa nasmijemo.
Hildegard is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2019., 12:14   #724
Quote:
Hildegard kaže: Pogledaj post
Daj reci kako nisi uspio dobit ponudu za Guiliju da se svi skupa nasmijemo.
Na stranu da je kolegica, koja je na kraju kupila Giuliu (vjerojatno nebi da su bili dostupni S60 i G20) cjenik i ponudu čekala pola godine, meni su jednostavno mogli dati samo informativnu cijenu, bez obvezujuće cijene i bez potvrde može li se tražena oprema uopće dobiti. Nakon dva tjedna čekanja na potvrdu sam im se ljubazno zahvalio i zamolio da se prebace na ribički pribor ili nešto drugo, manje zahtjevno.

Quote:
Danny Z. kaže: Pogledaj post
A usporedba cijene? Koji je povoljniji? Vjerovatno si nivelirao opremu i motore
Teško je nivelirati i motore i opremu jer je S60 dostupan samo s benzincima, akcijski je T4 benzinac sa 190ks, a kod G20 je na akciji 318d (-40.000kn) i 320d (-20.000kn od redovne cijene). Alfa nema nikakve akcije, ali bi računao s nekih 15.000 popusta na redovnu cijenu.

Realno, najbolji bang-for-buck ima S60. Moja ponuda na 317k je bila T4 u r-design opremi (sportska sjedala u napa koži i tekstilu, 18" alu, navigacija, city safety) i još metalik boja, h-k ozvučenje.

Alfa bez popusta je bila 363k, s popustom oko 350 - 200ks benzinac u B-tech opremi + kožna sportska sjedala, metalik boja, bez navigacije.

BMW 318dA u M-paketu s metalik bojom, navigacijom i još par sitnica je bio 331k, ja sam na kraju uzeo 320dA i još dosta više opreme pa se popelo. M-paket je dosta skup, ali ako uzmeš opremu koju sam ja ionako planirao uzeti (M volan, 18" alu, drvo, adaptivni ovjes, kožna sjedala) ispadne jednako kao sport paket jer su doplate bitno jeftinije za te stvari.
Mirko_M is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2019., 16:06   #725
Sta nije kolegica tu svoju platila oko 300k? Giuliu? Stvarno nisu normalni u AC.
Danny Z. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2019., 09:47   #726
Dobro opremljena Giulia stara godinu i kusur se vani moze naci za ispod 20k €.
.shorty. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2019., 12:35   #727
Quote:
.shorty. kaže: Pogledaj post
Dobro opremljena Giulia stara godinu i kusur se vani moze naci za ispod 20k €.
Od 200 komada 2018. godište na mobile.de, nula ih je ispod 20k. Dvije su ispod 22.5k.
Mirko_M is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2019., 18:09   #728
Quote:
Mirko_M kaže: Pogledaj post
Od 200 komada 2018. godište na mobile.de, nula ih je ispod 20k. Dvije su ispod 22.5k.
Nije autor napisao da se može naći na mobile.de, valjda je vidio negdje .
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2019., 11:57   #729
Kakva su iskustva s 320i ? Problemi? Opozivi?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Old 04.02.2020., 09:51   #730
Evo i mojih dojmova za G20, uzeo 320d u rentu na nekih 4-5 dana, pa se stekli neki dojmovi.

auto je po meni puno bolji nego F30, slično kako se osjeti skok s E90 na F30, e tako je sada na G20. Auto je jednostavno bolji u vožnji, izolacija je bolja, bolji je dojam na većim brzinama, u zavojima, napredak je svugdje. Materijali su konačno, bar se meni tako čini bolji, kvalitetniji, na tragu Audija. Iako je F30 po meni i dalje, što bismo rekli "bezvremenski", G20 donosi nove trendove i jednostavno je moderniji.

Auto je istih dimenzija kao F30, rekao bih, iako djeluje veće zbog masivnijeg prednjeg kraja, ali je isti, tako i u unutrašnjosti. Ništa više mjesta, ali meni je to Ok.

Potrošnju nisam gledao, ali pretpostavljam da je to isto kao i na F30, jer koliko znam isti je motor.

Uglavnom, jako ugodno iznenađenje, i iako sam fan G30 (petice), opet mi je novi 3er bolji od 5er. Slično kao i kada sam kupovao F30 koji je vizualno, u vožnji, što god, ono nešto, bio bolji od F10 u svoje doba.

Mislim da će novi 5er, kad već stigne, ako bude na tragu ovog G20, biti avion.

Cijena, testni model koji sam vozio košta ni manje ni više nego 370 tisuća kuna, i to ne kao nov, nego kao takav "rabljeni", testni, što god. Krcat je opremom, ali po meni puno previše. No, to je ionako trend svih noviha automobila, mislim, kada sam vozio novu A klasu s 1.5 DCI motorom iz Renoa, a koja košta više od ovog G20, ništa me više ne može iznenaditi
tektako is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 10:36   #731
Quote:
tektako kaže: Pogledaj post
Evo i mojih dojmova za G20, uzeo 320d u rentu na nekih 4-5 dana, pa se stekli neki dojmovi.

auto je po meni puno bolji nego F30, slično kako se osjeti skok s E90 na F30, e tako je sada na G20. Auto je jednostavno bolji u vožnji, izolacija je bolja, bolji je dojam na većim brzinama, u zavojima, napredak je svugdje. Materijali su konačno, bar se meni tako čini bolji, kvalitetniji, na tragu Audija. Iako je F30 po meni i dalje, što bismo rekli "bezvremenski", G20 donosi nove trendove i jednostavno je moderniji.
Fino si to sažeo, moje iskustvo (sad sam na 7kkm) je skoro identično. Posebno se napredak vidi kad iz F30 sjedneš u G20, zvučna izolacija prije svega.

Uočeni nedostaci?
Mirko_M is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 12:15   #732
Quote:

Auto je istih dimenzija kao F30, rekao bih, iako djeluje veće zbog masivnijeg prednjeg kraja, ali je isti, tako i u unutrašnjosti. Ništa više mjesta, ali meni je to Ok.

Potrošnju nisam gledao, ali pretpostavljam da je to isto kao i na F30, jer koliko znam isti je motor.

Uglavnom, jako ugodno iznenađenje, i iako sam fan G30 (petice), opet mi je novi 3er bolji od 5er. Slično kao i kada sam kupovao F30 koji je vizualno, u vožnji, što god, ono nešto, bio bolji od F10 u svoje doba.

Mislim da će novi 5er, kad već stigne, ako bude na tragu ovog G20, biti avion.

Cijena, testni model koji sam vozio košta ni manje ni više nego 370 tisuća kuna, i to ne kao nov, nego kao takav "rabljeni", testni, što god. Krcat je opremom, ali po meni puno previše. No, to je ionako trend svih noviha automobila, mislim, kada sam vozio novu A klasu s 1.5 DCI motorom iz Renoa, a koja košta više od ovog G20, ništa me više ne može iznenaditi
Za 380000 imaš e220 D sa avangarde opremom novcat...
Inače ovaj novi 3er je i meni top, al da hoću toliko potrošiti uzeo bi ga sa 3.0 mašinom, ovo je definitivno pretjerano za jedan 2.0 ktome još ne nov...
No o ukusima se ne raspravlja
Inače napredak je odličan i vidljiv, al po meni je i dalje zvučna izolacija i stabilnost na većim brzinama kao i sam osjećaj uvelike bolji na petici g30 pa čak i na f10
zbrufadore is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 13:04   #733
Za godinu-dvije ako je suditi po F30, bit će i dobro opremljenih rabljenih godišnjaka sa do 20k km za ispod 30k eura.
Iako je Tomić već sada počeo davati poprilično ok akcije za novi model, nisam doduše gledao opremu.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk
stadleter is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 13:07   #734
Quote:
Mirko_M kaže: Pogledaj post

Uočeni nedostaci?
Po meni jedna mana koja je ista kao na F30 je otpor na bočni udar vjetra. Konkretno, ako stojiš na semaforu i iz suprotnog smjera ide auto malo većom brzinom, vjetar koji on stvara malo previše zaljulja auto. Isto kao na F30. Zanimljivo, u vožnji je to sasvim ok, možda i neprimjetno, ali kad stojiš, i tako netko proleti ili vjetar naglo zapuše, neugodno se auto zaljulja. Još k tome i taj G20 kao i moj F30 ima sportski ovjes.

Nešto drugo u ovih 5 dana nisam primjetio, tako da mi je auto
tektako is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 13:35   #735
Quote:
Po meni jedna mana koja je ista kao na F30 je otpor na bočni udar vjetra. Konkretno, ako stojiš na semaforu i iz suprotnog smjera ide auto malo većom brzinom, vjetar koji on stvara malo previše zaljulja auto. Isto kao na F30. Zanimljivo, u vožnji je to sasvim ok, možda i neprimjetno, ali kad stojiš, i tako netko proleti ili vjetar naglo zapuše, neugodno se auto zaljulja. Još k tome i taj G20 kao i moj F30 ima sportski ovjes.

Nešto drugo u ovih 5 dana nisam primjetio, tako da mi je auto
Kakva su bila sjedala u tom kojeg si vozio? Meni su sjedala najlošiji dio auta (sportska + koža) - pretvrda uz jako grube i debele šavove. Ovo s ljuljanjem nisam skužio
Mirko_M is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 13:43   #736
ovaj akcijski ''limited edition'' oprema za 250 tkn je baš golać, šteta mi je vidjeti tako ogoljen BMW ali to je tako, po riječima ljudi iz salona kad sam išao gledati tricu, dosta ih dođe i kupi taj osnovni model bez lipe doplate..

inače auto je i mene oduševio, doduše ja sam ga cca sat vremena vozio i testni model je bio nabrijan opremom ali za recimo 300-320 tkn se može složiti 318d s M paketom i automatikom.

puno ozbiljniji komad auta od f30, materijali i završna obrada perfektni, mene se baš dojmio..

i isto sam bio uvjeren da uzimam nagodinu 2-3 godine star 5er ali vjerojatno će ipak biti 3er karavan s M optikom..
aligator1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 14:15   #737
Te akcije su sasvim ok za 90% vozača, auto ima sve što neki prosječan vozač treba, a ova zadnja mi je pomalo i neshvatljiva - ipak je to novi 3er i za samo 250 tisuća. Mislim, pa neka KIA ili Renault se prodaje za više. Da nisam uložio u svoj F30 toliko već bih razmislio o promjeni na G20

Kod rabljenih, F30 je meni i dalje top izbor za rabljeni auto. Sada ih ima na veliko za oko 100 000 kuna, a za te pare, ako se nađe dobar primjerak - bolje kupnje nema. Ok, čovjek mora biti spreman na ulaganje sa servisom, sve drugo je meni cigandija - ili voziš ili ne. Nema između. Ja ne razumijem kupce rabljenih BMW-a, recimo E90. Pa ono, auto po 10 i više godina. Zašto čemu? Da se vozi BMW? A auto polu ispravan.

Alfa Romeo je sada na nišanu dosta kao rabljena, gubitak vrijednosti u 3 godine je oko 60%! Iako, moram priznati da sam i ja svoj F30 kupio s cca 50% gubitka vrijednosti u prve 3 godine (novi je bio 58 tisuća eura, ja ga platio 30).

A za G20, ne mogu prognozirati.
tektako is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 14:45   #738
Ti na akciji kod Tomica,imajuli analogne ili digitalne istrumente?
Mnogo sam vagao ali nemogu svariti crnu masku i cim dodas malo muzike, cijena ode u nebesa, Alfa Veloce sa 220konja dizlo ili 280 benzin po meni vise nudi...onak u paketu...
https://youtu.be/7noqjZuhDbE
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 17:01   #739
Quote:

. Ja ne razumijem kupce rabljenih BMW-a, recimo E90. Pa ono, auto po 10 i više godina. Zašto čemu? Da se vozi BMW? A auto polu ispravan.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=7...postcount=7459
Muljuzator is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2020., 15:56   #740
Quote:
Te akcije su sasvim ok za 90% vozača, auto ima sve što neki prosječan vozač treba, a ova zadnja mi je pomalo i neshvatljiva - ipak je to novi 3er i za samo 250 tisuća. Mislim, pa neka KIA ili Renault se prodaje za više. Da nisam uložio u svoj F30 toliko već bih razmislio o promjeni na G20

Kod rabljenih, F30 je meni i dalje top izbor za rabljeni auto. Sada ih ima na veliko za oko 100 000 kuna, a za te pare, ako se nađe dobar primjerak - bolje kupnje nema. Ok, čovjek mora biti spreman na ulaganje sa servisom, sve drugo je meni cigandija - ili voziš ili ne. Nema između. Ja ne razumijem kupce rabljenih BMW-a, recimo E90. Pa ono, auto po 10 i više godina. Zašto čemu? Da se vozi BMW? A auto polu ispravan.

Alfa Romeo je sada na nišanu dosta kao rabljena, gubitak vrijednosti u 3 godine je oko 60%! Iako, moram priznati da sam i ja svoj F30 kupio s cca 50% gubitka vrijednosti u prve 3 godine (novi je bio 58 tisuća eura, ja ga platio 30).

A za G20, ne mogu prognozirati.
https://www.bmw.hr/hr/topics/details...nciranje2.html

Zvao nema na to dodavanja opreme, kazu.

Ima digitalni kokpit ... Svi u seriji

Na koji onda ide oprema i od koliko krece ??
mr.ivek is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:00.