|
|
24.04.2010., 21:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Imam roditelje i dva starija brata koji se sjecaju. A mi si doma ne muljamo i lazemo, tako da- zao mi je sto cu te razocarati, ali ja svoje roditelje nisam lupala 
|
|
|
24.04.2010., 21:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
ja sam imala odličnu taktiku koja je začuđujuće dugo vremena trajala 
mužu sam strogo branila da "truje djetetove oči i mozak" crtićima, tako da dok sam bila na poslu on je maloga šetao, umarao, vozikao, samo što dalje od tv - izvora svog zla..nije on ni kužio zašto nije dobro za maloga da gleda crtiće ali poučen mojim zgražanjem nad istima prihvatio je to kao takvo 
i onda kad dođem s posla, velikodušno dam mužu sat-dva slobodnog, pivice i nogometa s društvom, a malog (željnog crtića) posjednem pred tv i udri Bob graditelj   ahhh miline 
|
24.04.2010., 21:39
|
|
angry bird
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
okrugla_kockica kaže:
Imam roditelje i dva starija brata koji se sjecaju. A mi si doma ne muljamo i lazemo, tako da- zao mi je sto cu te razocarati, ali ja svoje roditelje nisam lupala 
|
ma, nije bed, vjerujem ja tebi, ofkors, samo poznajem neke majke desetgodišnjaka koje se ne sjećaju da su im djeca s dvije godine radile ovo ili ono... ako pitaš moju mamu i ona je imala savršenu djecu koja nikad nisu plakala, radila scene i to... a mi smo doma iskreni jedni prema drugima, ne muljamo se, ofkors. 
|
24.04.2010., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma sve 5, imam i ja milijun primjera oko sebe, pocevsi od vlastitog brata pa do najbolje frendice koji vole 'preskociti' neke dogadaje pa se kasnije cude kaj pura puzu  samo zelim reci da mi je ovaj topic odlican i realan i da mi ga je gust citati. 
|
|
|
24.04.2010., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
pkrugla kockica
neću ratovati.
kada sam rodila djete odjednom mi je porastao prag tolerancije i još uvijek raste. hoću reći, dok nemaš djete svijet gledaš potpuno drugačije. ja sam frktala na djecu, tako da je mm bio u strahu kakva ću (ne)majka biti. odlučili smo se na djete, napravili ga, ja sam se već bila promjenila,a njemu je trebalo vremena i još zastrani i zastranimo zajedno.
razumijem što hoćeš reći jer i ja sam bila slična.
|
|
|
24.04.2010., 22:42
|
|
firestarter
Registracija: Oct 2006.
|
joj, sad ste me podsjetile
kad sam tek krenula u osnovnu, dakle sa 6 godina, s mamom sam spavala (ne sjecam se zapravo da li samo tu i tamo ili uvijek, znam da smo zivjele same u ful malom stanu). jednom se sirota isla presvlacit u cik zore, a ja sam ju skicnula sa kreveta kak presvlaci gace. nedugo nakon toga smo u razredu pricali o nasim roditeljima, i morao je svatko reci nesto o njima. moja zanimljivost je bila da moja mama spava bez gaca   sirota je poslije slusala o tome na informacijama.
a negdje u 5. razredu, kako sam stalno slusala mamu da "za kruh nemamo" (ne doslovno, ali joj je to bila glavna uzrecica posto sam ja stalno izvoljvala nekakve skupocjene gluposti). pa sam se ja tako, bojeci se da smo siromasni, prijavila u skoli za besplatne knjige (koje su bile reklamirane kao socijalna pomoc  ). nije joj se bas svidjelu kad su ju nazivali doma da im posalje potvrdu o tome da smo socijalni slucaj
sirote matere, sta sve prolaze 
|
24.04.2010., 22:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
agibagi kaže:
neću ratovati.
razumijem što hoćeš reći jer i ja sam bila slična.
|
nema ratovanja, ja samo volim dobru raspravu
hm, imam potrebu naglasiti da pod udarce ne mislim na ono slucajno kad dijete lamata nogama i slucajno te pukne ili te sheme, mislim na slucajeve kada dijete udari s namjerom i iz cistog prkosa. Sumnjam da si to dopustate, zar ne?  zato sam i napisala da je reakcija mame koja je vratila dijetetu bila u afektu, ali (po meni) na mjestu. I navela sam primjer iz svoje bliske okoline gdje mala supi mamu jer joj ne da nesto ili ne zeli kupiti. I to je bas onaj podli udarac. Mene to sokira. Puno vremena provodim s malom, jednom me lupila jer sam joj nenamjerno upala u recenicu. Nisam joj vratila, samo sam naglo prekinula igru, rekla da se samnom tako ne ponasa i odvela roditeljima. Nikad vise joj nije palo na pamet, a druzimo se stalno  ono sto hocu reci je da neke mame prelako prelaze preko takvih grdih situacija i onda nastane kaos. I jasno mi je da nisam mama i da nemam pojma, shvacam. Ali imam ta dva mala andela (mali od drugog brata je pak poseban fakin  ) i stvarno provodim puno vremena s oboje tak da sam i sama vec nekaj naucila.
Hvala na razumijevanju, jer mi nije nikakva namjera provocirati. I oprostite na offu, nemam pojma jel ima tu neki chat pa molim moda da prebaci na pripadajuci topic. 
|
|
|
24.04.2010., 22:50
|
|
Registrirani korisnik
|
baš smo prije koji sat imale okršaj. šutnula me nogom i izbubala šakama i pokušala ugristi.  u sebi joj spomenem štošta ,uhvatim za ruku, posjednem i onda objašnjavam da se možemo ljutiti ali ne tučemo one koje volimo. što ne znači da one koje ne volimo treba tući, tu ćemo lekciju kasnije.
a zna mi doći da je objesim naglavačke na luster. eto... 
|
|
|
24.04.2010., 23:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
agibagi kaže:
u sebi joj spomenem štošta ,uhvatim za ruku, posjednem i onda objašnjavam da se možemo ljutiti ali ne tučemo one koje volimo. :
|
 mala vjestica, smijem pitati koliko je stara? Dio o razgovoru koji sam quotala je bitan, moja sogi ne vodi razgovore, pravi se kao da nista nije bilo i prelazi preko toga
Ma, klinci su zakon, je muka meni kao teti pa se ni nemrem zamislit kak je vama, al sve te zvizdarije su smijeh. O dlakavom pesu par postova iznad necu ni pricati
Evo par primjera moje Mame kao nemajke  nisam dobivala nikakve nadopune, nadohrane ni slicno, kakao tamanim od 2. godine (i dan danas), svaki rodendan sam imala normalnu tortu od jagoda koja sadrzava i secer i maslac i slag, priznala mi je da me uvalila burazima kad je bila mrtva krepana, a stari na putu... Dosta stvati kaj sam vidla tu napjsane  a ispala sam (bar se nadam) cisto ok 
|
|
|
24.04.2010., 23:30
|
|
mama svim srcem
Registracija: Nov 2006.
|
ja sam svoju večeras ovako vidjela pošto je uspjela potrgati kišnu navlaku od kolica, original, jelte, nova će me doći oko 200 ili više kuna 
|
|
|
24.04.2010., 23:37
|
|
firestarter
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Plavooka Sanja kaže:
ja sam svoju večeras ovako vidjela pošto je uspjela potrgati kišnu navlaku od kolica, original, jelte, nova će me doći oko 200 ili više kuna 
|
a di to kupujes 
ja neki dan narucila na njemackom jednom sajtu univerzalnu kisnu za 5 eura i za insekte  , 3 eura. daj prosvrljaj malo po stranim stranicama prvo prije nego sto bacis takve pare za to
a ja sam danas nemajka.. ne znam zasto. mislim da ni nisam bila  ah, ipak jesam - nisam ju okupala! vec se dugo nismo kupale  ali sutra budemo, sigurno (podsjetite me sutra da sam ovo rekla  )
|
24.04.2010., 23:43
|
|
mama svim srcem
Registracija: Nov 2006.
|
a, mislila sam uzeti original opet (Maclaren je u pitanju  ), ali u razgovoru s mm-om sad, možda probamo neku univerzalnu, ako će ići na kišobran kolica
prebacila sam je večeras, nakon xy mjeseci, natrag u njen krevetić - dopizd.... mi da spava sa mnom, a muž u drugoj sobi, prava sam nemajka 
|
|
|
25.04.2010., 08:31
|
|
fa-fa-fašista
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
okrugla_kockica kaže:
nema ratovanja, ja samo volim dobru raspravu
hm, imam potrebu naglasiti da pod udarce ne mislim na ono slucajno kad dijete lamata nogama i slucajno te pukne ili te sheme, mislim na slucajeve kada dijete udari s namjerom i iz cistog prkosa. Sumnjam da si to dopustate, zar ne?  zato sam i napisala da je reakcija mame koja je vratila dijetetu bila u afektu, ali (po meni) na mjestu. I navela sam primjer iz svoje bliske okoline gdje mala supi mamu jer joj ne da nesto ili ne zeli kupiti. I to je bas onaj podli udarac. Mene to sokira. Puno vremena provodim s malom, jednom me lupila jer sam joj nenamjerno upala u recenicu. Nisam joj vratila, samo sam naglo prekinula igru, rekla da se samnom tako ne ponasa i odvela roditeljima. Nikad vise joj nije palo na pamet, a druzimo se stalno  ono sto hocu reci je da neke mame prelako prelaze preko takvih grdih situacija i onda nastane kaos. I jasno mi je da nisam mama i da nemam pojma, shvacam. Ali imam ta dva mala andela (mali od drugog brata je pak poseban fakin  ) i stvarno provodim puno vremena s oboje tak da sam i sama vec nekaj naucila.
Hvala na razumijevanju, jer mi nije nikakva namjera provocirati. I oprostite na offu, nemam pojma jel ima tu neki chat pa molim moda da prebaci na pripadajuci topic. 
|
u potpunosti se slažem s tobom 
|
25.04.2010., 10:00
|
|
moonlight
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
okrugla_kockica kaže:
Sumnjam da si to dopustate, zar ne?  zato sam i napisala da je reakcija mame koja je vratila dijetetu bila u afektu, ali (po meni) na mjestu.
|
po meni to nikako ne moze biti 'na mjestu' 
pokusavas djetetu dokazati da ne smije udariti tako sto ga ti udaris, tu stvarno nema logike
i naravno da se u afektu puno toga napravi i naravno da svi imaju neke svoje metode al opet
posto ima uzasno puno metodica, pa mozes valjda isprobati i naci neku koja pase tvom djetetu
ja moga znam zagrlit kad me udari, al bas jako jako jako  mozda ga i zaboli koliko stisnem
i onda mu na engleski pjevam 'you're a lover not a fighter'
da ga vidis kako ponavlja pjesmicu djeci u vrticu, tete tamo su plakale od smijeha jednom prilikom
|
|
|
25.04.2010., 10:05
|
|
...
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
tequila kaže:
po meni to nikako ne moze biti 'na mjestu' 
pokusavas djetetu dokazati da ne smije udariti tako sto ga ti udaris, tu stvarno nema logike
|
ne. pokušavaš mu dokazati da udarac boli.
isto tako mu pokušavaš dokazati da će u većini slučajeva kad on nekome da udarac dobiti jednak takav natrag.
pa bolje da ga mama primjereno "opali" nego da se frajer jednom prilikom namjeri na nekoga tko će mu skinuti glavu s ramena jer ne podnose svi da ih se šamara bezveze.
|
|
|
25.04.2010., 10:13
|
|
moonlight
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
Death-of-Art kaže:
ne. pokušavaš mu dokazati da udarac boli.
isto tako mu pokušavaš dokazati da će u većini slučajeva kad on nekome da udarac dobiti jednak takav natrag.
pa bolje da ga mama primjereno "opali" nego da se frajer jednom prilikom namjeri na nekoga tko će mu skinuti glavu s ramena jer ne podnose svi da ih se šamara bezveze.
|
svatko ima svoj nacin rada i svaki roditelj radi onako kako misli da mu pase i tako treba biti
@Ja ne zelim dokazivati svom malom da udarac boli
|
|
|
25.04.2010., 10:29
|
|
Registrirani korisnik
|
znači tako se moje djete naučilo tući u vrtiću!
ja se iskreno nadam da će roditelji naučiti djecu empatiji i mirnom rješavanju sukoba, jer baš dolazim sa "maltretiranja djece".
nemajka sam jer mi djete jede bananu za doručak dok ja tipkam. 
|
|
|
25.04.2010., 10:33
|
|
...
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
tequila kaže:
svatko ima svoj nacin rada i svaki roditelj radi onako kako misli da mu pase i tako treba biti
@Ja ne zelim dokazivati svom malom da udarac boli
|
ma ne brini. dokazat će mu netko drugi i netko luđi kad mu razbije glavu jer ga je ovaj malo počkaljio.
|
|
|
25.04.2010., 14:26
|
|
angry bird
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
agibagi kaže:
nemajka sam jer mi djete jede bananu za doručak dok ja tipkam. 
|
tek sad doručkuje?
DOA
(a kaj je bilo s onom idejom da ih pameti trebamo učiti nabijajući im osjećaj krivnje?  )
|
25.04.2010., 15:42
|
|
.............
Registracija: Oct 2007.
|
jesam li nemajka ako ne razgovaram s nerođenim djetetom? 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:30.
|
|
|
|