Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2022., 17:36   #741
Quote:
IandeX kaže: Pogledaj post
Hoćeš reći da je zapravo dobra vest što je kompanija poznata po ulaganju u bitcoin objavila gubitak od MILIJARDU dolara samo u poslednja 3 meseca i što su im akcije na berzi pale 50% tokom ove godine? Šta misliš, odakle će nadoknaditi gubitak?

To su papirnati gubitci, dok god ne proda nije uknjižio gubitak.
A normalno da je u minusu kao i svi ostali čija je ulazna cijena viša od sadašnje. No to ne znači da će automatski prodavati. Tek to bi bilo glupo. Ako nije prodavao kad je BTC bio na 60k, zašto bi sad prodavao???
A uvjeren je da BTC ide na 500k.

Osim toga ove vijesti ko tome kako je MS u minusu, Celsius propao, 3AC, i slični su ti past tense, dakle oni su već utjecali na cijenu, a ti misliš da će tek utjecati.

No to tako ne funkcionira. Zapravo puno bolji indikator kud će cijena je vijest da je Tether naprintao 1 mrld usdt-a, što znači da prvi put nakon dužeg vremena potražnja raste.
Old 03.08.2022., 18:19   #742
Quote:
Hoćeš reći da je zapravo dobra vest što je kompanija poznata po ulaganju u bitcoin objavila gubitak od MILIJARDU dolara samo u poslednja 3 meseca i što su im akcije na berzi pale 50% tokom ove godine? Šta misliš, odakle će nadoknaditi gubitak?
Od početka ulaganja u Bitcoin ta firma je i dalje u plusu, em po cijeni dionica, em po vrijednosti Bitcoina kojeg imaju. Znači, oni nemaju nikakav realni gubitak.
Oni nisu imali nešto pa sad to eto izgubili. Imali su samo potencijalnu zaradu, koja se eto sada smanjila (i dalje su u potencijalnoj zaradi, samo puno manjoj nego prije). Niti su prodali BTC na vrhu, niti ga sada prodaju.
Tako da, taj "gubitak" je ustvari "smanjenje moguće zarade". Kako ga nadoknaditi? U njihovom slučaju jednostavno. Pričekaju godinu dana. Jedan od lakših poslova i problema koje netko može imati.

Njihova situacija (ako nisu šortali / longali) je slična mojoj. Kupio na parsto dolara prvi puta. Neki su me tu na forumu uvjeravali da sam "u minusu" kad je BTC pao sa 20k na 3k (zadnji bull i bear). Neki su mi i nedavno rekli da sam i sada u minusu jer je BTC pao sa 60k na 20k.
Ne znam kako oni računaju matematiku, ali ja definitivno ne vidim nigdje nikakav minus.

BTW, tekst na slici je netočan.
stjepan21 is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 18:54   #743
Michael Saylor hodler, diamond hands i to. Pa bar od vas dvojice nisam očekivao takvu naivnost.
Grimble Gromble is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 19:03   #744
Quote:
Grimble Gromble kaže: Pogledaj post
Michael Saylor hodler, diamond hands i to. Pa bar od vas dvojice nisam očekivao takvu naivnost.
O čemu ti?

Pa ne raspravljamo mi sa Saylorom, nego s forumašem koji krivo tumači vijesti koje je pročitao.
Old 03.08.2022., 19:06   #745
Quote:
KuciloOro kaže: Pogledaj post
O čemu ti?

Pa ne raspravljamo mi sa Saylorom, nego s forumašem koji krivo tumači vijesti koje je pročitao.
Pa ti si napisao "ako nije prodavao na 60k...", zbilja misliš da Michael Saylor dosad nije istresao kesu na retailu? Govorim o njegovom osobnom BTC portfoliju.

Ti zbilja vjeruješ kad on tweeta emotikone dijamanta i ruku da je on BTC hodler?
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 19:09   #746
Inače je taj Saylor, kad je BTC bio na 65k, govorio ljudima da prodaju imovinu i ulože u btc, ili da uzmu zajmove u banci.

Aged like milk.

Ajde što je skoro uništio svoju firmu, nego što daje takve budalaste savete (koje niko normalan ne bi davao).

https://twitter.com/saylor/status/1459155690048692228
IandeX is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 19:17   #747
Quote:
Pa ti si napisao "ako nije prodavao na 60k...", zbilja misliš da Michael Saylor dosad nije istresao kesu na retailu? Govorim o njegovom osobnom BTC portfoliju.

Ti zbilja vjeruješ kad on tweeta emotikone dijamanta i ruku da je on BTC hodler?
a što da je? Pravi bitcoinaš vjeruje u pravo na vlasništvo. I prodavat i kupovat kada želi je njgovo potpuno pravo kao tvoje i moje.

Da jest prodavao i sazna se, kratkoročno bi malo zaljuljalo cijenu i to je to.
Ja osobno vjerujem da nije, ali kažen, na kraju to nije ni bitno.

Ono što znamo da Microstrategy do 30.06.2022 nije prodao nije satošija, sve drugo je nagađanje

EDIT:
Quote:
Inače je taj Saylor, kad je BTC bio na 65k, govorio ljudima da prodaju imovinu i ulože u btc, ili da uzmu zajmove u banci.

Aged like milk.

Ajde što je skoro uništio svoju firmu, nego što daje takve budalaste savete (koje niko normalan ne bi davao).
da, nagovaranje na bilo šta je glupo i nije bilo potrebno.

A firma posluje najnormalnije iako razumijem zabunu koju izaziva minus od milijardu knjigovodstvene vrijednosti.
Old 03.08.2022., 19:40   #748
Quote:
His Airness kaže: Pogledaj post
a što da je? Pravi bitcoinaš vjeruje u pravo na vlasništvo. I prodavat i kupovat kada želi je njgovo potpuno pravo kao tvoje i moje.

Ono što znamo da Microstrategy do 30.06.2022 nije prodao nije satošija, sve drugo je nagađanje
Apsolutno se slažem da je prodaja/kupnja njegovo pravo i nemam ništa protiv toga. To što si ti počeo sada perfidno vući diskusiju u nešto s čime ja nemam problema niti sam rekao da imam; ne opravdava eventualno licemjerje Michaela Saylora gdje jedno govori, a drugo radi. Ako radi. I tu je problem, pajdo.

A vi i dalje budite naivni, hodlajte do besvijesti, ne uzimajte profite kada imate priliku jer je Saylor tweetao emotikone dijamanta i ruku.
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 21:15   #749
Quote:
His Airness kaže: Pogledaj post

EDIT:

da, nagovaranje na bilo šta je glupo i nije bilo potrebno.

A firma posluje najnormalnije iako razumijem zabunu koju izaziva minus od milijardu knjigovodstvene vrijednosti.
koliko im je likvidacijska vrijednost portfelja- 13 k ili niže...
Willson is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 21:44   #750
Quote:

Evo ja mislim da nije istresao kesu na retailu. Jel možeš dokazati drugačije ili i ti nagađaš kao ja?
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 21:49   #751
Quote:
Apsolutno se slažem da je prodaja/kupnja njegovo pravo i nemam ništa protiv toga. To što si ti počeo sada perfidno vući diskusiju u nešto s čime ja nemam problema niti sam rekao da imam; ne opravdava eventualno licemjerje Michaela Saylora gdje jedno govori, a drugo radi. Ako radi. I tu je problem, pajdo.

A vi i dalje budite naivni, hodlajte do besvijesti, ne uzimajte profite kada imate priliku jer je Saylor tweetao emotikone dijamanta i ruku.
znači ako mi je investicijski plan 20+ godina ili više onda sam naivac jer nisam prodao i uzeo profit?

šta da radim s tim profitom? ne razumijem zašto je loše biti hodler ?
zato jer će sve u konačnici otići na 0 ili ?
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 22:18   #752
Quote:

Aged like milk.

Da je Saylor ovo ili ono se može pričati, svakako je jadno pričati takve bajke na peakovima jer je vrlo vjerovatno svijesno manipuliranje retailom, ali svoju firmu nije uništio. Malo te muči financijska nepismenost.
CoolioJacque is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 22:19   #753
Quote:

Aged like milk.

Da je Saylor ovo ili ono se može pričati, svakako je jadno pričati takve bajke na peakovima jer je vrlo vjerovatno svijesno manipulirao retailom, ali svoju firmu nije uništio. Malo te muči financijska nepismenost.
CoolioJacque is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 23:04   #754
Možda i Wall Street Journal isto muči

Michael Saylor Bet Billions on Bitcoin and Lost

https://www.wsj.com/articles/michael...38890?mod=e2tw

If you ask Michael Saylor why he bet the future of his company on bitcoin, he’ll tell you he didn’t have a choice.

In 2020, MicroStrategy Inc.’s MSTR stock was stagnant, and the tech company struggled to compete with software giants. “We were either going to die a fast death, or a slow death, or embark on a risky strategy,” he said.

Dakle tip je kockar, kompanija mu je propadala i odlučio je da hajpuje bitcoin jer mu je to išlo na ruku. Sad kad je u debelom minusu, Coolio mi govori da mu kompanija nije propala i da je sve ok, da je to samo na papiru.

IandeX is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2022., 23:46   #755
Quote:

Dakle tip je kockar, kompanija mu je propadala i odlučio je da hajpuje bitcoin jer mu je to išlo na ruku. Sad kad je u debelom minusu, Coolio mi govori da mu kompanija nije propala i da je sve ok, da je to samo na papiru.
zanimljivo, ajmo pogledati šta kažu brojke otkad je Micostrategy odlučio kupiti BTC i Saylor hajpati BTC

zanimljivo je s desne strane pogledati i kako su google, netflix, meta,amazon i ostali velikani prošli u tom razdoblju.

za Microstrategy piše 125.5%
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2022., 06:38   #756
Quote:
DaKid kaže: Pogledaj post
znači ako mi je investicijski plan 20+ godina ili više onda sam naivac jer nisam prodao i uzeo profit?

šta da radim s tim profitom? ne razumijem zašto je loše biti hodler ?
zato jer će sve u konačnici otići na 0 ili ?
Da, naivac si ako ne uzimaš profit. Tko ti garantira da će za 20+ godina BTC cijena biti veća nego što je danas? Ja isto kao i ti osobno mislim da je velika vjerojatnost da će biti puno veća nego što je sada, no nigdje za to nemam garanciju osim običnog naklapanja. Zato je suludo ne izvaditi, ako ništa, barem inicijalni ulog i eventualno ga pretočiti u neki manje rizičan asset (ETF, nekretnina i sl.). Ako si kupio 1 BTC na $15k recimo 2017. godine (znači skoro na peaku prošlog bulla, pa si krvario dvije godine) i nisi ništa prodao dok je trajao prošli bull (pa makar da možeš akumulirati još BTC), za mene si ispao naivan. Maknite ideologiju sa strane, jasno mi je zašto je privlačna, ali ja definitivno uzimam profite.
Odgovori s citatom
Old 04.08.2022., 06:47   #757
Quote:

Stvarno mi je to nebitno. Svatko sa svojom imovinom može raditi što hoće.

I mi nismo komentirali njegove coine već to što je skupio na ime MSa.

A sad kad baš želiš špekulirati da je on na 60k prodavao, ako je to istina onda je na 20k vjerovatno kupovao. I sad ima tri puta veću količinu.

Kako ti se sad čini ta tvoja fenomenalna teorija?
Old 04.08.2022., 06:57   #758
Quote:
KuciloOro kaže: Pogledaj post
Stvarno mi je to nebitno. Svatko sa svojom imovinom može raditi što hoće.
A je li ti bitno da govori ljudima da kupuju BTC dok istovremeno na njima misli istresti BTC?

Quote:
I mi nismo komentirali njegove coine već to što je skupio na ime MSa.
Nije govno nego se pas posro. Ako govorimo o Sayloru, onda je nebitno govorimo li o njegovom osobnom ili BTC portfoliju MS-a.

Quote:
A sad kad baš želiš špekulirati da je on na 60k prodavao, ako je to istina onda je na 20k vjerovatno kupovao. I sad ima tri puta veću količinu.

Kako ti se sad čini ta tvoja fenomenalna teorija?
Pa poprilično dobro jer to znači da će opet stresti kesu na retailu dok će ih opet istovremeno uvjeravati da pumpaju cijenu te iste kese.
Odgovori s citatom
Old 04.08.2022., 07:24   #759
Quote:
A je li ti bitno da govori ljudima da kupuju BTC dok istovremeno na njima misli istresti BTC?

Nije govno nego se pas posro. Ako govorimo o Sayloru, onda je nebitno govorimo li o njegovom osobnom ili BTC portfoliju MS-a.

Pa poprilično dobro jer to znači da će opet stresti kesu na retailu dok će ih opet istovremeno uvjeravati da pumpaju cijenu te iste kese.
Nagovaranje na kupovinu na tako viskoj cijeni nikad nisam odobravao. No to ide njemu na dušu. Što ja imam s tim. Klasična WS govnarska strategija, to Jim cramer redovno govori. Same old same old.

Nije se nikakv pas posro, nego si ti izvukao dalekosežni zaključak na osnovi toga da je firma prijavila gubitak kao što to po pravilima mora. Iz čega si ti isčitao veleumni zaključak da to znači da će sad MS ići rasprodavati svojih 130.000 komada i dalje je nejasno.

Retail je sam kriv ako se netko na njega "istrese". Naime to je najgluplji soj investitora, koji se trenutno ne usudi kupovati na 20k, ali će stajati u redu da bi ušli na 80 ili 100k, i ti tu ne možeš baš ništa.
Old 04.08.2022., 08:43   #760
Daj me citiraj gdje sam napisao da će zbog gubitka MS početi prodavati BTC.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:20.