Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.06.2024., 20:11   #741
Ima li neka shema, trik za naći sajt iznajmljivaća kojeg si našao na Bookingu ili, ako nema sajt, neki naćin za poslati poruku? Ima jedan hostel u kojem bih spavao, ali nalazim ga samo na nekim servisima tipa Booking koji ne daju mogućnost da se kontaktira iznajmljivaća, a na Google Mapsu izgleda da nije.

Ima li neki servis koji nudi mogućnost kontaktiranja iznajmljivaća?
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2024., 20:37   #742
izvidi mozda stranice turisticke zajednice tog grada, moguce da imaju popis iznajmljivaca s direktnim kontaktom

ili daj nama ime pa da se igramo i trazimo, mozda netko pronadje i ubode

preko bookinga/airbnba ne mozes nikako doci do direktnog kontakta niti smijes tamo postaviti pitanje "mozemo li se dogovoriti mimo" jer ce te sustav odmah blokirati
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2024., 12:35   #743
Pozdrav.
Planiram putovati iz Zagreba na jednodnevne izlete na more i to na potezima od Jadranovog do Selca . e sad zanima me postoje li neka mjesta na tom potezu gdje mogu besplatno parkirati i da nije daleko od neke plaže ( može i divlja plaža ) Da malo pojasnim. kroz sve ove godine putovanja na more gdje sam prošao cijelu našu obalu npr nema dugo sam bio u Strimi kod Vodica sva ta mjesta imaju neke male parkinge na obali gdje je besplatan parking. na ovom špotezu sam čuo samo za Kačjak da mogu stat negdje uz cestu...hvala
tunger410 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2024., 10:23   #744
Quote:
tunger410 kaže: Pogledaj post
Pozdrav.
Planiram putovati iz Zagreba na jednodnevne izlete na more i to na potezima od Jadranovog do Selca . e sad zanima me postoje li neka mjesta na tom potezu gdje mogu besplatno parkirati i da nije daleko od neke plaže ( može i divlja plaža ) Da malo pojasnim. kroz sve ove godine putovanja na more gdje sam prošao cijelu našu obalu npr nema dugo sam bio u Strimi kod Vodica sva ta mjesta imaju neke male parkinge na obali gdje je besplatan parking. na ovom špotezu sam čuo samo za Kačjak da mogu stat negdje uz cestu...hvala
Crikvenica izvan centra, cesta uz more koja vodi za Jadranovo, imas besplatnog parkinga odmah iznad plaza, ali treba doci dosta rano. Sad sam pogledao na google maps, zove se Gajevo setaliste.
Kumpic is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2024., 17:55   #745
Quote:
Kumpic kaže: Pogledaj post
Crikvenica izvan centra, cesta uz more koja vodi za Jadranovo, imas besplatnog parkinga odmah iznad plaza, ali treba doci dosta rano. Sad sam pogledao na google maps, zove se Gajevo setaliste.
Hvala ti, pogledal sam. super
tunger410 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2024., 21:11   #746
Pozdrav ljudi!

Iz Zagreba sam i imam potencijalni posao u Petrinji na koji bi putovao. Nije mi problem samo ne mogu baš skužiti kako is Siska doči do Petrinje, znam da ima bus, ali ima li netko tko zna kako se kreču busevi i vozni red, jer na netu sam našao svašta.

Unaprijed hvala!
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 20:02   #747
Pozdrav svima, prvi put sam na temi sa jednim neobicnim pitanjem.
Da li je netko isao avionom u neki europski grad, ali najvise na 2 dana, u vlastitom aranzmanu?
Recimo Rim mi je prvo pao na pamet, odemo avionom, malo procunjamo po gradu, nocimo negdje, i sljedeci dan kuci.
Ili Barcelona? Pariz?
Ne volimo ici sa grupama organizirano, svugdje po Hrvatskoj smo vec bili autom, sad bi malo dalje potegli ali samo na par dana.
Inace nas je 3, 2 odrasla i sin 10 godina
vlovrec is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 20:11   #748
Bio sam lani u Rimu od petka do nedjelje ujutro, sa sinom od 11. Malo ti je to.
Što te ustvari konkretno zanima?
VodkaM is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 20:59   #749
Quote:
vlovrec kaže: Pogledaj post
Da li je netko isao avionom u neki europski grad, ali najvise na 2 dana, u vlastitom aranzmanu?
Recimo Rim mi je prvo pao na pamet, odemo avionom, malo procunjamo po gradu, nocimo negdje, i sljedeci dan kuci.
Ili Barcelona? Pariz?
Ne volimo ici sa grupama organizirano, svugdje po Hrvatskoj smo vec bili autom, sad bi malo dalje potegli ali samo na par dana.

Zasto ne, pogledaj raspored letova i odluci sto ti najbolje pase. Ponekad ces trebat jednu noc, za dva dana, a ponekad dvije za jedan dan razgledsvanja, ili tri za dva dana. Ponekad 3 noci za 4 dana.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 21:25   #750
za neke gradove su tako i letovi slozeni i taman su za produzeni vikend, mi to cesto koristimo

za klinca bi ti odlican izbor bila Valencija, to je taman po mjeri za djecu, a ima jeftinih letova (ne sad po ljeti naravno jer je pretoplo)
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2024., 07:52   #751
Quote:
vlovrec kaže: Pogledaj post

Ili Barcelona? Pariz?

Moguce je, ja sam isao tako za Dublin, let bio subota rano ujutro, povratak nedjelja poslije tri.

Odradio sam tako i Prag i Zurich, busom iz Minhena, ali ista forma - rani bus, grad od podneva do kasno navecer, spavanje i nedjelja oko podneva povratak.

Za manje gradove tipa Dublin (ili primjerice Zagreb, Ljubljana, pa cak i Zurich, Munchen i slicno) ti je jedan dan po centru dosta, nemas kaj vise od toga vidjeti.

Pitanje je koliko bi polovili od povrsinski ogromnih gradova punih znamenitosti, tipa Rim ili Paris u jednom danu, a sve ti ovisi i o vremenima slijetanja i polijetanja u ta dva dana.

Barcelona je isto ogromna, al je dobra stvar sto te bus s aerodroma vozi direkt u centar, i doslovno sidjes s busa 60 minuta nakon slijetanja, i zakoracis u razgledavanje.

Ako ti je za izlet tipa - idem ko da autom odem do Zagreba na jedan dan, presetati se i vidjeti centar - onda jest moguce, ako si nadjes povoljna vremena karata subota/nedjelja
Old 15.07.2024., 08:58   #752
Posto nikada nisam putovao u agencijskom aranzmanu zanima me koliko je striktno to i ustogljeno posto je unaprijed planiran program i sve se vec zna?
Npr slobodno vrijeme, kakva iskustva imate s time?
Old 15.07.2024., 09:42   #753
Ako je zajednicki obilazak onda je striktno - hodas uz vodica i moras se drzati grupe. Obicno bude nekih kracih pauza kad se kaze "imate pola sata i budite tu na ovom mjestu tada" i to se mora postovati jer nema smisla da cijela grupa ceka nekoga tko je ostao malo dulje shopingirat ili na kavi. No, programi su gotovo uvijek koncipirani tako da je dosta obilazaka opcionalno pa ako ne zelis ne moras ih uzeti nego radis taj dan/to popodne/to jutro sto te volja. Isto tako imaj na umu da velika vecina agencija te opcionalne stvari ne naplacuje odmah u cijeni aranzmana nego se placaju dodatno samo za one koji zele.

Neke jako razvikane stvari za koje treba ulaznica i ceka se red je jako dobro ici u varijanti s vodicem jer agencije obicno imaju prednost prolaza i neces cekati u nepreglednim redovima, a karta ce ti biti zagarantirana. Za puno toga se zna desiti da je broj ulaznica ogranicen i zapravo uopce ne mozes do karte ako je ne kupis dovoljno unaprijed.
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2024., 11:22   #754
Ako ides u samo jedno mjesto, npr. Rim 3-4 dana, jedan hotel, ne moras uopce bit s grupom nego doci i otic, dakle koristit aranzman hotel/avion, a ostalo kako hoces.

Ako se mijenja hotel, i aranzman koristi bus, za lokalno prebacivanje, onda naravno, moras bit u busu, i barem postovati vrijeme okupljanja, inace neces stici na sljedeci destinaciju (ili, kao sto kaze Lei, moras postovati grupu i ne dopustiti da te eventualno cekaju).
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 10:25   #755
Pozdrav svima,

zena i ja planiramo autom zapičiti za Crnu Goru i Alabniju, nemamo nikakav u principu plan nego bi išli i di nam se svidi stanemo, ostanemo, prespavamo no svejedno nas zanimaju iskustva i savjeti drugih koji su slicnu ili istu rutu prosli...

Cega se paziti, sta izbjegavati, sta je must see, value for money, jel treba mijenjati novce ili se moze karticama placati, dal' moramo u banci najaviti odlazak dole?

Također me zanima kako sa internetom, da li uzeti neki e sim i kakva je pokrivenost ili je bolje kod ulaska u zemlju kupiti neku njihovu SIM sa internetom , prvenstveno mi treba radi navigacije , bookinga i sličnih servisa?

Hvala na odgovorima i sugestijama
Bankina is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2024., 10:51   #756
Pozdrav svima

Planiramo za Božić doci kod kume do Splita iz Crne Gore.
Pa samo mi treba savjet,do Splita ici obalom preko Makarske ili da se ide na drugi put vise obale sto pokazuje maps? Kuma kaze obalom.
Posto putujemo sa djecom 8 i 6godina ,preporuciti neki odmor izmedju Dubrovnika i Splita za rucak/pice?

Koju pripaid karticu za turiste uzeti,samo internet nam treba? Preporuka

Hvala
miovrag is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2024., 18:00   #757
Svejedno vam je, nije sezona pa je i magistralom uz more prohodno. Ipak autocestom je nešto brže i udobnije. Ako vam se gleda more onda možete i magistralom.
Za jesti ovisi kad idete jer hrpa njih ne radi preko zime pa je to najbolje vidjeti što je uopće otvoreno po putu. Ovisi i kojim putem odaberete ići i gdje bi uopće stali, Dubrovnik ili Omiš... U Splitu dosta toga radi pa ćete se tu lako snaći.

https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2024., 19:52   #758
Hvala puno na informacijama. Mozda je obalom ljepse,svakako ima da se vidi mnogo sta duz obale. Odlicno,za link za Internet
Hvala jos jednom
miovrag is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2024., 08:27   #759
Je, lijepo je magistralom, pogotovo potrefi li se vedro vrijeme. Malo je vijugavo na nekim dijelovima pa ako djeca imaju problema s mučninom ponekad dajte im draminu za svaki slučaj.
tiluriumm is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2024., 17:52   #760
Ah,tesko da ce 25.12 biti vedro
Mala vjerotnoća.
Ma djeca su zmaj,njima nista ne treba,samo supruga mora da se nakljuka
miovrag is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:41.