Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.06.2016., 22:37   #741
zna li netko nesto vise o ovome placanje rezervacije? po meni je ovo novo sto su uveli?Kako i koliko se naplacuje rezervacija?
pandorum999 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2016., 23:31   #742
Quote:
Mr.No. kaže: Pogledaj post
Dakle, rezervirao sam hotel kojeg bi želio otkazati,međutim nema mogućnosti besplatnog otkazivanja, odnosno naplaćuje se 60 ojra.

Za rezervaciju nije bila potrebna kreditna kartica. Sad mi nije jasno kako mi hotel misli naplatiti otkazivanje dolaska ako nema nekakvo jamstvo?

Imam 10ak rezervacija na Bookingu,dakle Booking bi teoretski mogao podatke sa moje kartice od prijašnjih rezervacija proslijediti hotelu, ali nisam siguran koliko je to realno..

Ima netko slično iskustvo?

Hvala.
Da, sasvim je moguće da ti Booking.com napravi upravo to o čemu strahuješ, ukoliko si "deponirao" kreditnu karticu... Svi oni koji koriste ovaj servis znaju o čemu je riječ... Naime, kako bi se što više pojednostavila procedura, Booking.com uzima u svojevrsni bazen podataka (ako im se to dozvoli hotimičnim ili djelom propusta) i podatke o kreditnim karticama, tako da je sasvim moguće da povuku broj kartice s prethodnih booking-a na booking koji je obavljen bez nužnosti uvrštavanja kreditne kartice... Ovo navodim sa ogradom jer nisam sasvim siguran, no siguran sam kako bi oni to mogli, bez ikakvog problema povući i naknadno se opravdavati kako je to bila nužnost i kako si ti na takve uvjete "pristao"!

Objektivno, kada si formirao profil na Booking.com-u, a kojeg osobno cijenim kao hvale vrijedan i korektan servis, na umu imam i takve mogućnosti, kao što ih ti navodiš... Uostalom, čemu onda postavljanje tzv. "prijetnje" kako će naplatiti prvo noćenje ukoliko nisi deponirao karticu kod njih tijekom ranijih bukinga!? No, ukoliko nisi njima pružio podatke o svojoj kartici, tj. istu nisi deponirao, Booking.com nema mogućnosti teretiti tvoj račun (karticu) s bilo čime... Suštinski, to onda ispada samo "blef"...
Rjahmundry is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2016., 17:01   #743
Netko je napravio rezervaciju preko mog accounta na booking.com.
Otkazala sam odmah - srecom bila za kompom i srecom bilo besplatno.
Promijenila sam password i makla karticu s accounta.
Sad zovem booking.com sluzbe za korisnike u zemlji u kojoj zivim i u RH (rezervacija je bila za RH), ali mi se nitko ne javlja.
Poslala sam im mail na neki opceniti mail...

Imao netko slicno iskustvo?
Old 12.06.2016., 17:57   #744
Vjerojatno se sluzis istim passwordima za razlicite acounte i jedan od njih nije bio najsigurniji. Obicno treba upisati ime i prezime onoga koji ce se sluziti rezervacijom?
Dobro da si izbacila karticu, ali ako se netko ulogirao s tvojim a countom, mozda vec ima sve sto mu treba (nisam sigurno stavljas li tamo onaj sigurnos i kod).

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2016., 18:00   #745
Quote:
Bezveze kaže: Pogledaj post
Vjerojatno se sluzis istim passwordima za razlicite acounte i jedan od njih nije bio najsigurniji. Obicno treba upisati ime i prezime onoga koji ce se sluziti rezervacijom?
Da, upisali su ime. Nase je ime i prezime.

Iskreno, nemam pojma koji mi je bio password. I da, istina, koristim iste passworde na vise mjesta i sad sam poprilicno zabrinuta.

Quote:
Dobro da si izbacila karticu, ali ako se netko ulogirao s tvojim a countom, mozda vec ima sve sto mu treba (nisam sigurno stavljas li tamo onaj sigurnos i kod).
Ne sjecam se ni ja stavlja li se taj kod...

Da idem i u banku mijenjati karticu?
Old 12.06.2016., 18:09   #746
Ako je tvoje ime upisao onda ti je netko htio napakostiti jer ne bi to mogao koristiti za sebe. Plus obicno hotel pita hoces li koristiti istu karticu s bookinga ili drugubza placanje, a ponekad traze i da je pokazes, cak ako kazes da ces koristiti drugu.
Malo mi je nelogicno to sve, ali ako se to desilo onda bih zvala banku i blokirala karticu.

Ako je tko htio napakostiti uplati bi nesto sto se odmah placa, bez mogucnosti otkazivanja.

Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2016., 18:16   #747
Pisalo je tudje ime, a taj smjestaj prima samo gotovinu.
Palo mi je na pamet da je mozda netko bukirao za sebe bez registriranja pa upisao krivi mail, no moj mail je nadimak. Jedino ako osoba ima isti nadimak + neki broj u mail adresi pa je tako slucajno ispalo
Cini mi se vjerojatnije da je robot.
Old 29.06.2016., 16:22   #748
Quote:
Mr.No. kaže: Pogledaj post
Dakle, rezervirao sam hotel kojeg bi želio otkazati,međutim nema mogućnosti besplatnog otkazivanja, odnosno naplaćuje se 60 ojra.

Za rezervaciju nije bila potrebna kreditna kartica. Sad mi nije jasno kako mi hotel misli naplatiti otkazivanje dolaska ako nema nekakvo jamstvo?

Imam 10ak rezervacija na Bookingu,dakle Booking bi teoretski mogao podatke sa moje kartice od prijašnjih rezervacija proslijediti hotelu, ali nisam siguran koliko je to realno..

Ima netko slično iskustvo?

Hvala.
Trenutno imam isti problem. Prije 2 godine sam ostavljala broj kreditne kartice, međutim u profilu nemam upisan broj kartice.

Mogu li oni spremiti taj broj od onda i tako naplatiti otkazivanje?

Hvala.
Old 29.06.2016., 18:42   #749
Najvise je fer i posteno da nazoves smjestaj i/ili booking.com i to pokusas rijesit.

A stvarno su mi smijesni ti koji se ne mogu otkazati besplatno
, a ne traze broj kartice.

Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2016., 19:47   #750
pozz svima! nova sam i želim si bookirati jedan put, za 9. mjesec! ali strah me dati broj kartice, što je najgore što mi se može desiti ako im ga dam?? svi mi trube kako ne smije dati svoj broj kartice NIKOME, ne znam sad što da radim :/
Old 30.06.2016., 01:54   #751
Quote:
plavusaxxxxxx kaže: Pogledaj post
pozz svima! nova sam i želim si bookirati jedan put, za 9. mjesec! ali strah me dati broj kartice, što je najgore što mi se može desiti ako im ga dam?? svi mi trube kako ne smije dati svoj broj kartice NIKOME, ne znam sad što da radim :/

koja je svrha tvoje kartice ako se bojis ostavljat podatke?
ajvan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 05:31   #752
Quote:
ajvan kaže: Pogledaj post
koja je svrha tvoje kartice ako se bojis ostavljat podatke?
mmmm a strah me da mi samo tako mogu uzeti sve pare s računa ili ne mogu?? zato pitam, jer nemam baš iskustva s tim
Old 30.06.2016., 06:40   #753
A nije te strah dati karticu konobaru u restoranu? Ode za sank, pofotka karticu i drugi dan kupi biznis klasu do amerike.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 07:30   #754
A zamisli ona bookira kartu i kompanija kupi sebi jos jedan poslovni pristor i ona mora cili zivot oplacivat,nema postenih na ovom svitu

Sent from my iPhone using Tapatalk
chevchelios is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 08:35   #755
SMS obavijesti o promjenama na kartici je jedna od boljih zastita od zlouporabe kartice. Jest da nece sprijeciti zlouporabu, ali ces dobiti pravovaljanu informaciju, te shodno tome i reagirati...
Cohiba is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 08:53   #756
Ok, dosta smo strašili.

Znači, s karticom rezerviram smještaj, kupujem karte, plaćam u dućanima, kupujem preko interneta, i tako to već 10-15-20 godina.
Do sad sam imao samo 2 zlouporabe, i to preko paypala. Napravio dispute, i u roku 2-3 sata je lova bila vraćena.

S druge strane, dizao lovu na bankomatu u Rovinju. Ukrali mi broj kartice i pin, te nakon negdje 3 mjeseca s računa maznuli oko 4500 kn.
Proces vraćanja love je trajao 3 tjedna.

Kreditne kartice su najsigurniji naćin plaćanja.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 10:29   #757
Quote:
A stvarno su mi smijesni ti koji se ne mogu otkazati besplatno
, a ne traze broj kartice.
Broj kartice ne traže zato jer uopće nemaju mogućnost naplate prek kartice, tj. rade samo s kešom, što znači da im je mjera neimanja besplatnog otkazivanja, kao što kažeš, smiješna.

Ja sam nedavno bio u Napulju kod jednog b'n'b-a koji je u uvjetima otvoreno naveo da nema nikakve naplate ako se otkaže ili ako se čak i uopće ne dođe, bez ikakve obavijesti.

Rijetki su takvi, više je ovih smiješnih.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 10:40   #758
Quote:
nukac kaže: Pogledaj post
Znači, s karticom rezerviram smještaj, kupujem karte, plaćam u dućanima, kupujem preko interneta, i tako to već 10-15-20 godina.
Do sad sam imao samo 2 zlouporabe, i to preko paypala. Napravio dispute, i u roku 2-3 sata je lova bila vraćena.
Dispute se može izvesti samo ako se uistinu radi o potpuno lažnoj naplati, od strane nekog s kim nisi imao nikakav kontakt. (Ja sam imao jedan takav slučaj i tako sam ga i riješio.)

Na žalost, kao što mnogi ovdje znaju, imao sam i slučaj jednog brazilskog hostela kojem sam (prek Bookinga) dao broj CC samo kao garanciju, a oni su izvorne uvjete besplatnog otkazivanja jednostrano i naknadno (nakon više mjeseci) promijenili u 100%-tnu naplatu. Takav se slučaj ne može riješiti jednostavnim disputeom kod kartične kuće, jer postoji elektronički potpis za transakciju. No, ja ga, kao što opet mnogi znaju, jesam uspješno riješio prek Bookinga.

A ovo pak što se mnogi plaše da će im zabilježba podataka o kartici kod Bookinga značiti skidanje love ako se ne pojave kod rezervacije bez predavanja brojeva CC-e, mislim da to nije moguće. Upravo zato jer nisu ostavili elektronički potpis za tu konkretnu rezervaciju (bez obzira što Booking ima njihovu karticu od prije).

Pa ipak, zbog sebe (a možda i zbog svih nas korisnika Bookinga iz Hrvatske), bilo bi dobro da se ponesu pošteno i nekako plate obvezu koju su preuzeli.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 12:17   #759
Quote:
nukac kaže: Pogledaj post

.
Star si
Old 30.06.2016., 12:19   #760
Jesam...
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:01.