Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
24.12.2024., 00:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
Kod kirurgije nije, a ja sam pisala o pregledima.
|
Hitni pregledi?
To se odvija na Hitnim prijemima. Konzilijarna sluzba po bolnici je nesto drugo i, koliko znam, ne otpadaju ljudima pregledi jer se negdje odvija konzilijarni pregled. Mi uglavnom imamo posebnog lijecnika zaduzenog za to, a ako nemamo, onda trcimo obaviti u pauzama koje taj dan nemamo ili kad zavrsimo ambulantu. Ja stvarno nisam cula za slucaj da netko dodje na pregled na koji je naucen i onda ga posalju doma jer je upao hitni. Eventualno da se duze ceka i ne budes na redu kad si naucen. Ako se tako nesto i dogadja, spada u iznimku, ne pravilo.
|
|
|
24.12.2024., 08:22
|
|
07-09-13
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
Artan Lili, super izgleda
Nije baš sasvim druga tema. Ako je jednostavna matematika da postoji određeni broj termin za neki pregled u danu, kako god da se objašnjava što se događa, ako dođe netko s hitne ili iz bolnice, netko drugi taj dan neće doći na red, that simple. Hoće li doktori i svi drugi ostati duže raditi? Ne znam događa li se to.
To što hitni slučajevi naravno imaju prednost, svejedno znači da netko drugi gubi svoj dani termin.
|
Upala sam nedavno kao "hitni" pacijent kod endokrino u dnevnu bolnicu.
Onkica je smatrala da trebam odmah pregled i poslala me da odem tamo pitati kako mogu to što prije obaviti.
Doktorica me primila preko svoje za taj dan naručene kvote.
Dakle, čekala sam da završe njeni pacijenti za taj dana, da ode na odjel obaviti neki, mislim, konzilij i onda se vratila i popodne me gledala.
Onda smo skupa još čekale da završe popodnevni pacijenti u sobi s ultrazvukom da me pogleda ona tamo.
Tako da bih rekla da ima pacijenata koji budu primljeni bez da itko gubi termin. Iako netko gubi slobodno vrijeme. Jer bez mene bi ta doktorica bila gotova dobrih sat i pol ranije, možda i 2.
A nemam vezu, bome ni kovertu.
Evo, ovo je jedna lijepa priča o zdravstvu. Oni najvažniji u njemu i dalje su ljudi, a tih ima.
|
24.12.2024., 09:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Fićo, stvarno je pozitivna priča iz sustava zdravstva.
|
24.12.2024., 12:27
|
|
Glas razuma
Registracija: Aug 2012.
|
Svi su u dobrom moodu i radi se skraćeno. 
|
24.12.2024., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2017.
|
|
|
|
24.12.2024., 18:56
|
|
ay joder
Registracija: Apr 2018.
|
Top pas 
|
|
|
24.12.2024., 19:28
|
|
Flo
Registracija: Jan 2009.
|
Božićnica.
Plus dodatni (novčani) poklon od kolegice. 
|
25.12.2024., 21:45
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
Kod mojih smo.
Krećemo u večernju pasju šetnju, s druge strane ulice nešto ispred nas frajerski idu četiri huligančića u crnim hudicama, tren prije sam čula petardu, uopće ne sumnjam da su bili oni.
Na križanju sa glavnom ulicom sreli su još dva ista takva mulca, zamakli za ugao i taman kad smo mi stigli do križanja bacili su par petardi. Psi su okolo popizdili, i moj se uzjebo, pa smo se vratili u našu mračnu ulicu, mislim si malo ćemo tu postajati, njuškati, nešto zapišati, dok kreteni ne odmaknu.
Prošla možda minuta, odjednom se iz glavne ulice jedan od debila tako zatrčao prema nama kroz mrak da se skoro spičkao preko mog crnog pasonje, nije ni zastao, samo je u galopu projurio i otrčao u prvu sporednu uličicu. Pomislim koji kurac, ali ok, jebeš budalu.
Krenemo prema glavnoj ulici i vidim zastoj na cesti. Pa koji klinac, tu nema pješačkog, što se sad događa? Zađemo za ugao, a ono policija stala na sred ceste i peru jednog od debila, još dvojica stoje ne više frajerski nego u pozi dečkića u crkvenom zboru. Još dvojica fale, ti su valjda zbrisali na drugu stranu.
Baš sam buljila, policajci su dosta dugo muštrali mulca, ne znam što su mu rekli, ali kad su otišli, ova trojica su ko pokisle pizde otišli preko ceste prema kafiću na bengi.
OS dečki u plavom, svaka čast!  Još se smješkam, pošaljem vam one moje seoske gojence-policajce da ih naučite kako se to radi. 
|
25.12.2024., 22:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
|
|
|
25.12.2024., 22:47
|
|
Glas razuma
Registracija: Aug 2012.
|
Da kucnem o drvo, kod mene se skoro uopće pa ni ne puca. Prvi put sam čula da klinci pucaju kod škole u kvartu sinoć dok sam trčala. Nadam se da će tako i ostati.
|
25.12.2024., 23:47
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
teško, tek od 27.12. je dozvoljena pucačina
|
26.12.2024., 00:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Nije ih to dosad nikad sprijecilo da pucaju cijeli prosinac. I kod nas je manje ali kad pucaju, samo velike cujes.
Super za Os, shtefy!
|
|
|
26.12.2024., 06:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Nije danas, al je ovih dana........
Inace je uvjek opsadno stanje i Bagdad kod mene, ali oe godine skoro niti jedna petarda. OK pokoja se cuje u daljini, ali kod zgrade ni jedna.
Molim te boze da potraje bar do 30-toga
|
|
|
26.12.2024., 12:12
|
|
VIP gošća
Registracija: Sep 2006.
|
Andrea Bocelli koncert s prijateljima na htv 2, gledala sam Eda Sheerana maloprije, Zucchero prije njega, a sad Johhny Depp.
U međuvremenu sam si pustila Bocelli u Central Parku, O sole mio, kakav čovjek ima glas 
|
26.12.2024., 12:20
|
|
VIP gošća
|
Russel Crove koji pjeva Take This Waltz Leonarda Cohena, ima fizionomiju hrvatskog načelnika općine, i svejedno je dobar 
|
26.12.2024., 12:22
|
|
Registrirani strućljak
Registracija: Feb 2011.
|
Fizionomija hrvatskog načelnika općine 
|
26.12.2024., 12:30
|
|
VIP gošća
|
Uredno plačem na opere, a i na određene pjesme koje pjevaju operni pjevači. Kad je bio talent ili kako se već zvao britanski show, na Susan Boyle i Paula Pottsa se uredno rasplačem kad si spustim- njih dvoje su takvo otkriće bili
A jesi vidjela Russela, kako izgleda? A dobar je svejedno
Vidjela sam ovo na indexu, vidjela sam kako su jako mala ta djeca .
Danas samo plačem.
|
26.12.2024., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
Andrea Bocelli koncert s prijateljima na htv 2, gledala sam Eda Sheerana maloprije, Zucchero prije njega, a sad Johhny Depp.
U međuvremenu sam si pustila Bocelli u Central Parku, O sole mio, kakav čovjek ima glas 
|
Skupa smo na koncertu
O, i Điđe  Plačem na članak, plačem već treći dan u komadu 
|
|
|
26.12.2024., 15:37
|
|
ay joder
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
|
Jako volim Bocellija. Čovjek ima predivan glas 
Divna duša, topao čovjek. Prije Božića sam si upalila na yt neku kompilaciju gdje pjeva sa sinom i kćerkicom.
Bili smo u Areni u Zg na njegovom koncertu. Voljela bi otići opet.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:42.
|
|
|
|