Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Za napredne korisnike > Programiranje

Programiranje Za programere i one koji to žele postati ...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.06.2011., 15:01   #721
Htio bih poceti uciti C, skinuo sam Dev-c++, ucitam "hello world" kod kojeg sam dobio sa programom, idem kompajlirat i izbaci mi error. Noob sam, molim vas pomozite.
themachine is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2011., 21:34   #722
Ovo sto pises je C++ kod, a ne cistokrvni C.
Ostavi se C++ koji je daleko najtezi jezik za ucenje, pogotovo za pocetnika!
Recimo ovo:
Kod:
cout << "Dear God I hope this works..." << endl;
ti nece imati potpunog smisla jos jako dugo.
Naoko banalne stvari tipa:
Kod:
a[t]++;
u C++ mogu imati svakojako znacenje, zavisno o objektu. Plus ogroman broj pravila samo stvaraju konfuziju + STL koji ces slijepo slijediti bez imalo razumjevanja sto se doista dogadja.

Znaci, skini ili naruci "The C Programming language". Nauci taj C jaaako dobro.
To znaci da moras odlicno baratati pointerima i svim pizdarijama koji isti prouzrocavaju. Iako je mal jezik, svjedno treba vremena i ne zuri. Sortiraj, pretrazuj, izmjenjuj, optimalno pohranjuj podatke...sve ce ti to pointeri vrlo dobro raditi samo treba znati sa njima.
Nakon toga C++ je dobar uvod u objektnu paradigmu i ucenje ce biti nesto lakse. Ogroman je to i vrlo mocan jezik(sto vecini ionako nista ne znaci), a nakon njega svi ostali su "pjesmica".
To je proces koji zahtjeva vremena i truda, a ne vikend sa knjigicom iz lokalnog kioska "C++ za dva dana". Hurac! Za dvije godine!
efodiks is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2011., 14:57   #723
Hvala na odgovoru, meni zapravo i je cilj nauciti C i nabavio sam knjigu C Programming Language.
Koliko sam istrazio ovaj Dev-c++ ce mi posluziti kao IDE, ali danas kada sam napisao (prepisao iz knjige ^^) sljedeći kod
Kod:
#include <stdio.h>

main()
{
      int fahr;

for (fahr = 0; fahr <=300; fahr = fahr+20)
           printf ("%3d %6. 1f/n" , fahr, (5.0/9.0)*(fahr-32));
}
idem to kompajlirati i pokrenuti i samo mi se na milisekundu otvori pa zatvori prozor. Ne javlja nikakvu pogrešku, ali ni ne vidim nikakve rezultate.
themachine is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2011., 15:07   #724
getch(); na kraj.
fps_games is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 19:50   #725
Početnik sam u programiranju, c++ programiram i jezik jest težak ali ne toliko koliko pričate. Kad se shvate osnove sve ostalo ide kao po loju, početak je uvijek najteži. Mislim da je uvijek bolje učiti ono što je teže a ono što je lako dođe samo od sebe, to valjda ovisi o karakteru. Nemojte mi zamjerit ako griješim, noob sam i ponosim se time
Namelles is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 23:25   #726
Quote:
Namelles kaže: Pogledaj post
Početnik sam u programiranju, c++ programiram i jezik jest težak ali ne toliko koliko pričate. Kad se shvate osnove sve ostalo ide kao po loju, početak je uvijek najteži. Mislim da je uvijek bolje učiti ono što je teže a ono što je lako dođe samo od sebe, to valjda ovisi o karakteru. Nemojte mi zamjerit ako griješim, noob sam i ponosim se time

da, cujem...sto si dosada naucio?
efodiks is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2011., 19:17   #727
Pozdrav! Napravio sam simulaciju u simulinku.
Potrebne dijagrame iscrtavam preko Workspace-a.
Znaci, ono...imam workspace 'v' (brzina) i Workspace 't' (vrijeme) i pomocu naredbe plot mogu iscrtavat dijagrame.
Npr plot (t,v) i dobijem dijagram brzine u ovisnosti o vremenu.
E sad bi nesta od tih workspacea trebao integrirat u matlabu.
Pitanje je da li mogu kako koristiti vrijednosti koje se nalaze u workspaceu, da bi mogao nesta izintegrirati?
Inkognito... is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2011., 20:04   #728
Moze neko preporucit neku pocetnicku knjigu za programiranje u javi?..
Vidija san da ima u temi ispod dosta knjiga al nemogu se odlucit koju, pa ako moze neko preporucit knjigu za totalnu neznalicu.
Nesto tipa how to learn java in 5 days..

Ako ima koja na hr. bilo bi pozeljno.
tr4nc3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2011., 14:39   #729
Quote:
efodiks kaže: Pogledaj post

da, cujem...sto si dosada naucio?
radim po demistificirani c++ + google, na klasama sam. misliš da ako naučim prvo c sve bi išlo glađe?
Namelles is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 00:24   #730
Quote:
radim po demistificirani c++ + google, na klasama sam. misliš da ako naučim prvo c sve bi išlo glađe?
Eh, tek si zagrebao.
Da. Stvar je u tome sto je C++ vrlo opsezan jezik i mozete brzo baciti u apstrakciju bez da razumjes sto se doista dogadja...stvar je jos gora sa visim jezicima.
C ce te za pocetak "ogranciti" sa funkcijama, strukturama i pointerima. Nece ti nabacivati "nepotrebna" smeca i tone pravila koja ce ti samo stvarati kaos kao pocetniku. Kada to cvrsto utemeljis, C++ ces onda doista shvatiti kao objektnu nadogradnju C jezika.
efodiks is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 01:11   #731
Quote:
tr4nc3 kaže: Pogledaj post
Vidija san da ima u temi ispod dosta knjiga al nemogu se odlucit koju, pa ako moze neko preporucit knjigu za totalnu neznalicu.

head first java sam cuo da je dobra. ali pricekaj jos nekoga
fps_games is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 02:11   #732
Quote:
Ne, nije potrebno učiti C prije C++ niti bi 'išlo glađe'.

C++ faq lite [28.2] Should I learn C before I learn OO/C++?
Quote:
tr4nc3 kaže: Pogledaj post

Nije na hr poželjno

Best Java book you have read so far
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 14:09   #733
Quote:
PashkoPata'q kaže: Pogledaj post
Ne, nije potrebno učiti C prije C++ niti bi 'išlo glađe'.

C++ faq lite [28.2] Should I learn C before I learn OO/C++?
but it will teach you a bunch of things that you'll explicitly have to un-learn when you finally get back on track and learn OO/C++ (e.g., malloc(), printf(), unnecessary use of switch statements, error-code exception handling, unnecessary use of #define macros, etc.).

Koji glupi i debilan razlog. I pitam se zasto ja nisam morao UN-LEARNat printf(). Jao gluposti...pa nije C hebeni printf() i malloc()! Niti je C++ cout!
Uostalom, kakav je to programer koji nikada nije upotrijebio malloc()....i sve da ga pitas, sto znaci new!?
Druga stvar, C++ je valjda jedini OOP u kojem se proceduralno programiranje intezivno prakticira.

Ali ovaj dio je pogotovo debilan:
"unnecessary use of switch statements, error-code exception handling, unnecessary use of #define macros"

Pazi ti tog glupog "programera" koji je ovo napisao. Pogotovo error-code exception handling. To je isto kao da assemblyu zamjeras sto nema objektnu paradigmu. Idotizam nevidjeni! Trebalo bi ove u intelu ponukat da naprave instrukcije za "exception handeling".
Zasto ja ne mogu u assemblyu reci: prt $scr, "hello world!"???
Za plakat i smijat se istovremeno.

"unnecessary use of #define macros"?

Pod hitno treba napraviti komoru programera i ne pustati svakome da se proziva istim.
efodiks is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 17:04   #734
visual basic

u jednu formu stavim webbrowser i button. kako mogu namjestiti da kad stisnem button da mi dođe određena web stranica??
da li mi mozete npr. napisati kod za google?

Zadnje uređivanje Scorpione : 05.07.2011. at 17:22. Reason: gramatika ;)
Scorpione is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 17:43   #735
Ovo mi je google prvo izbacio: http://www.dreamincode.net/forums/to...wser-in-vbnet/
Mislim da tebi treba ovaj dio:
Kod:
WebBrowser1.Navigate(TextBox1.Text)
odnosno

Kod:
WebBrowser1.Navigate("http://www.google.com")
Old 05.07.2011., 23:42   #736
Quote:
edgecrusher kaže: Pogledaj post
odnosno

Kod:
WebBrowser1.Navigate("http://www.google.com")
hvala care, ovaj drugi dio mi je trebao. napisao sam i ja tako ali bez navodnika pa mi nije radilo...
Scorpione is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2011., 23:43   #737
Da ne otvaram novu temu nadam se da je uredu ovdje postati ako mi moze itko objasniti izvođenje ovog programa:

#include <stdio.h>

int A(int x) {return 2*x; }
void B(int x, int *py){*py = 2*x;}

int main()
{ int a=1, b=2, c;
a = A(b); printf ("a=%d\n", a);
B(a, &b); printf ("b=%d\n", b);
B(A(b), &c); printf ("c=%d\n", c);
return 0;
}

Hvala unaprijed.
Old 06.07.2011., 00:23   #738
Quote:
efodiks kaže: Pogledaj post
Koji glupi i debilan razlog.
Quote:
Jao gluposti...
Quote:
Ali ovaj dio je pogotovo debilan:
Quote:
Pazi ti tog glupog "programera" koji je ovo napisao.
Quote:
Idotizam nevidjeni!
Kojih god problema imaš, ne zanimaju me i ako želiš razgovarati prvo čitaj s razumijevanjem i poradi na iznošenju misli bez toliko, i uopće, žuči.
Quote:
Azzazil kaže: Pogledaj post
Da ne otvaram novu temu nadam se da je uredu ovdje postati ako mi moze itko objasniti izvođenje ovog programa:
Samo ti pokazuje razliku između 'call by reference' i 'call by value' - Google it up.
Quote:
Hvala unaprijed.
'Ajde se radije zahvali tako što ćeš postaviti čitak kod, heh i jednolinijski kodovi...
PHP Code:
#include <stdio.h>
int A(int x){return 2*x; }void B(int xint *py){*py 2*x;}int main(){int a=1,b=2,c;a=A(b);printf("a=%d\n",a);B(a,&b);printf("b=%d\n",b);B(A(b),&c);printf("c=%d\n",c);return 0;} 
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2011., 12:26   #739
Quote:
PashkoPata'q kaže: Pogledaj post
Kojih god problema imaš, ne zanimaju me i ako želiš razgovarati prvo čitaj s razumijevanjem i poradi na iznošenju misli bez toliko, i uopće, žuči.
Daj mi, molim te, demistificiraj ono sto si poslao...

Quote:
but it will teach you a bunch of things that you'll explicitly have to un-learn when you finally get back on track and learn OO/C++
...pogotovo ovo! Moram se ja prisjetiti koju gomilu stvari iz C-a sam morao "unlearn-at" da bi uopce pristupio C++.
Stoga ostavi mene sa mojim problemima i zuci, a ti iznesi _svoja_ stajalista.
efodiks is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2011., 00:55   #740
Quote:
Azzazil kaže: Pogledaj post

#include <stdio.h>

int A(int x) {return 2*x; }
void B(int x, int *py){*py = 2*x;}

int main()
{ int a=1, b=2, c;
a = A(b); printf ("a=%d\n", a);
B(a, &b); printf ("b=%d\n", b);
B(A(b), &c); printf ("c=%d\n", c);
return 0;
}

Hvala unaprijed.
=>ovak gledaj prvu liniju a=A(b)... to znaci da ce a dobiti novu vrijednost, tako da "b" ide u funkciju A, koja dupla tu funkciju ... znaci a=4
=>druga linija B(a, &b) .... sada novu vrijednost od "a" i adresu od "b", ubacivamo u funkc B ... znaci b=8, jer je *py pokazivac na tu adresu
=>i treca linija B(A(b), &c); ... A(b) znaci u funkc A ubacivamo novu vrijednost "b" a to je 8, znaci 2*8=16 i sada to ubaci u B i izace 32
josipmo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:36.