Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.06.2025., 21:27   #7521
Odes s prodavateljem do prve stanice za tehnicki pregled i tamo sve rijesite kako je gore napisano. Nista vise ..
myroman is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2025., 21:29   #7522
Znaci mora i prodavatelj iako je pravna osoba?
GoogleGuy is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2025., 22:04   #7523
Quote:
GoogleGuy kaže: Pogledaj post
Znaci mora i prodavatelj iako je pravna osoba?
Ne mora. Da ti racun i slo prometnu i ti sve sam obaviš u stanici za teh.pregled.

Kad to sve napraviš...poslje se vratis kod njega po auto i Via HR.

Poslano sa mog SM-S938B koristeći Tapatalk
fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 08:25   #7524
Ima li nacin da napravim i kasko na tih par dana?
Pretpostavljam da je to malo nezgodnije.

Zapravo kasko mi treba samo dok se vozim iz SLO u HR
GoogleGuy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 08:36   #7525
NEKAD prije par godina mogao se kupiti, mislim u Croatia osiguranju, taj tzv. kratkotrajni kasko..

zovi, provjeri...
aligator1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 09:45   #7526
Dobar video s kratkim opisom najvažniji stvari kod uvoza, možda pomogne nekome:
https://youtu.be/rm4trV8oMKs?feature=shared
gixx is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 10:05   #7527
Quote:

Možeš,ako se dobro sječam bila je cijena 3-4 puta veća od obaveznog osiguranja za isto vrijeme.
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 10:05   #7528
Quote:

Možeš,ako se dobro sječam bila je cijena 3-4 puta veća od obaveznog osiguranja za isto vrijeme.Nihovo Triglav osiguranje.

Zadnje uređivanje B-118 : 26.06.2025. at 10:09. Reason: duplikat
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 11:52   #7529
Opcija mi je i poslati vucnu sluzbu po njega. Naravno prije toga moram platiti auto, neki ugovor potpisati i sl.

Imate li neke savjete oko toga, da ne bi napravio neku glupost?
GoogleGuy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 15:35   #7530
Pročitaš ugovor i sve dokumente koje pošalju prije kupnje temeljito i na sve što ti nije jasno naknadno pošalješ pitanje da se isto odgovori ili pojasni.
Sva komunikacija neka bude obavezno reko emaila, kao imaš pisani trag, izbjegavaj WhatsApp i ostale aplikacije.

Kada imaš svu papirologiju spremnu i sve je jasno, potpošeš isto i scan pošalješ natrag dućanu/poslovnici putam maila. Bilo bi dobro da kupiješ
(ako je moguće) kod ovlaštenog trgovca "dealera", jer on imaju barem neku zakonsku odgovornom da vozilo isporuče u onakovom stanju kakvo je rekalmirno.

Ako ne ideš po vozilo osobno, pitaj da li vučna služba nudi opciju da pregleda vozilo i da se isto podigne na rampu kako bi se podvozje porelgedalo.
gixx is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 17:05   #7531
Pozdrav ekipa.

Imam pitanje u vezi uvoza vozila iz Slovenije. Ovi na carini su zbunjeni i ne znaju mi dati konkretan odgovor pa da pitam ovdje ako netko zna.

Radi se o Škoda Kodiaqu, godište 2022., cca 120 000km. Kupujem iz salona. Cijena na stranici je cca 34k eura.

Javio mi se tip na mail i ponudio mi je 27850 eura cijenu netto.
Dal ja na tu cijenu pri unosu vozila plaćam samo ppmv + ona osnovna davanja ili još moram platiti i PDV od 25% na tu cijenu?

Na carini kažu ako je prijašnji vlasnik bila fizička osoba onda ne plaćam pdv, samo ppmv + posebni porez +...

Ako je vlasnik bila firma onda plaćam i pdv i ppmv i sve ostalo. Htio bi se zaletiti po taj auto al nemam pojma šta me čeka kod uvoza.

Pa ako znate i imate nekih boljih saznanja o tome, molim pomagajte.
Deky899 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 17:25   #7532
Bez konkretne ponude tog Slovencan teško je reći sta to prodavac misli.

Ako ako je vlasnik bila fizicka osoba ti ne možeš kupovat po netto cijeni., i ne kuzim kako misli netto cijena a vlasnik fizicka osoba.

Kazem bez konkretne ponude mi tu možemo pogađat tko sto misli.

fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 17:29   #7533
Quote:
gixx kaže: Pogledaj post
Sva komunikacija neka bude obavezno reko emaila, kao imaš pisani trag, izbjegavaj WhatsApp i ostale aplikacije.
Nastavno na ovo : email normalno za konkretnu ponudu ali whats app je također dobar dokaz za sve.

Iz prve ruke znam jer sam odvjetnickom drustvu u DE poslao i komunikaciju s whats app kao i emailove. Na kraju je dokaz bio bas na whats app-u jer je ciljano poslao pogresan racun na email pa je rekao da će ispravit kad poslije auto a nije.

Bitno da na whats app taj netko nema uključene brisajuce poruke od 30 dana onda odmah prekidas komunikaciju. Nitko ozbiljan to nema.

Ps. Vidiš da svi kriminalci u HR padaju zbog dopisivanjem na whats app i sl, a ne zbog emaila hahaha.

fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 17:42   #7534
Quote:
fabricio1 kaže: Pogledaj post
Bez konkretne ponude tog Slovencan teško je reći sta to prodavac misli.

Ako ako je vlasnik bila fizicka osoba ti ne možeš kupovat po netto cijeni., i ne kuzim kako misli netto cijena a vlasnik fizicka osoba.

Kazem bez konkretne ponude mi tu možemo pogađat tko sto misli.

Poslao je on meni konkretnu ponudu.
Radi se o auto salonu koji mi je poslao ponudu. Ali su mi ovi iz carine rekli ako je vlasnik prije njih bila fizička osoba onda je ta fizička osoba platila pdv kod kupnje vozila pa ja ne moram. Ako je vlasnik prije salona bila firma koja je mogla kupiti vozilo oslobođen pdv-a da ga ja sad moram platiti kod uvoza.

To sve zajedno mi je čudno pa rekoh da pitam za savjet je ne znam što me čeka.

Ponuda je na 27850 eura i ispod nje piše:

Posebna ureditev - rabljeno blago. DDV ni obračunan skladno z določili prve točke 46. člena ZDDV
Deky899 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 17:51   #7535
Al onda nije to netto cijena, nego bruto 27...

Tko je bio vlasnik prije salona : fizicka ili pravna osoba?

fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 18:20   #7536
Quote:
Al onda nije to netto cijena, nego bruto 27...

Tko je bio vlasnik prije salona : fizicka ili pravna osoba?

Pa kad surfaš po njihovom oglasniku na kojem sam našao auto navedena je cijena od 34000.

I ja ga pitam za najbolju cijenu koju mi može dat i on kaže možemo složiti cijenu netto od 27850.
A vidim da puno ekipe po tom slovenskom oglasniku navodi cijenu i onda ispod nje export cijenu koja je niža.

On kaže da je prijašnji vlasnik fizička osoba, poslao mi je neke izvadke iz servisa i homologaciju ali ne vidim baš nešto puno na tom.

Ali evo neki random kodiay sa stranice na kojem je navedena i export cijena.
https://www.avto.net/Ads/details.asp...Akoda%20Kodiaq

S time da na oglasu od tog salona ne piše export cijena nego mi ju je on naveo u mailu i u ponudi. A na oglasu je kao cijena s financiranjem. Jedino ako oni u tu cijenu sa financiranjem računaju i neku kamatu ili neš takvo pa da je zato toliko viša.

Primjer navedene cijene s financiranjem.

https://www.avto.net/Ads/details.asp...Akoda%20Kodiaq
Deky899 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 18:26   #7537
Duplo
fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 18:29   #7538
Nije problem sto ti kao kupac ne znas...problem je sto on kao prodavac ne zna.

Ti ne kupuješ po export cijeni jer kupujes kao fizicka osoba i auto je od fizičke osobe (prosli vlasnik).
A na kraju ni ne može biti export cijena jer je prosli vlasnik bila fizicka osoba.

Ti kupujes po ovoj prvoj cjeni od 34000 eura., ili po ovoj na link (financiranje) ako ti hoćeš smanjit za tih 2000 eura, pa da te ispadne 32000 eura tj 31990 eura.

Po ovoj od 27000 ti ne moze tj ne smije prodat. Moze ti dati za 27000 samo mu reci da pise brutto.

Hoćeš iskreno - lik nesto mulja.

fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 19:16   #7539
Quote:
Nije problem sto ti kao kupac ne znas...problem je sto on kao prodavac ne zna.

Ti ne kupuješ po export cijeni jer kupujes kao fizicka osoba i auto je od fizičke osobe (prosli vlasnik).
A na kraju ni ne može biti export cijena jer je prosli vlasnik bila fizicka osoba.

Ti kupujes po ovoj prvoj cjeni od 34000 eura., ili po ovoj na link (financiranje) ako ti hoćeš smanjit za tih 2000 eura, pa da te ispadne 32000 eura tj 31990 eura.

Po ovoj od 27000 ti ne moze tj ne smije prodat. Moze ti dati za 27000 samo mu reci da pise brutto.

Hoćeš iskreno - lik nesto mulja.

Radi se o ovoj autokući.
https://www.prodajalec.peugeot.si/rodex

Ne kužim zašto mi je uopće nudio po toj cijeni s obzirom da je očito da sam fizička osoba.

Opet mi je u tom slučaju isplativije pitat da malo smanji bruto cijenu pa platit sa njihovim pdv-om. Uštedim 3% A po kalkulatoru mi je ppmv 850 eura što na kraju opet nije strašno visoka cijena za taj auto. Iako mi je i ppmv nešto nizak ispao
Deky899 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 19:37   #7540
Quote:
Deky899 kaže: Pogledaj post
Radi se o ovoj autokući.

https://www.prodajalec.peugeot.si/rodex

Ne kužim zašto mi je uopće nudio po toj cijeni s obzirom da je očito da sam fizička osoba.

Opet mi je u tom slučaju isplativije pitat da malo smanji bruto cijenu pa platit sa njihovim pdv-om. Uštedim 3% A po kalkulatoru mi je ppmv 850 eura što na kraju opet nije strašno visoka cijena za taj auto. Iako mi je i ppmv nešto nizak ispao
Ma ti MORAŠ platit cijenu s ukljucenim njihovim PDV-om tj bruto cijenu da sad ne kompliciram s detaljnim objašnjenjem

Drugog načina za tebe nema.

Ps. Ovo da smanji malo bruto cijenu si u pravu. To ga traži.

fabricio1 is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:47.